4/9/15

Σαν τα κοράκια ...

Οι Αποδείξεις





Στον εντοπισμό και την επ' αυτοφώρω σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μεστών σε συνεργασία με στελέχη της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Χίου, πατέρας και υιός, στο αλιευτικό καταφύγιο ''ΓΡΙΔΙΩΝ'' ν. Χίου, για παράβαση του άρθρου 394 του Ποινικού Κώδικα (περί αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος).

Ιδού οι κρύπτες


Corfu by κόκα

Βρε τον Γιωργάκη τον 55χρονο
Με υψηλές γνωριμίες στο νησί ο εστιάτορας
Οργανωμένη σπείρα διακίνησης κοκαΐνης εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας.
Τα βασικά μέλη της ομάδας, δύο ημεδαποί 55 και 53 ετών, καθώς και δύο ακόμη συνεργοί, δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην προμήθεια, μεταφορά και τμηματική διακίνηση-πώληση κοκαΐνης σε συγκεκριμένους αγοραστές-πελάτες στην Κέρκυρα, το τελευταίο τρίμηνο τουλάχιστον.
Στη σπείρα περιλαμβάνονται εκτός από τον παραπάνω ηγετικό πυρήνα, δώδεκα ακόμη ημεδαποί πελάτες.
Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, που πραγματοποίησε τις πολύμηνες έρευνες, αλλά και την εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος, συνέλαβε  τον 55χρονο αρχηγό της σπείρας καθώς και τρεις ακόμη πελάτες, 61,55 και 37 ετών.

Ο Έσδρα για το μεταναστευτικό


Παυλόπουλος: Ευθύνη της Ευρώπης το μεταναστευτικό

Η εικόνα του νεκρού παιδιού, που είδαμε, είναι ένας εφιάλτης που δεν μπορεί να αφήσει καμία συνείδηση να κοιμάται ήσυχη, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Δανιήλ Έσδρα.

«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αγνοήσει αυτή την εικόνα που από μόνη της δείχνει πως αυτές τις ώρες όχι μόνο είμαστε ανέτοιμοι, αλλά δεν φροντίσαμε, ενώ τα φαινόμενα ήταν ορατά, να αντιμετωπίσουμε από κοινού το πρόβλημα

Χασικλής στην Βόρεια Κέρκυρα

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθη  βράδυ σε περιοχή της Βόρειας Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, 37χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Αναλυτικότερα, ο 37χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συστηματικών αστυνομικών δράσεων

Aπελαύνονται μόνον Αλβαμοί

Κατά βάση ...

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι (1.455) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Αύγουστο.
Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

3/9/15

Αδελφές έχασαν 48.000 €


Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση εξαπάτησης δύο γυναικών (αδελφές) ηλικίας 72 και 59 ετών, από τρία άτομα.
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 37, 40 και 73 ετών (ανδρόγυνο και μητέρα του 37χρονου αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και πλαστογραφίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, όπως για παράδειγμα, ανάγκη χρημάτων για αποδοχή κληρονομιάς, συμβολαιογραφικά έξοδα, έξοδα για αγορά διαμερίσματος και άλλα απέσπασαν διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία υποτίθεται ότι θα τους επέστρεφαν.

... Σκάλα πους μάζεψε

Οι Αποδείξεις


Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Σκάλας Λακωνίας, φυτεία αποτελούμενη από -38- δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες (2.9.2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτική περιοχή της Σκάλας Λακωνίας.

Στου Λαγανά την [γνωστή] φωλιά

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν χθες (02.09.2015) το μεσημέρι στο Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 51χρονος ημεδαπός για συστηματική διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ο εντοπισμός και η σύλληψη του ημεδαπού και του αλλοδαπού πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αιφνιδιαστικής αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, στην περιοχή του Λαγανά, κατά την οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 40χρονου αλλοδαπού, (7) συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους (27,5) γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των (510) ευρώ.

... Συκούλα που τους έφαγε


Σήμερα (03-09-2015) το πρωί, στην Εθνική Οδό Άρτας – Αγρινίου, στο ύψος της Συκούλας Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, συνελήφθη ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

2/9/15

Τα όπλα της Λιβύης

Tα Ντοκουμέντα








Πρωινές ώρες σήμερα, το Φ/Γ πλοίο “HADDAD 1”, σημαίας Βολιβίας, κατέπλευσε στο λιμένα Ηρακλείου όπου και ξεκίνησε η διαδικασία εκφόρτωσης δεκατεσσάρων (14) εμπορευματοκιβωτίωναπό στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων και Εισαγγελικής Αρχής.

Κατά την εκφόρτωση, των δύο (02) πρώτων εμπορευματοκιβωτίωντα οποία είχαν φορτωθεί στο ISKENDEROUN Τουρκίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν παλέτες με κουτιά που περιείχαν συνολικά τετρακόσιες ενενήντα μία χιλιάδες εννιακόσιες πενήντα (491.950) σφαίρες των 9mm,καθώς και περίπου 5.000 όπλα (καραμπίνες αστυνομικού τύπου), των οποίων η καταμέτρηση ακόμα συνεχίζεται.

Επίθεση μια γιαούρτια στον Κικίλια

ΚΑΒΑΛΑ



Γιαούρτια πέταξε ενας νεαρός στον Βασίλη Κικίλια, έξω από την Περιφέρεια Καβάλας.
Οι ανδρες της ασφαλείας που συνόδευαν τον βουλευτή της ΝΔ,

Ο κήπος του Κολωνού

ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ



Συνελήφθησαν στον Κολωνό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 68 και 58 ετών για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ποσοτήτων κάνναβης, εντοπίσθηκε στον Κολωνό ο 68χρονος, ο οποίος όπως εξακριβώθηκε καλλιεργούσε στην οικία του δενδρύλλια κάνναβης τα οποία στη συνέχεια αποξέραινε και διακινούσε.

Οι Λαρισαίοι με το Νο 7

ΤΑ ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΤΡΑ

Συνελήφθησαν, σήμερα (02-09-2015) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 59 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Φορτωμένοι ...

Η ΚΡΥΠΤΗ



Συνελήφθησαν στις 31-8-2015 το μεσημέρι στην περιοχή της Ελευσίνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 και 40 ετών για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης εισαγωγής κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα, και στη συνέχεια διακίνησής της στο εσωτερικό της Χώρας, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες, να ταυτοποιήσει τους δράστες (εισαγωγείς-διακινητές) και να διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Τα στιβάνια του Μαρίνου

ΑΡΤΑ
Μαρίνος Γαρνέλης, άψογος ως αστυνομικός επιθεωρητής Ηπείρου και τώρα δήμαρχος στο Βουλγαρέλι της Άρτας. Με μισή καταγωγή απ' την Κρήτη δεν κρύβει τις αδυναμίες του!

Ευλόγησον τον "ΑΕΤΟ"






Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου διαθέτει από την προηγούμενη εβδομάδα, Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.) και στην Άρτα, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες απομακρυσμένων οικισμών και περιοχών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας.
Σημειώνεται ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της, με αξιοσημείωτα αποτελέσματα, προσφέροντας υπηρεσίες στους πολίτες του νομού Ιωαννίνων από τα τέλη Απριλίου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση.
Στην Άρτα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση της έναρξης λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος, τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών.

Έκαναν τον φορτηγατζή φτωχότερο


Eξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού στην Πιερία, που έγινε πριν 4 ημέρες (28-8-2015) από σταθμευμένο φορτηγό ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού για το αδίκημα της κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 36χρονος επιβαίνοντας σε όχημα, προσέγγισε φορτηγό που πραγματοποιούσε ολιγόλεπτη στάση στον κόμβο Νέας Αγαθούπολης στην Πιερία και αφαίρεσε από την καμπίνα του φορτηγού ένα τσαντάκι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 76.000 ευρώ και διάφορα άλλα προσωπικά έγγραφα του 47χρονου ιδιοκτήτη.

1/9/15

Περί υιοθεσίας ...


Συνελήφθησαν, στις 28-8-2015 στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιλίου, ανδρόγυνο, ημεδαπός άνδρας ηλικίας 45 ετών και 38χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου βρέφους. Για το ίδιο αδίκημα συνελήφθησαν ως συνεργοί-διαμεσολαβητές και δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 47 και 23 ετών, ενώ αναζητείται η βιολογική μητέρα.
Ειδικότερα, το ανδρόγυνο τον περασμένο Ιούνιο εντόπισε στη Βουλγαρία 18χρονη έγκυο γυναίκα, υπήκοο Βουλγαρίας και συμφώνησε μαζί της να τους παραδώσει το βρέφος αμέσως μετά την γέννηση του, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.500 ευρώ.

... Δράκος χτύπησε την φυτεία

Οι Αποδείξεις







Φυτεία με (1.534) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. και της Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, στη θέση Αγ. Αντωνίου Δράκου του Τειχίου Φωκίδας.
Ειδικότερα, χθες (31-08-2015) το πρωί οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένων ενεργειών και δράσεων με σκοπό την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν σ την ανωτέρω δασώδη - δύσβατη περιοχή και κατάσχεσαν.

Κλεπταποδόχος ο χρυσοχόος

Τα Κλεμμένα


Συνελήφθη την 26-8-2015 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 53χρονος ημεδαπός, έμπορος κοσμημάτων, για αποδοχή και διάθεση κλεμμένων κοσμημάτων καθώς και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, στις 21-8-2015, 47χρονος ημεδαπός, επίσης έμπορος κοσμημάτων, εντόπισε μέρος κοσμημάτων, τα οποία είχαν αφαιρεθεί την 10-10-2014 από το αυτοκίνητό του, να εκτίθενται σε κοσμηματοπωλείο στο Ρέθυμνο. Κατόπιν αυτού συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, ο 36χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Πιο φτωχή η Κατεχάκη!

Δάκρυσαν και οι τοίχοι ...
Ο πολυ-αυτοδιαφημιζόμενος [βλέπε site EΛ.ΑΣ] δ/ντης του Γιάννη Πανούση, αναγκαστικά θα απέχει απ' τα κοινά τώρα με την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Πήγε πάντως στράφι η όλη του αυτοπροβολή καθώς τώρα με τις λίστες δεν μπορεί να εκλεγεί για πρώτη φορά Βουλευτής όπως ποθούσε. Εξάλλου με ποιο κόμμα; Με την ΔΗ.ΜΑΡ, που πάει άκλαφτη; Στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε απ' έξω από την Κουμουνδούρου δεν τον θέλουν. Και το ξαναλέμε, η ένστασή μας δεν ήταν οι φιλοδοξίες του αλλά η μανία του αν και αποστρατεύτηκε ως αστυνομικός υποδιευθυντής, να θέλει να κάθεται στο ίδιο ύψος με τους Αντιστράτηγους της ΕΛ.ΑΣ!


Θυμηθείτε το: Ο Γιάννης Πανούσης, τυγχάνει αρεστό πρόσωπο όχι μόνο για τον Τσίπρα αλλά και για άλλους αρχηγούς, έτσι είναι πολύ πιθανό να τον ξαναδούμε στην Κατεχάκη. Και τότε ποιος είδε τον Μαστρογιάννη και δεν τον φοβήθηκε ... Που είσαι ρε Βαγγελάκη,

Στα Γλυκά Νερά ο ληστής


Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τρείς (3) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα:
  • Την 27-8-2015 συνελήφθη στα Γλυκά Νερά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γλυκών Νερών, 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης έξι (6) ετών, για το αδίκημα της Ληστείας.

31/8/15

Οι αποδείξεις

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ


Ληστής ο "Θησέας"



Ο «Θησέας» της ΕΛ.ΑΣ. λήστευε αλλοδαπούς

Η επιχείρηση «Θησέας» της ΕΛ.ΑΣ. για την κάθαρση στο κέντρο της Αθήνας είχε και μαζικές ληστείες καταστημάτων αλλοδαπών από ομάδες αστυνομικών! Η «αστυνομική συμμορία» όχι μόνο έκλεβε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία εμβρόντητων αλλοδαπών, αλλά υφάρπαζε και το υλικό από κάμερες καταστημάτων για να μην καταγράφονται οι πράξεις τους...

Αυτό είναι το συμπέρασμα από πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που - πιθανόν για να αποφευχθεί ο θόρυβος από τις εγκληματικές ενέργειες ενστόλων που απαξιώνουν την ΕΛ.ΑΣ. - δεν δημοσιοποιήθηκε και την αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής». Για την υπόθεση έχει σχηματισθεί δικογραφία 1.139 σελίδων και εμπλουτίζεται διαρκώς.