17/7/15

Δράμα ...

Moνεμβασιά

Tην σκότωσε και σκοτώθηκε


Χθες (16-7-2015) το μεσημέρι σε διαμέρισμα στην Κατερίνη, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, 41χρονος ημεδαπός χρησιμοποιώντας κυνηγετικό όπλο που κατείχε νόμιμα ο πατέρας του, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 26χρονη ημεδαπή, ενώ στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο.

Φυτεία στην Τριφυλία

Τα Ντοκουμέντα





Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν σε αγροτοδασικές περιοχές του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, δύο (2) φυτείες αποτελούμενες συνολικά από -300- φυτά κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκαν σήμερα (16.7.2015) πρωινές ώρες, δύο επιχειρήσεις και εξερευνήσεις, σε αγροτοδασικές περιοχές του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Απατεώνας ο "εγγυητής"


Συνελήφθη, μετά από πολύμηνες έρευνες και αναζητήσεις, βραδινές ώρες της 14-7-2015 στο Μοσχάτο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, ένας 44χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, για εξαπάτηση πολιτών.
Σε βάρος του είχε σχηματισθεί δικογραφία για απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς από το 2013, συστηνόμενος στα θύματα του ως χρηματιστής, σύμβουλος χρηματοοικονομικών επενδύσεων και συνεργάτης τραπεζικών ιδρυμάτων, τα έπειθε να του δώσουν χρήματα προκειμένου να τα επενδύσει σε τραπεζικά προϊόντα και σε τυχερά παίγνια υψηλών αποδόσεων.

Γυναίκες εκβίαζαν γυναίκα


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και δυσφήμισης, μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικών κλήσεων, σε βάρος 33χρονης ημεδαπής. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών (3) ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 35, 40 και 59 ετών.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της σύμφωνα με την οποία άγνωστα άτομα μέσω αναρτήσεων σε τρία ιστολόγια (blogs), προέβαιναν συστηματικά και δόλια, από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους στη δυσφήμισή της, ενώ την εκβίαζαν να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ, προκειμένου να σταματήσουν να προβαίνουν σε αντίστοιχες δημοσιεύσεις.
Επιπρόσθετα, προέβαιναν καθημερινά στην πραγματοποίηση κακόβουλων κλήσεων για να κάμψουν τις αντιστάσεις της και να την εξαναγκάσουν να τους καταβάλει το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό.

Καίγεται η Λακωνία

Δρόμοι έχουν κλείσει, χωριά έχουν εκκενωθεί.





Με αυτά τα λόγια ο εκπρόσωπος Τυπου της Π.Υ. , Νίκος Τσόγκας , περιγράφει τις δραματικές εξελίξεις, με τη φωτιά να καίει τα πάντα  στη Λακωνία. 

16/7/15

... Κάποτε στην Λ. Αλεξάνδρας

Αλλάζουν οι καιροί ...

Αϊδινιώτης-Κασκάνης


Ο κορυφαίος πυγμάχος-αρχιπροπονητής του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Γιάννης Αϊδινιώτης, με τον Απόστολο Κασκάνη, υπεύθυνο Ασφαλείας της ΠΑΕ. Ο Απόστολος, ως Αξιωματικός πολλών αστέρων, διετέλεσε Διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, ακολουθώντας την μαχιμότητα του ανεπανάληπτου Ραχωβίτσα. Από την πλευρά του ο Γιάννης Αϊδινιώτης,

Τον ... Μούδιασαν

... Αναρριχητής και στη Γαλλία ο Αλβανός


Σε συνέχεια της από 14-07-2015   αυτόφωρης σύλληψης 39χρονου υπηκόου Αλβανίας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, συμπληρωματικά αναφέρεται ότι σε βάρος του προαναφερόμενου, εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των Γαλλικών Αρχών, για 53 περιπτώσεις διαρρήξεων/κλοπών. Λίγη μόνο ώρα χρειάστηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών για να φθάσουν στα ίχνη επίδοξου διαρρήκτη και να θέσουν τέλος στην εγκληματική του δράση.
Συνέλαβαν , στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας , 39χρονο υπήκοο Αλβανίας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Έμειναν άγαλμα


Βίαιη σύλληψη


To καμένο βαν


Kλωτσοπατινάδα σε διαδηλωτή

Σύνταγμα Ντοκουμέντο

Nόμιζε πως θα τους ξεφύγει

Ιδού ο δράστης της δολοφονίας
Χτύπησε τους αστυνομικούς και απέδρασε ο 29χρονος Γεωργιανός, δράστης του φονικού στη Χαλκιδική

Με χτυπήματα… καράτε κατάφερε να εξουδετερώσει τους αστυνομικούς στο τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου και να δραπετεύσει ο 29χρονος ομογενής από τη Γεωργία που σκότωσε έναν 34χρονο και τραυμάτισε άλλα τρία άτομα σε γνωστό beach bar στην Ποτίδαια Χαλκιδικής! Όμως η ελευθερία του δεν κράτησε πολύ.
Ο αμετανόητος δράστης, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία, προφασίστηκε ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα αλλά μόλις άνοιξαν το κελί του οι αστυνομικοί, τους χτύπησε άγρια με τακτικές πολεμικών τεχνών των οποίων είναι γνώστης! Αμέσως μετά, χτύπησε και την γυναίκα αξιωματικό υπηρεσίας και το έβαλε στα πόδια.

«Ελλάδα Σ' αγαπώ»

α την ελληνική σημαία στο Σύνταγμα…

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ πολιτών στην πλατεία Συντάγματος μετά την τοποθέτηση μιας μεγάλης ελληνικής σημαίας στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που έγραφε «Ελλάδα Σ' αγαπώ». 

Τα ΜΑΤ εν δράσει...

Nτοκουμέντο



Τα ΜΑΤ χθες το βράδυ ανέλαβαν δράση κι έσπασαν στο ξύλο πολλούς διαδηλωτές.
Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η φωτογραφία του Reuters που

Βάρα Καλαμπάκα ...

Τα δεντράκια


Συνελήφθη σήμερα (15-07-2015) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 49χρονος κατελήφθη να καλλιεργεί σε θαμνώδη περιοχή (79) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (1,30) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στο Βραχάτι το χρήμα

Τα πλαστά

Συνελήφθη, χθες (14.7.2015) το απόγευμα, στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΣΤ΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Πειραιά, ένας (1) 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 36χρονο στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, όπου στην κατοχή του βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:

15/7/15

Έκαναν Κρήτη την Μάνη

Οι Αποδείξεις


Συνελήφθησαν, χθες (14.7.2015), σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 68, 33 και 32 ετών αντίστοιχα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Σχηματίστηκαν δύο (2) ξεχωριστές δικογραφίες, εκ των οποίων η μία περιλαμβάνει ακόμη τρία (3) άτομα, τα οποία αναζητούνται.

... Αθεόφοβος

Τα Κατασχεμένα


Εξιχνιάστηκαν, σήμερα (14.07.2015) στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Ομάδα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, εννέα (9) υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων και δύο (2) απόπειρες κλοπών, που διαπράχθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείων σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου.
Συνελήφθη για τη διάπραξη των εν λόγω κλοπών 55χρονος αλλοδαπός υπήκοος Παλαιστίνης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, χθες (13.07.2015) το μεσημέρι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου εντόπισαν τον 55χρονο να κινείται ύποπτα οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου και αφού τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση, στη συνέχεια συνελήφθη κατά το χρόνο που επιχείρησε να παραβιάσει δωμάτιο ξενοδοχείου.

Ο Ρουβίκωνας πήγε Metropolitan




Παρέμβαση της Αναρχικής Ομάδας Ρουβίκωνας στο κτίριο Διοίκησης του Metropolitan Hospital για την εργοδοτική τρομοκρατία υπέρ του ΝΑΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Κτήνος 32 ετών

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 32χρονου, που έκανε η ομάδα του Υποστράτηγου  Μάνου Σφακιανάκη [φωτο], διακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν ανήλικα παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες, γεγονός για το οποίο ο 32χρονος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.
Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ερευνών, για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο, υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθη 32χρόνος ημεδαπός σε περιοχή της Αττικής.

Έπιασαν τον μαϊμού εισαγγελέα


Στη Θεσσαλονίκη ο φυλακόβιος

Τέλος στην εγκληματική δράση επιτηδείου, ο οποίος παρίστανε τον Εισαγγελέα προκειμένου να εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες και εκμεταλλευόμενος τη συγκεκριμένη ιδιότητα να απολαμβάνει οικονομικά οφέλη, έθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πολίχνης-Ευκαρπίας έπειτα από συστηματική και μακρά αστυνομική έρευνα.
Πρόκειται για 43χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (14-07-2015) το μεσημέρι, ύστερα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της Αντιποίησης Αρχής, της Πλαστογραφίας, της Απόπειρας Απάτης, της παράβασης του Νόμου περί Προσωπικών Δεδομένων και άλλα συναφή αδικήματα.

Βαρυσήμαντη δήλωση Μιχαλολιάκου!

Ας βρει πρώτα τους επίδοξους δολοφόνους του
Β. Μιχαλολιάκος: Στήριξη Τσίπρα και επανίδρυση του πολιτικού συστήματος
Ο πρώην δήμαρχος Πειραιά και βουλευτής κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε πέσει θύμα βομβιστικής ενέργειας αφήνοντας υπόνειες για "τρομοκρατική ενέργεια" και ενώ είχε πάρα πολύ σοβαρές υποψίες για "προσωπικό πολιτικό χτύπημα αντιπάλων του ...". Ας αναδείξει λοιπόν πρώτα ποιοί ήθελαν να τον σκοτώσουν και να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη και μετά να [ξανα]ασχοληθεί με το πολιτικό μέλλον της χώρας. Και προσοχή μιλάμε για πραγματικό και όχι εικονικό συμβολαιο θανάτου όπου ο τότε Βουλευτής της Ν.Δ θα πήγαινε σαν το "σκυλί στ' αμπέλι". Χωρίς ο άνθρωπος να φταίει, απλά τότε βόλευε κάποιους ο ... αφανισμός του!

Δήλωση στήριξης της κυβέρνησης από τον πρώην βουλευτή και δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο με τη σημείωση ότι είναι «κατώτεροι των περιστάσεων, χρειάζονται στήριξη για το καλό της χώρας».

Για αποτροπή επεισοδίων



Σε κλοιό διαδηλωτών η Αθήνα την Τετάρτη

Σε κλοιό διαδηλωτών θα βρεθεί την Τετάρτη η Αθήνα και στην ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για να πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις απρόσκοπτα και να αποτρέψουν όσους επιχειρήσουν να τις εκμεταλλευθούν για να δημιουργήσουν επεισόδια.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση παρουσία ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Μεγάλο ερωτηματικό για τους επιτελείς της Αστυνομίας είναι η στάση που θα κρατήσουν αντιεξουσιαστές.

... Ορφανή χασισοφυτεία στην Καλαμάτα

Στη ρεματιά

Τα Ντοκουμέντα

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, φυτεία αποτελούμενη από -80- φυτά κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σήμερα (14.7.2015) το πρωί, επιχείρηση και εξερεύνηση σε δασική περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Τον συνέλαβε εκτός υπηρεσίας


Yπαρχιφύλακας εκτός υπηρεσίας εχθές το βράδυ 00.15 συνέλαβε έναν εκ των δύο δραστών που αποπειράθηκαν να ληστέψουν πιτσαρία στο Μενίδι. Τα άτομα ήταν ρώσικης καταγωγής οπλισμένα με πιστόλια και επικίνδυνοι.

14/7/15

Σερραϊκά δενδρύλλια

Η φυτεία



Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών , οδήγησαν στη σύλληψη άντρα που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτική περιοχή των Σερρών.
Πρόκειται για έναν 40χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, (καλλιέργεια και κατοχή).

Στον κινητήρα ...

Οι Αποδείξεις


Συνελήφθη χθες (13.07.2015) το πρωί στην Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, ένας 61χρονος άνδρας, για διακίνηση κάνναβης.
Αναλυτικότερα, ο 61χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής αστυνομικής επιχείρησης και στην συστηματική έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στη σέντρα ...


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών, υπηκόων Βουλγαρίας, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εξαπάτηση ηλικιωμένων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
Α) (επ.) MITKOV (ον.) MILEN του SASHEV και της MARGARITA, που γεννήθηκε το 1982 στην Βουλγαρία.
Β) (επ.) PANAYOTOV (ον.) VASIL του NIKOLOV και της SVETANKA, που γεννήθηκε το 1976 στην Βουλγαρία.
Γ) (επ.) PETROV (ον.) KONSTANTIN του KALOYANOV και της MARGARITA.

Για τη συγχωρεμένη τη μάνα του


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ο 50χρονος από τον Ιούνιο του 2009 και μέχρι την 31-06-2015, δεν δήλωσε το θάνατο της μητέρας του, λαμβάνοντας παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη σύνταξή της.

Φιξάκια Θηβών

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθη, χθες (13-07-2015) το βράδυ στο Περιστέρι Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 35χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: