30/12/15

Τα λουλουδάκια του μπαξέ


Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
ΣΑΒΒΑ Παντελή του Ιωάννη και της Μαγδαληνής, που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Φίλιππο του Ηλία και της Νικολέτας, που γεννήθηκε το 1986 στο Χολαργό
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Αλέξανδρο του Ηλία και της Νικολέτας, που γεννήθηκε το 1984 στο Χολαργό

ΖΕΑΚΗ Γεώργιο του Βασιλείου και της Διαμάντως, που γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 29, 31, 49 και 50 ετών, για τους οποίους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν αρπαγές τσαντών.

Στον κουβά ...


Συνελήφθησαν, ύστερα από αναζητήσεις, χθες (29-12-2015) το βράδυ στο Θησείο, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), δύο ημεδαποί ηλικίας 48 και 50 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχα διαπράξει ένοπλη ληστεία σε σουπερ μάρκετ στο Θησείο.
Ειδικότερα, οι δράστες εισήλθαν, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, σε υποκατάστημα σούπερ μάρκετ στο Θησείο και με την απειλή κοντόκανου κυνηγετικού όπλου και πιστολιού, αφαίρεσαν από το ταμείο χρηματικό ποσό ενώ στη συνέχεια διέφυγαν πεζή.
Ύστερα από αναζητήσεις, οι συλληφθέντες εντοπίσθηκαν στην ίδια περιοχή και ακινητοποιήθηκαν, ενώ επιπλέον εντοπίσθηκε και υπόγειος χώρος εγκαταλελειμμένης οικοδομής στον οποίο οι δράστες είχαν αποκρύψει:

Αλβανοί ... κλοπάρχες


Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος -6- αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου μετά από συντονισμένη - συστηματική αστυνομική έρευνα, εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νεστορίου Καστοριάς.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος έξι αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας (από 14 έως 36 χρονών) μελών της οργάνωσης, για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε οικίες και καταστήματα στους οικισμούς Λιβαδοτόπι, Διποταμία και Νεστόριο του Δήμου Νεστορίου Καστοριάς.

Όλα τα αστέρια-ποινικολόγοι για το φορτίο

Ο ποινικολόγος Μπάμπης Λυκούδης
Η κρύπτη της κοκαΐνης στο φορτηγό της συμμορίας
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος
Και ο Σάκης Κεχαγιόγλου
Προσωρινά κρατούμενοι μετά από τις απολογίες τους, σήμερα, ενώπιον της 29ης Τακτικής Ανακρίτριας Αθηνών, κρίθηκαν ο οδηγός του φορτηγού καθώς και τρία αλβανικής καταγωγής πρόσωπα, συγγενικά μεταξύ τους, τα οποία κατηγορούνται για εισαγωγή εννέα κιλών κοκαϊνης από την Ολλανδία στην ελληνική επικράτεια και εγκληματική οργάνωση.

Ο γιος μέσα, έξω η οικογένεια

ΤΟ Λ.Σ στην εξάρθρωση και η ΔΙΑΣ στη σύλληψη του ναρκωέμπορου
Αυτή είναι η κοκαΐνη του 27χρονου που προτίμησε να πιαστούν από την Ακτοφυλακή μάνα, πατέρας και αδελφή για να γλυτώσει αυτός. Όμως η σπουδαία επέμβαση της ΔΙΑΣ, τον έχωσε μέσα πιο βαθιά απ'  ότι νόμιζε
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέλαβε την υπεράσπιση του 27χρονου
Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον της 29ης Τακτικής Ανακρίτριας Αθηνών οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορηθέντες για κατοχή μισού κιλού κοκαϊνης, ενάμισυ κιλού χασίς, καθώς και όπλων στην Άνω Γλυφάδα. Ο τέταρτος κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.Οι δικηγόροι των τεσσάρων κατηγορουμένων Σάκης Κεχαγιόγλου και Μανώλης Αναστασάκης προέβησαν στην κατωτέρω δήλωση :

«Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, διότι οι τρεις από τους τέσσερις εντολείς μας έπεισαν για την αθωότητά τους, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, τους δικαστικούς λειτουργούς, με συνέπεια να αφεθούν ελεύθεροι. Όσον δε αφορά τον τέταρτο κατηγορούμενο, η προφανής για εμάς εξάρτησή του από τις ναρκωτικές ουσίες δημιουργεί την πεποίθηση ότι, αν κι εφόσον αποδειχθεί, θα τύχει στην πορεία της υποθέσεως επιεικέστερης αντιμετώπισης.»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ [23-12-2015]

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας συνελήφθησαν στη Γλυφάδα, απογευματινές ώρες χθες, ένας 62χρονος, μία 61χρονη και μία 29χρονη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράβαση του ν.2168/93 περί όπλων.

Εκβιαστής με κορώνες


Συνελήφθη στη Νέα Χαλκηδόνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Χαλκηδόνας, 41χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών, με ποινή κάθειρξης τριάντα δύο (32) έτη.

Καταζητούμενος για φόνο


Συνελήφθη στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 25-01-2001 Διεθνές Ένταλμα σύλληψης, από τις Αλβανικές Αρχές.

Γλύτωσαν 16χρονο από αυτοκτονία


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος απετράπη περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε μέσω κινητής τηλεφωνίας.
Ειδικότερα, χθες (28-12-2015) το μεσημέρι, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι άγνωστο άτομο, εκδήλωσε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.
Εξειδικευμένα στελέχη της Υπηρεσίας διεξήγαγαν άμεσα ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και των λοιπών δεδομένων του χρήστη που εκδήλωσε την πρόθεση, μέσω κινητού τηλεφώνου, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό του.
Από την έρευνα και μετά από επικοινωνία με αρμοδίους παρόχους τηλεπικοινωνιών, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε ο 16χρονος χρήστης του κινητού τηλεφώνου και εξακριβώθηκε γεωγραφικά το σημείο που βρισκόταν.

29/12/15

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε ρίψη

Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

Μπούκαραν σπίτι του

Tα Κατασχεμένα




Συνελήφθησαν, χθες (28-12-2015) πρωινές και μεσημβρινές ώρες σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 24, 23 και 20 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο 30χρονος στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, προχθές (27-12-2015) λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή της Σπερχειάδας Φθιώτιδας, οι τρεις κατηγορούμενοι, αφού πυροβόλησαν την κύρια είσοδο της οικίας του, εισήλθαν εντός αυτής και ακολούθως, με κυνηγετικό όπλο που έφεραν, τον πυροβόλησαν τουλάχιστον μία φορά, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο πρόσωπο.

28/12/15

Κόρινθος: Η παρουσίαση

Μιλούν ο Ταξίαρχος Τσαουρδάς και ο Αστυνόμος Γιώργος Δούρος

Καταζητούμενος με 98 ταυτότητες

Βρετανός

Οι επισταμένες έρευνες και αναζητήσεις και η οργανωμένη επιχείρηση ειδικού κλιμακίου της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου προσώπου.
Πρόκειται για 39χρονο υπήκοο Μεγάλης Βρετανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, για εμπορία ναρκωτικών ουσιών και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα δεκατεσσάρων ατόμων με ηγετικό ρόλο.
Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς, κατηγορείται ότι είχε ηγετικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση που διοχέτευε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Ισπανία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Θρίλερ στον Μακρυκάπα

Τάδε έφη Γιάννης Σωτηρόπουλος

Τους τσουβάλιασαν ...

Με φορτηγό


Συνελήφθησαν χθες (26-12-2015) τις πρωινές ώρες, στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 52χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 54χρονος υπήκοος Τουρκίας, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 34 μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι τέσσερις (24) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και δέκα (10) υπήκοοι Συρίας.

Βάζει γυαλιά η Κόρινθος

Τα Κατασχεμένα 

Συνελήφθη, την 24.12.2015 το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 43χρονος ημεδαπός, για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Ειδικότερα, την 24.12.2015 το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντόπισαν όχημα το οποίο οδηγούσε ο 43χρονος και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο, πλην όμως ο 43χρονος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και απέρριψε στο έδαφος ποσότητα κοκαΐνης, σε τρεις (3) συσκευασίες, συνολικού βάρους -21,5- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Ληστής


Συνελήφθη, χθες (26-12-2015) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, ένας 23χρονος υπήκοος Γεωργίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 17-05-2012 Ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας του 2ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης, για διάπραξη ληστείας.

... Πελέκαγε την κοκαΐνη

Τα Κατασχεμένα



Συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 24-12-2015, οδήγησε στη σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών.
Πρόκειται για 47χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς απέκρυπτε και αποθήκευε σε εγκαταλελειμμένη οικία στη Θεσσαλονίκη ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες διοχέτευε στην εγχώρια αγορά.

Του βγήκε ξινό


Συνελήφθη (25-12-2015) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις περί αλιευτικού και περί αγορανομικού κώδικα.

27/12/15

Τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου


Εξιχνιάσθηκε άμεσα, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ανθρωποκτονία 79χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε προχθές (25-12-2015) το απόγευμα, στη Λυγιά Πρέβεζας.
Για την υπόθεση, συνελήφθη ως δράστης, χθες (26-12-2015) το βράδυ, 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία με πρόθεση, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, εμπρησμό και περιύβριση νεκρών.
Αναλυτικότερα, το απόγευμα της 25-12-2015, ο 79χρονος βρέθηκε νεκρός στην περιοχή «Λιμανάκι» στη Λυγιά Πρέβεζας και όπως προέκυψε, ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας, φέροντας τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.

Σεσημασμένος παιδεραστής μέσω Viper

Το 2005 καταδικάστηκε για παιδοφιλία και αποφυλακίστηκε τον περασμένο Μάϊο  αλλά άρχισε πάλι τα ίδια ...
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 23-12-2015 στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 56χρονος ημεδαπός, για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Ειδικότερα, ο δράστης μεσημβρινές ώρες της 23-12-2015, εντός της οικίας του στην Καλλιθέα, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, προσφέροντάς του ως αμοιβή μικρό χρηματικό ποσό.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, από τα τέλη Νοεμβρίου είχε προβεί κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του προαναφερόμενου ανήλικου .

Πολύ πράμα ...

Οι Αποδείξεις







Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, που μετέφερε και εισήγαγε στην Ελλάδα από τη Δυτική Ευρώπη, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κοκαΐνη και κάνναβη), τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε στην εγχώρια αγορά.
Ειδικότερα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης της δράσης εγκληματικού κυκλώματος διακίνησης σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, ειδικότερα δε κοκαΐνης, που εισήγαγε κατά κύριο λόγο από την Δυτική Ευρώπη, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης και να διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.
Συγκεκριμένα πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των μελών του και ανιχνεύθηκε η σχεδιαζόμενη, εκ μέρους τους εισαγωγή από την Ολλανδία στην Ελλάδα ποσότητας κοκαΐνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στην εγχώρια αγορά ναρκωτικών .

Nεκρά 2 αδέλφια στο Μακρυκάπα


Ο θάνατος των δύο ηλικιωμένων αδερφών παίρνει τελείως διαφορετική τροπή πλέον μετά την εξέταση του ιατροδικαστή ο οποίος διαπίστωσε πως πρόκειται για μία στυγνή δολοφονία - Τα δύο αδέρφια ηλικίας 76 και 80 ετών, αντίστοιχα, βρέθηκαν νεκρά στην αυλή του σπιτιού τους το μεσημέρι του Σαββάτου (26-12-2015) στο χωριό Μακρυκάπα...
 
Νεκροί είναι ο 80χρονος Κώστας Αλαφάκης και ο 76χρονος αδερφός του, Γιώργος Αλαφάκης, οι οποίοι ήταν αγρότες και διέμεναν μαζί στο χωριό Μακρυκάπα.