24/10/15

Του είχαν κόψει τα δάκτυλα


Το Ντοκουμέντο

Συνελήφθη χθες (23.10.2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, 61χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, για διακίνηση ναρκωτικών κατ΄ επάγγελμα.

Σάρωσε ο Βασ. Ντούμας

Εκλογές Ειδικών Φρουρών

Η ενότητα - η ανεξάρτητη και ακομμάτιστη δράση του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α θα συνεχιστεί με επιτυχία και τα επόμενα χρόνια. Οι Ειδικοί Φρουροί έδωσαν για το Διοικητικό Συμβούλιο στο ´ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ του Βασίλη Ντούμα,

Τον πήρε το ποτάμι

Οι Αποδείξεις


Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (23-10-2015), έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς εντοπίστηκε να κινείται με αυτοκίνητο στην περιοχή του Δενδροποτάμου, όπου ακινητοποιήθηκε για έλεγχο. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, στην περιοχή της Νικόπολης, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Δραμινά ... τσάγια

Τα Κατασχεμένα




Συνελήφθησαν χθες (23-10-2015) το απόγευμα σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 68 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλαβαν αρχικά τον 55χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στην οικία του και σε οικόπεδο παρακείμενο σε αυτή, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

Ο φυλακόβιος κούρευε καταθέσεις


Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, περίπτωση απόπειρας τηλεφωνικής απάτης και συνελήφθησαν, ως δράστιδες, δύο ημεδαπές, ηλικίας 19 και 29 ετών.
Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα, σε βάρος δύο ημεδαπών, έγκλειστων φυλακών, ηλικίας 37 και 30 ετών.
Ειδικότερα, ο 37χρονος, έγκλειστος των φυλακών Γρεβενών, πρωινές ώρες χθες (23-10-2015), τηλεφώνησε σε 50χρονο ημεδαπό στη Φλώρινα, προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο και επικαλούμενος επικείμενο κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων προσπάθησε να τον εξαπατήσει, ώστε να καταθέσει μέσω ταχυδρομικής επιταγής το ποσό των (1.600) ευρώ σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στη Λάρισα, για να διασφαλίσει δήθεν τις τραπεζικές του καταθέσεις.

Με όπλα ο Κρητικός

Tα Κατασχεμένα

Συνελήφθη, χθες (24.10.2015) το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, 52χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε, χθες (23.10.2015) το απόγευμα, έρευνα στην οικία του 52χρονου.

23/10/15

Η επέλαση του "Καντάφι"

Αρχαιρεσίες από το πρωί για τους Ειδικούς Φρουρούς 
Στηρίζουμε τον Βασίλειο Ντούμα στην προσπάθεια της επανεκλογής του, μετά Στράτου Μαυροειδάκου, βεβαίως, βεβαίως ...
Το Σωματείο που ίδρυσε ο πρόεδρος "Καντάφι" έχει ανάγκη από έναν ένστολο θεολόγο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και από την στιγμή μάλιστα που άρχισαν δειλά δειλά να εμφανίζονται κάτι  "μικροσατανάδες" της οκάς που ανακάλυψαν και τα Fbμπούκια ...

Το μόνο ωραίο

Μετά το φιάσκο των δηλώσεων για ΔΕΛΤΑ

Την έχασε την μπάλα ...

Προκοπή με τα ίδια "φθαρμένα" υλικά δεν γίνεται!
Προσοχή και προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, όχι "διεφθαρμένα" αλλά "φθαρμένα" υλικά. Ασφαλώς και υπάρχει μεγάλη διαφορά ...

Τους πείραξαν και οι "Αμαζόνες" του ΥΕΘΑ

Θα σκάσουν απ΄την κακία τους

... Σπιτικό χασίς

Πολύγυρος λέω ...

Οι μεθοδικές και συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, οδήγησαν στην σύλληψη ατόμου που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση κάνναβης.
Πρόκειται για 30χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, κατοχή, αγορά και διακίνηση.
Ειδικότερα απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής, εντοπίστηκε ο 30χρονος πλησίον της οικίας του, όπου διαπιστώθηκε να κατέχει 17 γραμμάρια κάνναβης και συνελήφθη.

Κατέσχεσαν ρακί

Ως  εύφλεκτο υγρό


 Δεν ξανάγινε

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη, βραδινέςώρες χθεςστο λιμάνι Ηρακλείου ν. Κρήτης από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχήςένας 41χρονοςδιότι σε γενόμενο έλεγχο σε Φ.Δ.Χ. οχήματος με επικαθήμενο, του οποίου ήταν οδηγός, βρέθηκαν διάφορες συσκευασίες που περιείχαν αλκοολούχο ποτό “ρακί” 

Μας φέρνουν χασισοφυτείες


Σπέρνουν στην Ελλάδα τις χασισοφυτείες του Λαζαράτι

Στα πέριξ της Αττικής μεταφέρεται ο «χασισοβολώνας» του Λαζαράτι! Οι οργανωτές της καλλιέργειας εκατοντάδων τόνων χασίς στο αλβανικό χωριό - «απόρθητο» ως πρόσφατα - που «κατελήφθη» από την τοπική αστυνομία δημιουργούν πλέον «βάσεις» στην Ελλάδα με τεράστιες οργανωμένες καλλιέργειες κάνναβης προκειμένου να αναπληρώσουν το κενό στην παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών. Δημιουργούν νέο δίκτυο στενών συνεργατών τους, που έρχονται από τη γειτονική χώρα, μετατρέπονται σε τοποτηρητές της αλβανικής μαφίας, εντοπίζουν και αγοράζουν «καλλιεργήσιμες εκτάσεις» και χώρους υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης. Με αυτόν τον τρόπο θα μετατραπεί αργά αλλά σταθερά η χώρα μας σε πανευρωπαϊκό κέντρο παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.

«Βιομηχανική μονάδα»
Αυτή την εικόνα έχουν διαμορφώσει οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ που ασχολούνται με τα ζητήματα διακίνησης ναρκωτικών μετά και τον εντοπισμό δύο μεγάλων φυτειών υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης με συνολικά 3.000 δενδρύλλια στην περιοχή Μαρτίνου Φθιώτιδας αλλά και κοντά στο Ναύπλιο. Στους χώρους αυτούς, που θύμιζαν «βιομηχανική μονάδα» παραγωγής ναρκωτικών, βρέθηκαν εκτός των άλλων συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης, πλήθος φωτιστικών με αντίστοιχους λαμπτήρες κατάλληλων για υδροπονική καλλιέργεια, μετασχηματιστές εναύσεως, ηλεκτρογεννήτρια, πλήθος ξύλινων πλαισίων με ηλεκτρολογικές συνδέσεις, συστημάτων αερισμού - εξαερισμού και ηλεκτρονικών πινάκων DGS, καθώς και μια κύρια ψυκτική μονάδα.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν ή αναζητούνται περισσότερα από 10 άτομα, Ελληνες, Αλβανοί και Κροάτες.
Τα στελέχη των διωκτικών αρχών διαθέτουν τα τελευταία 24ωρα πληροφορίες ότι οι εν λόγω υδροπονικές καλλιέργειες δεν ήταν τυχαία δημιουργήματα μεμονωμένων διακινητών ναρκωτικών αλλά σχετίζονταν με «βαρόνους του Λαζαράτι» που μεταφέρουν μεθοδικά τη δραστηριότητά τους στη χώρα μας. Εχουν δημιουργήσει έτσι μέσα σε λίγους μήνες μετά το μπλόκο της αλβανικής αστυνομίας στη συγκεκριμένη πόλη νέους χώρους παραγωγής χασίς κυρίως στη χώρα μας. Μάλιστα γι' αυτόν τον λόγο οι ερευνητές της υπόθεσης αναζητούν και άλλες «μονάδες» καλλιέργειας χασίς από το ίδιο πλέγμα συνεργατών της αλβανικής μαφίας. Σημειώνεται ότι οι υδροπονικές καλλιέργειες παράγουν ναρκωτικά με υψηλά κέρδη της τάξεως των 7.000 ευρώ το κιλό, ενώ το χασίς της... υπαίθρου κοστολογείται στις 3.000-4.000 ευρώ το κιλό.

Οι «θείοι» και οι καλλιέργειες
Διαπιστώνεται επίσης ότι οι διωκτικές αρχές έχουν ανακαλύψει τους τελευταίους μήνες περισσότερες από 30 μεγάλες ή μικρές φυτείες χασίς - με συνεχώς αυξητικές τάσεις... Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το 2014 είχαν εντοπιστεί στην Αττική μόλις 1.600 δενδρύλλια κάνναβης, η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής έχει εντοπίσει ως τώρα περίπου... 15.000 δενδρύλλια κάνναβης.
Αξίζει να αναφερθεί, για να προσδιορισθούν οι κίνδυνοι από την «αποικία» του Λαζαράτι στη χώρα μας, ότι στο συγκεκριμένο αλβανικό χωριό, το οποίο έγινε γνωστό ως «η Κολομβία της Ευρώπης», καλλιεργούνταν, σύμφωνα με στοιχεία της ιταλικής αστυνομίας, 900 τόνοι ινδικής κάνναβης ετησίως αξίας 4,5 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο του αλβανικού ΑΕΠ.
Η παραγωγή και η διανομή χασίς κατευθύνονταν από τέσσερις «βαρόνους», τους επονομαζόμενους «ντάιο», δηλαδή «θείους». Τα ναρκωτικά προωθούνταν κατά κύριο λόγο στη χώρα μας αλλά και μέσω Κοσσυφοπεδίου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Τελικώς τον Ιούνιο του 2014 τεθωρακισμένα οχήματα με 800 αλβανούς αστυνομικούς εισήλθαν τα ξημερώματα στο χωριό Λαζαράτι και σταμάτησαν την παραγωγή των ναρκωτικών.

22/10/15

Φορτώστεεεεε!

 Τα Κατασχεμένα


Η άμεση και συντονισμένη ανταπόκριση των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, οδήγησε στη σύλληψη 2 ανδρών ηλικίας 30 και 41 ετών, που είχαν αφαιρέσει και μετέφεραν μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού και δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις κλοπές και τις διαρρήξεις.
Όπως προέκυψε εμπλέκονται σε 2 κλοπές από εταιρείες και 3 κλοπές και απόπειρες κλοπής οχημάτων σε Μαγνησία και Πιερία, που διέπραξαν από προχθές (20-10-2015) το απόγευμα μέχρι χθες (21-10-2015) το πρωί.
Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί, εντοπίστηκαν οι παραπάνω να κινούνται με το κλεμμένο φορτηγό στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στη θέα των αστυνομικών, αρχικά επιχείρησαν να διαφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα και στη συνέχεια εγκαταλείποντας το όχημα, το οποίο μετέφερε μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού.

... Ταλαντούχος

Τα Κλεμμένα

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συμμορία που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα, γυμναστήρια, γραφεία και οικίες στη Πάτρα.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (21-10-2015) το πρωί στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο άνδρες υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 37 και 26 ετών και ένας 22χρονος ημεδαπός σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.

Δεν ήξερες δεν ρώταγες Έλενα?

Το "Συγνώμη" στην Δίωξη του Μάνου Σφακιανάκη


"Πηγαίνω πολύ συχνά σινεμά και νοικιάζω DVD από τον Σπύρο στη γειτονιά μου. Από κει κι ύστερα, 'ομολόγησα' δημόσια κάτι που οι περισσότεροι κάνουν ιδιωτικά μεσω sites, torrents κλπ.
Έγραψα κάτι τελείως αυθόρμητα. Κι ας είμαι κι εγώ μέσα στη σούπα: Σε όλη μου την καριέρα δεν έχω εισπράξει ποτέ ούτε μισό ευρώ πνευματικά δικαιώματα απο επαναλήψεις έργων μου.

Άρον άρον ο Τόσκας για την ορφανή θέση

Τώρα που πνίγεται το Μενίδι
Ο Γιάννης Καπάκης νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Ένα πρώην στέλεχος της Πυροσβεστικής παίρνει τη θέση ενός πρώην στελέχους του Λιμενικού Σώματος στη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο αρχιπύραρχος εν αποστρατεία κ. Γιάννης Καπάκης είναι από σήμερα, Πέμπτη, γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα έπειτα από εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα.

Βροχή οι συλλήψεις

Oι Αποδείξεις


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούμενη στην εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια από την Δυτική Ευρώπη, καθώς και στην αποθήκευση, απόκρυψη και περαιτέρω διακίνησή τους.
Συνελήφθησαν χθες (20-10-2015), μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, Ν. Σμύρνη, Ν. Κόσμος, Καλλιθέα και Ζωγράφου) οκτώ (8) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων έξι (6) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 29, 30, 36, 38 και 38 ετών και δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 32 και 40 ετών. Συνεργοί των ανωτέρω και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι επίσης και τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, διαβιούντες στην Ολλανδία.

Έπιασε λαχείο η 36χρονη



Συνελήφθη, σήμερα (22-10-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 36χρονη ημεδαπή, η οποία διώκεται με Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, Ένταλμα Σύλληψης, Ένταλμα Βιαίας Προσαγωγής και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις από τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Σε 96 γειτονιές πόλεων






Με σημαντικά αποτελέσματα συνεχίζεται η εφαρμογή του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς», ο οποίος μετά τον πιλοτικό επανασχεδιασμό του τον Μάρτιο του 2015 και την επέκτασή του, τέλη Ιουνίου, πλέον εφαρμόζεται σε 37 Αστυνομικά Τμήματα σε όλη τη χώρα, και ειδικότερα σε 96 γειτονιές πόλεων με 187 Αστυνομικούς.
Συγκεκριμένα, εφαρμόζεται σε 9 Αστυνομικά Τμήματα στην Αττική (Καλλιθέας, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Α΄ Αχαρνών, Α΄ Γλυφάδας, Δημοτικού Θεάτρου, Νίκαιας, Παγκρατίου και Πατησίων), σε 4 Αστυνομικά Τμήματα στη Θεσσαλονίκη (Ευόσμου, Τούμπας- Τριανδρίας, Αναλήψεως και Αμπελοκήπων) και σε 24 Αστυνομικά Τμήματα στην υπόλοιπη χώρα (Κιλκίς, Σερρών, Βέροιας, Α΄ Λάρισας, Β΄ Λάρισας, Βόλου, Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Α΄ Ηρακλείου Κρήτης, Β΄ Ηρακλείου Κρήτης, Χανίων, Ρόδου, Κορίνθου, Καλαμάτας, Άργους Αργολίδας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Κέρκυρας, Χαλκίδας, Λαμίας, Β΄ Πατρών και Αγρινίου). 

Πήγε σαν πρόβατο ο Ιρακινός



Συνελήφθη (21-10-2015) το πρωί, στον Προβατώνα Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης,

21/10/15

Ο φυλακόβιος τα κανόνιζε ...

Η ηρωίνη



Η εξάρθρωση ακόμη μιας σπείρας διακίνησης ηρωίνης, ήταν το αποτέλεσμα της συστηματικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Στην υπόθεση και στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία με την κατηγορία της διακίνησης ηρωίνης, που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, εμπλέκονται συνολικά πέντε άτομα, μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και ένας 52χρονος ημεδαπός, έγκλειστος των Φυλακών Αγιάς Λάρισας.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (20.10.2015) το απόγευμα στην Κέρκυρα, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, τρείς άνδρες ηλικίας 41, 35 και 25 ετών καθώς και μια 30χρονη γυναίκα.

Έδωσαν ονόματα



Ποιοι πλήρωσσαν τα €15 εκ. για το «Νοοr 1» και η λύση του «μυστηρίου του Σουέζ»
Έδωσαν ονόματα χρηματοδοτών για τους δύο τόνους ηρωίνης


Δύο αλλοδαποί επιχειρηματίες, που διαμένουν σε δύο διαφορετικές πόλεις στο εξωτερικό, φέρεται να έχουν κατονομασθεί, τις τελευταίες ημέρες, ως χρηματοδότες με 15 εκατ. ευρώ του περιώνυμου φορτίου ηρωίνης βάρους δύο τόνων που έφθασε στη χώρα μας τον Ιούλιο του 2014 με το πλοίο «Noor 1». Οι πληροφορίες αυτές φέρεται να έχουν δοθεί από έναν από τους βασικούς κατηγορουμένους για την υπόθεση, ο οποίος έχει δώσει δύο ακόμη «σημαντικές καταθέσεις» στις αρχές που δεν έχουν ενταχθεί στη δικογραφία. Το ίδιο πρόσωπο έχει προχωρήσει και σε άλλες αναφορές προκειμένου «να βοηθήσει τους ερευνητές της υπόθεσης» και να έχει καλύτερη δικαστική μεταχείριση.

Αστυνομικός της γειτονιάς


Δικηγόρος να σου πετύχει!


Συνελήφθη, αππων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες σήμερα (21-10-2015), 64χρονος ημεδαπός,ό αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώ σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις.

Τι την τσίμπησε την Ακρίτα;

Ουδείς υπεράνω του νόμου

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος είχε περίπου 930.000 προβολές ανά ημέρα και υπολογίζεται ότι η λειτουργία του προκάλεσε συνολική ζημία των δικαιούχων ύψους 465.000.000 ευρώ και ζημία του Δημοσίου περίπου 230.000.000 ευρώ
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός σε νησί των Δωδεκανήσων, για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός ακόμη 28χρονου ημεδαπού, για τα ίδια αδικήματα.
Αναλυτικότερα, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ιστοσελίδα στο διαδίκτυο έδινε την δυνατότητα στους χρήστες της, να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τελευταίας κυκλοφορίας, σε πραγματικό χρόνο και απευθείας μετάδοση (video streaming), μέσω ανακατεύθυνσης σε υπηρεσίες φιλοξενίας περιεχομένου (Hosting Sites), παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι δράστες μάλιστα άλλαζαν συχνά το όνομα χώρου για να αποκρύπτεται η ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητά του, που υπολογίζεται ότι είχε φτάσει περίπου στις 930.000 προβολές, ανά ημέρα.

... Λευκή σύλληψη

Η μινι φυτεία

Συνελήφθη  στη Λεύκη Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 64χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, που αφορούσαν τη διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών από τον 64χρονο, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του και σε γειτονικό κτίσμα, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν:

Τον προλάβαμε ...

Από τον Γιάννη Πανούση στον Τόσκα
  Επειδή ο διευθυντής του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Τόσκα,  Βασίλης Μαστρογιάννης μάλλον δίστασε να φωτογραφηθεί δίπλα στον νέο πολιτικό του προϊστάμενο το πράττουμε εμείς.

Ε ρε δόξες ο Τζανέτος ...

Ούτε στον ύπνο του!

Ένας σπουδαίος Αρχηγός

Φώτης Νασιάκος
Στο περιθώριο της φωτο βλέπουμε και τον κύριο Τσιατούρα που όπως πάντα κρατάει ... πισινή!