5/12/15

Απατεώνας στις πωλήσεις


Συνελήφθη στα Γλυκά Νερά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γλυκών Νερών, ένας 58χρονος ημεδαπός για απάτες, υπεξαιρέσεις οχημάτων και πλαστογραφία σε βάρος πωλητών και υποψήφιων αγοραστών μεταχειρισμένων οχημάτων.
Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα που πραγματοποίησε το Τ.Α. Γλυκών Νερών, ο συλληφθείς από το 2011 διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιδιωτών, οι οποίοι διέθεταν τα οχήματα τους προς πώληση μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο.
Ειδικότερα, ο 58χρονος προσποιούμενος τον αγοραστή, ερχόταν αρχικά σε τηλεφωνική επικοινωνία είτε απ’ ευθείας είτε μέσω μηνυμάτων με πωλητές οχημάτων τους οποίους αναζητούσε μέσω διαφόρων αγγελιών. Εν συνεχεία, αφού τους έπειθε για την φερεγγυότητα του, υποδυόμενος τον υψηλόμισθο δημόσιο υπάλληλο, τους αποσπούσε τα οχήματα τα οποία μεταβίβαζε στο όνομα του με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις, συμφωνώντας ως τρόπο πληρωμής τη χρήση συναλλαγματικών τις οποίες εν γνώσει του δεν είχε την πρόθεση να εξοφλήσει.

Φάρμακα από την Βουλγαρία σε ζώα

Tα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν χθες (4-12-2015), στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 4 άτομα, τα οποία επιχείρησαν να εισάγουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, ποσότητα καπνού, οινοπνευματώδη ποτά και ζωικά φάρμακα.
Πρόκειται για δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας, μία 29χρονη και έναν 42χρονο και δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 53 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και του διασυνοριακού εγκλήματος, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν τις κάτωθι συλλήψεις:

Τα Ντοκουμέντα του Μαροκινού χασίς

Συμμετοχή του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. σε διεθνή επιχείρηση κατάσχεσης 13,5 τόννων κάνναβης στη Μεσόγειο
 

Στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης καταστολής της διακίνησης ναρκωτικών στην Μεσόγειο θάλασσα, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή σε συνεργασία με τις Ισπανικές ΑρχέςCuerpo Nacional de Policia (CNP) and Vigilancia Aduanera (D.A.V.A.), Vigilancia Aduanera (D.A.V.A.), το M.A.O.C.-N1 και την Europol, συνέδραμε τις Ιταλικές Αρχές (Guardia di Finanza και ηD.C.S.A.2) στον εντοπισμό πρωινές ώρες της 02 Δεκεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή 10ν.μ. από τις νοτιοανατολικές ακτές της νήσου Pantelleria Ιταλίας, του φορτηγού πλοίου M/V MUNZURσημαίας Παναμά στην κατάσχεση περισσότερων από 13,5 τόννους κάνναβης (cannabis resinκαι στη σύλληψη των έντεκα (11) μελών του πληρώματός του Ουκρανικής και Γεωργιανής εθνικότητας.

Οι εκβιαστές, ο «Ζαμπόν»και ο αστυνομικός


Δικογραφία με αναφορές για «στημένο αγώνα» της Football League
Περιπολικό σε αθηναϊκό δρόμο 

Αναφορές για «στημένο αγώνα» της Football League τον Ιούνιο του 2015, για «πώληση προστασίας» από υποτιθέμενους οπαδούς τους Παναθηναϊκού σε περίπτερο της λεωφόρου Αλεξάνδρας -σε απόσταση λίγων μέτρων από τη ΓΑΔΑ- αλλά και για αστυνομικούς που πήγαιναν πριν από βομβιστικές επιθέσεις σε καταστήματα και έδιναν τις επαγγελματικές κάρτες τους περιέχονται στη δικογραφία  για τη δράση τριών συμμοριών με τη συμμετοχή 76 ατόμων πώλησης «προστασίας» σε 150 καταστήματα.
 Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους είναι και τρεις αστυνομικοί. Η δράση των συμμοριών είχε επεκταθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κολωνάκι, Γκάζι, Ψυρρή, Κεραμεικός, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Γλυφάδα, Ελληνικό, Παγκράτι, Ζωγράφου, Βύρωνας, Δάφνη, Νέος Κόσμος, Αγία Παρασκευή και άλλες).

13,5 τόνοι χασίς

Μεσόγειος

Στον εντοπισμό πλοίου με 13,5 τόνους χασίς συνέβαλαν έλληνες λιμενικοί

Σε διεθνή επιχείρηση καταστολής της διακίνησης ναρκωτικών στη Μεσόγειο, σε συνεργασία με τις ισπανικές Αρχές, συμμετείχαν στην Ιταλία έλληνες αξιωματικοί του Λιμενικού.
Πρωινές ώρες της Τετάρτης, στη θαλάσσια περιοχή 10 ναυτικά μίλια από τις νοτιοανατολικές ακτές του ιταλικού νησιού Pantelleria,συνέδραμαν τις ιταλικές Αρχές στον εντοπισμό τού υπό σημαία Παναμά φορτηγού πλοίου «Munzur» που μετέφερε περισσότερους από 13,5 τόνους χασίς και στη σύλληψη των έντεκα μελών του πληρώματός του, Ουκρανών και Γεωργιανών.
Επρόκειτο για διεθνή επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Libeccio International», που οργανώθηκε στο Παλέρμο της Ιταλίας, με τη συμμετοχή και αξιωματικών του Λιμενικού από την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Europol.

4/12/15

... Άφαντος ο Τόσκας

Του [ξανα]κακοφάνηκε η έλευση Κουρουμπλή;


"Παρών" ο Κουρουμπλής



Απονεμήθηκαν τα πτυχία στους (123) συνολικά Αξιωματικούς του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.) της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι τελετές αποφοίτησης πραγματοποιήθηκαν σήμερα (04.12.2015) το πρωί, στις εγκαταστάσεις των Σχολών Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αττική και Βέροια.
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στις Αχαρνές Αττικής, τα πτυχία στους εξήντα επτά (67) απόφοιτους Αξιωματικούς, απένειμε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνεπικουρούμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη.

Χασισοταξί

Τα κατασχεμένα


Η συντονισμένη και αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, οδήγησε στη σύλληψη δύο ατόμων, για μεταφορά και κατοχή σημαντικής ποσότητας κάνναβης.
Πρόκειται για έναν άντρα ηλικίας 49 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 47 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ασελγούσε στην κόρη του φίλου του

ΣΕΡΑΣΙΔΗ Αρσένιο του Βλαδίμηρου και της Αικατερίνης, γεν. 02-12-1959 στη Γεωργία
Εργαζόμενος στο τεχνικό τμήμα της ΕΡΤ3

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Ο πατριός της έδινε χασίς


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου και παράβασης της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, κατ’ επανάληψη και εξακολούθηση σε βάρος 16χρονης ανήλικης και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 53χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 16χρονης και της μητέρας της, σύμφωνα με την οποία ο 53χρονος, πρώην σύζυγος της μητέρας, προέβαινε κατ’ επανάληψη τα τελευταίο πέντε χρόνια περίπου, σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της ανήλικης, προτρέποντας την κάποιες φορές να κάνει χρήση ινδικής κάνναβης, πριν την τέλεση των πράξεων.
Παράλληλα, επικοινωνούσε μαζί της, μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, αξιώνοντας την αποστολή γυμνών και ημίγυμνων φωτογραφιών, της ιδίας και ανηλίκων κοριτσιών φίλων της.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων, προς διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ασυδοσία



«Φασιστοειδή» χτύπησαν το γιο μου, καταγγέλλει ο φωτογράφος Δημήτρης Μεσσίνης

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία -με φωτογραφικά ντοκουμέντα- του γνωστού φωτογράφοπυ του Associated Press, Δημήτρη Μεσσίνη, για «φασιστοειδή» που χτύπησαν το γιο του, Άρη Μεσσίνη.

Σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Δημήτρης Μεσσίνης γράφει:

Ξεράθηκαν στα γέλια

Γελάει ο Τόσκας

Γελούν όλοι
Σε πρώτο πλάνο ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας,

3/12/15

Είχαν πολλά ...



Μακάβρια ευρήματα του ιατροδικαστή για το διπλό έγκλημα στην Αίγινα


Ζωντανούς έκαψαν, όπως επιβεβαιώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση, την 71χρονη και τον 44χρονο ανιψιό της, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν απανθρακωμένες από τη μέση και πάνω σε μονοκατοικία στην περιοχή Αγίων Ασωμάτων στην Αίγινα. Το στυγερό έγκλημα σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας και η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο της ληστείας, αφού υπήρχαν εμφανή ίχνη «ψαξίματος» στο σπίτι, ενώ δεν βρέθηκε και οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, οι δύο άτυχοι άνθρωποι είχαν χτυπήματα σε πολλά σημεία του σώματός τους και είχαν λιποθυμήσει πριν οι δύο δράστες βάλουν φωτιά για να τους κάψουν.

Και 3 ένστολοι στο κόλπο


Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκαν τρείς (3) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων, με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», εκβίαζαν συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων.
Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες (2-12-2015), σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων. Πρόκειται για δεκαοκτώ (18) ημεδαπούς ηλικίας από 20 έως 46 ετών και τρείς (3) υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 22, 26 και 32 ετών.
Επιπλέον, αναζητούνται πενήντα πέντε (55) άτομα εκ των οποίων, μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί τα είκοσι δύο (22), που πρόκειται για δεκαπέντε (15) ημεδαπούς ηλικίας από 22 έως 60 ετών, τρείς (3) ημεδαπές ηλικίας 32, 45 και 54 ετών και τέσσερις (4) υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 32, 32, 39 και 47 ετών.

Με γέλια θα λύσουν την ταυτοποίηση

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας




Σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα (03/12/2015) στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Πρεσβευτής της Γερμανίας Peter Schoof, προσέφερε για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας δεκαπέντε (15) ακόμα συσκευές λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων Eurodac για την ταυτοποίηση - καταγραφή προσφύγων και μεταναστών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ταξίαρχος Αλέξανδρος Σούκουλης και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ταξίαρχος Μενέλαος Κωστάρης.

Λαθρεμπόριο και με υγραέριο


Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας που διοικεί ο Μανώλης Πλουμής σε περιοχή της Αττικής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 59 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού τελωνειακού Κώδικα.
Πρόκειται για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας ιδιοκτησίας δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων και υγραερίου κίνησης και για τον οδηγό βυτιοφόρου υγραερίου, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών σχετικά με δύο πρατήρια καυσίμων στην Αττική, όπου διατίθεται προς πώληση ως υγραέριο κίνησης, υγραέριο βιομηχανικής χρήσης (το οποίο έχει λιγότερους δασμούς και φόρους) διοργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Πατέρας και γιος στα αρχαία

Αρχαία νομίσματα και μολύβδινοι σύνδεσμοι

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες (02-12-2015), στα Άβδηρα Ξάνθης, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί, για αρχαιοκαπηλία.
Πρόκειται για πατέρα και γιο, ηλικίας 62 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και του Νόμου «Περί Όπλων».

Δουλέμποροι ολκής


Εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης και μετά από πολύμηνη έρευνα, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση αλλοδαπών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Στη χώρα μας η επιχείρηση οργανώθηκε και συντονίσθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη EUROPOL, την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA), τη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας, την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.
Η συγκεκριμένη δράση εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα EMPACT (European Multi-disciplinary Platform Against Criminal Threats) και από τα πρώτα κιόλας στάδια υποστηρίχθηκε η έρευνα και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εμπλεκόμενων κρατών - μελών.

Οι Κορίνθιοι [πάλι] έβγαλαν δουλειά


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, μία (1) περίπτωση ληστείας σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., που είχε γίνει χθες (2.11.2015), σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας.
Για την υπόθεση, συνελήφθησαν σήμερα (2.12.2015) το πρωί, στο Βραχάτι Κορινθίας και στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 21 και 45 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για ληστεία, που περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις (4) ημεδαπούς, ηλικίας 20, 22, 24 και 25 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι αναζητούνται.

1/12/15

Tα 8 κιλά

H ηρωίνη

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 30-11-2015, στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 23, 35 και 51 ετών, για εμπορία ηρωίνης.

O Ρουβίκωνας στο Ιταλικό προξενείο

Κολωνάκι

Έγκλημα στα αζήτητα της Κέρκυρας?


Ο κύριος Γιαννούλης Διοικητής της Ασφάλειας Κέρκυρας δεν γνωρίζει πως αν δεν υπάρχει Ιατροδικαστής στο νησί, έχει το δικαίωμα ως προανακριτική αρχή και χωρίς την έγκριση καν Εισαγγελέα, να ζητήσει την συνδρομή πχ από τα Γιάννενα; Και του έγκριτου καθηγητή κ. Βουγιουκλάκη! Το λέμε αυτό επειδή υπέκυψε στην περιοχή της Μητρόπολης 54χρονη Κερκυραία  με βάσιμες υποψίες ότι ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον Αλβανό γαμπρό της. Ή μήπως όπου φτωχός και η μοίρα του;

Η ΕΛ.ΑΣ. ακούει, γνωρίζει, αλλά δεν αποτρέπει...


Η ΕΛ.ΑΣ. ακούει, γνωρίζει, αλλά δεν αποτρέπει...

Η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, παρακολουθεί επί σειρά μηνών τις συνομιλίες τους, καταγράφει διαλόγους για επερχόμενες παράνομες ενέργειές τους τις οποίες «γνωρίζει» αλλά δεν αποτρέπει. Και αυτό λόγω μη δυνατότητας αντίληψης ή ερμηνείας των επίμαχων συνομιλιών ή καθυστερημένης ενημέρωσής τους - από τους χειριστές των συστημάτων υποκλοπών - για τους διαλόγους όπου μιλούν για τους επόμενους στόχους τους.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει για άλλη μία φορά από τη νέα δικογραφία που συνέταξε η Ασφάλεια Αττικής σχετικά με τη δράση μιας πολυμελούς συμμορίας ελλήνων και αλβανών ποινικών οι οποίοι είχαν «βάση» στην περιοχή της Νέας Μάκρης και προχωρούσαν σε σωρεία ληστειών και κλοπών.

Ηξεραν και τους άφηναν να... ληστεύουν
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να γνωρίζουν από τον Ιούλιο του 2015 και από σειρά «ερασιτεχνικών» λαθών που έκαναν οι δράστες (άρχισαν να τηλεφωνούν από συσκευή κινητού που είχαν κλέψει) ποιοι ήταν εμπλεκόμενοι στην εγκληματική οργάνωση. Εκείνοι όμως διέπραξαν ανενόχλητοι κλοπές και ληστείες τον Σεπτέμβριο, παρότι αυτές φαίνεται να είχαν συζητηθεί και προαναγγελθεί σε κάποιες από τις προγενέστερες συνομιλίες που είχαν μαγνητοφωνηθεί από τις κρατικές υπηρεσίες.

O «Μαύρος Δεκέμβρης» του Ρωμανού

Απαντά και για το «βραχιολάκι» μιλώντας για «συμμορία παλιάτσων του ΣΥΡΙΖΑ»

Επιστολή Ν. Ρωμανού με ιστορική αναδρομή για τον «Μαύρο Δεκέμβρη»
Από τη μεταφορά του Ν. Ρωμανού στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης 

Για «συμμορία παλιάτσων του ΣΥΡΙΖΑ που τον κοροϊδεύει» μιλά στην τελευταία επιστολή του από τη φυλακή ο κρατούμενος αντιεξουσιαστής Νίκος Ρωμανός σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου από τη φυλακή, με βάση σχεδιαζόμενη ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης από την οποία θα μπορεί να επωφεληθεί. Επανέρχεται στις αναφορές του για τον «μαύρο Δεκέμβρη», ενώ εξιστορεί τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου 2008 και όσα προηγήθηκαν της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τους έκαψαν ζωντανούς


Δεν χωράει ο νους του ανθρώπου το φρικτό έγκλημα στην περιοχή 'Αγιοι Ασώματοι της Αίγινας. Άγνωστοι δράστες κατάφεραν χθες τη νύχτα, κοντά στα μεσάνυχτα, να μπουν στο σπίτι μιας ηλικιωμένης που μένει με τον 45χρονο ανιψιό της σπάζοντας ένα παράθυρο.
Προφανώς από τον θόρυβο ο 45χρονος και η 71χρονη θεία του ξύπνησαν. Προσπάθησαν να ενημερώσουν την αστυνομία. Οι δράστες όμως ήταν αδίστακτοι. Όχι μόνο δεν τράπηκαν σε φυγή αλλά τους επιτέθηκαν.

30/11/15

Με ηρωίνη

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθη στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 48χρονος ημεδαπός, για κατοχή ηρωίνης και ναρκωτικών φαρμακευτικών δισκίων.
Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών σχετικά με αποθήκευση ναρκωτικών εντός οικίας, εντοπίσθηκε στις Αχαρνές η οικία του 48χρονου, στο εσωτερικό της οποίας καθώς και στην αυλή αυτής, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους -550-γραμμαρίων
  • Ενενήντα εννέα (99) ναρκωτικά φαρμακευτικά δισκία
  • Μία (1) ηλεκτρονικά ζυγαριά ακριβείας
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τυνήσιος με πρέζα

Ιδού

Συνελήφθησαν την Πέμπτη σε περιοχή της Αττικής, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, δύο άτομα, μία 30χρονη γυναίκα και ένας 22χρονος υπήκοος Τυνησίας, για διακίνηση ηρωίνης.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας μετέβησαν στην Αθήνα και μετά από συστηματική έρευνα, ταυτοποίησαν τη μεθοδολογία και τον τρόπο δράσης των δύο ατόμων στη διακίνηση ηρωίνης.

Αθηναγόρας είναι ένας


Ο Αθηναγόρας Παζαρλής, ως διοικητής ασφάλειας της Θεσσαλονίκης έβγαλε στο φως πολλές σημαντικές υποθέσεις και δεν δίστασε να έρθει «αντιμέτωπος» με το μεγαλύτερο κύκλωμα τοκογλύφων στη Θεσσαλονίκη, με τους οπαδούς μιας ομάδας ακόμα και με τους ίδιους τους συναδέλφους του, συλλαμβάνοντας τους. Η δράση του στην πορεία του ως αστυνομικός ήταν έντονη από τα πρώτα χρόνια και μάλιστα χαρακτηρίστηκε και «αντισυστημικός».

Συνέντευξη στον Θεολόγο Ηλιού [Seleo.gr]
Για πρώτη φορά μπήκε σε αστυνομικό τμήμα το 1982, όταν τελείωσε την σχολή ενωμοταρχών, την σημερινή αρχιφυλάκων. Αργότερα έδωσε εξετάσεις στη σχολή αξιωματικών - τότε έδινες εξετάσεις μέσα από το σώμα- περνώντας πρώτος.  Πέρασε από πολλά αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης αλλά και από την επαρχία, λόγω του συνδικαλισμού, τον οποίο πρωτοξεκίνησε ο ίδιος μέσα στην αστυνομία. Ήταν 9 χρόνια στην  ΕΚΑΜ, τα 8 ως διοικητής, μετέπειτα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης,  και το μεγαλύτερο έργο με πολλές σημαντικές υποθέσεις το εκτέλεσε ως διευθυντής στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Πριν την πρόωρη συνταξιοδότηση του, ήταν διευθυντής στην Γ.Π.Α.Δ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο δράστης σε βίντεο


Ο δολοφόνος

Τα Ντοκουμέντα

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τέσσερις (4) φωτογραφίες και απόσπασμα βιντεοληπτικού υλικού, όπου απεικονίζεται - αγνώστων στοιχείων - δράστης ανθρωποκτονίας 88χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2014 στην περιοχή της Άνω Πόλης. 

Κάλαμος: Το εργαστήριο

Οι Αποδείξεις


Ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίσθηκε  μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, στον Κάλαμο Αττικής.
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 34 και 49 ετών και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για άτομα που καλλιεργούν δενδρύλλια κάνναβης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, διενήργησαν έρευνα σε τρεις (3) οικίες, που διατηρούσαν οι ανωτέρω στην περιοχή του Καλάμου Αττικής.

Ρουμάνικα κόλπα

Το Χασίς

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 29 και 35 ετών, για κατοχή και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης.

Απειλή επίθεσης από χάκερς

Σε ετοιμότητα η Τράπεζα της Ελλάδος και οι αρχές ασφαλείας

Απειλή επίθεσης από χάκερς στο τραπεζικό σύστημα

Σε ετοιμότητα για να αποκρούσει ενδεχόμενη επίθεση χάκερς στα συστήματά της βρίσκεται η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με την ΕΥΠ και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν πληροφορίες ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα δεχόταν επίθεση, η οποία ωστόσο δεν εκδηλώθηκε.

Aσφυχτικός ο θάνατος της 92χρονης

Άργος: Μιλά ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής  Κων/νος Ηλιόπουλος 

Εκπαίδευαν κομάντος των «Πυρήνων» σε Σερβία και Βουλγαρία



Η αρπαγή του πολεμικού υλικού και το κοινόβιο του Μαζιώτη στην Ισπανία
Εκπαίδευαν κομάντος των «Πυρήνων» σε Σερβία και Βουλγαρία
Οταν ο Νίκος Μαζιώτης είχε εξαφανιστεί από την Αθήνα το καλοκαίρι του 2012, βρισκόταν σε «φάρμα» που είχαν δημιουργήσει γάλλοι και ισπανοί αναρχικοί στα περίχωρα της Σεβίλλης. Κάποιοι άλλοι αντιεξουσιαστές εκπαιδεύονταν στο σκοπευτήριο της Λέφσκι στη Σόφια

Εκπαίδευση σε «στίβο μάχης» στη Σερβία σαν στρατιωτικοί κομάντος αλλά και στο σκοπευτήριο της ομάδας Λέφσκι στη Σόφια είχαν κάνει μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αλλά πιθανόν και άλλοι ένοπλοι που δρουν στη χώρα μας. Παράλληλα οι ένοπλοι φέρεται να έδωσαν το παρών και στα Σκόπια, ενώ διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιoύσαν πολεμικό υλικό - κυρίως σφαίρες - που είχαν παρακρατήσει από τα συγκεκριμένα βαλκανικά σκοπευτήρια.

Αυτά τα εντυπωσιακά στοιχεία προέκυψαν από πολύμηνη έρευνα που πραγματοποίησε την τελευταία τριετία η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Τα στοιχεία δίνουν μια νέα διάσταση στην επιχειρησιακή προετοιμασία και στη δράση ελλήνων «ανταρτών πόλης» που συνεχίζουν τις επιθέσεις τους, με τελευταία την έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας με στόχο το κτίριο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων που έχει θορυβήσει την ΕΛ.ΑΣ.