19/9/15

Ερωτήματα για την αποφυλάκιση του «βαρόνου της κοκαΐνης»



Ερωτήματα για την αποφυλάκιση του «βαρόνου της κοκαΐνης»
Το αλιευτικό σκάφος «Africa 1», στο οποίο είχαν εντοπιστεί 5,5 τόνοι κοκαΐνης

Μια σειρά ερωτήματα διατυπώνονται από στελέχη των αρχών Ασφαλείας αλλά και δικαστικούς λειτουργούς για την απόφαση αποφυλάκισης του 51χρονου Αλέξανδρου Αγγελόπουλου στις αρχές Ιουνίου, μόλις 11 χρόνια μετά τη σύλληψή του, το 2004, ως οργανωτή μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος «Africa 1». Ο αναφερόμενος ως «βαρόνος της κοκαΐνης» διαμένει πλέον στο πατρικό σπίτι του στους Νέους Πόρους Πιερίας.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. όμως μιλούν για «προβληματική προηγηθείσα διαδικασία που οδήγησε στην αποφυλάκιση του κατηγορουμένου, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη και αργότερα του αποδόθηκε - πρωτοφανές για τόσο σοβαρή υπόθεση - ελαφρυντικό προτέρου εντίμου βίου. Και όλα αυτά με το δεδομένο ότι είχαν υπάρξει καταγγελίες για απόπειρα χρηματισμού δικαστών από πρώην δικηγόρο του, ενώ είχαν υπάρξει και αναφορές για ηθική αυτουργία - προ της αποφυλάκισής του - σε βομβιστικές επιθέσεις».

18/9/15

... Ξεδόντιασαν Στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ


Ποιος να είναι?
Έπεσε σε ζευγάρι οδοντιάτρων που είναι κατά τον μπάτσων. Φαίνεται κιόλας η κυρία το ευχαριστιέται!

... Στυλιάρια κρατούσαν τα χασισόδεντρα

Πατιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας



Εντοπίστηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης στο Πατιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας.
Κατά τη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη χθες (17-09-2015) το μεσημέρι, ο 60χρονος ημεδαπός καλλιεργητής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.

Τα κλεμμένα

Τα Ντοκουμέντα



Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε κλοπές δικύκλων, στα οποία στη συνέχεια παραποιούσαν τα χαρακτηριστικά τους και τα μεταπωλούσαν ή τα αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους.
Συνελήφθησαν στις 12-9-2015, τρεις (3) ημεδαποί, ένας 38χρονος και δύο 51χρονοι και μία 24χρονη υπήκοος Ουκρανίας, μέλη της σπείρας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, από τον Οκτώβριο του 2014 τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε κλοπές δικύκλων, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν στο εργαστήριο αποσυναρμολόγησης και τροποποίησης δικύκλων που διατηρούσαν στο Νέο Κόσμο και σε χώρο αποθήκευσης-έκθεσης των κλοπιμαίων προς πώληση στο Παγκράτι.

... Ρεματιά στο Τατόϊ

Η Απόδειξη

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή Καλυφτάκη Τατοΐου , φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης.

Οι δουλέμποροι τους εγκαταλείπουν στα βράχια

Σάμος: Η ανθρωπιά του Λιμενικού Σώματος

Βάρκες και στον Έβρο

Τα Κατασχεμένα


Συνελήφθησαν  πλησίον του οικισμού Νέων Ψαθάδων Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 29, 23, 21, 21 και 20 ετών και ένας 45χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι εννέα (29) μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι τέσσερις (24) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και πέντε (5) υπήκοοι Ιράκ.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους πέντε αλλοδαπούς, διότι οι τρεις εξ αυτών, ηλικίας 21, 21 και 20 ετών, μετέφεραν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, είκοσι εννέα (29) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια καθοδήγησαν, πεζή, στο εσωτερικό της χώρας και τους επιβίβασαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο αλλοδαποί.

17/9/15

Ύβρεις νεοκόρου κατά Μητροπολίτη

,
Μέσα από το Site της εκκλησίας
Μητροπολίτης Γαβριήλ: Ο εκλεκτός δύο αρχιεπισκόπων
Ο νεοκόρος της Μητρόπολης στη Φιλαδέλφεια, εξύβριζε από το site της ίδιας της μητρόπολης τον Σεβασμιότατο Γαβριήλ που σε ηλικία 38 ετών εξελέγη στη θέση αυτή. Τα στατιστικά της Εκκλησίας όμως δείχνουν πως σχεδόν πάντα ένας κληρικός που έχει διατελέσει αρχιγραμματέας της Συνόδου έχει σχετικά εύκολη εκλογή. Πηγές που γνωρίζουν καλά τα εκκλησιαστικά πράγματα επισημαίνουν όμως ότι στην περίπτωση του νεαρού επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ Παπανικολάου δεν λειτούργησε μόνο αυτό το στοιχείο ώστε να επικρατήσει ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο. Την τελευταία πενταετία, λένε, ο Γαβριήλ έχει περάσει από πολλές θέσεις - κλειδιά της Αρχιεπισκοπής και της Εκκλησίας της Ελλάδος και η πορεία του σε αυτές αποτελεί απόδειξη των διοικητικών του ικανοτήτων.
Οπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, στις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε τόσο ως πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής όσο και ως αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση δυσφήμησης και συκοφαντικής δυσφήμησης ιερωμένου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από μήνυση που υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών από τον ιερωμένο, σύμφωνα με την οποία χρήστης του διαδικτύου, διαχειριζόμενος ιστοσελίδα εκκλησιαστικού περιεχομένου, άρχισε μέσω αυτής να δυσφημεί τον ανωτέρω κληρικό, παραθέτοντας ψευδή άρθρα.

Φύτρωσαν στη Φτέρη Αιγίου

Η Απόδειξη
,
Συνελήφθη, χθες (16-9-2015) το πρωί στο Αίγιο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες το πρωί στη Φτέρη Αιγίου, τον 56χρονο, στον εξωτερικό χώρο φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσε.

Δωρεά καρδιάς από τον Γιώργο Τσούκαλη


 To έργο φιλοτέχνησε ο γλύπτης κ. Γιάννης Μπάρδης ενώ  δωρητής του μνημείου, είναι ο κ. Γιώργος Τσούκαλης.

Ο Γιώργος Τσούκαλης μαζί με τον πρώην Αρχηγό Λευτέρη Οικονόμου, δυο Ηπειρώτες δίπλα, δίπλα

.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, Αστυνομικός Διευθυντής Μιχαήλ Σδούκος

Τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου υπέρ των πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε χθες (16/09/2015) το απόγευμα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αττικής, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.
Στην τελετή επιμνημόσυνης δέησης στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαος.
Από την πλευρά της Πολιτικής Ηγεσίας παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης, ο τέως Αναπληρωτής Υπουργός κ. Γιάννης Πανούσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος.
Από πλευράς Φυσικής Ηγεσίας παρευρέθησαν, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας.

Δραμινές κρύπτες

Τα Ντοκουμέντα




Συνελήφθησαν  σε χωριά της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων, χθες το πρωί, συνέλαβαν τον 40χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία και την κατοχή του ένα (1) μεταλλικό κυτίο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 17,1 γραμμαρίων και τρία (3) αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό.

Τα έλιαζε ο 64χρονος

Οι Αποδείξεις





Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 64χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε ο 64χρονος και συνελήφθη ενώ στην κατοχή του και σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι και το αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στον Τρίλοφο της Καστοριάς

Τα Ντοκουμέντα



Σε περιοχή της Καστοριάς , αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου Καστοριάς, συνέλαβαν 28χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και του δασικού κώδικα, ενώ για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 36χρονου ομοεθνή του.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας , αστυνομικοί εντόπισαν στον Τρίλοφο Καστοριάς, κοντά στην Ελληνοαλβανική οριογραμμή, δύο άτομα (28 και 36 χρονών) να υλοτομούν σε δημόσια δασική έκταση χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας.

16/9/15

Υγρός τάφος το Φαρμακονήσι

Βίντεο σοκ των βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος

Οι διασώστες του Αιγαίου

Ελληνική Ακτοφυλακή

... Πόλεμος


θριάμβευσε [ξανά] η Εισαγγελία


Ελεύθερος αφέθηκε ο φωτογράφος-μαστροπός του Γαλατσίου
Την δικογραφία σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θύμα 38χρονη

Τα γνωστά στα Δουναίϊκα

Εκριζώθηκαν και κατασχεθήκαν (185) δενδρύλλια κάνναβης
 

Συνελήφθη στα Δουναϊικα Αμαλιάδας , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου ένας 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της κατοχής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, σε δύσβατη παραθαλάσσια περιοχή στα Δουναίικα Αμαλιάδας, συντονισμένη επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών κατά την οποία οι αστυνομικοί εντόπισαν φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω μέσα στη φυτεία τον 53χρονο καλλιεργητή της.

Η Ακτοφυλακή ξερύζωσε 1.207 δενδρύλλια



Κατάσχεση δενδρυλλίων κάνναβης στην Καβάλα


Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε πολυήμερη επιχείρηση από στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών -Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό χιλίων διακοσίων επτά (1.207) δενδρυλλίων κάνναβης.

Ο 15χρονος δράστης της Αχαγιάς




Στα νύχια του μαστροπού






Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης εξιχνιάστηκε υπόθεση που αφορά παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, παράνομης βίας και μαστροπείας, πράξεις τελεσθείσες και μέσω διαδικτύου, σε βάρος 38χρονης ημεδαπής.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, με την αυτόφωρη διαδικασία, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 38χρονης ημεδαπής στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία το 2003 ανταποκρινόμενη σε αγγελία για επαγγελματική φωτογράφηση προϊόντων, έναντι χρηματικής αμοιβής, ήλθε σε επικοινωνία με τον 50χρονο συλληφθέντα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, μετά την αρχική φωτογράφηση ο 50χρονος έπεισε την 38χρονη να προβεί σε γυμνή φωτογράφηση και στη συνέχεια την απειλούσε, μέχρι και σήμερα (για 12 συναπτά έτη), ότι θα κοινοποιούσε τις φωτογραφίες αυτές στο διαδίκτυο και σε άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος, εξαναγκάζοντάς την σε περαιτέρω γυμνές φωτογραφήσεις.

Άρες-μάρες κουκουνάρες

Ο ένας εισαγγελέας "αδειάζει" τον άλλον
isaggelia-efeton
Έγγραφο Ντοκουμέντο για υπόθεση Γιακουμάκη

Η αστραπιαία αντίδραση της δικαιοσύνης!

Υπόθεση Γιακουμάκη: ... Έρμε κοσμάκη


Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών επιστρέφει ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων, την προανακριτική δικογραφία που αφορά στον υποψήφιο Βουλευτή Χανίων ΝΔ, Χρήστο Μαρκογιαννάκη και την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με εντολή να...
εισαχθεί η πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο για μη ύπαρξη ενδείξεων ηθικής αυτουργίας του Χ. Μαρκογιαννάκη.

Πριν από λίγες ημέρες ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη σε βάρος του κ. Μαρκογιαννάκη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του Β. Γιακουμάκη.

Είχε πάρει ναρκωτικά ο οδηγός

 


Είχε πάρει ναρκωτικά ο οδηγός που «θέρισε» τρεις στην Π. Ράλλη
Αστυνομικοί και πυροσβέστες στο σημείο όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα στην Πέτρου Ράλλη τον Οκτώβριο του 2014.

Υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών οδηγούσε τελικώς το Smart ο 28χρονος Αλβανός που προκάλεσε πριν από περίπου έναν χρόνο το τραγικό δυστύχημα με τρεις νεκρούς - ανάμεσά τους δύο γυναίκες - στην οδό Πέτρου Ράλλη. Στη δικογραφία της υπόθεσης που παρουσιάζει «Το Βήμα» αποκαλύπτεται ότι ο νεαρός είχε προχωρήσει σε χρήση χασίς πριν από το τραγικό συμβάν και σε αυτόν τον λόγο αποδίδονται κυρίως οι μοιραίες κινήσεις του. Οπως πιθανόν και το γεγονός ότι ενώ αρχικά προκάλεσε μια απλή σύγκρουση με ταξί, προσπάθησε να εξαφανιστεί, συνέχισε την πορεία του και παρέσυρε τους τρεις άτυχους ανθρώπους...