19/12/15

Με τα κλειδιά στις κόκες

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθη χθες (18-12-2015) το απόγευμα μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 55χρονος ημεδαπός, δημόσιος λειτουργός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς χρησιμοποιώντας ως βάση για τη διακίνηση ναρκωτικών την οικία του, η οποία λειτουργούσε και ως έδρα της νόμιμης επαγγελματικής του δραστηριότητας, εμπορευόταν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης, καθώς και ναρκωτικά δισκία.

Aδέλφια με τρίφτες ...

Γιαννιτσά

Τα Ντοκουμέντα


Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί χθες (18-12-2015) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διακίνηση κάνναβης και ακόμα 2 αδέλφια ηλικίας 17 και 20 ετών στα Γιαννιτσά, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 21χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 89 αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια), έτοιμες για πώληση, συνολικού βάρους 140,2 γραμμαρίων. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Με σέξι Αγιοβασίληδες η ΕΛ.ΑΣ.



Με ανάλυση επιπέδου... CIA οι γεωργιανοί «μπουκαδόροι» έβρισκαν κρυψώνες για τιμαλφή στα σπίτια
Με σέξι Αγιοβασίληδες η ΕΛ.ΑΣ. ξετρύπωσε συμμορία διαρρηκτών

Αστυνομικίνες - «λαγουδάκια», ντυμένες Αγιοβασίληδες, έλεγαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα στις αρχές Δεκεμβρίου. Με αυτό το τέχνασμα συνελήφθησαν Γεωργιανοί που συμμετείχαν στο μεγάλο κύκλωμα διαρρηκτών το οποίο εξάρθρωσε προ μερικών ημερών το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου. Ορισμένοι από αυτους τους «ξετρύπωσαν» με δέλεαρ χριστουγεννιάτικα «καλάθια με ποτά» που τους πήγαιναν αστυνομικοί - «ντελιβεράδες», άλλους και με τη... σπιτονοικοκυρά τους με την οποία είχαν συνεχείς συζητήσεις για απλήρωτα νοίκια.

Αυτά είναι ορισμένα από τα σπαρταριστά, στα όρια του απίστευτου, στιγμιότυπα που διαδραματίστηκαν στο παρασκήνιο της έρευνας για την εξάρθρωση του κυκλώματος που αποτελείτο από 25 άτομα ηλικίας 23 έως 64 ετών κυρίως από τη Γεωργία και την Αλβανία και το οποίο είχε προχωρήσει σε εκατοντάδες διαρρήξεις και ληστείες σε κατοικίες σε όλη την Αττική.

Ισόβια

Άστρος Κυνουρίας: Σκότωσε το παιδί του επειδή έτσι επέβαλε η τιμή του

Ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επέβαλε αργά το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Τρίπολης, στον 76χρονο πατέρα, που ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο του 2014, πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο γιο του στην αυλή του σπιτιού τους, στην Μελιγού Κυνουρίας και στην συνέχεια τον μετέφερε δίπλα στην χωματερή του Άστρους, μέσα στον ξεροπόταμο κι έβαλε φωτιά προσπαθώντας να σβήσει τα ίχνη του.

Το δικαστήριο, έκρινε ενόχους και τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, επίσης χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, που ζήτησαν οι δικηγόροι υπεράσπισης.

Η ΕΛ.ΑΣ στο ... Σουδάν




Ολοκληρώθηκαν χθες (18-12-2015) με επιτυχία, τέσσερις εκπαιδεύσεις, που διοργανώθηκαν με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας και στις οποίες συμμετείχαν συνολικά δεκαέξι (16) Αξιωματικοί της Σουδανικής Αστυνομίας.
Οι εκπαιδεύσεις υλοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής στις Αχαρνές Αττικής και στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, κατά το χρονικό διάστημα από 14 έως 18-12-2015, με την ακόλουθη θεματολογία:
α) «Διαχείριση αποδεικτικών στοιχείων ποινικών αδικημάτων»,
β) «Εμπορία ανθρώπων & καταπολέμηση παράνομης διακίνησης ναρκωτικών»,
γ) «Προστασία συνόρων και έλεγχος αλλοδαπών» και
δ) «Καταπολέμηση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Σωσίβια μαϊμού




Πόσο κοστίζει η ζωή ενός παιδιού; Για κάποιους, εταιρείες και εμπόρους, όσο ένα ακατάλληλο και επικίνδυνο «σωσίβιο» που πωλούν στους απελπισμένους Σύρους – και όχι μόνον- πρόσφυγες για να κάνουν το ταξίδι μέχρι την Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο πέλαγος.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά και πολίτες που σπεύδουν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες τη στιγμή που δίνουν αγώνα για να κρατηθούν στη ζωή ενώ το φουσκωτό ή η ξύλινη βάρκα που τους μεταφέρει βυθίζεται, εντόπισαν πρώτοι το σκάνδαλο και το παιγνίδι θανάτου που παίζουν οι έμποροι των εθνών με τους πρόσφυγες πριν ακόμα επιβιβαστούν στις σάπιες βάρκες.

18/12/15

Τον έβαλαν σε σάκο

Το θύμα

Εξιχνιάσθηκε, μετά από πολύμηνη, συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, και την ουσιώδη συμβολή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, η ανθρωποκτονία 27χρονου υπηκόου Συρίας, που διαπράχθηκε στις 31-1-2014 στην Καλλιθέα. Σχετικά με την υπόθεση και προς παροχή πληροφοριών είχε εκδοθεί.
Τμήματα της σωρού του θύματος είχαν βρεθεί την 1-2-2014 εντός κάδου απορριμμάτων στην Καλλιθέα και την 7-2-2014 εντός ταξιδιωτικού σάκου στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος του 27χρονου προήλθε από βαρεία κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκλήθηκε από αμβλύ όργανο.
Δράστες είναι δύο (2) υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 32 και 22 ετών, ήδη έγκλειστος του Καταστημάτων Κράτησης Τρικάλων ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος αναζητείται.

Στο θεματικό πάρκο


Ο Αντιστράτηγος Κώστας Μιχαιρίνας και ο Μάνος Σφακιανάκης



Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η Ελληνική Αστυνομία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο συνεργασίας με τη ΔΕΘ – HELEXPO, μέσω παρουσίας στο θεματικό πάρκο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», πραγματοποίησε ημερίδα από εξειδικευμένους αξιωματικούς της Διεύθυνσης για τους μαθητές που επισκέφτηκαν χθες (17-12-2015) το θεματικό πάρκο (Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι Αττικής) .

Τους έπιακαν ...

Τα ΙΧ τους



Συνελήφθησαν χθες (17-12-2015), στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, έξι (6) διακινητές, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 27, 28 και 48 ετών και τρεις (3) ημεδαποίηλικίας 21, 22 και 31 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 44 μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι δύο (22) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, δεκατέσσερις (14) υπήκοοι Συρίας, έξι (6) υπήκοοι Αφγανιστάν και δύο (2) υπηκοότητας Πακιστάν και Λιβάνου.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, συνέλαβαν τους τρεις αλλοδαπούς, διότι εντόπισαν τον 48χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, τριάντα επτά (37) μη νόμιμους μετανάστες και τους άλλους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργώντας ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Νονοί με Σωματείο




Το σωματείο «νονών της νύχτας»  – Η διακήρυξη και τα βίντεο της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν επρόκειτο για «νονούς της νύχτας» αλλά για μέλη ενός - ιδρυθέντος ξαφνικά - Σωματείου Αλληλεγγύης Καταστηματαρχών κατά της οικονομικής κρίσης. Οι εκβιαστές δεν πήγαιναν σε νυκτερινά κέντρα και καφετέριες για να ζητήσουν χρηματικά ποσά για προστασίες, αλλά για να «αναπτύξουν πνεύμα αλληλοβοήθειας μεταξύ των καταστηματαρχών για την άνοδο του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου», όπως χαρακτηριστικά μνημονεύουν. Και όταν ακόμη έχουν καταγραφεί σε βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. να παραλαμβάνουν χρήματα, αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από συναλλαγές για αθώα «αθλητικά στοιχήματα μέσω Διαδικτύου».

Αυτοί είναι ορισμένοι από τους εντυπωσιακούς ισχυρισμούς κατηγορουμένων για τη μεγάλη υπόθεση εκβιαστών που αποκαλύφθηκε προ μιας εβδομάδας, από τους οποίους οι περισσότεροι έγιναν άμεσα ή έμμεσα δεκτοί. Και αυτό διότι από τους 21 συνολικά κατηγορουμένους μόνο οι τρεις προφυλακίστηκαν. Ανάμεσα σε αυτούς που αφέθηκαν ελεύθεροι ήταν και αυτός στον οποίο αποδιδόταν ηγετικός ρόλος και ανέπτυξε τη θεωρία περί συμμετοχής δραστών και θυμάτων σε ένα σωματείο κατά του... οικονομικού μαρασμού.

Το Β-52

 Βόμβες Ναπάλμ στο Βιετνάμ


Το διαβόητο πολεμικό αεροπλάνο των ΗΠΑ «Εnola Gay», που έριξε την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα, ήταν ένα Boeing Β-29. Το Β-52 μπήκε στους πολέμους αργότερα, σπέρνοντας θάνατο και φωτιά από τον ουρανό: ρίχνοντας βόμβες Ναπάλμ στο Βιετνάμ. Σήμερα το κολοσσιαίο βομβαρδιστικό, σήμα-κατατεθέν της στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ, είναι εξίσου θρυλικό και θανατηφόρο όπως όταν πέταξε για πρώτη φορά, πριν από 60 χρόνια.
Το εμβληματικό βομβαρδιστικό του 20ού αιώνα εξακολουθεί ακάθεκτο να εκτελεί αποστολές στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα συνεχίσει να πετάει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως το 2044. Είναι ένα μεγαθήριο της δεκαετίας του 1950 που έχει επιβιώσει στην εποχή των εξελιγμένων Drones και Stealth της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας. Κάτι που από μόνο του λέει πολλά. Οπως και το τρομακτικό γεγονός ότι περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε βομβαρδισμούς από B-52.
Συνολικά έχουν κατασκευαστεί 744 αεροπλάνα τύπου B-52. Το τελευταίο, ένα B-52H, παραδόθηκε στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εδώ και πάνω από μισόν αιώνα: τον Οκτώβριο του 1962. Σήμερα ο επιχειρησιακά εν ενεργεία στόλος τους αποτελείται από 85 αεροπλάνα, σχεδιασμένα για να φέρουν πυρηνικά όπλα.

Περί ανάληψης


ΕΛ.ΑΣ.: Ανησυχία για «εξαφάνιση» της οργάνωσης που χτύπησε τον ΣΕΒ
Αστυνομικός έχει αποκλείσει τον δρόμο προς τα γραφεία του ΣΕΒ μετά την έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα της 24ης Νοεμβρίου 2015 

Μεγάλη ανησυχία και φόβο και για νέα -ακόμη και αιματηρή- επίθεση εκφράζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μετά την καθυστέρηση ήδη 23 ημερών που παρατηρείται στην αποστολή προκήρυξης για τη βομβιστική επίθεση με στόχο τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΕΒ) στην οδό Ξενοφώντος στις 24 Νοεμβρίου 2015.

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη σημειώνουν ότι έχουν «σαφείς ενδείξεις για την προέλευση και την ταυτότητα των εμπλεκομένων στην επίθεση».

O Ρουβίκωνας στον Τειρεσία

Αλαμάνα, Τεπελίνι, Χάνι της Γραβιάς ...

Κακόβουλο


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης για την αποφυγή εξαπάτησης από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές κακόβουλων λογισμικών που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ενημερώνει του πολίτες για την εμφάνιση του κακόβουλου λογισμικού «Dridex Malware».
Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες εξειδικευμένων αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα αποστέλλονται και διακινούνται μέσω διαδικτύου μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), που περιλαμβάνουν κακόβουλο επισυναπτόμενο αρχείο (συνήθως της μορφής .doc, .xls, .pdf), το οποίο περιέχει μακροεντολή (macro).
Συγκεκριμένα, το επισυναπτόμενο αρχείο φέρεται να είναι τιμολόγιο ή άλλου τύπου λογιστικό έγγραφο, το οποίο αρχικά εμφαίνεται νόμιμο, με σκοπό να «ξεγελάσει» τον παραλήπτη και να τον οδηγήσει στο άνοιγμα του.

Χτύπαγαν βενζινάδικα


Συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, για ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, μετά από πολυήμερη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που διέπρατταν ληστείες σε πρατήρια καυσίμων στην περιοχή, εξακρίβωσε τον τρόπο δράσης τους και ταυτοποίησε τα στοιχεία των δραστών.

Το μάλε ... βράσε!

Από τους 1.000 που μεταφέρθηκαν περί τους 750 «χάθηκαν» στην Αθήνα

Σε θολό τοπίο η μεταφορά των μεταναστών στο γήπεδο του χόκεϊ

Χάος επικρατεί με τη μεταφορά των μεταναστών από τις εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό. Από τα 1.000 και πλέον άτομα που φιλοξενούνταν στο Παλαιό Φάληρο τα περίπου 750 χάθηκαν κάπου στην Αθήνα, χωρίς κανείς να γνωρίζει πού έχουν πάει.

Η μεταφορά τους στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό αποδείχθηκε πως ενώ είχε αποφασιστεί, δεν είχε οργανωθεί. 

17/12/15

Το προφίλ των εμπρηστών


Το προφίλ των εμπρηστών στις πυρκαγιές του 2015
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας ενημερώνεται από πυροσβέστη συνοδό εκπαιδευμένου σκύλου για τις δυνατότητες του παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασ.Παπαγεωργίου (δεύτερος από αριστερά) και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γ.Καπάκη (τρίτου από αριστερά)

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, άτομα με ψυχολογικά προβλήματα συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο «προφίλ» των κατηγορούμενων για εμπρησμό από πρόθεση ή αμέλεια που απασχόλησαν την αρμόδια Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τις ηλικίες των εμπλεκομένων να ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 35-40 ετών και άνω.

Επίσης στο "μικροσκόπιο" της συγκεκριμένης υπηρεσίας στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων μπαίνουν και δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί όπως η ΔΕΗ.

Έπιασαν συνεργό του Κόλα




Επικίνδυνος αλβανός κακοποιός συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην Αγριά Βόλου.

Ήταν καταζητούμενος τα τελευταία δυόμισι χρόνια, για τη συμμετοχή του σε συμμορία που επιτέθηκε στις 22 Μαρτίου 2013 κατά της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Τρικάλων, με αποτέλεσμα να αποδράσουν δώδεκα αλβανοί κρατούμενοι για ληστείες και κλοπές και να τραυματιστούν σοβαρά δύο εξωτερικοί φρουροί.

Απίστευτο ....

Έβγαλαν λαγό ...
Τους στοίβαζαν σαν ποντίκια





Φορτηγό όχημα με ειδικά διαμορφωμένη κρύπτηστο οποίο επέβαιναν στοιβαγμένοι δεκατέσσερις (14) παράτυποι μετανάστες, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτοντας έτσι τη δράση κυκλώματος που τους προωθούσε στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.
Αναλυτικότερα , στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων και τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πρώτες πρωινές ώρες χθες (16-12-2015), εντόπισαν στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου Κερδυλλίων, το προαναφερόμενο όχημα και διαπίστωσαν την παράνομη μεταφορά συνολικά (14) αλλοδαπών, υπηκόων Συρίας, που δεν διέθεταν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Και 27χρονος στον κουβά

Μια από τις λιμουζίνες της συμμορίας
Συνελήφθη, χθες (16-12-2015) το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αγρινίου, για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση. 

Κόκα από την Αλβανία

Tα Ντοκουμέντα

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά και εισαγωγή από την Αλβανία στην Ελλάδα και στη συνέχεια αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση στην εσωτερική αγορά, σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 15-12-2015, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής και της Αργυρούπολης, τρείς (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, δύο άνδρες ηλικίας 33 και 35 ετών καθώς και μία 29χρονη μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Επιπλέον ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 38χρονος συνεργός τους.

16/12/15

Moιραία διάλυση ...




ΕΛ.ΑΣ.: Μοιραία η διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ για τη δράση κουκουλοφόρων
Ανδρες της διαλυθείσας πλέον ομάδας ΔΕΛΤΑ σε περιπολία στους δρόμους των Εξαρχείων

Στη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ -η Δύναμη Ελέγχου Ταχείας Αντίδρασης αποτελούνταν από 210 μοτοσικλετιστές και ήλεγχε το κέντρο της Αθήνας- και άλλα επιχειρησιακά προβλήματα αποδίδουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. το μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων αντιεξουσιαστών στην περιοχή των Εξαρχείων και στις γύρω περιοχές.

Η επίθεση το βράδυ της Τρίτης εναντίον του βουλευτή της ΝΔ κ. Βασίλη Οικονόμου αλλά και αντίστοιχες ενέργειες εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, των γραφείων του ΠαΣοΚ κ.ά. θεωρούνται από τους αστυνομικούς «προμηνύματα» μίας νέας ανεξέλεγκτης δράσης κουκουλοφόρων που έχουν διαβλέψει ότι έχουν πλέον «ευχέρεια δράσης».

Φερτοί ...

Tα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν χθες (15-12-2015) το μεσημέρι, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές, τέσσερις (4) υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 41, 28, 25 (άντρες) και 36 (γυναίκα) ετών και ένας 41χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και έξι (6) υπήκοοι Ιράκ. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν άγνωστο μέχρι στιγμής διακινητή, συνεργό των δραστών, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, εντόπισαν τους τέσσερις αλλοδαπούς, ηλικίας 41, 41, 36 και 28 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός στα οχήματα, που οδηγούσαν οι άλλοι δύο δράστες και με τα οποία μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, συνολικά δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες.

Είναι μεγάλη φίρμα ...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος του Γεωργίου και της Μεταξίας, που γεννήθηκε το 1951

ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ


Η εξάρθρωση  της συμμορίας έγινε στις 15-11-2015, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ψυχικού, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες σε βάρος ιδιοκτητών προς πώληση πολυτελών ακινήτων, καθώς και των υποψήφιων αγοραστών τους.
Συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, πέντε (5) ημεδαποί, τρείς (3) γυναίκες ηλικίας 37, 45 και 84 ετών και δύο (2) άνδρες ηλικίας 38 και 58 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) ημεδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 53 και 64 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της απάτης κατά συναυτουργία, της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης καθώς και για παράβαση του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η συμμορία με τα οικόπεδα

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος επτά (7) ημεδαπών, πέντε (5) εκ των οποίων συνελήφθησαν στις 15-11-2015, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες σε βάρος ιδιοκτητών-πωλητών και υποψήφιων αγοραστών πολυτελών ακινήτων στο Ψυχικό και στη Βούλα. 
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους συλληφθέντες:
α) ΠΕΝΤΑΡΑΚΗ Ασημίνα του Ελευθερίου και της Αργυρούς, που γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα
β) ΣΤΑΓΑΚΗ Μάριο του Ιωάννη-Παράσχου και της Γεωργίας, που γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα