13/6/15

Το θερμόμετρο

Λάρυμνα

Κολεγιά Βέλγου με Αλβανούς στην Πάρο



Εξιχνιάστηκαν χθες (12.06.2015), μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου, δυο ληστείες που είχαν διαπραχθεί στο νησί τον Ιούλιο του 2014.
Για τις περιπτώσεις αυτές σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου υπηκόου Βελγίου και δυο υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 26 και 37 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη ληστειών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας, ανάλυσης - ταυτοποίησης στοιχείων και εξέτασης του 33χρονου Βέλγου, που συνελήφθη προ ημερών για διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια φυτών κάνναβης εξακριβώθηκε ότι, οι τρεις κατηγορούμενοι ενεργώντας οργανωμένα διέπραξαν από κοινού τις ακόλουθες ληστείες στην Πάρο:
  •  Στις 07-07-2014 πρώτες πρωινές ώρες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους ακινητοποίησαν με απειλή όπλων (πιστόλι & μαχαίρι) δυο ημεδαπούς, ηλικίας 54 και 17 ετών που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους αφαίρεσαν χρήματα
  •  Στις 08.07.2014 βραδινές ώρες μπήκαν σε κατοικία που διέμενε 62χρονη υπήκοος Κύπρου και με την απειλή όπλου την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Η προηγούμενη σύλληψη

Συνελήφθη (10.06.2015) στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, 33χρονος υπήκοος Βελγίου, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιολόγησης στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, χθες το απόγευμα εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης «σοκολάτα» βάρους -3- γραμμαρίων
  • Χρηματικό ποσό και μία συσκευή τηλεφώνου
Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του, όπου παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης «σοκολάτα» βάρους 240 γραμμάριων
  • Τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 27 έως 65 εκατοστά, τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες καθώς και ένα αποξηραμένο δενδρύλλιο κάνναβης
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης «σοκολάτα» βάρους 44,9 γραμμάριων
  • Τριάντα τρία ναρκωτικά χάπια
  • Δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • Σύνεργα επεξεργασίας και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών

Συμμορίτες στη Ρόδο


Συνελήφθησαν χθες (12.06.2015) το μεσημέρι στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 44χρονος και μια 35χρονη, ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ξεχωριστές καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα:

Οι 2 τραυματισμένοι ληστές

Κρήτη
lhstes


lhstes2

Τα χημικά και οι αεραγωγοί


Λάρυμνα


Εισέβαλαν στο "Creta Maris"



Περίμεναν χτύπημα ...

Σε τετράμηνο κλοιό οι δράστες της ληστείας στο ξενοδοχείο της Κρήτης

Φρουρούμενοι νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου -κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας -οι τρεις ένοπλοι που εισέβαλαν σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, προκειμένου να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο της.

Οι δράστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς στην προσπάθεια τους να διαφύγουν τη σύλληψη.

Οι δύο από τους δράστες υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σοβαρή, ενώ ο τρίτος που είναι αλλοδαπός τραυματίστηκε πιο ελαφρά.

Το «προφίλ» των δραστών έδειχνε πως δεν επρόκειτο να «χαριστούν» στους αστυνομικούς. Άλλωστε ήταν παλιοί τους «γνώριμοι».

Με τους δύο, με καταγωγή από Μυλοπόταμο είχαν βρεθεί ξανά, πριν από χρόνια στην υπόθεση των ΑΤΜ και τις ληστείες που είχαν για καιρό απασχολήσει τις Αρχές.

Η ντουλάπα ...

Λάρυμνα




Εδώ Λάρυμνα

Τα Ντοκουμέντα

Στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, εντόπισαν χθες (12-06-2015) το πρωί, αυτοσχέδιο θερμοκήπιο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, εγκατεστημένο σε δωμάτιο οικίας, στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Τα 151.200 € του Ρεθυμνιώτη


... Γέμιζε

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθη, χθες (12.06.2015) το μεσημέρι, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, 45χρονος ημεδαπός για Παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής όπλων και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έρευνα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στην οικία του 45χρονου ημεδαπού.

12/6/15

Και ένας χαρούμενος Ταξίαρχος

Μεγάλη υπόθεση
 Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Γρηγοράκης.

Πολύχρωμη εκπαίδευση





Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα (11-06-2015) το πρωί στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, (80) διπλωματικοί υπάλληλοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τρίτων χωρών (Young Diplomats Forum), με τη συνεργασία του Global Diplomatic Forum και του Geo Routes Cultural Institute. Σκοπός της επίσκεψής ήταν η ενημέρωσή τους για το μεταναστευτικό φαινόμενο, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τους διπλωματικούς υπαλλήλους υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Η απόδειξη


Μπογιατζής με αυτόματο

Σπύρος Χριστοδούλου

Δύο νέα πρόσωπα «βρίσκει» η ΕΛ.ΑΣ.



Τα μυστικά του οπτικού υλικού για τους ενόπλους της Νέας Αγχιάλου

 
Τα μυστικά του οπτικού υλικού για τους ενόπλους της Νέας Αγχιάλου
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή για απολογία στον ανακριτή των δύο συλληφθέντων στην αστυνομική επιχείρηση στη Νέα Αγχίαλο 

Δύο ακόμη άτομα, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει αποκαλυφθεί -πιθανολογείται ότι είναι γνωστοί αντιεξουσιαστές-, καταγράφονται στις φωτογραφίες τις οποίες δημοσιοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από εννέα ληστείες τραπεζών που σημειώθηκαν την περίοδο 2011 - 2015 και αποδίδονται στο μεικτό σχήμα ποινικών και ανταρτών πόλης.

Από τις ληστείες αυτές, για τις πέντε, στο Νέο Ηράκλειο, στο Παλαιό Φάληρο, στο Δώριο Μεσσηνίας, στο Συκούριο Λάρισας αλλά και στον Ωρωπό, δεν υπήρχε μέχρι σήμερα επίσημη αναφορά ή πλήρης γνώση για εμπλοκή των συγκεκριμένων ενόπλων σε αυτές. Οι άλλες τέσσερις, σε Βελεστίνο, Φαρκαδόνα Τρικάλων, Αμπελώνα Λάρισας αλλά και Δίστομο Βοιωτίας, είχε δημοσιοποιηθεί ότι σχετίζονταν οι συγκεκριμένοι ένοπλοι.

Η ΕΥΠ στον Γιάννη Πανούση με απόφαση Τσίπρα


Η ΕΥΠ στον Γιάννη Πανούση με απόφαση Αλέξη Τσίπρα

Με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τροποποιείται η απόφαση ανάθεσης αρμοδιοτήτων του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Το προσωπείο του συμμορίτη

Το Ντοκουμέντο

H JAGUAR του Σπ. Δραβίλα


Το ληστρικό Navara




Επίσης στο αύλειο χώρο της οικίας βρέθηκαν τα ακόλουθα τρία οχήματα:

Στην ντουλάπα τα όπλα



Δώσε και σώσε

Τέλος στην έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία - κρησφύγετο στα Άνω Λεχώνια Μαγνησίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
  • Μονόκαννη κυνηγητική καραμπίνα 
  • Πλαγιόκαννο κυνηγητικό δίκαννο 
  • Μακρύκαννο αεροβόλο 
  • Το συνολικό χρηματικό ποσό των 75.420 ευρώ 
  • Κινητό τηλέφωνο 
  • Ηλεκτρονική συσκευή τύπου tablet 
  • Δυο φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων 
  • Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και 
  • Δυο πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας όπως αναφέρθηκαν παραπάνω.