6/6/15

... Χόρευε το "μαύρο"


Το Ντοκουμέντο
Mε ζυγαριές και τρίφτες ο dj της Μυκόνου

Το Τ.Α Πατησίων έπιασε τον dj της φούντας




Πήγαινε για Μύκονο ο 60χρονος



Το Τμήμα Ασφάλειας Πατησίων
ξαναχτύπησε αφού συνέλαβε στην οδό Παπαναστασίου στα Κάτω Πατήσια, 60χρονο dj του πιο ξακουστού μπαρ της Μυκόνου. Ο 60χρονος είχε στο διαμέρισμά του ένα κιλό φούντας αλλά και

Σπιτάκι στον Ν. Κόσμο



Ολοκληρώθηκε η έρευνα που έγινε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο. Το σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει στην οικογένεια Τσιρώνη και βρίσκεται λίγα μέτρα μακρύτερα από τη λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του ξενοδοχείου Ιντερκοντινένταλ. 
Το διαμέρισμα όπου γίνεται η έρευνα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται ωστόσο στο σημείο πήγε και κλιμάκιο πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ σε περίπτωση που εντοπιστεί οπλισμός ή εκρηκτικά.

5/6/15

O υιός Πανούση πήρε το όπλο του


Ας πρόσεχε ο Διαμαντόπουλος ...


... Βάρεσε [ξανά] ο Κατσαντώνης


Χασισοφυτεία μαμούθ στην Κυνουρία, με 706 δενδρύλλια. Ο Αστυνόμος Κατσαντώνης, ξετρύπωσε και τους τρεις Αλβανούς καλλιεργητές!

Με τον Ταξίαρχο


 Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Λαγός.

O παιδόφιλος με τα πολλά λεφτά

... Παιδί Βορείων Προαστείων
Με το ... ζόρι έδωσαν και τη φωτό του στη δημοσιότητα οι εισαγγελικές αρχές, αφού στις 28-5 έδωσαν μόνο το όνομά του. Μετά όμως την σκληρή κρητική που ασκήθηκε έδωσαν και το πρόσωπό του. Καμαρώστε τον ...

Δίνονται επιπλέον στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, οι φωτογραφίες του 22χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 13-05-2015 από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε περιοχή της Αττικής, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων, πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύο.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον Κωνσταντίνο ΜΑΤΕΜΤΖΗ του Δημητρίου και της Βαρβάρας, που γεννήθηκε το 1993 στο Βόλο Μαγνησίας.

Άλλος για Αλβανία ...

Που είναι οι επιστροφές των Πακιστανών κτλ?

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι 2.469 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, τον μήνα Μάιο.
Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη Λέσβο ο υπουργός

η, κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε  (4.6.2015) τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε αστυνομικά τμήματα και πυροσβεστικούς σταθμούς όλης της χώρας, αλλά και των επαφών του με τους τοπικούς φορείς.
Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Βασίλειος Μαστρογιάννης.

4/6/15

Ένας φίλος ήρθε απ' τα παλιά


Την άσκηση συντονίζει ως επιχειρησιακός σύμβουλος, ο Γιώργος Γαλιάτσος, που υπηρέτησε στην ΕΛ.ΑΣ ως Αντιστράτηγος και σήκωσε πολύ ψηλά τον πήχυ ...
Μια ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την ασφάλεια στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις, το ΚΕΜΕΑ σε συνεργασία με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική τον ΟΣΕ και άλλους συναρμόδιους- εμπλεκόμενους φορείς, διοργανώνει σήμερα μια άσκηση μαμούθ με

Την κωδική ονομασία "Χαρίλαος Τρικούπης 2015", με στόχο την οργάνωση συντονισμού και διαχείριση περιστατικών υψηλής έντασης και κλίμακας στις ράγες.

Μια Γιαννοτωπούλα, συνήγορος του Μπούκουρα

Κορυδαλλός: Δίκη Χρυσής Αυγής


Η κ. Πανταζή που "αυτονομήθηκε" και άφησε πολύ γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών στα πέριξ του Χίλτον

Συμβαίνουν κι αλλού ...

Μπαράζ συλλήψεων για διαφθορά με φόντο κέντρα μεταναστών


Ρώμη: Μπαράζ συλλήψεων για διαφθορά με φόντο κέντρα μεταναστών

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε 44 πολιτικούς και επιχειρηματίες στη Ρώμη με την κατηγορία της παράνομης εκμετάλλευσης των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών.

Η υπόθεση, του φακέλου «Μαφία της Ρώμης», αφορά σύμφωνα με την έρευνα συνεχή χρηματισμό για τις εργολαβίες στη διαχείριση των κέντρων φιλοξενίας.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι ανήκουν τόσο στην κεντροαριστερά όσο και στην κεντροδεξιά, κατηγορούνται μεταξύ άλλων για διαφθορά, συμμετοχή σε οργάνωση μαφιόζικου τύπου, χρηματικό εκβιασμό, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Δίωξη εναντίον επιχειρηματία για την απαγωγή της 27χρονης




Ποινική δίωξη εναντίον επιχειρηματία για την απαγωγή της 27χρονης στην Κυψέλη

Νέα δεδομένα στην υπόθεση απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας, συγγενούς ποδοσφαιρικού παράγοντα επαρχιακής ΠΑΕ, τον περασμένο Νοέμβριο με την παραγγελία του δικαστικού συμβουλίου για άσκηση ποινικής δίωξης σε έναν επιχειρηματία αλλά και με την επίσημη αναζήτηση ενός Αλβανού ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στη συγκεκριμένη εγκληματική πράξη. Ο επιχειρηματίας ήταν στενός φίλος του πατέρα της φοιτήτριας αλλά και εργοδότης ενός εκ των συλληφθέντων απαγωγέων. Ο αλλοδαπός με το όνομα Αλέκος Ντ., ηλικίας 40-45 ετών και με καταγωγή από την Κορυτσά, εργαζόταν στην επιχείρηση του δευτέρου συλληφθέντος και στην απόφαση 2024/2015 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. ο εντοπισμός του.

Φυτά στη Βέροια

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 42χρονος και ένας 44χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης



Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας , οδήγησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών , για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας .
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 42 και 44 ετών σε βάρος τ ων οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Βρήκε τον εκτελεστή της

Άγγλος ο επίδοξος δράστης

Νησιώτισσα 25 ετών το θύμα που είχε απογοητευτεί απ' τη ζωή
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διερευνήθηκε υπόθεση που αφορούσε σ υμμετοχή σε αυτοκτονία και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος χρήστη του διαδικτύου.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που έγινε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, πρότεινε σε ημεδαπή να συνδράμει, με τη χρήση πυροβόλου όπλου, στην πρόθεσή της να αυτοκτονήσει.

3/6/15

Οι ανασκαφές κοστίζουν ...

Tα Ντοκουμέντα



Συνελήφθη χθες (2-6-2015) το πρωί, στην Πετρούσσα Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 55χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τον σκότωσαν ...


Εξιχνιάσθηκε, μετά από πολύμηνη συστηματική και μεθοδική έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση αρπαγής και ανθρωποκτονίας 33χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Μπαγκλαντές, που διαπράχθηκε στις 16-9-2010 στην Αθήνα.
Δράστες είναι εννέα (9) αλλοδαποί, εκ των οποίων πέντε (5) υπήκοοι Πακιστάν, δύο (2) Μπαγκλαντές και δύο (2) αγνώστων στοιχείων.
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 29-5-2015, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές του Ασπρόπυργου, της Νέας Μάκρης και του Αγίου Παντελεήμονα, τρείς (3) από τους ανωτέρω δράστες, δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές ηλικίας 40 και 46 ετών και ένας υπήκοος Πακιστάν ηλικίας 25 ετών.

H Aντιτρομοκρατική έχει [συσκευή] τηλεφωνητή;


Τα ζαχαροπλαστεία Μπάκας είναι γνωστά για τις πολυγεύσεις τους στα Βόρεια προάστια, αλλά πιο εύκολα παραγγέλνεις μπακλαβάδες να σου τους στείλουν στην Αίγινα παρά να βρεις τον συνεπώνυμο διοικητή της Αντιτρομοκρατικής στο τηλέφωνο.
Σήκωσε ψηλά τον … αμανέ ή απαντά μόνο στα «παπαγαλάκια»;  
Ή μήπως  όταν γράφαμε γι αυτόν από τα  … αζήτητα της Ν/Α Αττικής ήταν καλά? 

Τον έκαψαν ...

Τα 408 δεντράκια του 38χρονου 









Συνελήφθη, χθες (02-06-2015) το μεσημέρι στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν και προσήγαγαν τον 38χρονο και σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, βρέθηκαν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αυτής (βεράντα, ταράτσα, αυλή) και κατασχέθηκαν συνολικά:

... Κόκα Πατησίων

To Ντοκουμέντο

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε στη Χώρα μας, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε στο εσωτερικό της Χώρας μας.
Απογευματινές και βραδινές ώρες της 31-5-2015, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν στην Αθήνα, στα Άνω Πατήσια και στον Κολωνό τέσσερα (4) μέλη της οργάνωσης, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, άνδρες ηλικίας 32 και 34 ετών και γυναίκα ηλικίας 27 ετών, καθώς και ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 50 ετών. Αναζητούνται άλλα δύο (2) μέλη της οργάνωσης, υπήκοοι Αλβανίας.

Ιταλικοί «Πυρήνες» για την εκτέλεση του αρχιφύλακα




Ιταλικοί «Πυρήνες» οδηγούν την ΕΛ.ΑΣ. για την εκτέλεση του αρχιφύλακα
Από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη μεζονέτα στη Νέα Αγχίαλο 

Η πρώτη παράγραφος της προκήρυξης που υπέγραφε η Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη, με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη, η οποία είναι ένα απόσπασμα κειμένου της ιταλικής οργάνωσης Ένοπλοι Επαναστατικοί Πυρήνες (NAP) έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Και αυτό, πρώτον, διότι η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε στη γειτονική χώρα από τη συνεργασία αντιεξουσιαστών και ποινικών που «πολιτικοποιήθηκαν» στις ιταλικές φυλακές· δεύτερον, επειδή με παρόμοιο απόσπασμα από κείμενο μέλους της ίδιας ιταλικής οργάνωσης ξεκινούσε η προκήρυξη της Σέχτας Επαναστατών για τη δολοφονία του αστυνομικούΝεκτάριου Σάββα το καλοκαίρι του 2009. Όπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «οι συντάκτες της προκήρυξης σαν να θέλουν να μας δείξουν, από τις πρώτες λέξεις, την ταυτότητά τους και τη στόχευσή τους».

Τρελάθηκαν οι Ποταμίσιοι;

Μιλάνε για "αύξοντα αριθμό"
Ποτάμι: Το Λιμενικό σημαδεύει τους μετανάστες με αριθμούς

Την έντονη αντίδραση του Ποταμιού έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες ότι άνδρες του Λιμενικού καταγράφουν τους πρόσφυγες που φτάνουν στα νησιά, σημειώνοντας έναν αύξοντα αριθμό στο χέρι τους.
Οι καταγγελίες αυτές έρχονται από την Κρήτη και αναφέρουν ότι οι λιμενικές αρχές του νησιού  καταφεύγουν συχνά σε αυτή την πρακτική προκειμένου να διευκολύνονται στην καταγραφή και ταυτοποίηση των εισερχόμενων μεταναστών και προσφύγων που φθάνουν μαζικά στο νησί την τελευταία περίοδο.

Ο τομέας Μετανάστευσης του Ποταμιού εκφράζει την «ντροπή και την αγανάκτησή του» και ζητά να τερματιστεί τώρα «αυτή η απαράδεκτη πρακτική που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στο παρελθόν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Τους έφαγε η Τρίπολη


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, έξι (6) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, στην Αργολίδα, την Κορινθία, την Αττική και την Εύβοια.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και αφορούσε τη σύλληψη δύο (2) 39χρονων αλλοδαπών, υπηκόων Γεωργίας, που είχαν διαπράξει συνολικά δώδεκα (12) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρας κλοπής σε οικίες, στην Αρκαδία, την Αργολίδα, την Αττική και την Εύβοια  προέκυψε ότι οι ανωτέρω ενέχονται στην διάπραξη ακόμη έξι (6) περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες και πιο συγκεκριμένα:

Xασισοφυτεία στα Καμένα Βούρλα




Στα Καμένα Βούρλα εντοπίστηκαν 400 χασισόδεντρα. Ανακοινώσεις θα γίνουν σε λίγο από τον  Ταξίαρχο Μιχάλη Πάππο και τον Διοικητή Ασφαλείας Λαμιάς Γεώργιο Τσαμαδιά.

Πυροβόλησαν αστυνομικούς στη Ν. Ιωνία


Εναντίον των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης πυροβόλησαν οι τρεις άγνωστοι, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαρρήξουν ΑΤΜ τράπεζας, τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Νέα Ιωνία, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

2/6/15

Tι δουλειά είχε ο Αλβανός στο Αιγάλεω!

Στα δίχτυα της Δίωξης έμπορος ναρκωτικών στο Αιγάλεω

Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Αιγάλεω από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ένας υπήκοος Αλβανίας, 51 ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Ειδικότερα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίσθηκε ο 51χρονος, ο οποίος διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, και συνελήφθη. 

Το ν/σ για την ιθαγένεια

«Θέλουμε νόμο που να ισχύει για πάντα» ανακοίνωσε η υπουργός

Χριστοδουλοπούλου: Στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα το ν/σ για την ιθαγένεια

Εντός της εβδομάδας εισάγεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο», η υπουργός τόνισε ότι «το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια δεν είναι αυτονόητο. Θέλουμε να υπάρχει ένας νόμος που να ισχύει για πάντα, ώστε τα παιδιά να μην έχουν κανένα πρόβλημα».

Ληστεία στο Χαλάνδρι


 
Eπεισοδιακή απόπειρα ληστείας σημειώθηκε πριν από λίγο στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, στη διασταύρωση Πεντέλης και Πέλλης, στο Χαλάνδρι. Ένας άντρας οπλισμένος με πιστόλι, επιχείρησε να ληστέψει το σούπερ μάρκετ, αλλά ένας πολίτης προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, με αποτέλεσμα να συμπλακεί μαζί του.