19/1/16

Made in Albania

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ




Εξαρθρώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και το Τμήμα Ασφάλειας Άνω Λιοσίων τρείς εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες ενέχονται στην εισαγωγή από την Αλβανία και στην περαιτέρω διακίνηση στην εσωτερική αγορά ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης και στην παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.
Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης , που πραγματοποιήθηκε προχθές (17-1-2016) σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κολωνό, Πετρούπολη, Ίλιον, Φυλή, Ελληνικό και Αγίους Αναργύρους) συνελήφθησαν συνολικά δεκατρία μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά.
Πρόκειται για δέκα ημεδαπούς ηλικίας 24 έως 65 ετών και για τρείς αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 35, 47 και 57 ετών. Επιπλέον, αναζητούνται άλλα δεκαοκτώ άτομα εκ των οποίων, μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί έξι. Πρόκειται για τρείς ημεδαπούς ηλικίας 48, 50 και 51 ετών και τρείς υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 24, 24 και 48 ετών.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων ατόμων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, παραχάραξης και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.
Πιο αναλυτικά, μετά από πολύμηνη έρευνα των ανωτέρω Υπηρεσιών κατά την οποία αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν, καθώς και από τη συνδυαστική ανάλυσή τους, αποκαλύφθηκε η δράση των τριών οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από αρχές του 2015. Στο πλαίσιο της έρευνας εξακριβώθηκε πλήρως η εσωτερική δομή και η ιεραρχική σχέση των μελών τους, διευκρινίστηκαν οι επιμέρους ρόλοι και οι λειτουργικές τους διασυνδέσεις και διακριβώθηκε ο τρόπος και η μεθοδολογία δράσης (modus - operandi) τους, καθώς και η μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία.
Συγκεκριμένα, η πρώτη οργάνωση δραστηριοποιούντο στην εισαγωγή από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, τα οποία στη συνέχεια αποθήκευαν και διακινούσαν στην εσωτερική αγορά. Η δεύτερη, δραστηριοποιούντο στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης και το ηγετικό της μέλος, άνηκε παράλληλα και στην πρώτη οργάνωση και συνεργάζονταν με την τρίτη οργάνωση, η οποία ενέχεται στην παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έντεκα (11) έρευνες σε οικίες, από τις οποίες οι δύο (2) χρησιμοποιούνταν ως χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών και η μία (1) ως εργαστήριο παραχάραξης.
Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα κάνναβης βάρους 10 κιλών και 300 γραμμ.
  • Μικροποσότητα κοκαΐνης
  • Πλαστά χαρτονομίσματα εικονικής αξίας 2.740 ευρώ
  • Εξοπλισμός εργαστηρίου παραχάραξης χαρτονομισμάτων
  • Ένα (1) πλαστό διαβατήριο
  • Μία (1) πλαστή άδεια οδήγησης
  • Το χρηματικό ποσό των 2.215 ευρώ
  • Τρία (3) πιστόλια
  • Δύο (2) κυνηγετικά όπλα
  • Τριάντα επτά (37) φυσίγγια
  • Τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα εκ των οποίων τα δύο (2) διαμορφωμένα με κρύπτες
  • Μία (1) μοτοσυκλέτα
Οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Επιπλέον, ο 35χρονος αλλοδαπός τυγχάνει προφυλακισμένος σε κατάστημα κράτησης και σε βάρος ενός 46χρονου ημεδαπού, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράνομη διακίνηση μεταναστών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να αποκαλυφθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας τους.