11/7/15

H συζυγοκτόνος

Ο άντρας της την εξωθούσε στην πορνεία
Τουρκία: «Δεν μετανοιώνω» λέει η συζυγοκτόνος
Ο άντρας της την κακοποιούσε και είχε «κανονίσει» να δουλέψει σε πορνείο. Η 28χρονη τον σκότωσε με το δικό του πιστόλι και εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας μπλούζα με τη φράση «Αγαπητό παρελθόν, ευχαριστώ για όλα τα μαθήματα». 

«Θα δολοφονούνται πάντα γυναίκες; Ας πεθάνουν και μερικοί άντρες. Με έβγαζε στην πορνεία. Τον σκότωσα για την τιμή μου» δήλωσε η 28χρονη Τσιλέμ Ντογάν, η οποία συνελήφθη στην περιοχή των Αδάνων για την δολοφονία του συζύγου της, του 33χρονου Χασάν Καραμπουλούτ. Βρέθηκε νεκρός αφού πυροβολήθηκε με 6 σφαίρες στο σπίτι του ζευγαριού στη γειτονιά Γεσιλγιούρτ, στα Αδανα, στις 8 Ιουλίου. Το ζευγάρι είχε πάρει διαζύγιο και η η συζυγοκτόνος, η οποία ομολόγησε αμέσως, ζούσε με την κόρη τους.

... Λίμναζαν τα δενδρύλλια στην αγροικία του

Λίμνη Ευβοίας


Τα Ντοκουμέντα



Συνελήφθη, προχθές (09-07-2015) το βράδυ σε περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ευβοίας, ένας 58χρονος ημεδαπός, διότι εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης, με την συνδρομή αστυνομικών της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, διενήργησαν νομότυπη έρευνα σε αγροικία που διατηρεί ο 58χρονος σε δασώδη περιοχή της Λίμνης Ευβοίας.

ΟΠΚΕ Πολύγυρου: Δώσε και σώσε

Τους γάζωσε με πιστόλι

Συνελήφθη σήμερα (11-7-2015) το μεσημέρι, στην Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας 29χρονος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
Ειδικότερα, τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, ο 29χρονος αφού αρχικά συνεπλάκη με ομάδα ατόμων, στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο και μετά από λίγο επέστρεψε, πυροβολώντας με πιστόλι εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 34χρονος και να τραυματιστούν 3 άτομα, ηλικίας 28, 39 και 44 ετών.

Έριξαν τη γέφυρα στο στυγερό έγκλημα

Θεσσαλονίκη: Αποκάλυψαν την φρίκη

Εξιχνιάστηκε έπειτα από την επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας βάρος 78χρονης  που έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2014 στην περιοχή της Γέφυρας Θεσσαλονίκης.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες , 63χρονος (συγγενής του θύματος), ο οποίος και συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος που εκδόθηκε και 24χρονος Αλβανός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία», «Ληστείας κατά συναυτουργία» και «Ηθικής αυτουργίας σε ληστεία και ανθρωποκτονία».

Με AN-FO και αμμωνιοδυναμίτιδα

Τον έβαλε μπροστά ο Πολύγυρος 

Τα Ντοκουμέντα

Μετά από συστηματική πολυήμερη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου , συνελήφθη χθες ( 10 -0 7 -2015) το μεσημέρι σε χωριό της Χαλκιδικής άνδρας για κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών υλών, όπλων, φυσιγγίων, αρχαίου αντικειμένου, δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών και χαπιών .
Πρόκειται για 43χρονο ημεδαπό , σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων για τις εκρηκτικές ύλες, τα όπλα, την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής κληρονομιάς και των ναρκωτικών .
Ειδικότερα σε έρευνα της οικίας του, καθώς και στην αυλή της οικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δήλωνε "αγρότης"

Η φυτεία




Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας , οδήγησαν στη σύλληψη άντρα που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας.
Πρόκειται για έναν 55χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών (διακίνηση, καλλιέργεια και κατοχή) και περί τελωνιακού κώδικα.

10/7/15

Έγιναν για λίγο παιδιά





Τελετή αγιασμού στις Παιδικές Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Άγιο Ανδρέα – Νέα Μάκρη του Δήμου Μαραθώνα Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες (09.07.2015), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων για το φετινό καλοκαίρι.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης - Υποστράτηγος ε.α. Νεκτάριος Κιούλος, ενώ τους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Εξοχές, Ταξίαρχος Νικόλαος Κοϊνάκης, μαζί με το προσωπικό των παιδικών κατασκηνώσεων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, οι Γενικοί Γραμματείς Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας κ.κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και Τάσος Μαυρόπουλος, ο Δήμαρχος Νέας Μάκρης - Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης, καθώς και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.

... Βιολογικός πόλεμος στη ΔΕΕ




Ο Δημήτρης Παπαναγιώτου, Διοικητής της νευραλγικής υπηρεσίας
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε επιστημονική διημερίδα με θέμα: «Αντιμετώπιση Χημικών, Βιολογικών, Ραδιολογικών, Πυρηνικών (Χ.Β.Ρ.Π.) Απειλών και ο Ρόλος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών», που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Γαρδίκας» της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή διημερίδα, η όποια διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών με τη συνδρομή του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α), συμμετείχαν ανώτατοι Αξιωματικοί και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι Εθνικών Αρχών και Υπηρεσιών, καθώς και εκπρόσωποι εγκληματολογικών εργαστηρίων από άλλα Κράτη - Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πάνω από 140 εκπρόσωποι).
Αφορμή για την υλοποίηση της διημερίδας αποτέλεσε η παραλαβή και η εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού στο Τμήμα Εξερευνήσεων, στο Τμήμα Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων και στο Τμήμα Οπτικοακουστικού Υλικού, Φωτογραφίας και Μεθοδικοτήτων της Δ.Ε.Ε., στο πλαίσιο της επιτυχούς ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ISEC - CBRN .

Πάντα μπροστά οι Ροδίτες

Και άλλη επιτυχία

Εξαρθρώθηκε ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών (κάνναβης και ηρωίνης), στο νησί της Ρόδου.
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 37 ετών, καθώς και ένας 55χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που αφορά στα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατοχής-μεταφοράς-διακίνησης ναρκωτικών, της παράνομης διαμονής στη χώρα μας και της αντίστασης.

Και υγρή κόκα ο Βραζιλιάνος

Tα Ναρκωτικά



Συνελήφθη, χθες (9-7-2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 64χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βραζιλίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.  

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από το Σάο Πάολο Βραζιλίας μέσω Ντόχα Κατάρ.

Τεκές το Αριστοτέλειο

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης εντός και πέριξ υπαίθριων χώρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, συνολικά έξι (6) άτομα, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, Νόμου περί αλλοδαπών και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.
Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν δύο 20χρονοι υπήκοοι Αλβανίας, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά:

Οι ληστές με την BMW

Τα Ντοκουμέντα



Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εγκληματική ομάδα ημεδαπών ROMA , μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας σε βάρος οδηγού ταξί στον Ασπρόπυργο Αττικής, καθώς επίσης και σωρείας κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας.
Οι συλλήψεις των τεσσάρων (4) μελών της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 32, 24, 21 και 18 ετών αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν προχθές (08-07-2015) το πρωί στην περιοχή της Ριτσώνας Δροσιάς Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με την συνδρομή αστυνομικών της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας.
Η σύλληψη του πέμπτου μέλους, ηλικίας 17 ετών, πραγματοποιήθηκε χθες (09-07-2015) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και - κατά περίπτωση - για διάπραξη ληστείας και παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Αμερικανίδα δουλέμπορος στους Κήπους


Συνελήφθη σήμερα (10-7-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 28χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η οποία διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Ολλανδίας, για διακίνηση ανθρώπων.

9/7/15

Nέο βίντεο-σοκ



Μυτιλήνη: Σκοτωμός στο φαγητό
 

2η εκτέλεση στα Λιόσια

Για τις δόσεις σκότωσε  αδέλφια 


Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία δύο (2) ημεδαπών αδελφών, ηλικίας 30 και 37 ετών, που διαπράχθηκε μεσημβρινές ώρες της 28-12-2014, στα Άνω Λιόσια.
Ο 37χρονος είχε βρεθεί, εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στη θέση του οδηγού, θανάσιμα τραυματισμένος, φέρων επτά (7) τραύματα από κυνηγετικό όπλο. Ο 30χρονος είχε βρεθεί στα σκαλοπάτια παρακείμενης εγκαταλελειμμένης οικοδομής, θανάσιμα τραυματισμένος, φέρων δύο (2) τραύματα από κυνηγετικό όπλο.

Ναρκωτικά απ' την Βουλγαρία

Οι Αποδείξεις
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/09072015narkot.JPG


Συνελήφθησαν προχθές και χθες (7 & 8-7-2015), στους νομούς Δράμας και Καβάλας, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 44, 44 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια, της διακίνησης και της κατοχής.
Αναλυτικότερα, προχθές το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο νομό Δράμας, τον έναν 44χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησαν. Σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή του δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 10,2 γραμμαρίων, τις οποίες, όπως προέκυψε, εισήγαγε από τη Βουλγαρία στη χώρα μας.

Οδηγίες για παιδιά




Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η χρήση του διαδικτύου, τόσο μέσω υπολογιστών, όσο και μέσω έξυπνων συσκευών (κινητών τηλεφώνων και tablets) αυξάνεται ραγδαία.
Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να προστατεύσει τους γονείς και τα παιδιά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών αποδράσεων, ελαχιστοποιώντας τα περιστατικά κακόβουλης χρήσης του διαδικτύου, συνιστά τα ακόλουθα:

Έκαναν τουλούμι τον Υπαρχιφύλακα στις φυλακές

Σταυράκι Ιωαννίνων

Αλβανός ποινικός κρατούμενος των φυλακών Σταυρακίου Ιωαννίνων, επιτέθηκε και χτύπησε άγρια, τον έναν από τους υπαρχιφύλακες που είχαν κριθεί προχθες προφυλακιστέοι,μετά από πολύωρη απολογία τους στον ανακριτή και με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, επειδή εμπλέκονται σε υπόθεση ναρκωτικών με τις κατηγορίες της υπόθαλψης εγκληματία και της παράβασης καθήκοντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλβανός,μαζί με ολιγομελή ομάδα κρατουμένων,επιτέθηκαν και χτύπησαν τον υπαρχιφύλακα σε μια σκάλα,στο εσωτερικό της φυλακής.

Ανίκητοι και οι 2

Ο Σισέ στα λιμέρια του Γιάννη Αϊδινιώτη

Τζιχαντιστές απήγαγαν την Καραμήτρου?


 Ή μήπως είναι ΕΚΑΜίτες στο Μαρκόπολο?

Χαρλήτικο και το καινούργιο [;] ρολογάκι!

Του δ/ντη του πολιτικού γραφείου του υπουργού


Στη Ραφήνα μεσ' στο κέντρο ...




Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, επισκέφθηκε την Τετάρτη (8.7.2015) τη Ραφήνα στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε αστυνομικά τμήματα, αλλά και των επαφών του με τους τοπικούς φορείς.
Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.

Καταγγελία για εράνους στο όνομα του «Χαμόγελου του Παιδιού»


Καταγγελία για εράνους στο όνομα του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Την οικονομική εκμετάλλευσή του καταγγέλλει ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τον σύλλογο «Αγώνας για το Παιδί», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει με ανακοίνωσή του  σήμερα, Τετάρτη: «Επιτήδειοι οργώνουν την Ελλάδα μέσα στην κρίση, εκμεταλλεύονται ευαισθητοποιημένους πολίτες και συγκεντρώνουν χρήματα με το πρόσχημα της υποστήριξης του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού". Ο οργανισμός ενημερώθηκε από υποστηρικτές του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Πύργο, Χίο, Λάρισα και Κέρκυρα) σχετικά με εράνους σε καφετέριες ανά την Ελλάδα από πωλήτριες περιοδικών του συλλόγου "Αγώνας για το Παιδί" που υποτιθέμενα υποστηρίζει οργανώσεις με δράση για παιδιά».

Επιδειξίας στην Αρτέμιδα


Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 6-7-2015 στην Αρτέμιδα, από αστυνομικούς του Τ.Α Αρτέμιδας, 38χρονος ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.
Ειδικότερα, ο 38χρονος ημεδαπός κατελήφθη από παρευρισκόμενους σε παραλία της Αρτέμιδας, να βιντεοσκοπεί με το κινητό του τηλέφωνο μία ανήλικη και στη συνέχεια να προβαίνει σε άσεμνες πράξεις σε δημόσια θέα.

Κατά μάνα κατά γιό


Στον εντοπισμό ταξιδιωτικού γραφείου με έδρα την Αθήνα, το οποίο υποσχόμενο τη διοργάνωση σχολικών εκδρομών σε Ελλάδα και εξωτερικό, εξαπάτησε εκατοντάδες μαθητές σχολείων ανά τη χώρα, οδήγησε η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, οι δύο ημεδαποί ιδιοκτήτες του γραφείου, ηλικίας 49 και 58 ετών, καθώς και ένας 42χρονος υπάλληλος (γιος της 58χρονης), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Απάτη».
Προηγήθηκαν καταγγελίες διευθυντών τεσσάρων (4) Δημοτικών Σχολείων στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με ταξιδιωτικό πρακτορείο, στο οποίο κατέβαλαν οι μαθητές των σχολείων προκαταβολές, για εκδρομές στην Αθήνα, οι οποίες ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν.

... Γκρέμιζε την Πεντέλη


Συνελήφθη στην Νέα Πεντέλη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 57χρονος ημεδαπός, για παράνομη εξόρυξη μαρμάρου από περιοχή στο Πεντελικό Όρος, που έχει χαρακτηρισθεί ως δημόσια δασική έκταση, κηρυγμένη αναδασωτέα και στην οποία απαγορεύεται η εξόρυξη μαρμάρου και οποιαδήποτε επέμβαση σε αυτήν.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Α.Τ. Πεντέλης για παράβαση του νόμου «περί εκμεταλλεύσεως λατομείων αδρανών υλικών και απαγορεύσεως εκμεταλλεύσεως λατομείων μαρμάρου σε περιοχή του Πεντελικού Όρους», και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

8/7/15

Ο αθέατος Διοικητής [εξ Άρτης καταγόμενος]

Διατήρησε ως μια ανίκητη γροθιά την ΕΚΑΜ
Είναι ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Ψωμάς που μέχρι πρόσφατα υπηρέτησε επάξια ως Διοικητής της ΕΚΑΜ. Καλό όμως θα είναι όσο μεγαλώνουν οι βαθμοί του να μην αυξάνεται και η επιφυλακτικότητά του προς τρίτους ... Εξάλλου η νέα του θέση απαιτεί "κοινωνικοποίηση" και όχι μόνο "ομαδοποίηση"!

Η άσκηση


Eδώ ΕΚΑΜ









Ολοκληρώθηκε το Σαββάτο (04-07-2015) το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού, που θα στελεχώσει την επίλεκτη Μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.).
Συνολικά είκοσι ένα (21) αστυνομικοί (17 Αστυφύλακες και 4 Ειδικοί Φρουροί), μετά την ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία επιλογής (μεταξύ 287 υποψηφίων, που διήρκησε δύο μήνες) εντάσσονται πλέον στο δυναμικό της Ε.Κ.Α.Μ.
Χθες το απόγευμα (07-07-2015), στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.) στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκόπουλου Αττικής, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή για τη λήξη του Σχολείου και την απονομή των διπλωμάτων στους επιτυχόντες αστυνομικούς.

Βάραγαν το ντέφι της ξαδέλφης

Χωρίς ένταλμα στην Κέρκυρα

Ο Ύψος είναι μια πανέμορφη παραλιακή περιοχή δίπλα απ΄ την Δασιά της Κέρκυρας. Και λίγο παραδίπλα βρίσκεται το Μπαρμπάτι, εκεί που το 1997 στη διάρκεια της ένοπλης Αλβανικής εξέγερσης, η θάλασσα ξέβραζε πτώματα Αλβανών ναρκοεμπόρων. Εκεί λοιπόν λουόμενη τσακώθηκε με Βούλγαρο στην παραλία και επειδή ο τελευταίος την απείλησε εκείνη κουβάλησε ολόκληρη αστυνομική δύναμη στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Και φυσικά η «κατ’ οίκον»  έρευνα δεν έδειξε απολύτως τίποτα.