15/1/16

Στο Βελβεντό




ΕΛ.ΑΣ: Πώς ο 40χρονος σκότωσε την 37χρονη σύζυγό του στο Βελβεντό
Tο πτώμα της γυναίκας βρέθηκε θαμμένο σε χωράφι του συζύγου της στο Βελβεντό.

«Εγώ την στραγγάλισα και ας πάω ισόβια» είπε ο 40χρονος άντρας στους αστυνομικούς όταν βρήκαν σε τμήμα του χωραφιού του το πτώμα της 37χρονης συζύγου του και ενώ ως τότε δήλωνε άγνοια για το που βρίσκεται και συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό της. Επίσης συνελήφθη και ο πατέρας του δράστη, αλλά με άλλη κατηγορία, της κατοχής δυο κυνηγετικών όπλα χωρίς άδεια, ενώ κρατήθηκε μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα στη περιοχή. Σε βάρος του 40χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
Την ίδια στιγμή σοκαρισμένη ακόμα η κοινωνία στο Βελβεντό Κοζάνης από το έγκλημα που αποκαλύφθηκε την Τετάρτη ενώ κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του κατηγορούμενου και αποδοκίμαζαν τους οικείους του, ενώ έχει δοθεί βάρος στην ψυχολογική υποστήριξη των τριών μικρών παιδιών του ζευγαριού ηλικίας 8 και 6 ετών.
Παρουσίαση για την υπόθεση έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Κοζάνη από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως ειπώθηκε ως προς το ιστορικό το Σάββατο το βράδυ ο 40χρονος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Σερβιών Κοζάνης και δήλωσε την εξαφάνιση της συζύγου του. Άμεσα οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την Αστυνομική Διεύθυνση και την Περιφερειακή Διεύθυνση και ξεκίνησαν άμεσα έρευνες καθώς υπήρχε ανησυχία με το δεδομένο ότι ήταν μητέρα τριών μικρών παιδιών. Ο 40χρονος υποστήριξε ότι η σύζυγος του είχε πει ότι θα έβγαινε για ποτό με φίλους της και θα επιστρέψει.
Αρχικά υπήρξαν υποψίες στους αστυνομικούς ότι «κάτι περίεργο συμβαίνει» ωστόσο μια μαρτυρία ενός πλανόδιου πωλητή ότι είδε τη γυναίκα, που αντιμετώπιζε πρόβλημα στο βάδισμα καθώς είχε κτυπήσει το πόδι της, την Κυριακή το πρωί να αγοράζει μανταρίνια και μαρτυρίες ότι πιθανόν να είχε αφήσει το Βελβεντό και να είχε κατευθυνθεί σε άλλη περιοχή έκαναν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να επεκτείνουν τις έρευνες και προς άλλα ενδεχόμενα. Τελικά η μαρτυρία του πλανόδιου πωλητή διαπιστώθηκε πως ήταν εν μέρει σωστή καθώς είχε δει άλλη γυναίκα με πρόβλημα στο βάδισμα και όχι την 37χρονη και δεν θα κατηγορηθεί για παραπλάνηση των Αρχών.

Στη συνέχεια συγκροτήθηκαν συνεργεία από αστυνομικούς, πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους της περιοχής έχοντας στην διάθεση τους και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και άρχισαν να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τη περιοχή. Ωστόσο ξεκίνησε παράλληλα διακριτική παρακολούθηση και του 40χρονου με το δεδομένο ότι ήταν ο τελευταίος που την είχε δει ζωντανή.

Βάση ορισμένων μαρτυριών ο σύζυγος της προσήχθη στην Ασφάλεια Κοζάνης και εξετάστηκε και έπεσε σε ορισμένες αντιφάσεις ενισχύοντας τις υποψίες των αστυνομικών για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Μετά εστίασαν σε 2-3 χωράφια που είχε στη κατοχή του και αντιλήφθηκαν ότι σε ένα από αυτά είχε σκάψει με μηχάνημα το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να απομακρυνθεί ένας βράχος και κατόπιν ήταν «φρεζαρισμένο». Στο σημείο αυτό εντάθηκαν οι έρευνες καθώς όπως είπαν οι αστυνομικοί «δεν ήταν εποχή για φρεζάρισμα σε αυτό το χωράφι». Μαζί με τον 40χρονο κατευθύνθηκαν στο σημείο και άρχισαν να σκάβουν. Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ως εκείνη τη στιγμή δήλωνε πως δεν γνώριζε για το που βρίσκεται η σύζυγος του. Όταν βρήκαν το πτώμα παραδέχθηκε την ενοχή του και πλέον εμφανίζεται σκεπτικός και μετανιωμένος για την πράξη του καθώς αναλογίζεται πως έχει και τρία παιδιά.

Κατά την παρουσίαση ειπώθηκε ότι η 37χρονη πριν τις γιορτές είχε πάει στους γονείς της στον Πειραιά και είχε ανακοινώσεις την πρόθεση της να χωρίσει, κάτι που είχε γνωστοποιήσει και στο σύζυγο της. Ωστόσο εκείνος πίστευε πως στο τέλος θα την κρατήσει. Από τότε είχαν συχνές λογομαχίες και μια από αυτές ήταν και το τελευταίο Σάββατο όπου κατά τον καυγά ο 40χρονος την έπνιξε με τα χέρια του. Τα τρία παιδιά δεν αντιλήφθηκαν κάτι καθώς κοιμόντουσαν σε διπλανό δωμάτιο ούτε τα πεθερικά του θύματος που έμεναν στο ίδιο οίκημα, ούτε κάποιος από τους γείτονες. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι η 37χρονη δεν είχε επαφές και με τα πεθερικά της.

Μετά ο 40χρονος κατέβηκε από εσωτερική σκάλα στο γκαράζ, την έβαλε στο αυτοκίνητο του και την μετέφερε στο χωράφι όπου την έθαψε στο σημείο που ήταν παλαιότερα ο βράχος και επέστρεψε στο σπίτι. Την επόμενη ημέρα επειδή φοβόταν μήπως κάποιος τον είχε δει το βράδυ του Σαββάτου να κινείται στους δρόμους θα έλεγε ότι έψαχνε την γυναίκα του στα μαγαζιά της περιοχής. Για το εάν είχε συνεργό οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. το απέκλεισαν λέγοντας για τον πατέρα του ότι η σύλληψη του αφορά άλλο θέμα και πρόσθεσαν πως δεν φαίνεται να είχε προσχεδιάσει το έγκλημα που όπως όλα δείχνουν έγινε εν βρασμώ ψυχής.

Αναφορικά με κάποιες αμυχές που είχε ο 40χρονος για να αποπροσανατολίσει τους αστυνομικούς ότι προήλθαν από κλάδεμα δέντρων.