8/4/15

Μέχρι γουρούνα έκλεψαν


Πλιάτσικο στην Κρήτη



Ληστές οπλοφόροι

Τα Ντοκουμέντα


Εξαρθρώθηκε σπείρα, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, με κύριο αντικείμενο, τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ΄ εξακολούθηση, με την επιβαρυντική περίπτωση της κατ΄ επάγγελμα τέλεσης από κοινού με άλλους.
Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που ξεκίνησε πρώτες πρωινές ώρες χθες (08.04.2015), συνελήφθησαν οχτώ ημεδαποί, ηλικίας από 32 έως 52 ετών, όλοι μέλη ή κατά περίπτωση συνεργοί της σπείρας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων.
Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στους νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνου συμμετείχαν αστυνομικοί των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ηρακλείου και Ρεθύμνου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Μεσσαράς και Μυλοποτάμου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Μοιρών.

Ο 35χρονος έδωσε τέλος ...




H όμορφη οδοντοτεχνίτης

dd
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Σαλαμίνα από το διπλό έγκλημα στην περιοχή του Φοίνικα. Σύμφωνα με την αστυνομία το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα αυτοκίνητο ένας 35χρονος άντρας και μια 44χρονη γυναίκα. Ειδικότερα, ο άντρας έφερε τραύματα στο κεφάλι και η γυναίκα στην κοιλιακή χώρα, ενώ το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε δίπλα από το άψυχο κορμί του 35χρονου.
Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τα θύματα να είχαν μεταξύ τους παράνομη ερωτική σχέση και βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων όλα δείχνουν πως πρόκειται για έγκλημα πάθους. Ο άτυχος 35χρονος, λιμενικός στο επάγγελμα, ήταν νιόπαντρος και έμενε μόνιμα μαζί με τη σύζυγό του στην περιοχή του Φοίνικα στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου. Τα θύματα βρέθηκαν από συγγενή του 35χρονου μέσα στο γκαράζ του σπιτιού του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η σύζυγος του 35χρονου ήταν εκείνη που αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα και κάλεσε την αστυνομία σε κατάσταση σοκ.

Στη Μόσχα και ο Λαφαζάνης

Τρέμε Λένιν

Τέτοια βλέπει ο Καλαματιανός

Και τρελαίνεται ...
 Τι συζητά με τον Πούτιν ο Αλέξης Τσίπρας στο Κρεμλίνο
Ο πρωθυπουργός καταθέτει το στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στη Μόσχα

Τραγωδία με Λιμενικό στη Σαλαμίνα



Δύο νεκροί από πυροβόλο όπλο  στη Σαλαμίνα

Νεκροί από πυροβόλο όπλο βρέθηκαν το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, εντός οχήματος σε γκαράζ στη Σαλαμίνα, ένας άνδρας ηλικίας 35 ετών και μία γυναίκα 44 ετών. 
Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για 35χρονο λιμενικό που φέρει τραύμα στο κεφάλι και μια 44χρονη μητέρα δυο ανήλικων παιδιών που έχει τραύμα στην κοιλιά.

Χαλαρή κατάθεση


Η «χλιαρή» κατάθεση της Βίκυς Σταμάτη και τα μυστικά της

«Χλιαρή» και εξαιρετικά μικρού ενδιαφέροντος χαρακτήριζαν νομικοί και δικαστικοί κύκλοι την κατάθεση που έδωσε ενώπιον του εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη (με την παρουσία του δικηγόρου της κ. Φραγκίσκου Ραγκούση) η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του φυλακισμένου πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου. Η Βίκυ Σταμάτη φέρεται να επικαλέστηκε στον δικαστικό λειτουργό «πρόσφατες εκμυστηρεύσεις» του συζύγου της με τη μορφή «πολιτικού κληροδοτήματος», πιθανόν στους κοινούς περιπάτους που είχαν όσο την επισκεπτόταν στο Δρομοκαΐτειο όπου ήταν έγκλειστη - ο τελευταίος έγινε στις 28 Μαρτίου 2015 -, χωρίς όμως ουσιαστικό περιεχόμενο σε σχέση με την υπόθεση για τις προμήθειες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Φέρεται να έχει αναφερθεί σε δύο πολιτικά πρόσωπα τα οποία είχαν έμμεση σχέση με την υπόθεση ενώ δεν φέρεται να έχει κατονομάσει κάποιον επιχειρηματία με ρόλο προμηθευτή ή μεσάζοντα. Σύμφωνα μάλιστα με νεότερα στοιχεία, προ μερικών μηνών η Βίκυ Σταμάτη είχε εκφράσει την πρόθεσή της να μιλήσει για θέματα προμηθειών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και στον εθνικό συντονιστή κατά της Διαφθοράς, επίτιμο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε. Τότε όμως φέρεται να είχε ζητηθεί γραπτό υπόμνημα από τη σύζυγο του Α. Τσοχατζόπουλου, το οποίο δεν συντάχθηκε ποτέ. Την ίδια ώρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν ενημερωθεί για το περιεχόμενο της έρευνας σχετικά με την απόδραση - για 30 ώρες - της Βίκυς Σταμάτη εξακολουθούν να μιλούν για ενδεχόμενο«σκηνοθετημένου περιστατικού».

Εδώ Κικίλιας

Εδώ Δένδιας

Τι είν' τούτο?

View image on Twitter

Πάλι τα ίδια


 Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο το βράδυ της Μ. Τρίτης - Συνθήματα με σπρέι στον τοίχο του προαυλίου της Βουλής
Έκαψαν ΙΧ
Επεισόδια με φωτιές σε τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Μ.Τρίτης έξω από το Πολυτεχνείο, έπειτα από πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν αλληλέγγυοι των κρατούμενων απεργών πείνας.

Στη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν τριάντα προσαγωγές εκ των οποίων οι 9 εξελίχθηκαν σε συλλήψεις.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι εννέα συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, αντίσταση και διατάραξη κοινής ειρήνης. Επίσης τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί.

Ας πρόσεχαν όταν έδιναν Μλάντιτς-Κάρατζιτς


Το Βελιγράδι θεωρεί πως ακόμη κι αναγνώριζε το Κόσοβο, «πάντα θα υπήρχαν νέοι όροι» για την ένταξή της στην ΕΕ, όπως ανέφερε ο σέρβος ΥΠΕΞ μιλώντας για ευρωπαϊκή «πολιτική μετακίνησης στόχων». 

Στο φόντο έχουν προστεθεί οι εμπρηστικές δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, που είχε «προειδοποιήσει» πως εάν η ΕΕ συνεχίσει να κλείνει την πόρτα στο Κόσοβο, θα ενωθεί με την Αλβανία -προκαλώντας άμεση αντίδραση του σέρβου πρωθυπουργού.

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό RIA, ο σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτςκλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, ότι «εάν η Σερβία αναγνώριζε το Κόσοβο, θα έμπαινε στην ΕΕ σε έναν μήνα». 

Μπαλώματα το μεταναστευτικό


Με μπαλώματα και επιδερμικές λύσεις δεν κλείνει η πληγή». Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ Γιώργος Δριβάκος σχετικά με τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με τις καθημερινά δεκάδες συλλήψεις μεταναστών που επιχειρούν να μπουν στη χώρα μας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι του που υπηρετούν εκεί λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής.

Ο κ. Δριβάκος σημειώνει ότι: «Το τελευταίο διάστημα καταγράφεται μια κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών παράνομης εισόδου μεταναστών σε όλη τη χώρα με κυριότερα σημεία αυτά του Αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τις ροές αυτές είναι αδύνατο το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να συνεχίσει να τις καλύπτει με τις υπάρχουσες δυνάμεις του, την υφιστάμενη δομή και λειτουργία του και τους μειωμένους προϋπολογισμούς του, που δεν επαρκούν για να ανταποκριθούμε στον βαθμό που απαιτείται και που χρειάζεται για να δώσουμε ικανές λύσεις στο πρόβλημα»

Στην Αλίαρτο η πεταλούδα


Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, υπόθεση μαστροπείας, σε κατάστημα – μπαρ, σε περιοχή της Αλιάρτου Βοιωτίας.
Για την υπόθεση, συνελήφθησαν  (07-04-2015) πρώτες πρωινές ώρες, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνολικά τρεις (3) ημεδαποί και συγκεκριμένα, η 46χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος, ο 39χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και 55χρονη υπάλληλος.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία - κατά περίπτωση - για μαστροπεία, παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον, σε βάρος 47χρονης ημεδαπής, ομοίως υπαλλήλου του καταστήματος, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εκδιδόμενων προσώπων.

7/4/15

H πεντάμορφη και η Σταμάτη

Παιδόφιλοι: Ουρολόγος και Αστυφύλακας



Aπό τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης, σε συνεργασία με τη Europol και το FBI, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, εξιχνιάστηκε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, 35 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από επικοινωνία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την Εθνική Μονάδα Europol. Σύμφωνα με αυτήν, η Europol, σε συνεργασία με τις Αμερικανικές Αρχές (FBI), διεξήγαγε στοχευμένη επιχείρηση σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου που βρίσκεται στο εξωτερικό, στην οποία υπήρχε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Tα ρίχνει στο Λυγινό



Επί 5 ώρες κατέθετε ως μάρτυρας στον ανακριτή Μαλλή ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος συνελήφθη στο Άμπου Ντάμπι μετά από ένταλμα των ελληνικών δικαστικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης υποστήριξε ότι δεν έχει στα χέρια του λίστα Ελλήνων καταθετών.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως αυτή τη λίστα την είχε ο υφιστάμενός του, Φάνης Λυγινός, ο οποίος καταζητείται από τις ελληνικές αρχές.

Ο Ελβετός παντογνώστης


Στους ανακριτές ο Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ τη Μεγάλη Τετάρτη για εκατομμύρια από μίζες
Ο τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, πρόσωπο-κλειδί τόσο στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών όσο και στο σκάνδαλο της Siemens, βγαίνει από τα δικαστήρια όπου απολογήθηκε στον εισαγγελέα τη Μεγάλη Δευτέρα



 
  Το πρόσωπο-κλειδί για τα μεγάλα σκάνδαλα που απασχόλησαν τη χώρα μας, ο ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών αρχών για να απολογηθεί για το «ξέπλυμα» εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από εξοπλιστικά, μίζες για φοροδιαφυγή, αλλά και το σκάνδαλο της Siemens. Όλα «ξεπλένονταν» μέσω των λογαριασμών του Πρόδρομου Μαυρίδη στη γερμανική τράπεζα Dresdner στην Ελβετία και κατέληγαν σε λογαριασμούς των αποδεκτών των μιζών στην ίδια χώρα.

Ο ελβετός τραπεζίτης, ο οποίος είχε στενό συνεργάτη του τον άλλον εκζητούμενο Φάνη Λυγινό, συνελήφθη στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τώρα θα απολογηθεί ενώπιον των ανακριτών κκ. Νικόλαου Τσιρώνη και Χριστόφορου Μάρκου τη Μεγάλη Τετάρτη. Έπεται μαραθώνιος απολογιών στους ανακριτές κ. Γαβριήλ Μαλλή και κυρία Βασιλική Μπράτη οι οποίοι ερευνούν εξοπλιστικά υπερτιμολογημένα προγράμματα.

Τροπολογία για κουκουλοφόρους



Τροπολογία για την κατάργηση των διατάξεων που θεσπίστηκαν μετά τα επεισόδια του 2008 και αφορούν τους κουκουλοφόρους, κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄.
Οι διατάξεις αυτές αφορούσαν την επαύξηση των ποινών σε πέντε συνολικά εγκλήματα προβλεπόμενα στα άρθρα 189, 308Α, 310, 380 και 382 του Ποινικού Κώδικα, όταν αυτά τελούνται από άτομα με καλυμμένα ή αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.
Επίσης, με την ίδια τροπολογία προωθείται η κατάργηση της τροποποίησης του άρθρου 111 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που επήλθε με το άρθρο 27 του Νόμου 3772/2009, σύμφωνα με την οποία τα εγκλήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της ληστείας που τελέστηκαν από πρόσωπο που έχει καλυμμένα ή αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του δικάζονται από το Τριμελές Εφετείο.

Στα μαύρα η Βίκυ



Για πέντε ολόκληρες ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο, η Βίκυ Σταμάτη  σχετικά με όσα γνωρίζει για τις μίζες στα εξοπλιστικά.
Η κυρία Σταμάτη μεταφέρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη ΓΑΔΑ με το ειδικό βαν της Αστυνομίας για τις μεταγωγές, συνοδεία ενός περιπολικού και τριών μοτοσικλετών, προκειμένου να καταθέσει συμπληρωματικά, όπως η ίδια είχε ζητήσει μετά την αποτυχημένη απόδρασή της από το Δρομοκαϊτειο την περασμένη Πέμπτη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βίκυ Σταμάτη έδωσε στους εισαγγελείς όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την απόδρασή της και μίλησε για τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή. Όμως, παράλληλα, αναφέρθηκε σε πρόσωπα και γεγονότα που αφορούν στην υπόθεση του συζύγους της, Άκη Τσοχατζόπουλου, χωρίς, ωστόσο, να γίνει συγκεκριμένη.

Δύναμη πυρός ...


Ο Αναστάσιος Δεληγιάννης, Διοικητής Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας [με τα πολιτικά] σε παλιότερη παρουσίαση εξάρθρωσης κυκλώματος. Επί θητείας του

Πάνω απ' όλα άνθρωπος


Συγκλονισμένος ο κόσμος των δικαστών αλλά και όλος ο νομικός κόσμος πληροφορήθηκε τον θάνατο του εισαγγελέα εφετών Σωτήρη Μπάγια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 58χρονος εισαγγελέας, με λαμπρή και αξιοσημείωτη πορεία στο δικαστικό σώμα, κατέληξε στο Νοσοκομείο Μετροπόλιταν όπου είχε εισαχθεί με  σπάνια ίωση.
Είχε διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών  Αθηνών και είχε εκλεγεί με συντριπτική πλειοψηφία . Επί αυτής της θητείας του, το 2002, είχε συλληφθεί η 17 Νοέμβρη και είχε διακριθεί για τις άψογες διαδικασίες σε μιά κρίσιμη περίοδο. Δεν υπάρχει μεγάλη υπόθεση που να μην είχε απασχολήσει τον έμπειρο εισαγγελέα.

Εδώ Πολύγυρος ...

Τα Ντοκουμέντα
 Εμφάνιση

Εμφάνιση

Εμφάνιση

 Εμφάνιση 0bb3bc635c1a21b8603835ce784600fbec3419293c32855acb4455b7454f2448.jpg

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακινητών ναρκωτικών ουσιών
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθησαν 4 μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ακόμα μια 27χρονη

Τώρα το θυμήθηκαν


Αιγαίο: Διυπουργική για αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών
 
Την εκπόνηση νέου εθνικού σχεδίου δράσης για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Αιγαίου έχει αναλάβει διυπουργική ομάδα εργασίας.

Η ομάδα απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες των υπουργείων Εσωτερικών, Ναυτιλίας, Υγείας Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, υπό τον συντονισμό του υπουργείου Εσωτερικών και του γραφείου της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Συνταράσσεται το Ουζμπεκιστάν

Σεξπηρικού τύπου μηχανορραφίες για την διαδοχή του δικτάτορα της χώρας

Σκάνδαλα συνταράσσουν την πρώτη οικογένεια του Ουζμπεκιστάν



 
 
Το ερώτημα του ποιός θα διαδεχθεί τον επί 25 χρόνια δικτάτορα του Ουζμπεκιστάν, Ισλάμ Καρίμοφ, περιπλέκεται από ένα σεξπηρικού τύπου σκάνδαλο που συνταράσσει την «πρώτη οικογένεια» της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας της Κεντρικής Ασίας, αναφέρει σε ρεπορτάζ του, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Καλωσήρθατε στο Ουζμπεκιστάν, μία χώρα που τους τελευταίους μήνες φιλοξενεί ένα δράμα που θα μπορούσε να έχει βγει από την πένα του Σαίξπηρ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι: ένας δικτάτορας που κρατάει τη χώρα υπό τη σιδερένια του γροθιά για ένα τέταρτο του αιώνα, η γκλάμορους κόρη του που προοριζόταν για διάδοχος, και η σύζυγός του που συνωμοτούσε με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ενάντια σε αυτή τη διαδοχή. Είναι ένα δράμα για την εξουσία, δισεκατομμύρια δολάρια και διαφθορά. Επιπλέον κινούνται νομικές διαδικασίες που μπορεί να στείλουν την αγαπημένη του κόρη στη φυλακή για πολλά χρόνια» γράφει το Spiegel.

Παρωδία με τα Airbus

Το Δημόσιο ακόμη δεν έχει αποκτήσει τους τίτλους ιδιοκτησίας

Παρωδία με τα Airbus της Ολυμπιακής -ο λογαριασμός συντήρησης ανεβαίνει
Χρόνια μετά το τέλος της Ολυμπιακής το υπουργείο προσπαθεί ακόμη να πουλήσει τα τελευταία δύo Airbus A340-300



 
Πέντε χρόνια μετά τον πρώτο διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των «ορφανών» Airbus A340-300 της πάλαι ποτέ κρατικής Ολυμπιακής, το υπουργείο Οικονομικών... αναζητεί ακόμη τους τίτλους ιδιοκτησίας των δύο εναπομεινάντων αεροσκαφών. Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο της ιδιωτικοποίησης-παρωδία των τετρακινητήριων αεροπλάνων που εκτελούσαν τις διηπειρωτικές πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών και παροπλίστηκαν το 2009 με την πώληση του ομώνυμου ομίλου στην MIG.

Στο τέλος του 2011, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων επικύρωσε την πώληση των τεσσάρων Airbus στην αμερικανική Apollo Aviation με τίμημα 40 εκατ. δολάρια και με συμβατική ημερομηνία παράδοσης τον Φεβρουάριο του 2012. Τελικώς, η σύμβαση πώλησης υπεγράφη από τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα τον Ιούλιο του 2012.

Nτροπή σε βάρος στελέχους του ΣΔΟΕ



Σε αργία ο ελεγκτής εκατοντάδων offshore για τον έλεγχο ενός κουρείου
Το κτίριο του ΣΔΟΕ στην Αθήνα




 Αναστάτωση προκάλεσε στον χώρο του ΣΔΟΕ η αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να τεθεί σε πολύμηνη αργία ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ελεγκτικού μηχανισμού για μια «μηδαμινή υπόθεση» -όπως χαρακτηρίζεται- είσπραξης μερικών δεκάδων ευρώ από κουρείο σε μικρό χωριό. Ο συγκεκριμένος ελεγκτής είχε αναλάβει τον έλεγχο εκατοντάδων offshore εταιρειών και είχε επιβάλει πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματίες και εμπλεκόμενους σε παράνομες δραστηριότητες.

Η Βουλγαρία φτιάχνει φράκτη


Επεκτείνει τον φράχτη με την Τουρκία η Βουλγαρία




 Ενα νέο συνοριακό τείχος με την Τουρκία, με σκοπό να προστατεύσει την είσοδο και όχι την έξοδο αυτή τη φορά, υψώνει με εντατικούς ρυθμούς η Βουλγαρία.

Αντιμέτωπη με ένα μεγάλο κύμα μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική - και κατ’ επέκταση τον κίνδυνο εισροής τζιχαντιστών τρομοκρατών - η Ευρώπη ενισχύει τα μέτωπά της, ακόμη και στην πρώην σοβιετική Βουλγαρία, όπου μέχρι πριν από περίπου δυο δεκαετίες η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν η «διασπορά» των πολιτών της, σχολιάζουν οι New York Times.

Δουλέμποροι με φορτηγά

Τα Ντοκουμέντα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/06042015_diakinish1.JPG

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/06042015_diakinish2.JPG

Στη σύλληψη δύο μελών εγκληματικής οργάνωσης , που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από τη χώρα μας προς χώρες του εξωτερικού, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με την επιχειρησιακή συνδρομή υπαλλήλων του Τμήματος Δίωξης του Τελωνείου Ευζώνων Κιλκίς και του Τμήματος Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 68 και 67 ετών, σε βάρος των οποίων και πέντε (5) επιπλέον συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία για «Συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση» και παράβαση του Νόμου περί «Διευκόλυνσης παράνομης εξόδου μεταναστών-υπηκόων τρίτων χωρών από την ημεδαπή προς τρίτες χώρες».

Ο Κώστας για τον Παύλο



Τη Δευτέρα 6 Απριλίου ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την τρομοκρατία, την κυβέρνηση και το νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης.
Συνέντευξη Κ. Μπακογιάννη


Για την κυβέρνηση και τις επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με καταδικασμένους για τρομοκρατία
«Αυτή τη στιγμή έχουμε για πρώτη φορά στα χρονικά μια κυβέρνηση, η οποία διαπραγματεύεται και συνδιαλέγεται ανοιχτά, χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ με τους τρομοκράτες. Είναι δηλαδή σαφές ότι υπάρχει μία επικοινωνία ανάμεσα στα δύο μέρη, το οποίο νομίζω είναι πρωτοφανές ευρωπαϊκά.»
Για τον υπουργό αν. Προστασίας του Πολίτη