14/11/15

Η διευκρίνηση ...


Η ερώτηση αφορούσε την υπόθεση της δημοσιογράφου Θάλειας Χούντα και το ερώτημα έθεσε στην επιτροπήθεσμών και διαφάνειας η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Αννέτα Καββαδία [κάτω]

ΕΛ.ΑΣ.: Εμπλοκή... απαγωγής στην αποπομπή Σταυρόπουλου;




ΕΛ.ΑΣ.: Εμπλοκή... απαγωγής στην αποπομπή Σταυρόπουλου

Μια ερώτηση που υποβλήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος για τυχόν εμπλοκή του μέχρι πρότινος προϊσταμένου των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. κ. Σταύρου Σταυρόπουλου σε υπόθεση… απαγωγής ιδιώτου όπου αναφερόταν και «εμπλοκή της CIA» (!) πολλαπλασιάζει τις απορίες για την απομάκρυνση του εν λόγω αξιωματικού από τη συγκεκριμένη θέση.

13/11/15

Κουρουμπλής το τιμώμενο πρόσωπο





Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (13-11-2015), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τελετές ορκωμοσίας των πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων και Δοκίμων Αστυφυλάκων, στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και Κομοτηνής, αντίστοιχα.
Τελετή ορκωμοσίας πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων
Εβδομήντα πέντε (75) πρωτοετείς Δόκιμοι Υπαστυνόμοι, εκπαιδευτικής περιόδου 2015-16, ορκίστηκαν σήμερα το πρωί, ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές.
Στην τελετή πάρεστη ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, ενώ χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης - Υποστράτηγος ε.α.Νεκτάριος Κιούλος.

Τουρκική Ακταιωρός κάνει "πλάτες" σε δουλέμπορους

Βίντεο Ντοκουμέντο Μουζάλα στους ομολόγους του

Πατέρας και γιός ...

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν χθες (12-11-2015) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 54 και 28 ετών, πατέρας και γιος, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα και της παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για διακίνηση κάνναβης από τους δράστες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 54χρονο αρχικά έξω από την οικία του, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Από κούρεμα σκίζει ο Ταξίαρχος

Εδώ ΜΑΤ
Ο Διοικητής των ΜΑΤ κ. Κούτσιαρης Θ.

Τόσκας: "Όταν μιλάω να μην μιλάει κανείς"


Στο 1.50: "Και να μην μου γυρίζει την πλάτη"

O Tόσκας στα ΜΑΤ

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε σήμερα (13-11-2015) στις 14:00, την έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, όπου μίλησε στους Αξιωματικούς και τους βαθμοφόρους της Υπηρεσίας.

Αστυνόμος με διδακτορικό

Όταν στην ΕΛ.ΑΣ μετρούν τα πτυχία
Αστυνόμος Αιμιλία Δουκέλη, Τμηματάρχης Καινοτομίας και Στρατηγικής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αυτά για κάποιους άλλους είναι ... ψιλά γράμματα!

... Αρμένιζε σε ληστείες

Φοβερή υπόθεση στην Κρήτη
Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, υπόθεση ληστείας, που διαπράχθηκε σε οικία σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο 29χρονων ημεδαπών και 33χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αρμενίας για ληστεία και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων .
Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική προανάκριση και την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου αλλά και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο 29χρονοι με τον 33χρονο, την 07.06.2015 σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν με τη απειλή όπλων, 47χρονη αλλοδαπή υπήκοο Μεγάλης Βρετανίας σε αύλιο χώρο της οικίας της και αφού την οδήγησαν εντός της οικίας της, αφαίρεσαν χρήματα και τρία κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 47χρονης.

Πλαστογράφος


Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες χθες (12-11-2015), 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο διωκτικά έγγραφα.
Πρόκειται για Ένταλμα Σύλληψης Ανακρίτριας 5ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για τα αδικήματα:

... Ξεπροβόδιζαν το χασίς


Σχετικά με τη σύλληψη 33χρονου ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα για μεταφορά με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (31) κιλών και (480) γραμμαρίων κάνναβης, συμπληρωματικά ανακοινώνεται ότι:
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθησαν προχθές (11-11-2015) αργά το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, δύο ημεδαποί, 42 και 23 ετών, οι οποίοι επιβαίνοντας σε άλλο αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί, κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Κυβερνο-έγκλημα και δικαστές

Για τους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε χθες (12-11-2015), στο αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) , ημερίδα με θέμα «Κυβερνο-έγκλημα και Νομοθεσία». Η ημερίδα απευθυνόταν στους σπουδαστές της 21ης Εκπαιδευτικής Σειράς Σπουδαστών της Κατεύθυνσης Πολιτικής - Ποινικής Δικαιοσύνης και της Κατεύθυνσης των Εισαγγελέων της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.
Τους σπουδαστές συνόδευσαν ο Πρόεδρος Εφετών και Διευθυντής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης της Πολιτικής - Ποινικής Κατεύθυνσης κ. Αντώνιος Τσαλαπόρτας, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, όπου ευχαρίστησε τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Διευθυντή της Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη, καθώς και η Εισαγγελέας Εφετών και Διευθύντρια Κατάρτισης και Επιμόρφωσης της Κατεύθυνσης Εισαγγελέων κ. Ειρήνη Αποστόλου.

Μaster Sfakman ...

[Ζούγκλα]: Με επιτυχία στέφθηκε η τελετή υποδοχής μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η τελετή υποδοχής των νεοεισαχθέντων μεταπτυχιακών φοιτητών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Δίκαιο και Οικονομία – Master in Law and Economics», στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας του Προγράμματος και Καθηγήτρια του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Βικτωρία Πέκκα-Οικονόμου.

Toυς άλλαζε τα φώτα ...



Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, πρωινές ώρες  συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος δραστηριοποιούταν σε περιοχή της Αττικής και παρενέβαινε έναντι αμοιβής, σε μετρητές της Δ.Ε.Η., χρησιμοποιώντας ειδική συνδεσμολογία που τοποθετούσε στον μετρητή, με σκοπό να μην καταγράφεται η ηλεκτρική ενέργεια και ο καταναλωτής να μην πληρώνει το ποσό που του αναλογεί.

12/11/15

Ο Τσούκαλης πάτησε πόδι στο Βατικανό

Βράβευσε τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο
Εκ δεξιών διακρίνεται και ο Ταξίαρχος Μανώλης  Γρηγοράκης του Αλλοδαπών




Εξέχουσες προσωπικότητες βραβεύτηκαν στην XIV απονομή των G. Sciacca στο Βατικανό
Στην κατάμεστη αίθουσα, Aula Magna στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στις 7 Νοεμβρίου 2015, η λαμπρή ετήσια τελετή  των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca.

Εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο βραβεύτηκαν για το έργο, την πορεία και την προσωπικότητά τους.


Όλο το κοινό του αμφιθεάτρου όρθιο χειροκρότησε τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιο που τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο Ιεραποστολικής Δράσης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπισμού.

Τόσκας για Εξάρχεια


Ο κ. Τόσκας στην παρουσία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την Τρίτη υποστήριξε ότι η απομάκρυνση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έγινε λόγω του γεγονότος ότι «για τον ξυλοδαρμό πολιτών στα Εξάρχεια πήρα από τις Εσωτερικές Υποθέσεις μια ανυπόγραφη προκαταρκτική εξέταση

Υδροπονική στα Γιάννενα

Oι Αποδείξεις

 




Στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, εντόπισαν χθες (11-11-2015) το μεσημέρι, αυτοσχέδιο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, εγκατεστημένο σε δωμάτιο οικίας, στα Ιωάννινα.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή - διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.
Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Μαλλί με μαλλί για τους Αδιάφθορους

Φοβερός διάλογος Τόσκα-Βενιζέλου

« Bullying » στα Τρίκαλα


Μπράβο στην αστυνομία για τις συλλήψεις

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδικές και συντονισμένες ενέργειες του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, υπόθεση επίθεσης σε βάρος 12χρονου μαθητή σχολείου της πόλης, από συμμαθητές του.
Συνελήφθησαν, χθες (11-11-2015) το βράδυ στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, τέσσερις ανήλικοι και συγκεκριμένα τρεις ημεδαποί (δύο αγόρια και ένα κορίτσι) και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 14 και 15 ετών, για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της απειλής κατά συναυτουργία.

Καθηγήτρια για κλοπές συναδέλφων


Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας Φθιώτιδας, συνελήφθη χθες (11-11-2015) το πρωί στη Στυλίδα, μία 42χρονη ημεδαπή εκπαιδευτικός, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, κατόπιν καταγγελίας για διάπραξη κλοπών – αφαίρεση χρηματικών ποσών, σε βάρος εκπαιδευτικών και εργαζόμενης σε σχολείο της ανωτέρω περιοχής, οι αστυνομικοί προσημείωσαν χαρτονομίσματα των (20) ευρώ, τα οποία έδωσαν στους ανωτέρω, θέτοντας παράλληλα σε διακριτική παρακολούθηση το χώρο του σχολείου.

Και ο Τζανέτος για την κακοποίηση των ζώων

Εκδήλωση
Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος

11/11/15

Σέρρες λέω ...

Οι Αποδείξεις


Η συντονισμένη και αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, οδήγησε στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 49 και 55 ετών, για διακίνηση και κατοχή σημαντικής ποσότητας κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες (10-11-2015) το μεσημέρι, οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα αντίστοιχα και συνελήφθησαν τη στιγμή που επιχειρούσαν να παραλάβουν 2 σάκους από χώρο στάθμευσης της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ήταν επιμελώς κρυμμένοι πίσω από θάμνους και περιείχαν 12 συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 6.290 γραμμαρίων.

Μπράβο στους Κορίνθιους

Η ηρωίνη

Εξιχνιάστηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, υπόθεση κατοχής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης στην Κορινθία.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν προχθές (09.11.2015) το βράδυ και χθες (10.11.2015) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, το Πόρτο Ράφτη Αττικής και το Κορωπί Αττικής αντίστοιχα, δύο (2) ημεδαποί (39χρονος και 28χρονη), καθώς και ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Με Αμερικανίδα γαλανομάτα ο Chief

Kαι με νύχια που σκοτώνουν




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (11-11-2015), στο Μουσείο Μπενάκη, Ημερίδα με θέμα «Ο κύκλος της βίας: από την κακοποίηση των ζώων στην ενδοοικογενειακή βία».
Συνδιοργανωτές της Ημερίδας ήταν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Συμμαχία για την Ελλάδα». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές του Λος Άντζελες, τη Γενική Εισαγγελία της Πολιτείας της Βιρτζίνια και το ίδρυμα «Voice for the Animals».
Στην Ημερίδα παρέστησαν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου ΕλλάδοςΑντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου, Υποστράτηγος Δημήτριος Γεωργατζής, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί.

Σκληρή ανακοίνωση Πανούση


Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πανούση:
«Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον  Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν «γιατί πήγες τώρα» και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.

Aρπάχτηκαν στην Βουλή

Παρών και ο Ταξίαρχος Αναστάσης Αναστασάκος

Σφοδρή σύγκρουση με ανταλλαγή βαρύτατων υπαινιγμών είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όταν ο πρώτος, προκειμένου να απαλλαγεί από τις επίμονες ερωτήσεις του δεύτερου, άρχισε να μιλά για τα υποβρύχια και τα στικάκια.

Φορτηγό με χασίς

Τα Κατασχεμένα

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., προχώρησαν σήμερα (11-11-2015) στη σύλληψη ενός 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο πάνω από (31) κιλά κάνναβης.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Ηγουμενίτσα, όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (κλούβα), με οδηγό τον 33χρονο συλληφθέντα και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.

Για τον δολοφόνο της Ύδρας




Η πρώτη υπόθεση αφορά στη σύλληψη ενός 39χρονου υπηκόου Γεωργίας, αρχηγικού μέλους της εγκληματικής ομάδας που διέπραξε στις 16-8-2015 στην Ύδρα την ανθρωποκτονία 67χρονου ημεδαπού και η δεύτερη στην εξάρθρωση μίας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες, κλοπής αυτοκινήτων, που έχουν δράσει στη Χώρα μας.
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στην πρώτη υπόθεση, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας 67χρονου ημεδαπού και της ληστείας σε βάρος της 58χρονης ημεδαπής συζύγου του, που διαπράχθηκαν στις 16-8-2015 στην Ύδρα και τη σύλληψη ομάδας επτά (7) ανδρών υπηκόων Γεωργίας, συνέχισε με αμείωτο ρυθμό τις αναζητήσεις για την ανεύρεση και σύλληψη και των υπολοίπων δραστών, με αποτέλεσμα τη σύλληψη χθες (10-11-2015) το μεσημέρι στην Καλλιθέα, ενός 39χρονου υπηκόου Γεωργίας, αρχηγικού μέλους της εγκληματικής ομάδας.

Παπαζαφείρης για κλέφτες ΙΧ

Ο Διοικητής Ασφαλείας Αττικής
Στη δεύτερη υπόθεση, που αφορά πολυμελή εγκληματική ομάδα, η Υπηρεσία μας κατόρθωσε, μετά τη συγκρότηση ειδικής ομάδας και πολύμηνη έρευνα να την εξαρθρώσει. Τα μέλη της παραπάνω ομάδας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τα οποία αποσυναρμολογούσαν στις περιοχές Ζεφυρίου και Αχαρνών, διαθέτοντας τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά στο εμπόριο. Δρούσαν οργανωμένα, μεθοδικά, με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες, κλοπής αυτοκινήτων, που έχουν δράσει στη Χώρα μας.
Μετά την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της σπείρας και την ταυτοποίηση των μελών της, οργανώθηκε, πρωινές ώρες της 9-11-2015, αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, των Ο.Π.Κ.Ε. και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ένδεκα (11) μέλη της ομάδας, δέκα (10) ημεδαποί ΡΟΜΑ και ένας (1) υπήκοος Ρουμανίας.

O Tαξίαρχος Αναστασάκος

Βουλή Τώρα
Για 1η φορά η φωτο του

Καλοκαιριάτικα ...

Η φυτεία
 



Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων, με σκοπό την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σ ε αγροτική και θαμνώδη περιοχή της Μενδενίτσας Φθιώτιδας, μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Τους περιμένουν ...



ΕΛ.ΑΣ.: Περιμένει εμφάνιση υπόπτων για την επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο

Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει την Τετάρτη στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας να εμφανισθούν, σύμφωνα με ενημέρωση από νομικούς εκπροσώπους τους, τουλάχιστον δύο από τους τέσσερις συνολικά που αναζητούνται ως πιθανοί εμπλεκόμενοι στην επίθεση εναντίον του βουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργου Κουμουτσάκου. Τα εν λόγω άτομα δεν εντοπίσθηκαν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου και θα κληθούν να δώσουν ανωμοτί, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, καταθέσεις. Την ίδια ώρα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να «ταυτοποιήσουν» ακόμη δύο άτομα που είχαν περιφερειακό ρόλο στην επίθεση κατά του βουλευτή.
Ο πρώτος από τους αναζητούμενους που αναμένεται να εμφανιστεί στην Ασφάλεια Αττικής την Τετάρτη είναι ένας 22χρονος που διαμένει στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Μοσχάτο και εθεωρείτο, με βάση και τα ευρήματα στο σπίτι του, υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής και νεοναζιστής. Δεν έχει διακριβωθεί ωστόσο αν ανήκει σε κάποιον «πυρήνα» της ακροδεξιάς οργάνωσης.