2/5/15

Οι Καρυάτιδες του Γιώργου Τσούκαλη









Κοσμοσυρροή και Προσωπικότητες στην εκδήλωση «Λαθρέμποροι Ιστορίας… η άλλη όψη» από τα G. Sciacca στην Ξάνθη Στο κατάμεστο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Ξάνθη,, διοργανώθηκε την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 η εκδήλωση «Λαθρέμποροι Ιστορίας… η άλλη όψη» και «Έναρξη καμπάνιας ενάντια στην αρχαιοκαπηλία» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Αριστοτέλης» και του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης. Πολλές λαμπερές προσωπικότητες βρέθηκαν στην πόλη της Ξάνθης για να συμμετέχουν και να στηρίξουν την εκδήλωση, όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Αλέξης Κωστάλας, η δημοσιογράφος Λουκίλα Καρρέρ, φίλοι και μέλη των G. Sciacca. Η σκιά της Καρυάτιδας, έργο του καλλιτέχνη της shadow art Tριαντάφυλλου Βαίτση άνοιξε την αυλαία της εκδήλωσης. Οι Καρυάτιδες «ακολούθησαν» τη μουσική του Μίμη Πλέσσα και οι χορογραφίες της Μαρίας Λάμπρου, μαζί με τα κοστούμια της Δήμητρας Φάκα συνέθεσαν μια εντυπωσιακή έναρξη, ενώ περπάτησαν με το μουσικοχορευτικό τους δρώμενο και στα στενά σοκάκια της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Η μαύρη Καρυάτιδα συμβόλιζε την κλεμμένη Καρυάτιδα και όλες μαζί έστειλαν ένα μήνυμα ενάντια στην κλοπή των αρχαιοτήτων από τη χώρα μας. Χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, ο Βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ξάνθης, Αντιδήμαρχος Δέσποινα Παρτσαλίδου, ο Ταξίαρχος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Νίκος Μενεξίδης και η Βίκυ Μπαφατάκη, Γ.Γ. των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca.

Ποιος απείλησε τη Θάλεια

Το "ευχαριστώ" στον Μλανο Σφακιανάκη
Τόσους μήνες μετά τα όσα μου έχουν συμβεί και αφού απαιτήθηκαν επιλεγμένες και δύσκολες κινήσεις, ομολογώ, ότι ξαφνιάστηκα ευχάριστα από την συμπεριφορά ενός ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.
Και για την ακρίβεια αναφέρομαι στον ανώτατο αξιωματικό που το γραφείο του βρίσκεται (δικαίως) στον ανώτατο όροφο της ΓΑΔΑ, αφού έχει κατορθώσει να συνδυάσει πολλά πράγματα, όπως γνώση, επαγγελματική αρτιότητα, αποτελεσματικότητα αλλά και ανθρωπιά, που περιλαμβάνει την ντομπροσύνη.
Ο λόγος για τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγο Μάνο Σφακιανάκη, ο οποίος προσπερνώντας διάφορες ¨τρικλοποδιές¨ έφερε σε πέρας την ανακάλυψη του αποστολέα του απειλητικού ηλεκτρονικού μηνύματος εναντίον μου, το οποίο λίγο χρονικό διάστημα αργότερα μετουσιώθηκε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

O δραπέτης που θέριζε ληστείες

Τα Ντοκουμέντα του Τ.Α Λιβαδειάς


Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς διακριβώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας, η δράση εγκληματικής σπείρας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας ληστειών, κλοπών και αποπειρών κλοπών από οικίες και καταστήματα, καθώς και κλοπών οχημάτων, σε διάφορες περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευβοίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Αρκαδίας.
Συνελήφθη, προχθές (30-04-2015) το απόγευμα στην Αθήνα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος της σπείρας, ο οποίος την 26-02-2015, είχε αποδράσει από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου.
Η σύλληψη του 26χρονου και η διακρίβωση της συστηματικής και εξακολουθητικής δράσης της εγκληματικής σπείρας, επιτεύχθηκε μετά από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.

1/5/15

Αλβανός εξαπατούσε παπάδες



Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, τριμελή εγκληματική ομάδα που ενέχεται σε τουλάχιστον (5) περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος κληρικών, που έγιναν το τελευταίο τετραήμερο.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (30-4-2015) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 37χρονος ημεδαπός και ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι τυγχάνουν έγκλειστοι του καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών και μία 46χρονη ημεδαπή.

Πολύ χρήμα ...

Τα Ντοκουμέντα της Δίωξης Ναρκωτικών
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/1-5-2015.narkwtika2.JPG


 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/1-5-2015.narkwtika1.JPG

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 28-4-2015, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στη Γλυφάδα, στη Βούλα και στο Βύρωνα, τέσσερα (4) άτομα (δύο 33χρονοι ημεδαποί, μία 33χρονη ημεδαπή και ένας 50χρονος υπήκοος Λιβάνου), για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αποδόμησης εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και μετά από πολυήμερη έρευνα, εντοπίσθηκαν οι τέσσερις (4) συλληφθέντες, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά στα Νότια προάστια και συνελήφθησαν.

... Κανναβούλα μου!

Tα Ντοκουμέντα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/01052015_diakinhsh.jpg

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, οδήγησαν στη σύλληψη 54χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Χαλκιδικής, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, εντοπίστηκε ο 54χρονος χθες (30-4-2015) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής και σε έρευνα που έγινε στο όχημα ιδιοκτησίας του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

30/4/15

Ο παιδόφιλος δάσκαλος του πινκ-πονκ



Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού, με τις κατηγορίες της «Αποπλάνησης παιδιών κατ’ εξακολούθηση», της «Πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις» και της «Προσβολής της γενετήσιας Αξιοπρέπειας».

Και οι υπόλοιποι ...


Γ) ΣΑΪΝΗ Χρήστο του Αλέξανδρου και της Βιολέτας
Δ) ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΟ Χρήστο του Γεωργίου και της Δωροθέας
Ε) ΣΑΪΝΗ Παναγιώτη του Νικολάου και της Γεωργίας

Ο 2ος ...

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/gada_2.jpg
ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο του Παναγιώτη και της Σταματούλας

Ο Σεϊνόπουλος ...

ΣΕΪΝΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο του Αριστείδη και της Παναγιώτας
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/gada_1.jpg


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας δεκαοκτώ (18) ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 21 έως 55 ετών, μελών εγκληματικής ομάδας, που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τις φωτογραφίες δέκα έξι (16) εξ αυτών.

Ο επόμενος ...


Δίωξη στον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα για τους 2 τόνους ηρωίνης
Το δεξαμενόπλοιο σημαίας Τόγκο «Noor 1» με το οποίο διακινήθηκε η τεράστια ποσότητα ηρωίνης από τον Περσικό κόλπο στην Ελλάδα



 
 
Δίωξη ασκήθηκε στον επιχειρηματία και πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα που κατηγορείται για τη μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» το καλοκαίρι του 2014, ο οποίος θα απολογηθεί τη Δευτέρα.
Να υπενθυμίσουμε ότι νέα επιβαρυντική μαρτυρία κατά επιχειρηματία και πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα για τη μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» το καλοκαίρι του 2014 δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην αρμόδια δικαστική λειτουργό που ερευνά την υπόθεση.

Στη νέα απολογία της η σύζυγος του πλοιοκτήτη του «Noor 1» εμφανίζει τον πρώην παράγοντα ΠΑΕ της Αττικής ότι είχε όλη την ευθύνη για το ταξίδι του πλοίου με την ηρωίνη από τον Περσικό στην Ελευσίνα. Συμπλήρωσε ότι δεν προχώρησε νωρίτερα σε σχετικές αποκαλύψεις επειδή πίστευε ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας θα τη βοηθούσε να απεμπλακεί.

Είχε αδήλωτα 40 εκατ. ευρώ


Στα δίχτυα της εφορίας φορολογούμενος με αδήλωτα €40 εκατ.



 
 Στη δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων διευθύνοντα συμβούλου τεχνικής εταιρείας προχώρησε το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ύστερα από τη διαπίστωση αδήλωτων εισοδημάτων ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Διαπιστώθηκε, ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος είχε καταθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό 7 εκατ. ευρώ το 2004 και επιπλέον 33 εκατ. ευρώ το 2005 τα οποία δεν δικαιολογούνταν από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, που είχε υποβάλει στην εφορία.

29/4/15

Mε φυτά στην Ορεστιάδα

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν χθες (28-4-2015) το βράδυ, σε χωριό της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 44 και 38 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία τους, καθώς και την κατοχή τους, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

Στην Ερέτρια με ... χόρτο

Tα Κατασχεμένα

 
Συνελήφθη, χθες (28-04-2015) το απόγευμα στην Ερέτρια Ευβοίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για προμήθεια, κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με προμήθεια από τον δράστη ποσοτήτων ναρκωτικών από την Αθήνα, με σκοπό την περεταίρω διακίνησή τους στην περιοχή της Σκύρου Ευβοίας, εντοπίσθηκε να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες, στο εσωτερικό του οχήματός του και κατασχέθηκαν:

Του άλλαξε την προβλήτα




Εκατόν ογδόντα επτά επιβάτες, 35 ΙΧ, τρία φορτηγά και τρία λεωφορεία επέβαιναν στο φέρρυ μπόουτ «Ανω Χώρα 2» που προσέκρουσε στις 10.45 το πρωί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Γαλακτοβιομηχανία του Κιλκίς βρώμιζε


Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από επιτόπια αυτοψία σε γαλακτοβιομηχανία στην περιοχή του Κιλκίς, συνέλαβαν δύο άτομα, με την κατηγορία της παράβασης του Νόμου περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Πρόκειται για τον 42χρονο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και 50χρονο υπάλληλο αυτής.

Οδηγός-κτήνος


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διοικεί ο Μάνος Σφακινάκης διενεργήθηκε στοχευμένη έρευνα σε οικία 54χρονου ημεδαπού, μετά από καταγγελία για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος 18χρονης μαθήτριας σε ειδικό σχολείο της Αττικής.
Ειδικότερα, η 18χρονη μετέβη προχθές  σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής, συνοδευόμενη από δύο κοινωνικούς λειτουργούς, όπου κατήγγειλε ότι ο 54χρονος, από τον περασμένο Μάρτιο, ασέλγησε με πράξεις και προτάσεις σε βάρος της, χωρίς τη θέλησή της.

Τα ΑΤ που συγχωνεύονται


Ποια αστυνομικά τμήματα καταργούνται και ποια συγχωνεύονται στην Αττική
Αστυνομικοί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης, το οποίο στο πλαίσιο των νέων οργανωτικών αλλαγών των αστυνομικών υπηρεσιών στην Αττική θα συγχωνευθεί με το ΑΤ Αγίου Δημητρίου 

Σημαντικές αλλαγές στον χάρτη αστυνόμευσης στην πρωτεύουσα και κατάργηση δεκάδων αστυνομικών τμημάτων και σταθμών προσδιορίζονται σε διαταγή των αστυνομικών αρχών που εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας  με στόχο την ετήσια εξοικονόμηση περίπου 1,4 εκατ. ευρώ και την αποδέσμευση περίπου 800-1.000 αστυνομικών από γραφειοκρατικά καθήκοντα.

Τα νέα αστυνομικά τμήματα της Αττικής θα είναι πολύ σύντομα τα εξής:

... Δώσε δουλεμπόριο



Νέα στοιχεία για τη δράση επίορκων αξιωματικών που δούλευαν με δουλεμπόρους

«Εγώ είμαι το κράτος, κάνω ό,τι θέλω, εγώ είμαι ο αρχηγός και θα σας συντρίψω αν με ενοχλείτε». Αυτό φέρεται να ανέφερε - σύμφωνα με σειρά εγγράφων - ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΥΠ που ήταν ένας από τους «άξονες» κάλυψης των δουλεμπορικών κυκλωμάτων από τις μυστικές υπηρεσίες και την ΕΛ.ΑΣ.,

Ο κακός χαμός



Πώς θα καλυφθούν οι κενές θέσεις του Λιμενικού στο Ανατολικό Αιγαίο

«Xαμένοι στη μετάφραση» είναι στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή ως προς τα πραγματικά κενά που υπάρχουν στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Ενώ τις προηγούμενες ημέρες - βάση της σχετικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη κάλυψη κενών από «εθελοντές» λιμενικούς - οι κενές θέσεις έφταναν τις 413 ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας απαντώντας την Τρίτη το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο «Βήμα» έκανε λόγο για 269 προκαλώντας ερωτηματικά.

Αντάμωσαν στη δίκη


Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της δεκαετίας 1990 στο Εφετείο για τα εξοπλιστικά
Ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης (αριστερά) και ο υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος ενώ προσέρχονται σε συνεδρ'ιαση του ΚΥΣΕΑ στις 26 Ιουλίου 1999 

Την Τετάρτη 13 Μαϊου προγραμματίστηκε από το δικαστήριο να καταθέσουν τελικά ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης και ο πρώην υπουργός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, - μέλη του ΚΥΣΕΑ την επίδικη περίοδο προμήθειας των εξοπλιστικών - στη δίκη Τσοχατζόπουλου. Το Πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων πήρε αυτή την απόφαση επειδή είχε εκκρεμότητα εξέτασης άλλων μαρτύρων.

Οι υπόλοιποι υπουργοί (Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου) θα καταθέσουν στις 20 Μαΐου και οι ανώτατοι στρατιωτικοί στις 27. Ο κ. Παπαντωνίου ήταν άλλωστε απών κατά τη σημερινή διαδικασία, καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων βρίσκεται στο εξωτερικό. 

Ύποπτος ο ρόλος των γονιών

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της εξαφάνισης της 4χρονης Αννυ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της εξαφάνισης της 4χρονης Αννυ από τη Βουλγαρία.  Η 25χρονη μητέρα του παιδιού αλλά και ο 27χρονος φερόμενος πατέρας της κατά την εξέταση τους από τους αστυνομικούς έχουν πέσει σε αντιφάσεις και δεν έχουν βοηθήσει στην έρευνα η οποία έχει επικεντρωθεί σε πρώτη φάση στην Αθήνα ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν γίνει ελάχιστα τηλεφωνήματα από πολίτες που λένε πως είδαν το παιδί. 

Εν τω μεταξύ οι γονείς της μικρής αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα για κατοχή τεσσάρων ναρκωτικών χαπιών.

... Άρχισαν

Στη μάχη με τις φλόγες όλες οι επίγειες δυνάμεις της Σάμου

Σάμος: Σε ύφεση η πυρκαγιά-Στάχτη 2.000 στρέμματα δασικής έκτασης

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Τσίγκη πάνω από τον Αγιο Νικόλαο στο Ποτάμι Καρλοβάσου της Σάμου. Μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλες οι επίγειες δυνάμεις του νησιού για να καταφέρουν τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 2.000 στρέμματα κυρίως δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης έγιναν στάχτη.

Στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή 25 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, 10 οχήματα και περισσότερα από 25 εθελοντικά κλιμάκια. Επίσης, 10 υδροφόρα του Ο.Τ.Α και τα μέλη της ομάδας Διάσωσης παράρτημα Σάμου.

Την κοπάνισε ...



Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας, έξι περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων οχημάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Φιλιππιάδας και συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει και έναν ομοεθνή συνεργό του, που αναζητείται.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, (27-04-2015) τα ξημερώματα, στο 58ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου, αστυνομικοί της Ομάδας Γενικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες, στο οποίο επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

... Κοκούλα

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/28042015nark.jpg







Συνελήφθησαν  βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών (κοκαΐνη).

Χτύπησαν 72χρονο στο κεφάλι



Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση σοβαρού τραυματισμού 72χρονου ημεδαπού.
Οι δράστες χθες (28-04-2015) τα ξημερώματα σε αγρόκτημα στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, προσέγγισαν τον ηλικιωμένο και του κατάφεραν τραύματα στην κοιλιακή χώρα με αιχμηρό αντικείμενο.

28/4/15

... Μπουμπούκια


Τα Κατασχεμένα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/27042015diarixeis2.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/27042015diarixeis3.JPG


 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/27042015diarixeis1.JPG

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε βάρος εταιρειών και καταστημάτων σε περιοχές των Νοτίων και Βορείων προαστίων της Αττικής.
Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 25-4-2015 στο κέντρο της Αθήνας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25, 27, 28 και 36 ετών, μέλη της σπείρας.
Μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, το τελευταίο εξάμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διέπρατταν μεθοδικά και οργανωμένα κλοπές σε βάρος εταιρειών και καταστημάτων. Στοχοποιούσαν κυρίως εταιρείες εντός των οποίων πιθανολογούσαν την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου.

27/4/15

Η κόκα του Αλβανού


 Τα Κατασχεμένα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/27042015notio.jpg

Συνελήφθησαν χθες (26.04.2015) σε χωριό της Ρόδου, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δυο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 25 και 47 ετών και δυο ημεδαποί ηλικίας 45 και 35 ετών, εμπλεκόμενοι σε υπόθεση σκληρών ναρκωτικών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, διακίνησης και αγοράς ναρκωτικών ουσιών.
Όπως εξακριβώθηκε ο 25χρονος Αλβανός κατείχε ποσότητες κοκαΐνης τις οποίες διακινούσε σε τοξικομανείς του νησιού.