23/5/15

Δόξες η Συκούλα

Τα Ντοκουμέντα


Συνελήφθη, σήμερα (22-05-2015) το πρωί, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητείται συνεργός του, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή της Συκούλας Αιτωλοακαρνανίας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Σκοτωμοί στην Αγία Βαρβάρα


Εκρηκτικό κλίμα στην Αγία Βαρβάρα μετά το δολοφονικό τροχαίο

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και ένα ακόμα τραυματίστηκε σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Αγία Βαρβάρα Αττικής.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκεύη, όταν σημειώθηκε επεισόδιο σε κατάστημα της περιοχής. Στη συνέχεια, ο γιος του ιδιοκτήτη του καταστήματος πήρε το Ι.Χ. αυτοκίνητό του και παρέσυρε δύο άτομα, τα οποία φαίνεται να συμμετείχαν στο προηγούμενο επεισόδιο.

Αυτό θα πει λαβράκι


Τα Ντοκουμέντα

Το ξεγύμνωσαν
Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής49χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, διότι σε γενόμενο έλεγχο από στελέχη της κινητής μονάδας ανίχνευσης X-RAY του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας

Η παρουσίαση ...


Αγοραπωλησίες παιδιών στη Σπάρτη



Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης, σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στη Λακωνία, βρέθηκαν δυο ανήλικα παιδιά, αγόρι και κορίτσι, ηλικίας τεσσάρων ετών περίπου, τα οποία διέμεναν με διαφορετικές οικογένειες.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το αγόρι διέμενε σε καταυλισμό στη Τραπεζοντή Λακωνίας, μαζί με 29χρονο ημεδαπό ΡΟΜΑ και την 29χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ σύζυγο του, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το κορίτσι διέμενε ομοίως σε καταυλισμό στα Καλύβια Σόχας Λακωνίας, μαζί με 35χρονο ημεδαπό ΡΟΜΑ και 28χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ.

Oρμητήριο ο Ορχομενός


Το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, κατάφερε να τερματίσει τη συστηματική και εξακολουθητική δράση ομάδας τεσσάρων (4) ημεδαπών, οι οποίοι ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, από διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, αλλά και των Ερυθρών Αττικής.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας και η σύλληψη των μελών της, ηλικίας 27, 21, 18 και 16 ετών αντίστοιχα, επιτεύχθηκε μετά από συστηματική διερεύνηση των υποθέσεων και μεθοδική αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.
Η αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας αποτέλεσε πρωταρχική προτεραιότητα, προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και συγκεκριμένα των ιδιοκτητών των οχημάτων, στις ανωτέρω περιοχές.

21/5/15

Να ΄ναι καλά το αυτόφωρο!


http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/21012015apate.jpg
Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, πολυμελές κύκλωμα που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη και κοκαΐνη) ενώ εμπλέκεται και σε εξαπατήσεις, με τη χρήση πιστωτικών καρτών «κλώνων», στη Ρόδο.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (20.05.2015) στη Ρόδο, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας 39, 40, 40, 44 και 47 ετών.

Mεσολογγίτης με δενδρύλλια

Tα Ντοκουμέντα
 



 

Συνελήφθη, χθες (20-5-2015) το απόγευμα, στο Αιτωλικό από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και κλοπή.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου αξιοποιώντας τα στοιχεία που προέκυψαν κατά το προανακριτικό τους έργο, πραγματοποίησαν χθες (20-5-2015) το απόγευμα έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού σε μονοκατοικία σε περιοχή του Αιτωλικού, οπου διαμένει ο 28χρονος κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν:

... Δράμα η 5αδα

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθησαν προχθές (19-5-2015) το βράδυ και χθες (20-5-2015) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 36, 35, 24, 19 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πώλησης, αγοράς και κατοχής ναρκωτικών.

Kάτω τα χέρια απ' τον Βασίλη Ρόκκο

Με 2 μεταπτυχιακά ο Αξ/κος

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστρία τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη, όταν η πρόεδρος της Βουλής, παρενέβη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων που εμπόδιζαν την συνέχιση της πορείας εργαζόμενων στην Υγεία και άλλων φορέων του Δημοσίου προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Οι κάμερες κατέγραψαν την παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας, μπροστά από τα γνωστά «λουλουδάδικα» όπου συνήθως η ΕΛ.ΑΣ. δημιουργεί φράγμα για διαδηλωτές που θέλουν να κινηθούν προς την Ηρώδου του Αττικού, από όπου η πορεία που ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας ανακόπηκε από την παρέμβαση των αστυνομικών.
Στην ένταση που ακολούθησε παρενέβη η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ζήτησε εξηγήσεις από τον επικεφαλής των δυνάμεων των ΜΑΤ και άλλων μονάδων της ΕΛΑΣ για το κλείσιμο του δρόμου και την παρεμπόδιση της πορείας.

Η απρεπή στάση της προέδρου

Τουλάχιστον ...

Το Αρχηγείο ξεκαθαρίζει

Δείτε την Κωνσταντοπούλου στο επεισόδιο με τον αστυνομικό διευθυντή - Δυσφορία από Μαξίμου και ΕΛΑΣ (φωτό και βίντεο)

Τα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Προσαγωγές στην Ικτίνου

Περίπου 60 προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στα αστυνομικά τμήματα του Λευκού Πύργου, Άνω Πόλης και Βαρδάρη με περιπολικά και με συμβατικά της ασφάλειας

Παιδόφιλος ετών 24


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τoυ Μάνου Σφακιανάκη, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικου κοριτσιού.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία άγνωστος προσέγγισε την 11χρονη κόρη της, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και μετά από διαδικτυακή συνομιλία που είχαν ( chat ), την προέτρεψε να του αποστείλει φωτογραφίες της, χρησιμοποιώντας λέξεις και εκφράσεις που προσέβαλλαν παράλληλα την γενετήσια αξιοπρέπεια της.

Τους έπιασαν


Συνελήφθησαν χθες (20-05-2015) το βράδυ και σήμερα (21-05-2015) το πρωί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρία άτομα για ληστεία σε βάρος 32χρονης στην Κατερίνη Πιερίας.
Πρόκειται για δύο αδέρφια ηλικίας 30 και 31 ετών, καθώς και έναν 30χρονο σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας.
Επιπλέον στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και δύο γυναίκες ηλικίας 26 και 27 ετών, καθώς και ένας 28χρονος, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

20/5/15

Με το μαλακό Άκη!

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος ασπάζεται τη σύζυγό του έξω από το Εφετείο (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Σκοπιανοί με ηρωίνη στη Φλώρινα

Tα Ναρκωτικά
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/20052015florina2.JPG

 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/20052015florina1.JPG

Χθες (19-05-2015) το απόγευμα στη Φλώρινα , αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Π.Γ.Δ.Μ. (46 και 36 χρονών) για εισαγωγή και πώληση ναρκωτικών ουσιών καθώς και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων κατά περίπτωση.

Αλγερινοί έκλεβαν επιβάτες τραίνου

Τα Κλοπιμαία

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν χθες (19-05-2015) το απόγευμα στη Θήβα, δύο (2) υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 25 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι αποβιβάστηκαν στο Σταθμό του Ο.Σ.Ε. Θηβών, από αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη και σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς, κατελήφθησαν να έχουν στις αποσκευές τους πλήθος αντικειμένων και χρηματικό ποσό, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.

Οι ενέδρες των Γύφτων



Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εγκληματική σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές - φθορές, κυρίως σε διερχόμενους οδηγούς, σε παράπλευρη γέφυρα του Καταυλισμού « ROMA » Πυρίου Θηβών και σε γειτνιάζουσες με αυτήν περιοχές.
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, μέλη της σπείρας, ηλικίας 34, 33, 22 & 18 ετών και ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία δύο (2) ακόμη ομόφυλων συνεργών τους, ηλικίας 31 και 14 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, της παράβασης νομοθεσίας περί ναρκωτικών, της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής και της παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Δώσε Άκη ...

Εφετείο σήμερα

Η Συκούλα έβγαλε λαγό ...

Τα Ντοκουμέντα
Έβαψαν και τις σακούλες

 

Συνελήφθη, σήμερα (19-05-2015) το πρωί στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε περίπου (25) κιλά κάνναβης, κρυμμένα στο αυτοκίνητο.
Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του 35χρονου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην Εθνική Οδό Άρτας – Αντιρρίου, στο ύψος της Συκούλας Αιτωλοακαρνανίας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, όπου τη σύλληψη διαδέχθηκε η κατάσχεση ενός αυτοκινήτου, ως μέσου μεταφοράς της ναρκωτικής ποσότητας.

Αχόρταγες ...


Χρηματικό αντίτιμο, που κατέβαλαν για τις παραγγελίες τους πελάτες ταχυφαγείου, ιδιοποιήθηκαν παράνομα δύο εργαζόμενες επιχείρησης στην περιοχή του Ευόσμου, οι οποίες συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της 18-05-2015, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.
Πρόκειται για δύο ημεδαπές, ηλικίας 33 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Νησιώτικο άρμεγμα


Συνελήφθη χθες (19.05.2015) επ’ αυτοφώρω σε νησί των Κυκλάδων ιατρός-παθολόγος Περιφερειακού Ιατρείου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία με τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου και παράβασης καθήκοντος κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
Προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος ιατρός ζήτησε και έλαβε πρόσφατα είκοσι (20) ευρώ, ως αμοιβή για έκδοση πιστοποιητικού υγείας.

Είχαν τα δεντράκια τους

Οι Αποδείξεις


Συνελήφθησαν σήμερα (19-05-2015) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 26 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες διακινούν ναρκωτικές ουσίες, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία τους, αλλά και έρευνα στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του 26χρονου, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

Αρχιψεύτης και κλέφτης


Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης «σκηνοθετημένης» ληστείας.
Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ψευδή ανακοίνωση στην Αρχή περί τελέσεως εγκλήματος» και «Ψευδορκία».

... Έγινε Ολλανδός

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθη  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 60χρονος ημεδαπός για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος είχε αναχωρήσει σιδηροδρομικώς από το Άμστερνταμ Ολλανδίας προς τις Βρυξέλλες Βελγίου, από όπου αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας .

... Κυανόκρανος Κεφαλονίτης

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθη μεσημέρι στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, 55χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας που διέπει την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής έρευνας στην οικία του 55χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν:

Οι σωληνώσεις του χασίς

Το Ντοκουμέντο

Υδροπονικό και Κοζανίτικο

H aυτοψία


Στην Κοζάνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια κάνναβης.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα και ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη ο 22χρονος, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του, εντοπίστηκε σε υπνοδωμάτιο ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο είχε εγκαταστήσει σύστημα δημιουργίας κατάλληλων περιβαλλοντολογικών συνθηκών (υγρασίας – φωτισμού – θερμότητας) για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, με χρήση τεχνητών μέσων και χημικών λιπασμάτων.

Τους έπιασε κρίση


Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων ελέγχων για την περιστολή του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου, από Δ.Χ.Ε. οχήματα (ταξί), πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες της 18-5-2015, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής, συντονισμένη εξόρμηση στο ρεύμα εισόδου της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου.

18/5/15

Εγκατέλειψε 95χρονη


Συνελήφθη, χθες (16-05-2015) το βράδυ στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας, 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ειδικότερα χθες απογευματινές ώρες, σε περιοχή της Λαμίας, ο 49χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παρέσυρε και τραυμάτισε 95χρονη πεζή ημεδαπή και στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.

Σύλληψη απατεώνισσας


Συνελήφθη, σήμερα (17-5-2015) νωρίς το πρωί, στην Ακράτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, μια 61χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

Αστυνομικοί εκτέλεσαν «νονό» με συμβόλαιο θανάτου



Αποκάλυψη για  σημαντικό φάκελο του οργανωμένου εγκλήματος
Αστυνομικοί εκτέλεσαν «νονό» με συμβόλαιο θανάτου
Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο ποινικός Θεόδωρος Καλλιμώρος το μεσημέρι της 2ας Αυγούστου 1991 στη Σαρωνίδα

Μια εντυπωσιακή, πρωτοφανής ιστορία στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά αποκαλύπτεται πολλά χρόνια αργότερα. Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός από τους μεγαλύτερους «νονούς» της νύχτας τον Αύγουστο του 1991 που αποδόθηκε αρχικά, με ασαφή στοιχεία, στο «συνδικάτο του εγκλήματος» φέρεται να έχει διαπραχθεί από αστυνομικούς.

Νέες μαρτυρίες νυν και πρώην στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. αναδεικνύουν ότι δράστες της δολοφονίας ήσαν τελικώς ένστολοι που υπηρετούσαν κυρίως στα ΕΚΑΜ και έστησαν δύο φορές ενέδρα θανάτου στον εν λόγω ποινικό. Η πράξη τους ήταν επί πολλά χρόνια κοινό μυστικό στις τάξεις πολλών ενστόλων. Κίνητρο των δραστών ήταν οι στενές σχέσεις τους με επιχειρηματίες που εξέφραζαν την οργή τους επειδή εκβιάζονταν από τον «νονό». Οι επιχειρηματίες ζήτησαν «εκκαθαριστική» επιχείρηση εναντίον του την οποία εκτέλεσαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.