2/10/15

Για που το 'βαλε ο Ραχωβίτσας?

Προσεχώς 

Στην "μπουζού" ο Θωμάς



Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος που κατηγορείται ότι δωροδόκησε Σμπώκο και Τσοχατζόπουλο για να του αναθέσουν την προμήθεια τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ. Η μαραθώνια απολογία του επιχειρηματία στην ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη διήρκεσε περίπου επτά ώρες και μετά την ολοκλήρωσή της προφυλακίζεται και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδάλλου. 

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρισκόταν καθ' όλη τη διάρκεια της απολογίας του Θωμά Λιακουνάκου η σύζυγος του επιχειρηματία Νατάσα.

Αλγερινός στο κόλπο

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Ο Ταξίαρχος Γρηγοράκης, Διοικητής του Αλλοδαπών

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ένας 32χρονος υπήκοος Αλγερίας, μέλος διεθνούς κυκλώματος που διακινούσε κλεμμένα και πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και για διευκόλυνση εισόδου σε ελληνικό έδαφος.

Συσκευασίες ηρωίνης

Τα Κατασχεμένα

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.
Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες (1-10-2015) στις Αχαρνές, τρείς (3) ημεδαποί, δύο (2) άνδρες ηλικίας 32 και 33 ετών καθώς και μια 31χρονη γυναίκα, μέλη της σπείρας.

Ο Σερραίος ...

τυνομικο




Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή σημαντικής ποσότητας κάνναβης συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός σε περιοχή των Σερρών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.

Είχαν στόχους


Σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτουν προσωπικά στοιχεία ατόμων που αποτελούσαν μελλοντικούς στόχους απαγωγών βρέθηκαν στο σπίτι-αποθήκη στον Μαραθώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημειωματάριο υπάρχουν πάνω από 20 ονόματα επιχειρηματιών και άλλων οικονομικών παραγόντων.

1/10/15

Και Ρώσος στο κόλπο

Οι Αποδείξεις




Συνελήφθησαν χθες (30-9-2015), στην πόλη και σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 25 ετών και ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρωσίας, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για διακίνηση, κατοχή, αποθήκευση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Εξηντάρηδες ...

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν χθες (30-9-2015), στην Κομοτηνή και σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 69 και 63 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχής ναρκωτικών.

Τους έδωσαν στη δημοσιότητα

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής Διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών (3) ημεδαπών (δύο ανδρών και μίας γυναίκας), οι οποίοι συνελήφθησαν την 24-09-2015, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).
Πρόκειται για τους:
  • ΠΕΤΡΑΚΑΚΟ Γεώργιο, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. την 08-05-1979.


  • ΘΕΟΦΙΛΟΥ Μαρία του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, γεν. την 06-02-1979.
  • ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ Θεμιστοκλή του Δημητρίου και της Βασιλικής, γεν. 25-01-1988.


Σε βάρος των παραπάνω ατόμων ασκήθηκε ποινική δίωξη:
  • για τα κακουργήματα των τρομοκρατικών πράξεων παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, όπλων και πυρομαχικών από κοινού και κατά μόνας κατά συρροή, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ’ εξακολούθηση από δράστες ενεργούντες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και ενωθέντες για την τέλεση κλοπών και ληστειών και
  • τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση, της παράνομης κατοχής όπλων από κοινού και κατά μόνας, της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση και μη, της υπόθαλψης εγκληματία από κοινού και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδια αποκλειστικά χρήση.
Επιπλέον, δίνονται στη δημοσιότητα τέσσερις (4) φωτογραφίες, που έχουν τεθεί στα κατασχεθέντα πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας και στην πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης :


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, στη διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

30/9/15

Βρήκαν αντιαρματικά


Δύο αντιαρματικά ανάμεσα στον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε σε σπίτι στον Μαραθώνα

Δύο τουλάχιστον αντιαρματικά, δύο πολεμικά τυφέκια, αριθμό πιστολιών και άλλος οπλισμός φέρεται να είναι αποθηκευμένος σε εξοχική κατοικία με αποθήκη στη λεωφόρο Μαραθώνος 280 που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το πρωί της Τετάρτης.

Την κατοικία είχε ενοικιάσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας ο ποινικός Σπύρος Δραβίλας που έθεσε τέλος στη ζωή του σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πριν από πέντε μήνες στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς του Βόλου. 

... Βράχος ο 50χρονος

Ραφήνα

Η Απόδειξη
 
  Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών  συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

Ήθελε την κόκα της

Εδώ Πειραιάς

Το Ντοκουμέντο
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών  συνελήφθη 26χρονη ημεδαπή, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

... Φόρτωμα

Tα Ντοκουμέντα


 
 


Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, που εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2.319 χαρτοκιβώτια (master cases), προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.
 Τα κατασχεμένα τσιγάρα, μεταφέρθηκαν με το Φ/Γ “GROT-YUG” σημαίας ΣΑΟ ΤΟΜΕ, το οποίο κατασχέθηκε στο λιμένα Σούδας και συνελήφθησαν τα έξι (06) αλλοδαπά μέλη πληρώματος.
 Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και εντοπισμό  από αεροσκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκε επιχείρηση  περιπολικών σκαφών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και  στελεχών   των Λιμενικών Αρχών Παλαιοχώρας και Χανίων, ενώ συμμετείχε Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της  Λιμενικής Αρχής Χανίων, που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω φορτηγού πλοίου, στη θαλάσσια περιοχή νότια της ν. Κρήτης.

Ο Sfakman σερφάρει ...


Αυτήν την Κυριακή με την Καθημερινή
Βιβλίο-σύμβουλος για παιδιά και γονείς

Μορφές εγκληματικότητας, διαδικτυακά παιχνίδια και κίνδυνοι, cyberbullying, ψυχογενής ανορεξία, υπερβολική χρήση και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Εθισμό στο Διαδίκτυο, από τους Εμμ. Σφακιανάκη, Κ. Σιώμο και Γ. Φλώρο.

Έκανε 402 απάτες


Συνελήφθη χθες (29-09-2015) το βράδυ στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανίων, 31χρονος ημεδαπός , σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των Ολλανδικών Αρχών,

Ο παππούς από την Τζάρα!

Η φυτεία


Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, σε δύσβατη - βαλτώδη περιοχή στην Τζάρα Πρέβεζας, φυτώριο κάνναβης αποτελούμενο από διακόσια πενήντα επτά (257) δενδρύλλια, σε πρώιμη ανάπτυξη.

Δεν ... πέταξαν

Τα Κατασχεμένα



Συνελήφθησαν  στη Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, δυο ημεδαποί ηλικίας 37 και 34 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και έρευνας που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, σε διαμέρισμα που είχαν μισθώσει οι κατηγορούμενοι σε χωριό της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων και χρησιμοποιούσαν ως «καβάτζα» βρέθηκαν και κατασχεθήκαν μεταξύ άλλων:

29/9/15

Χωρίς λύπηση


Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμόν 1/2015 απόφασή της αυστηροποίησε τις ποινές που θα επιβάλλονται στους εμπόρους ναρκωτικών και έτσι θα τιμωρούνται πλέον με ισόβια κάθειρξη όσοι εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών που προσδοκά όφελος πάνω από 75.000 ευρώ, χωρίς να έχει σημασία πόσοι είναι οι κατηγορούμενοι.

Να σημειωθεί ότι η επίμαχη απόφαση του Αρείου Πάγου θα αποτελέσει πιλότο για όλα τα δικαστήρια της χώρας ως προς την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων σε υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών. 

Που το πάνε το παιδί?

Θωμάς Λιακουνάκος