25/4/15

Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι


Οι Ομοσπονδίες και οι αρχές να τελειώνουν με τους τραμπούκους


ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέγα απρέπεια από αρχιτραμπούκο της Θύρας 13 που ενώ ο βετεράνος Γιάννης Αϊδινιώτης, ήταν στα σχοινιά με αθλητή του σε αγώνα χθες το απόγευμα στο Χιλιομόδι Κορινθίας, εκείνος πήγε και προκάλεσε  φραστικό επεισόδιο σε βάρος του πυγμάχου που η ζωή του είναι για βιβλίο.
Είναι σαν το  προβατάκι να πάει να ξυθεί στην γκλίτσα του τσοπάνι ...

23/4/15

Οι δηλώσεις Πανούση


Τα αστυνομικά μέσα


Ο "Αετός" πέταξε ...

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/23042015_kam006.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/23042015_kam001.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/23042015_kam002.jpg

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπόνησε και θέτει άμεσα σε εφαρμογή ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο με την κωδική ονομασία «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.
Κινητές Αστυνομικές Μονάδες
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει την ενεργοποίηση τεσσάρων Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, στην Αρκαδία, την Εύβοια, τα Ιωάννινα και την Ξάνθη. Σε πρώτη φάση η δράση αυτή έχει πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την επέκταση του θεσμού και σε άλλες περιοχές.
Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες είναι διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ενστόλων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και θα ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.

Για μια χούφτα αγριόχορτα



Έκοβε χόρτα και του 'ριξε

Το πιστόλι του
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/23042015dutiki1.JPG


http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/23042015dutiki2.JPG


Συνελήφθη, χθες (22-4-2015) αργά το απόγευμα, στο Άνω Σούλι Πατρών, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή.
Για την ίδια υπόθεση, κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο 62χρονος πατέρας του δράστη, ο οποίος συνελήφθη σήμερα (23-4-2015) τις πρωί.

... Γραμμή Μύτικας-Ιταλία


Συνελήφθησαν  νωρίς το πρωί, στην περιοχή του Μύτικα, Αιτωλοακαρνανίας, μετά από συντονισμένη αστυνομική, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 42 και 29 ετών και ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας.
Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας και του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας.

Μπήκαν στο Ζεφύρι

Ερευνα στους καταυλισμούς για διακίνηση ναρκωτικών, όπλα.

Δεκάδες προσαγωγές σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ  στο Ζεφύρι
Στιγμιότυπο από προηγούμενη επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας στην ίδια περιοχή

Ολοκληρώθηκε επιχείρηση της ΕΛΑΣ που βρισκόταν σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ, σε καταυλισμούς τσιγγάνων στο Ζεφύρι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες εντάσσονται στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου που έχει εκπονηθεί για την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά και από επαφές επιτελών του υπουργείου και εκπροσώπων Δήμων της συγκεκριμένης περιοχής για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών, οπλοχρησίσας και άλλων μορφών μικροεγκληματικότητας.

Συζήτηση και για Στρατό


Ε.Ε: Συζητείται ακόμη και στρατιωτική επιχείρηση για το μεταναστευτικό

Oι ηγέτες των «28» της ΕΕ που θα συμμετάσχουν την Πέμπτη στην έκτακτη σύνοδο κορυφής με θέμα τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη αναμένεται να αποφασίσουν σχετικά με το ενδεχόμενο να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των διακινητών, σύμφωνα με το προσχέδιο της απόφασης.

Αντιδρά και το Φόρεϊν Όφις

Το Φόρεϊν Οφις αντιδρά στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού

Μετά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα της κατ' οίκον έκτισης ποινής από τον Σάββα Ξηρό.

Η ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις:

«Η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι οι τρομοκράτες που έχουν διαπράξει αυτά τα σοβαρά εγκλήματα θα πρέπει να εκτίουν όλη την ποινή τους όπως αυτή έχει οριστεί από τα Ελληνικά δικαστήρια.

22/4/15

Σε φόρμα οι Κιλκισιώτες

Οι Αποδείξεις
 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/22042015kentrikhdiak1.jpg
 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/22042015kentrikhdiak3.jpg
 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/22042015kentrikhdiak2.jpg
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, οδήγησαν στη σύλληψη διακινητών ποσοτήτων κάνναβης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνολικά 3 άτομα, ηλικίας 32, 31 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προχθές (20-4-2015) το βράδυ, εντοπίστηκε αρχικά ο 32χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε έρευνες που ακολούθησαν τόσο στην οικία του, όσο και στο όχημα που χρησιμοποιούσε, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κρητικό οπλοστάσιο

 Τα Ντοκουμέντα
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/22042015krhthopla1.jpg

 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/22042015krhthopla2.jpg
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/22042015krhthopla4.jpg


http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/22042015krhthopla3.jpg

Συνελήφθησαν, σήμερα (22.04.2015), το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας , από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς , δύο ημεδαποί ηλικίας 39 και 66 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής καθώς και του ειδικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται σε αυτό το πεδίο, σήμερα (22.04.2015) το πρωί πραγματοποιήθηκαν έρευνες από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στις οικίες των συλληφθέντων.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Νιγηριανοί με αυγά κόκας στο Αγρίνιο

Τα Κατασχεμένα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/22042015dytikhdiak.jpg

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης στην Αθήνα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών Αττικής, δυο αλλοδαποί υπήκοοι Νιγηρίας (33χρονος και 27χρονη), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη).

Κρατούν με τα δόντια Αξιωματικούλη για Μπόμπολα

Ένα επισκεπτήριο βρε παιδιά!
Συνελήφθη ο Λεωνίδας Μπόμπολας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
Ο εργολάβος κρατείται στον ίδιο όροφο με αξιωματικούλη που επί χρόνια βρέθηκε πολύ κοντά να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον μπαμπά Μπόμπολα και τώρα μια τζαμόπορτα τον χωρίζει από τον υιό του μεγαλοεργολάβου. Λέγεται πως θέλει να τον επισκεφθεί ως ένδειξη συμπαράστασης αλλά φοβάται τα σχόλια συναδέλφων του. Στο τέλος όμως μπορεί να υποκύψει στον πειρασμό ...

Συνελήφθη σήμερα το πρωί (22/04/2015) ο γνωστός επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, διευθύνων σύμβουλος της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη καθώς προέκυψε φοροδιαφυγή ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στην HSBC και τη διασταύρωση των στοιχείων που ακολούθησε από τις αρμόδιες αρχές. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο κ. Μπόμπολας κλήθηκε να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, κάτι που δεν έκανε.

Ο Ταξίαρχος έδειξε αντανακλαστικά

Γιώργος Τσιρογιάννης
Λόγω της σοβαρότητος του περιστατικού ο Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής Ιονίων Νήσων Γιώργος Τσιρογιάννης, έσπευσε αμέσως στη Ζάκυνθο από την έδρα του την Κέρκυρα

Ο Αλβανός έριξε 9 σφαίρες με όπλο αστυνομικού

Τα Ντοκουμέντα: Το γάζωμα ...



Στο πλαίσιο της άμεσης κινητοποίησης των αστυνομικών υπηρεσιών της Ζακύνθου εξιχνιάστηκε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ημεδαπών 31 κα 29 ετών, στην πόλη της Ζακύνθου.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, που διερεύνησε την υπόθεση, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος 23χρονου αλλοδαπού αλβανικής καταγωγής και 23χρονου ημεδαπού για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοχρησίας, των διακεκριμένων κλοπών καθώς και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, όπως αυτό διερευνήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, χθες το απόγευμα στην πόλη της Ζακύνθου, σε προκαθορισμένη συνάντηση των δύο 23χρονων με τους δύο ημεδαπούς, για την επίλυση προσωπικών διαφορών, ο 23χρονος αλλοδαπός πυροβόλησε με πιστόλι εννέα φορές, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί, χωρίς να τους τραυματίσει.

Εκβίαζαν αγρότισσα


Συνελήφθη, σήμερα (21-04-2015) το πρωί στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, 33χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για εκβίαση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 33χρονης ημεδαπής, ο 33χρονος μαζί με έταιρο ημεδαπό 35 ετών ο οποίος και αναζητείται, απειλώντας για την σωματική της ακεραιότητα, ζήτησαν εκβιαστικά από αυτήν την άμεση καταβολή του χρηματικού ποσού των οχτακοσίων (800) ευρώ, θεωρώντας την υπεύθυνη για την απώλεια οικονομικής αγροτικής ενίσχυσης (επιδότηση).

Απατεώνες ολκής

Η Ασφάλεια Πατησίων έβγαλε τις υποθέσεις

Συνελήφθησαν  στην περιοχή των Πατησίων, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ( Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), τρεις (3) ημεδαποί, δύο (2) άνδρες, ηλικίας 35 και 44 ετών και μία 42χρονη γυναίκα, για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο (2) ακόμη ημεδαποί, μία 43χρονη και ένας 63χρονος.
Ειδικότερα, λίγο νωρίτερα οι τρεις (3) ημεδαποί είχαν προσεγγίσει ηλικιωμένη ημεδαπή και ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε οικονομική εκκρεμότητα, την οδήγησαν σε κοντινό υποκατάστημα τράπεζας για να τους καταβάλλει το ποσό, αλλά έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Πατησίων, οι συλληφθέντες από κοινού με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει από τα τέλη του έτους 2013, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Ανήλικοι σε ληστείες


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, έξι (6) υποθέσεις ληστειών και αποπειρών ληστείας, καθώς και είκοσι πέντε (25) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας .
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά δέκα (10) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας από 16 έως 27 ετών, εκ των οποίων, ένας 16χρονος και ένας 18χρονος συνελήφθησαν, χθες (20.4.2015) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου.
Σε βάρος όλων των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ληστείας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της κλοπής και του εμπρησμού.

Χτύπησε κοκαΐνη ο Πολύγυρος

Τα Κατασχεμένα

Η συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου και η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη 44χρονου  σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, για διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.
Ειδικότερα, τα ξημερώματα της 18-4-2015, εντοπίστηκε ο 44χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 μικροδέματα κοκαΐνης βάρους 11,8 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

... Καλαματιανή ηρωίνη

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ένας 38χρονος και μία 50χρονη, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Επιπλέον, ο 38χρονος κατηγορείται και για κατοχή λαθραίου καπνού.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο στους ανωτέρω, πλην όμως ο 38χρονος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο, απέρριψε στο έδαφος ποσότητα ηρωίνης σε συσκευασίες, συνολικού βάρους -16,6- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

21/4/15

Mε κεταμίνη στο Κιλκίς

Τα Ντοκουμέντα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, συνελήφθησαν χθες (20-4-2015) το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ένας 29χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί ηλικίας 26 και 28 ετών, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε ο 29χρονος χθες (20-4-2015) το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και διαπιστώθηκε να αποκρύπτει ποσότητες της ναρκωτικής ουσίας κεταμίνης σε διαμέρισμα που διέμενε μαζί με τους άλλους δύο, ενώ στην είσοδο του διαμερίσματος υπήρχε εγκατεστημένη κάμερα ασφαλείας.
Συγκεκριμένα από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Οι δουλέμποροι



Οι δουλέμποροι του Αιγαίου
Διασώστες και κάτοικοι της Ρόδου βοηθούν στη διάσωση μεταναστών μετά την ανατροπή του σκάφους που τους μετέφερε

Τον τρόπο δράσης των δουλεμπορικών κυκλωμάτων της Τουρκίας που μεταφέρουν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας περιγράφει έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή της ΕΥΠ. Στην έκθεση περιγράφονται οι διασυνδέσεις, οι μέθοδοι και η κάλυψη των τούρκων δουλεμπόρων.

Τραγωδία στη Ρόδο


Μέσα στις πιο πολλές φωτο

Ο Δ/ντης του Γιάννη Πανούση


Απ’ ότι γνωρίζουμε η ΔΗΜΑΡ του έτσι κι αλλιώς συμπαθούς προς εμάς Φώτη Κουβέλη, έχει βαρέσει διάλυση. Επειδή στην πολιτική όμως τίποτε δεν αποκλείεται, ίσως αυτό να έχει κατά νου και ο Βασίλης Μαστρογιάννης που μάλλον θέλει να ξανακατέβει ως υποψήφιος βουλευτής ή ευρωβουλευτής. Αλλιώς δεν εξηγείται στις φωτογραφίες να εμφανίζεται μπροστά και από τον ΓΓ του υπουργείου αλλά ακόμη και από τον Αρχηγό!

Και ο Γιάννης Ρουμπάτης στην υποδοχή

Πολιτικό ον ο Γιάννης και μετά Διοικητής της ΕΥΠ 

Υδροπονική στην Αλεξανδρούπολη

Τα Κατασχεμένα


Συνελήφθη  μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Αναλυτικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του δράστη.

Χαμόγελα ...

Έλα Αλέξη στην Κατεχάκη


Του έσκασε κροτίδα στο χέρι


Στο Δημοτικό Στάδιο Καναλλακίου, ένας 19χρονος ημεδαπός, τραυματίστηκε από έκρηξη κροτίδας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο 19χρονος πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα ερασιτεχνικής κατηγορίας στο Δημοτικό Στάδιο Καναλλακίου και ενώ βρισκόταν στις κερκίδες του γηπέδου, στην προσπάθειά του να ενεργοποιήσει κροτίδα, αυτή εξερράγη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στο αριστερό του χέρι.

Μαϊμουδιάρα η περιπτερού


Tέλος στην παράνομη δράση ιδιοκτήτριας περιπτέρου, η οποία είχε προμηθευτεί και πουλούσε σε ανυποψίαστους πελάτες, παραποιημένα εισιτήρια του Ο.Α.Σ.Θ., έθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από ενδελεχή έρευνα και αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση.

20/4/15

Μια Γιαννιωτοπούλα στη δίκη της Χ.Α

Ποινικολόγος με στυλ

Η στυλάτη δικηγόρος του κ. Μπούκουρα ξεχώρισε το πρωί στον Κορυδαλλό. Πρόκειται για την Γιαννιωτοπούλα κ. Πανταζή!

Μιχαλολιάκος απών




Με την ηχηρή απουσία πολλών εκ των βουλευτών και δη του ηγετικού πυρήνα του κόμματος, άρχισε στην κατάμεστη από κατηγορουμένους δικηγόρους και δημοσιογράφους αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη της Χρυσής Αυγής η  οποία τελίκά και διεκόπη για τις 7 Μαϊου.

Παράγοντες τη δίκης σχολίαζαν ότι η απουσία της ηγετικής ομάδας μεταφράζεται ως προσπάθεια υποβάθμισης της πολιτικής σημασίας που έχει προσλάβει η δίκη, στην οποία είναι συνολικά παρόντες 44 εκ των 69 κατηγορουμένων, απόντες 24, ενώ ένας εξ αυτών έχει αποβιώσει.

Στο εδώλιο κάθισαν οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος καθώς και ο Στάθης Μπούκουρας ο οποίος έχει διαχωρίσει προ πολλού τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή.

Το παρόν στο εδώλιο έδωσε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος προσήλθε με χειροπέδες ενώ στο ακροατήριο είναι και η οικογένεια του θύματος.

Τραγωδίες ...

Η μεγαλύτερη προσφυγική τραγωδία στη Μεσόγειο - Φόβοι μέχρι και για 900 νεκρούς μετανάστες


 
Φόβοι για πολλούς περισσότερους μετανάστες από 700 που ήταν η αρχική εκτίμηση ανακύπτουν μετά από μαρτυρίες που αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες στο μοιραίο σκάφος που βυθίστηκε στο Κανάλι της Σικελίας ίσως να έφταναν και τους 950.

«Υπήρχαν δεκάδες κλειδωμένοι στο αμπάρι» λένε επιζώντες -πράγμα που η Ακτοφυλακή θεωρεί ότι θα εξηγούσε γιατί το πλοίο βυθίστηκε. «Βλέπουμε μόνο πετρέλαιο και κομμάτια» λένε τα σωστικά συνεργεία που επιστρέφουν, έχοντας ανασύρει μέχρι στιγμής μόνο 24 σορούς.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευε η εφημερίδα Times of Malta την Κυριακή, το σκάφος μετέφερε έως και 700 μετανάστες. Μετά την ανατροπή του  και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί μόλις 28 άτομα. Σε εξέλιξη παραμένει μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.

Στήριξη Τσίπρα σε Πανούση


Πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού στο προσκήνιο και το παρασκήνιο



 
Πρωτοβουλίες του Αλ. Τσίπρα στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο - ειδικώς σε ό,τι αφορά το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους - αναμένεται να χαρακτηρίσουν το διάστημα των αμέσως επόμενων ημερών.
Καθώς τα περιθώρια για την ελληνική κυβέρνηση και κυρίως για την ελληνική οικονομία φαίνεται πως στενεύουν δραματικά, ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται ήδη από τις αρχές της εβδομάδας να ενεργήσει με στόχο να δώσει ένα δείγμα των προθέσεων του και να στείλει μηνύματα, κατ΄ αρχάς στο εσωτερικό του κόμματός του και διεθνώς, δεδομένου ότι στις συζητήσεις του Brussels Group στο Παρίσι φάνηκε πως το κλίμα δεν ήταν όσο απογοητευτικό είχε διαπιστωθεί στις προηγούμενες συναντήσεις των Βρυξελλών.

Τον ξετρύπωσε το Αναζητήσεων

Πάλι!
Ιδού ο Σπύρος Καββαδίας
Συνελήφθη  στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 59χρονος ημεδαπός, δραπέτης φυλακών, καθόσον δεν είχε επιστρέψει στις 13-9-2014 στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων μετά από δεκαήμερη άδεια που είχε λάβει.

Εδώ Αστυνομική Δ/νση Χίου


Βουλιάζει το νησί από τα κύματα φυγής