30/5/15

Ο Σπύρος Χριστοδούλου

Επί χρόνια καταζητούμενος
Μιλάμε για πολλές ληστείες [βλέπε Δίστομο]

Αυτοπυροβολήθηκε ο Σπύρος Δραβίλας

Βρέθηκαν 4 κάλυκες Καλάσνικοφ

 Με ριπή

Ο Τσιρώνης ο 3ος ληστής


Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής έχουν πέσει τρεις ληστές που έχουν διαπράξει σειρά ληστειών σε τράπεζες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, όπως τη μεγάλη επιχείρηση στο Δίστομο το περασμένο καλοκαίρι όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν και φουσκωτό για να διαφύγουν προς την Κορινθία. 

Οι ληστές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι συνεργάτες του καταζητούμενου ποινικού Βασίλη Παλαιοκώστα, εντοπίστηκαν στην περιοχή Χρυσή Ακτή Παναγιάς της Νέας Αγχιάλου. Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες πρόκειται για τους Σπύρο Δραβίλα, Γρηγόρη Τσιρώνη [ όχι ο Γιώργος Πετρακάκος]  και Σπύρο Χριστοδούλου, οι οποίοι φέρονται να διέπραξαν ληστείες τραπεζών μαζί με τον καταδικασμένο για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας Νίκο Μαζιώτη.

Ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ, και σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Ένας εκ των ληστών, πιθανότατα ο Σπ. Δραβίλας, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ υπό διερεύνηση είναι από την ΕΛ.ΑΣ. το αν προκλήθηκε από αυτοπυροβολισμό ή από πυρά αστυνομικών.

Τι συνέβη στη Νέα Αγχιάλο!

Η μονοκατοικία

Πώς φτάσαμε στις συλλήψεις της Νέας Αγχιάλου και στην αυτοκτονία Δραβίλα

Η μεζονέτα στη Χρυσή Ακτή Νέας Αγχιάλου Βόλου  

Τις κινήσεις της αστυνομίας που οδήγησαν στη σύλληψη δύο εκ των δραστών της ληστείας στην Εθνική Τράπεζα του Διστόμου και στην αυτοκτονία του καταζητούμενου Σπύρου Δραβίλα θα παρουσιάσει το μεσημέρι του Σαββάτου ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρης Τσακνάκης.

Ο κ. Τσακνάκης θα αποκαλύψει και την ταυτότητα των δύο συλληφθέντων στη Νέα Αγχίαλο Βόλου έπειτα από τη δακτυλοσκοπική εξέταση που τους έγινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο ένας εκ των συλληφθέντων δεν είναι ο Γιώργος Πετρακάκος, αλλά άτομο από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για ληστείες. Μάλιστα είχε επικηρυχθεί το 2009.

29/5/15

Πήγαν τον Αλβανό στον ... άλλο κόσμο

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθη, χθες (28-5-2015) το απόγευμα, στο Ν. Κόσμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 49χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συνάντηση γιγάντων


Γιάννενα


Τα 'παν στα Γιάννενα


 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα (29-05-2015) στα Ιωάννινα, επίσημη συνάντηση εργασίας του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Δημήτριου Τσακνάκη με τον ομόλογό του, Γενικό Διευθυντή Αστυνομίας Αλβανίας, κ. Haki Cako.
Οι δυο Αξιωματούχοι συνοδευόταν από αντιπροσωπείες ανώτατων Αξιωματικών, οι όποιοι προΐστανται ή εποπτεύουν Υπηρεσίες και περιοχές που εμπίπτουν στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας των δυο χωρών.  
Ειδικότερα, από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Γεώργιος Καραΐτσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ., Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Δημοσθένης Χρήστου και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Πέτρος Μοσκοφίδης.

Κούρος ανεκτίμητης αξίας

Το χάλκινο ειδώλιο

Συνελήφθησαν στη Σητεία, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 35, 41, 35 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων για την καταπολέμηση παράνομων δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς και ύστερα από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, προέκυψε ότι οι δύο 35χρονοι και ο ένας 41χρονος, είχαν στην κατοχή τους αρχαίο ειδώλιο, το οποίο διέθεταν προς πώληση.

Nα 'ναι καλά ο μακαρίτης


Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σήμερα (29-05-2015) πρωινές ώρες, 67χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε  η  συλληφθείσα  λάμβανε σύνταξη χηρείας από το 1987, λόγω θανάτου του συζύγου της, που ήταν ασφαλισμένος στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε-Ε.Τ.Α.Α, η οποία πιστώνονταν σε τραπεζικό λογαριασμό.

... Σειρήνα με στολή



Η αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει διαπρέψει στον λουλουδοπόλεμο στα μπουζούκια συνοδεία αμφιλεγόμενων προσώπων, ξανακτύπησε. Εθεάθη πριν λίγες ημέρες σε κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων να παρακολουθεί με ιδιαίτερη έξαψη τα γυρίσματα ταινίας διδακτικού περιεχομένου.

Μικρά στο μάτι

Η φυτεία

 

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, φυτεία αποτελούμενη από -313- φυτά κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες (28.5.2015) το μεσημέρι, εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Τους δίνει μαθήματα ...

Εκδήλωση των αποφοίτων του London School of Economics  για τις ψηφιακές διαδρομές υψηλού ρίσκου

 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics με τίτλο «Web Privacy & Data Protection: Ψηφιακές Διαδρομές Υψηλού Ρίσκου» στο ξενοδοχείο King George.
Ένας ακαδημαϊκός διεθνούς φήμης και τρεις αναγνωρισμένοι επαγγελματίες του χώρου με πολυετή εμπειρία και διεθνή καριέρα μίλησαν για την προστασία δεδομένων, τις νέες καινοτομίες της τεχνολογίας και την ασφάλεια στο διαδίκτυο και απάντησαν στα ερωτήματα του κοινού. 

Στη Μάνδρα και ο Αντιστράτηγος


Γνώστης της τεχνολογίας ο Κώστας Μιχαιρίνας, στη διάρκεια της σύσκεψης.

Και ο Ταξίαρχος εκεί ...


Στην συνάντηση ήταν και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδολαίμης

Στη Μάνδρα με την Κριεκούκη



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε το Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, όπου και πραγματοποίησε σειρά επαφών, με θέμα τα προβλήματα της περιοχής και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν σε ζητήματα της αρμοδιότητάς του.
Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδολαίμης και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.

Θώπευε τους γέρους η Τσιγγάνα

Και τους ξεπαράδιαζε ...


Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 22-5-2015 στην Κηφισιά, κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς που διοικεί ο Ιωάννης Σκούρας, ένα ζεύγος ημεδαπών, 39χρονη γυναίκα και 40χρονος άνδρας, για κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ανδρών στα Βόρεια προάστια.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η 39χρονη εντόπιζε ηλικιωμένους άνδρες στον δρόμο, τους προσέγγιζε και αποσπώντας τους την προσοχή με τέχνασμα, τους αφαιρούσε από τις τσέπες το πορτοφόλι. Ακολούθως, επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο, στο οποίο την ανέμενε ο 40χρονος και τρέπονταν σε φυγή.

Έβαλαν και τις γυναίκες τους




 Η φυτεία





Συνελήφθησαν στο Στράτο Αιτωλοακαρνανίας, από 
αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας 
Αγρινίου, ένας 52χρονος ημεδαπός και η 48χρονη ημεδαπή σύζυγος τους, 
ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας και η 48χρονη ομοεθνής σύζυγος του, σε 
βάρος των οποίων σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία, 
για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής με σκοπό τη 
διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης οπλοκατοχής και παράβαση του 
Τελωνειακού Κώδικα

Στο Δελβινάκι ο Γιώργος Τσούκαλης

Καλεσμένος στο ανοικτό πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την αρχαιοκαπηλία θα είναι σήμερα στης 7 το απόγευμα ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης. Η εκδήλωση θα γίνει στο Δελβινάκι. 

Ποζάρουν ως... κυνηγοί με «θήραμα» έναν Αφροαμερικανό

Το Ντοκουμέντο

ΗΠΑ: H φωτογραφία που «έκαψε» ρατσιστές αστυνομικούς στο Σικάγο
Ο ένας από τους αστυνομικούς διεκδικεί την επαναπρόσληψή του, και το Δικαστήριο έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία

Κύμα συζητήσεων για την κουλτούρα αστυνομικής βίας με ρατσιστικό υπόβαθρο έχει προκαλέσει στο Σικάγο η δημοσιοποίηση παλιότερης φωτογραφίας δύο αστυνομικών να ποζάρουν ως... κυνηγοί με «θήραμα» έναν Αφροαμερικανό στον οποίο έχουν φορέσει κέρατα ελαφιού.

Οι δύο αστυνομικοί έχουν αποπεμφθεί αλλά η φωτογραφία, ηλικίας πάνω από μία δεκαετία, δημοσιοποιήθηκε προ ημερών από το δικαστήριο που εκδικάζει αγωγή ενός από τους δύο εναντίον της απόλυσής του.

Απαγωγή μέσα στον Κορυδαλλό


Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 30 και 35 ετών, που διαπράχθηκε στις 3-5-2015, εντός του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ κρατουμένων.
Δράστες είναι έξι (6) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 έως 35 ετών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα δύο (2) θύματα ανήκαν σε ομάδα αλλοδαπών Πακιστανικής υπηκοότητας, που διαμαρτύρονταν για την αρπαγή 57χρονου ομοεθνή συγκρατουμένου τους.

Υπάρχει Α.Τ στα Καμένα Βούρλα?

Τα Κατασχεμένα [μοιάζουν με αγριόχορτα]



Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, προχθές νωρίς το απόγευμα στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας (στον παράδρομο της ΠΑΘΕ), από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, με την συνδρομή αστυνομικών του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας.
Πρόκειται για έναν 33χρονο άνδρα και μία 36χρονη γυναίκα, οι οποίοι κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να μεταφέρουν, επιμελώς κρυμμένες στην καρότσα Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, δύο (2) νάιλον σακούλες που περιείχαν αντίστοιχα:

Με το ζύγι τα νοθευμένα

Η αυτοψία





Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 26-5-2015, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 68χρονος ημεδαπός για εμφιάλωση και διακίνηση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών. Αναζητείται 38χρονος ημεδαπός συνεργός του καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών, προμηθευτών και αγοραστών
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία, διάθεση προς πώληση προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του τελωνιακού και φορολογικού κώδικα.
Μετά από διερεύνηση υπόθεσης παρασκευής, εμφιάλωσης και διακίνησης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, εξακριβώθηκε ότι ο 68χρονος από κοινού με τον 38χρονο γιό του, είχαν εγκαταστήσει παράνομα εμφιαλωτήριο οινοπνευματωδών ποτών, στις Αχαρνές και στο Ίλιον, τα οποία και διακινούσαν.

Σαν τρελό φορτηγό

Oι Αποδείξεις

Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για την αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε φορτηγά οχήματα, που εκτελούν εθνικές και διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές, συνελήφθη στις 26-5-2015, στον Ασπρόπυργο Αττικής, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι είχε επέμβει σκόπιμα στη συσκευή καταγραφής ταχύτητας (ταχογράφος) του οχήματός του.

Σε φασόν 23 ...


Στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας και την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας (28.05.2015) το πρωί, διενεργήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση κατασκευής έτοιμων ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν», στην περιοχή των Κάτω Πατησίων της Αθήνας.
Ειδικότερα, συντονισμένος έλεγχος πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας και Φορολογικής Αστυνόμευσης – Ασφαλιστικής Προστασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), σε επιχείρηση ιδιοκτησίας 42χρονου υπηκόου Μπανγκλαντές.

26/5/15

Καλλιεργούσαν ...

Τα δεντράκια τους


Συνελήφθησαν χθες (25-5-2015) το μεσημέρι, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Πήγαν Μέγαρα ...

Τα Ντοκουμέντα



Συνελήφθησαν χθες (25-5-2015) το απόγευμα, στην περιοχή των Μεγάρων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, μία 25χρονη και ένας 27χρονος, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αποδόμησης εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και μετά από διερεύνηση υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών από ζευγάρι ημεδαπών, εντοπίσθηκαν στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Μεγάρων,

Mε σούπερ μίνι στο Προεδρικό

Που πας κοπέλα μου?
Ποια είναι η καλλονή που εντυπωσίασε με το μίνι και τις γόβες στο Προεδρικό – ΦΩΤΟ
Και κόκκινες γόβες

Διεφθαρμένοι: «Να διώξουμε τον Πανούση»


Στην εισαγγελέα η υπόθεση με την κάλυψη δουλεμπόρων από στελέχη ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ
Συνομιλίες αξιωματικών: «Να διώξουμε τον Πανούση και αξιωματικούς των “αδιάφθορων”»
Μετανάστες προς απέλαση στο αεροδρόμιο. Στελέχη αρχών ασφαλείαςε στο αεροδρόμιο φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα κάλυψης δουλεμπόρων και ύποπτες συναλλαγές με κονδύλια

Σοβαρές ποινικές ευθύνες για τουλάχιστον πέντε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ για αδικήματα όπως δωροληψίες, πλαστογραφίες αλλά και κατάχρηση εξουσίας προσδιορίζονται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος», στον φάκελο που απέστειλε το τελευταίο 24ωρο η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στην εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου σχετικά με τις έκνομες σχέσεις αξιωματούχων και διακινητών λαθρομεταναστών. Πρόκειται για την υπόθεση που έχει αποκαλύψει σε διαδοχικά δημοσιεύματα «Το Βήμα» και διεκπεραιώθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ.

Ιδρύεται κέντρο επαφής

Τι προβλέπει η συμφωνία Ελλάδας-Βουλγαρίας-Τουρκίας
Ασταμάτητη η Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη
Η Συμφωνία προβλέπει την ίδρυση στο Καπιτάν Αντρέεβο της Βουλγαρίας «Κοινού Κέντρου Επαφής», στα πρότυπα των σχετικών ευρωπαϊκών βέλτιστων πρακτικών και σύμφωνα με τις εθνικές νομοθεσίες των συμβαλλόμενων χωρών. Κύρια αρμοδιότητα του Κέντρου Επαφής θα είναι η ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα παράνομης μετανάστευσης, διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, τροχαίων παραβάσεων κ.λπ., με σεβασμό στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Επιπλέον, μέσω του Κέντρου, οι τρεις χώρες δεσμεύονται να ανταλλάσσουν πληροφορίες σε περιπτώσεις διακοπής κυκλοφορίας ή άλλων προβλημάτων στα εθνικά οδικά ή σιδηροδρομικά δίκτυα και να συνεργάζονται σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (π.χ. σε φυσικές καταστροφές) ή αθλητικών διοργανώσεων που ενδεχομένως έχουν διασυνοριακή επίπτωση. Με τον τρόπο αυτό, θα επιτυγχάνεται η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ θα αποφεύγεται η ταλαιπωρία τους.

Πανούσης και Borissov



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης συναντήθηκε (25.5.2015) στη Σόφια με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, κ. Boyko Borissov, στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας Ελλάδας-Βουλγαρίας-Τουρκίας σχετικά με την «Ίδρυση και Λειτουργία Κοινού Κέντρου Επαφής με σκοπό την Αστυνομική και Τελωνειακή Συνεργασία».
Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνοδεύουν η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος.