28/11/15

Τα "κοθώνια" διώκουν έντιμους Εισαγελείς


Οργή Παπαγγελόπουλου για σάπιους δικαστές
Παπαγγελόπουλος: Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί δικαστικά πραξικοπήματα

Προς τιμήν του ο υπουργός εξήρε το έργο του εν ενεργεία Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη,  ενώ στηλίτευσε «αυτούς που φρόντισαν να εξοντώσουν τους τότε οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη». Σήμερα ο κ. Μουζακίτης αφού παραιτήθηκε ασκεί μάχιμη δικηγορία ενώ τα "κοθώνια" αλωνίζουν σε Ευελπίδων-εφετείο μαζί με διεφθαρμένους δικηγόρους, ορισμένοι εκ των οποίων ανελάμβαναν να ... ξεπλύνουν πελάτες τους με την ασυλία που τους παρείχε η σχέση τους με τον τέως [Καλαματιανό] πρωθυπουργό Σαμαρά. Ένας μάλιστα εξ αυτών κατείχε τότε και κυρίαρχη  θεσμική θέση!
Νέες προειδοποιήσεις απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Δ. Παπαγγελόπουλος, δηλώνοντας, από του βήματος της Βουλής, ότι η «κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί δικαστικά πραξικοπήματα». Ερωτηθείς αργότερα από δημοσιογράφους σε ποιους αναφέρεται, ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις και αρκέστηκε να πει ότι τους «πραξικοπηματίες» θα τους κατονομάσει δημοσίως. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα πάλι από το βήμα της Βουλής είχε πει: «Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα, γνωρίζω τα νομικά και μη τερτίπια που χρησιμοποιούν κάποιοι για να παρεμποδίζουν το έργο της Δικαιοσύνης».
Παράλληλα, αντισυνταγματική χαρακτήρισε ο κ. Παπαγγελόπουλος την διάταξη που ψηφίστηκε το 2013 και παρείχε αμνηστία σε στελέχη τραπεζών για τα δάνεια προς τα κόμματα.

Όταν μιλάει η εικόνα


Μαθητοσυρροή στο Βελλίδειο

Μάνος Σφακιανάκης




Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε χθες (27-11-2015) ημερίδα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ενημέρωσης μαθητών και εκπαιδευτικών για θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο και της παρουσίασης του ανανεωμένου ιστότοπου CYBERKID .
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Γ’ Σώματος Στρατού, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Οι δύο τελευταίοι απηύθυναν και χαιρετισμό τονίζοντας την σπουδαιότητα του έργου αλλά και της πρωτοβουλίας της Ελληνικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τοκογλύφοι με δικηγορίνα

Η παθούσα κατέβαλε συνολικά, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 350.000 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί μόνο σε τόκους

Η ενδελεχής έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης και τοκογλυφίας, σε βάρος 50χρονης ιδιοκτήτριας πρατηρίου υγρών καυσίμων.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί ηλικίας 34 και 51 ετών (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη ημεδαπών ηλικίας 36 και 33 ετών (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα), σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και τοκογλυφίας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Μαζεύει τα ασημάζευτα ο Λάζος

Τα αμελητέα μεγέθη ...

«Δεν κάνουν έρωτα για ένα σάντουιτς οι ελληνίδες φοιτήτριες»


Να μας πει τουλάχιστον ο κύριος καθηγητής που έχει ακούσει αλλά δεν έχει καταγράψει το σεξ για ένα σάντουϊτς. Κρίμα γιατί μέχρι τώρα θεωρούσαμε σοβαρές τις έρευνές του.
Διαψεύδει ο καθηγητής κ. Γρηγόρης Λάζος δημοσίευμα των Times του Λονδίνου με τίτλο «Greek students sell sex for food», το οποίο τον φέρει να δηλώνει ότι Ελληνίδες φοιτήτριες εκδίδονται για να τραφούν.

Το δημοσίευμα που, σύμφωνα με τον καθηγητή, προφανώς βασίστηκε σε παρανόηση του συντάκτη του, προσφέρει εύκολη «τροφή» στο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας βασισμένο σε στερεότυπα αλλά και υπερβολές που διαδίδονται στο εξωτερικό σχετικά με τις παρενέργειες της κρίσης στη χώρα μας.

Ο κ. Λάζος δηλώνει τώρα ότι ποτέ δεν δήλωσε κάτι τέτοιο στην εφημερίδα καθώς η πολυετής έρευνα του στο χώρο της πορνείας στην Ελλάδα δεν έχει καταλήξει σε κανένα τέτοιο συμπέρασμα. «Δεν αρνούμαι ότι μπορεί κάτι τέτοιο να έχει συμβεί, πιστεύω όμως ότι μιλάμε για αμελητέα μεγέθη. Πάντως δεν το έχω καταγράψει εγώ» αναφέρει ο κ. Λάζος.

Ο παιδόφιλος




Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την πράξη της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκων.

... Μάστορας ο Ιρακινός

Τα Κατασχεμένα

Ένα εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίσθηκε στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, μεσημβρινές ώρες της 26-11-2015. Συνελήφθη, ένας 61χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ.
Σε βάρος του, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατοχή εγγράφων τρίτου προσώπου, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Έδρα τους η Ν. Μάκρη

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά δεκατέσσερις (14) υποθέσεις

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βενζινάδικα, πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. και ταχυδρομικά καταστήματα καθώς και κλοπές μοτοσυκλετών και διαρρήξεις οικιών.
Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 26-11-2015, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έξι (6) ημεδαποί ηλικίας 22, 23, 23, 25, 27 και 33 ετών και ένας (1) υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 25 ετών, μέλη της σπείρας.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των ληστειών κατά συρροή, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών και περί Αθλητικής Νομοθεσίας.
Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 24 και 25 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της ηθικής αυτουργίας σε κλοπή.
Ειδικότερα και όπως διαπιστώθηκε από την πολύμηνη και συστηματική έρευνα, οι συλληφθέντες οι οποίοι είναι νεαρά άτομα, από πενταμήνου τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους, που διέπραττε κυρίως ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, ταχυδρομικά καταστήματα και πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. καθώς και κλοπές μοτοσυκλετών και διαρρήξεις οικιών, κυρίως σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

27/11/15

Οικογενειακή υπόθεση

Συνελήφθη 66χρονη ενώ αναζητείται ο 43χρονος γιος της

Τα Ντοκουμέντα


Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας κάνναβης εντός θερμοκηπίου σε περιοχή της Ημαθίας οδηγήθηκαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και επισταμένης έρευνας.
Για την υπόθεση συνελήφθη 66χρονη ημεδαπή ενώ αναζητείται ο 43 γιος της σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Προηγήθηκε, μεσημεριανές ώρες χθες (26-11-2015), μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, η σύλληψη 36χρονου ημεδαπού ο οποίος διαπιστώθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς να αποκρύπτει σε χώρο που χρησιμοποιούσε στην προαναφερόμενη περιοχή, συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, την οποία όπως προέκυψε από την έρευνα προμηθεύτηκε έναντι χρηματικού αντιτίμου σε προγενέστερο χρόνο από τον 43χρονο.

Ελεονώρα λέω κι όλο κλαίω!

Για καλό σκοπό ...
Η Ελεονώρα Μελέτη, γδύθηκε κι έγινε εξώφυλλο σε περιοδικό. Για
φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς είναι το κεντρικό πρόσωπο καμπάνιας για την ημέρα κατά του Aids, του περιοδικού "Επιλογές", της εφημερίδας "Μακεδονία".

Τους ξεγέννησαν ...


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη γιατρός – γυναικολόγος σε δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία απευθυνόμενος σε δύο (2) γιατρούς – γυναικολόγους σε δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής, προκειμένου να αναλάβουν τον τοκετό της συντρόφου του, του ζήτησαν το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων (800) και εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ αντίστοιχα.

Μπλόκο στα διόδια

Η κρύπτη


Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 26-11-2015, στα Διόδια Ελευσίνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, για εισαγωγή στη Χώρα μας και περαιτέρω διακίνηση, μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αναφορικά με την δράση του προαναφερομένου στην εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατόρθωσε μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργίας ατομικού προφίλ, να εντοπίσει τον 43χρονο και να πιστοποιήσει την εγκληματική του δράση.

Φασαρίες στην Eιδομένη


Στον κόσμο του


Το «αυθαίρετο» φιλτράρισμα από ορισμένες χώρες των μεταναστών και των προσφύγων που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη αντίκειται «στις αρχές της ΕΕ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αναφερόμενος κυρίως στην κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη.

Εδώ και μία εβδομάδα, εκατοντάδες πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων, υπήκοοι του Ιράν, της Σομαλίας, του Πακιστάν, του Μπαγκλαντές κ.ά., είναι αποκλεισμένοι στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, καθώς η κυβέρνηση των Σκοπίων επιτρέπει τη διέλευση μόνο σε υπηκόους της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

54αρα κρύπτη

Τα Ντοκουμέντα



Περίπου (54) κιλά κάνναβης εντόπισαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, έπειτα από έλεγχο στην Κακαβιά Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς.
Για την υπόθεση συνελήφθη ο 40χρονος Αλβανός οδηγός του αυτοκινήτου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα.
Ειδικότερα, σήμερα (26-11-2015) το πρωί, ο δράστης, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας.

Με ΚΤΕΛ το χασίς


Συνελήφθησαν, σήμερα (26-11-2015) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, μετά από έλεγχο που έγινε στους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Ιωάννινα.

Τον τσίμπησαν ...

Το χασίς


Συνελήφθη, χθες (25-11-2015) αργά το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν τον 34χρονο να κινείται με αυτοκίνητο, στην Πάτρα και σε έλεγχο που του πραγματοποίησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία που περιείχε (1.072) γραμμάρια κάνναβης.

Με πήλινους αμφορείς

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας


Συνελήφθη, χθες (26.11.2015) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καντάνου, 67χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων για την καταπολέμηση παράνομων δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με κλιμάκιο Αρχαιολόγων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων, χθες (26.11.2015) το μεσημέρι, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 67χρονου.

Απ' την Γερμανία τα όπλα

Εδώ Παρίσι

Από τη Γερμανία ορισμένα από τα όπλα της 13ης Νοεμβρίου
Πληροφορίες από την έρευνα για τις επιθέσεις στο Παρίσι αναφέρουν πως ορισμένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν προήλθαν από έμπορο όπλων στη Γερμανία και είχαν αγοραστεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

Σκούπα αρχιληστών



Στα ίχνη μεγάλης συμμορίας ληστών η ΕΛ.ΑΣ.
Η είσοδος της ΓΑΔΑ, όπου έχουν προσαχθεί δεκάδες και εξετάζονται για συμμετοχή σε συμμορία ληστών 

Στα ίχνη μίας πολυμελούς συμμορίας Ελλήνων και Αλβανών που προχώρησε τους τελευταίους μήνες σε τουλάχιστον 12-15 ληστείες -σε τράπεζες, πρατήρια βενζίνης και αλλού- βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.

26/11/15

Οι έλληνες θυμαστές



Ανοησία, μακάβριο αστείο ή κάτι σοβαρότερο

Ελληνες διαδικτυακοί «τζιχαντιστές»... επελαύνουν στο Facebook. Δεκάδες συμπατριώτες μας, ανάμεσά τους και 12χρονοι, παρασυρμένοι από την υπερδημοσιότητα για την αιματηρή δράση του μελών του ISIS, αυτοσυστήνονται ως τζιχαντιστές και επιδεικνύουν στα προφίλ τους αποκεφαλισμούς αιχμαλώτων από τον Τζιχάντι Τζον και άλλες φωτογραφίες από τη δράση των «μαχητών» του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Εχουν μάλιστα δεκάδες ακολούθους που επικροτούν τους έλληνες «φαν» του φονικού ιερού πολέμου των ισλαμιστών.
«Παρατηρούμε και ελέγχουμε»
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν «για ηλεκτρονικές καταχωρίσεις μεταξύ σοβαρού και αστείου, που αξίζουν μια σχετική προσοχή αλλά κυρίως... ψυχιατρική ανάλυση. Καθότι τέτοιου είδους "μιμητές" και επίδοξοι "θαυμαστές" λόγω της υπερπροβολής τραγικών περιστατικών έχουν υπάρξει και στο παρελθόν. Πρόκειται κυρίως για μακάβριες διαδικτυακές επιδείξεις από κάποιους που εξιτάρονται από γεγονότα που κυριαρχούν στα ΜΜΕ και σκέφτονται με αντίστροφο τρόπο». Συμπληρώνουν ωστόσο ότι «για παν ενδεχόμενο παρατηρούμε και ελέγχουμε τέτοιου είδους αναρτήσεις και ειδικά ορισμένες από αυτές».

Εισβολή στη Γερμανική πρεσβεία




Σε κείμενο που ανήρτησαν στο athens.indymedia αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες περιστατικών και εκδηλώσεων που αν δεν αφορούσαν ανθρώπινες ζωές, θα ήταν κυριολεκτικά γελοίες. Είδαμε δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, υπουργών και πρωθυπουργών να μας λένε πόσο νοιάζονται και πόσο συμπάσχουν με το δράμα των ανθρώπων αυτών. Είδαμε οργουελική προπαγάνδα να μιλάει για "hotspots" και "κέντρα φιλοξενίας" εννοώντας στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Σαν τα χιόνια

Που δεν ήρθαν ...
Κατά φωνή και ο Γεωργατζής
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας συναντήθηκε  με τον Υπουργό Ασφάλειας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Dragan Mectic, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν  ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας,

Τα 8" της βόμβας


Σε λιγότερο από 8'' δύο άτομα άφησαν τη βόμβα στον ΣΕΒ

Κάτι λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν δύο άγνωστοι για να τοποθετήσουν το σακβουαγιάζ με τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται στο ΣΕΒ, όπως έδειξαν οι δεκάδες κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τις κινήσεις τους.

Σύμφωνα με το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές δείχνει μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν σκούρα ρούχα και κράνη.

Η μοτοσικλέτα αυτή εμφανίζεται να στρίβει στην οδό Αμαλίας και στη συνέχεια στην οδό Ξενοφώντος, με χαμηλή ταχύτητα, να προσπερνά το κτίριο του ΣΕΒ και να σταματά στην άκρη του δρόμου. Ο συνοδηγός κατεβαίνει, αφήνει το σακίδιο λίγα εκατοστά από την κεντρική είσοδο του ΣΕΒ, επιστρέφει στη μοτοσικλέτα και μαζί με τον συνεργό του εξαφανίζονται.

... Σπιτικό χασίς

Οι αποδείξεις


Συνελήφθη  στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 43 ετών, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες εντόπισαν τον 43χρονο και σε έρευνα που ενήργησαν στην οικία του, στο Αίγιο, βρήκαν και κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, τα εξής :

Γυναίκα "κοράκι"


Εξιχνιάσθηκε άμεσα ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, υπόθεση απάτης, σε βάρος 56χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Δράμα, που διαπράχθηκε προχθες (24-11-2015) το πρωί.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη χθες (24-11-2015) το μεσημέρι, στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πατησίων, ένας 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη μία γυναίκα – συνεργός, τα στοιχεία ταυτότητας της οποίας διερευνώνται.
Ειδικότερα όπως προέκυψε, η άγνωστη δράστιδα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 56χρονο και ισχυριζόμενη ότι είναι συνάδελφος, αναφέροντας επίσης ψευδώς ότι έχει οικονομική ανάγκη για την κηδεία συγγενικού της προσώπου, τον έπεισε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, σε ένα άτομο που θα μετέβαινε στο πρατήριό του.

Ανήλικη συμορία

Τα Κλεμμένα


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπής δίκυκλων οχημάτων, μία περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού και μία περίπτωση εκβίασης, στο Λουτράκι Κορινθίας .
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (24.11.2015) το απόγευμα, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, τρείς (3) ημεδαποί, δύο (2) 18χρονοι και μία (1) ανήλικη.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και εκβίαση, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 22χρονο ημεδαπό, που κατηγορείται για κλοπή.
Ειδικότερα, οι δύο (2) 18χρονοι και η ανήλικη, προχθές (24.11.2015) το απόγευμα, στο Λουτράκι Κορινθίας, αφαίρεσαν, με εκβιαστικό τρόπο, από 71χρονο ημεδαπό, χρήματα.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, εντόπισαν τους ανωτέρω λίγο αργότερα και τους συνέλαβαν, ενώ όπως προέκυψε την 23.11.2015 είχαν αφαιρέσει από τον 71χρονο, χρήματα.

Τους λιάνιζαν ...

Διαρρηκτικά εργαλεία, αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα κτλ



Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 41 & 35 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Επιπλέον ο 41χρονος κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το πρωί από τους αστυνομικούς σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι κατηγορούμενοι, επί της παλαιάς εθνικής οδού Λαμίας – Μπράλου, αλλά και σε νομότυπες έρευνες που ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στις τεχνικές υπηρεσίες της ΕΡΤ3 ο παιδόφιλος


Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε χθες (25-11-2015), στον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμου που προέβη κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου κοριτσιού, ενώ ταυτόχρονα κατείχε εκατοντάδες ψηφιακά αρχεία παιδικής πορνογραφίας.
Πρόκειται για 56χρονο ομογενή, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατ’ εξακολούθηση αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, αποπλάνησης παιδιών και παράβασης του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα της οικίας του 56χρονου, που πραγματοποιήθηκε χθες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, μέσα αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων, ψηφιακοί δίσκοι ( DVD ) και ένα κινητό τηλέφωνο.

25/11/15

Mας ήρθε ο αρχιτρομοκράτης



ΕΛ.ΑΣ.: «Ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι ήταν στην Ελλάδα, είναι οριστικό»
H ανακοίνωση των γαλλικών αρχών ότι ο Αμπαούντ ήταν στην Αθήνα είναι προφανές ότι προέρχεται από αποδεικτικά στοιχεία που βρέθηκαν στην τελευταία φάση ερευνών στο Παρίσι.
«Πράγματι ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, είχε έλθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2015. Είναι οριστικό και δεν πρέπει να το αμφισβητούμε. Το έχουμε αντιληφθεί από σχετική επίσημη ενημέρωση των γαλλικών αρχών με επίκληση αποδεικτικών στοιχείων αλλά και με βάση σύγκριση τουλάχιστον 20 δειγμάτων DNA και αποτυπωμάτων που μας έστειλαν τις τελευταίες ώρες από το καταφύγιό του στην περιοχή Σεν Ντενί στο Παρίσι. Είναι σε φάση σύγκρισης με αντίστοιχα ευρήματα σε δύο καταλύματα συνεργατών του που είχαν βρεθεί στις αρχές του χρόνου σε Παγκράτι και σε Σεπόλια».
Αυτό απεκάλυψε  αργά το βράδυ της Δευτέρας στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη που είναι σε θέση να γνωρίζει το παρασκήνιο της αλληλοενημέρωσης των ελληνικών , γαλλικών και βελγικών αρχών σχετικά με τις έρευνες για το μακελειό της γαλλικής πρωτεύουσας και τις κινήσεις του «εγκεφάλου».

Ήθελαν και κοκαΐνη

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ένας (1) 56χρονος και μία (1) 55χρονη, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 56χρονο και την 55χρονο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης σε συσκευασίες, συνολικού βάρους -4,5- γραμμαρίων.