14/3/15

Η 29χρονη τίναζε το ταμείο της ναυτηλιακής


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ναυτιλιακής εταιρείας, προβαίνοντας σε ηλεκτρονικές συναλλαγές (αγορά αεροπορικών εισιτηρίων – κρατήσεις και διαμονή σε ξενοδοχεία) με τη χρέωση εταιρικής πιστωτικής κάρτας και την είσπραξη της αξίας των εν λόγω συναλλαγών από πολίτες.
Συνελήφθησαν στις 10-3-2015, μετά από αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κολωνάκι, Παιανία και Πετρούπολη), τέσσερις (4) ημεδαπές, ηλικίας 29, 30, 39 και 45 ετών, ενώ αναζητούνται δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 29 και 31 ετών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 29 και 33 ετών και άγνωστος αριθμός συνεργών του.

Σε λιμουζίνα η κόκα και ο Βούλγαρος

Τα Ντοκουμέντα



Συνελήφθη χθες (13-3-2015) το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια.

Tο χωριό που γεννά «μπράβους»

Οι «σπαρτιάτες» πολεμιστές Τανουάρ

Ινδία: το χωριό που γεννά «μπράβους»


Σε ένα νυχτερινό κλαμπ γεμάτο καπνό στον τρίτο όροφο του εμπορικού κέντρου Sahara, διασκεδάζοντας με τους ήχους του μπάσου της χορευτικής Bollywood μουσικής, βρίσκονται οι κάτοικοι της νέας Ινδίας - οι αντιπρόσωποι πωλήσεων και οι προγραμματιστές και οι εργαζόμενοι σε τηλεφωνικά κέντρα. Όλοι χορεύουν εκστασιασμένοι, τινάζοντας τα χέρια τους στον αέρα. Μέσα στο πανδαιμόνιο, μπορεί και να μην προσέξεις τους  περίπου πέντε με έξι μποντιμπιλντεράδες που κυκλοφορούν ανάμεσα στους πελάτες, προσέχοντας να μην ξεσπάσει κάποιος καυγάς.

Δύτες για τον Γιακουμάκη


Τσιγγάνικο μπραβιλίκι


Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε εκβιάσεις ημεδαπών ΡΟΜΑ εμπόρων, στο Άργος και το Ναύπλιο Αργολίδας.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης , πραγματοποιήθηκαν σήμερα (13.3.2015) το πρωί, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ, στη Νέα Κίο και στη Γλυκειά Αργολίδας, καθώς και στον Ασπρόπυργο Αττικής.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Άργους, Ναυπλίου, Ασπροπύργου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, καθώς και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αρκαδίας και Κορινθίας.

13/3/15

Έγινε του Βόλου


Βάρα Μπέο



Σχετικά με τα περιστατικά, που διαδραματίστηκαν σήμερα το μεσημέρι, με αφορμή τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β.), ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Με τον Συνταγματάρχη Ιωάννη Γεμενετζή

Στη Δ/νση Ιστορίας Στρατού

Τα αρχεία της Βέρμαχτ

Μπράβο στον Ήσυχο
http://www.mod.mil.gr/uploads/Dnsi_enimerosis/Images/ANYETHA/2015/2015-03-13/14_big.jpg



 
Την Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ησυχος. Ο ΑΝΥΕΘΑ ενημερώθηκε για το έργο που επιτελείται και  ξεναγήθηκε στο χώρο του αρχείο της ΔΙΣ όπου φυλάσσονται τα μικροφίλμς με τα αρχεία της Βέρμαχτ της περιόδου της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Στο συγκεκριμένο αρχείο περιέχονται πάνω από 400 χιλιάδες σελίδας και σύντομα ολοκληρώνεται η ψηφιοποίησή του ώστε να ακολουθήσει επιστημονική επεξεργασία και να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση της τεκμηρίωσης των ελληνικών απαιτήσεων για τις γερμανικές οφειλές της περιόδου 1941-1944.

Ο Θαλάσσης και ο Ρωμανός

Ο Γυμνασιάρχης τότε είχε απολυθεί επειδή είχε πάει μάρτυρας υπεράσπισης

Τον εκπαιδευτικό Γιώργο Θαλάσση, γυμνασιάρχη της Σχολής Μωραίτη, επέλεξε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την θέση του γενικού γραμματέα του κοινοβουλίου.
Ο κ. Θαλάσσης θα διαδεχθεί τον Αθανάσιο Παπαϊωάννου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γνωστοποιήσει στην κυρία Κωνσταντοπούλου εδώ και ημέρες την πρόθεσή του να αποχωρήσει μετά από πολυετή θητεία (τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας επί προεδρίας Φ. Πετσάλνικου και παρέμεινε και επί των ημερών του Ευ. Μεϊμαράκη).

Ο Βραζιλιάνος ...

Τα Ντοκουμέντα: Η κόκα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/13032015gada%202.jpg



Συνελήφθη χθες (12-3-2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βραζιλίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από το Σάο Πάολο Βραζιλίας μέσω Ρώμης.
Συγκεκριμένα ο 24χρονος αλλοδαπός μετέφερε ποσότητα κοκαΐνης, σε σακίδιο πλάτης, μέσα σε δύο (2) νάιλον συσκευασίες, που ήταν επιμελώς κρυμμένες στα τοιχώματα αυτού, συνολικού βάρους -939- γραμμαρίων.
Στην κατοχή του επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 640 Δολαρίων Η.Π.Α.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος, διακίνησης κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με ... σοκολάτες στο Γέρακα



Συνελήφθη χθες (12-3-2015) το μεσημέρι, στον Γέρακα Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 56χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αποδόμησης εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίσθηκε ο 56χρονος, ο οποίος διακινούσε ποσότητες κάνναβης σε διάφορες περιοχές της Αττικής και συνελήφθη.

Πονηρός ο 37χρονος



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη στο πλαίσιο επιχειρησιακών δράσεων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εξιχνιάστηκε υπόθεση παραβίασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και φοροδιαφυγής.
Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (12-03-2015) στην Αθήνα, 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.
Προηγήθηκαν ψηφιακές καταγγελίες σε βάρος συγκεκριμένης ιστοσελίδας, διότι καθιστούσε προσιτά στο κοινό μέσω διαδικτύου και διέθετε, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις (αγορά - πώληση - ΦΠΑ - φορολογία - πνευματικά δικαιώματα), οπτικοακουστικά έργα πάσης φύσεως.

Οι 500 του Μαραθώνα



Χθες (12-3-2015) το βράδυ, ομάδα πεντακοσίων (500) περίπου ατόμων συγκεντρώθηκε στη Λ. Μαραθώνος στο Γέρακα Αττικής και κατέλαβε το οδόστρωμα, προκείμενου να διενεργήσουν αυτοσχέδιους αγώνες με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα.
Στο σημείο μετέβη αστυνομική δύναμη η οποία δέχθηκε επίθεση με πέτρες και μπουκάλια από τους νεαρούς, οι οποίοι στη συνέχεια τοποθέτησαν στο οδόστρωμα κάδους απορριμμάτων και άλλα αντικείμενα.

Αθίγγανος εμβόλισε περιπολικό



 Συνελήφθη, χθες (12-03-2015) αργά το απόγευμα στην Χαιρώνεια Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, 24χρονος ημεδαπός ROMA , ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά αστυνομικών, κλοπή τροχοφόρου, αντίσταση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
Ειδικότερα, το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ενημερώθηκε για κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από την περιοχή της Αλίαρτου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και διενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις, ενώ παράλληλα συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Γιατρός και φαρμακοποιός στο κόλπο



Συνελήφθησαν στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο (2) ημεδαποί και ειδικότερα 50χρονος ιατρός και 64χρονος φαρμακοποιός, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, προχθές (10.3.2015) το βράδυ, ο 50χρονος κατελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, να κατέχει οκτώ (8) δισκία, που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά καθώς και δύο (2) ιατρικές συνταγές, από τις οποίες, όπως προέκυψε, η μία (1) ήταν πλαστογραφημένη από τον ίδιο, τα οποία κατασχέθηκαν.

Με πολυετή κάθειρξη ο δραπέτης


 Εντοπίστηκε κατόπιν συστηματικής έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συνελήφθη στην περιοχή της Μενεμένης, δραπέτης Σωφρονιστικού Ιδρύματος.
Πρόκειται για 37χρονο ομογενή, ο οποίος δεν επέστρεψε την 21-11-2014, ως όφειλε, στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, απ΄ όπου έλαβε τακτική εννιαήμερη άδεια και κρατούταν εκτίοντας ποινή κάθειρξης άνω των (23) ετών, για κλοπές.

12/3/15

Παιδόφιλος ο 67χρονος


Συνελήφθη  από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης του 1ου Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης, 67χρονος ημεδαπός για «Αποπλάνηση παιδιών κατ’ εξακολούθηση».

Χρήμα με ουρά σε κοτοστάσιο

Τα Ντοκουμέντα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/12032015gada7.jpg
 Έκανε καλή δουλειά η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/12032015gada1.jpg
 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/12032015gada4.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/12032015gada8.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/12032015gada3.jpg


Συνελήφθησαν χθες (11-3-2015) το πρωί, στην Αχαΐα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) άτομα, ένας ημεδαπός ηλικίας 51 ετών και ένας υπήκοος Ρουμανίας ηλικίας 41 ετών, για εμπορία ανθρώπων. Αναζητείται για την ίδια υπόθεση, Ρουμάνος υπήκοος, συνεργός τους.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, διερεύνησαν καταγγελία δύο (2) υπηκόων Ρουμανίας, οι οποίοι αιτούμενοι αρωγή και προστασία, κατήγγειλαν την εργασιακή τους εκμετάλλευση από ιδιοκτήτη επιχείρησης πτηνοτροφείου στην Αχαΐα.

Και η ταυτότητα της Αγγελικής

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/12032015dimosiopoihsh6.JPG
Φωτογραφίες καταφανώς πλαστού Δελτίου Ταυτότητας, υπό στοιχεία: ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Γεωργία του Βασιλείου και της Φωτεινής, γεννηθείσα 18-01-1990 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Κηφισιάς Αττικής, με αριθμό δημοτολογίου 36204/5 και ύψος 1.65, στο οποίο υπάρχει φωτογραφία της συλληφθείσας ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Αγγελικής.

Iδού ο "Ιάσωνας"

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/12032015dimosiopoihsh4.JPG
Πρόκειται για τον ΡΟΔΟΠΟΥΛΟ Χρήστο του Ηλία και της Βασιλικής, που γεννήθηκε την 10-09-1976 στην Αθήνα

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/12032015dimosiopoihsh1.JPG
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/12032015dimosiopoihsh2.JPG



Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού, δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, τα ακόλουθα:

Η λούφα ...



Στις μετακινήσεις - τοποθετήσεις των αστυνομικών που αποδεσμεύονται από φρούρηση στόχων και συνοδείες προσώπων, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
  • από υπηρεσίες φρούρησης στόχων και προσωπική συνοδευτική φρουρά αποδεσμεύονται συνολικά (868) αστυνομικοί,
  • ήδη (515) από αυτούς έχουν επιστρέψει στις Υπηρεσίες προέλευσής τους, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Σώματος και σύντομα αναμένεται να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών,
  • παράλληλα, αποδεσμεύονται (114) υπηρεσιακά αυτοκίνητα και (56) μοτοσικλέτες.

11/3/15

Τους βρήκαν



Εξιχνιάσθηκε, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η απόπειρα ανθρωποκτονίας και η ληστεία, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, που διαπράχθηκε την 25-9-2013 στα Καμίνια.
Δράστες είναι τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 19, 20, 24 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και συνέργειας σε αυτή, της ληστείας κατά συναυτουργία, των επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση του Νόμου περί όπλων και της αθλητικής νομοθεσίας.

Αναβολικά στα γυμναστήρια

Τα Ντοκουμέντα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/11032015gada.jpg


Στο πλαίσιο ερευνών για τον έλεγχο και την αποτροπή διακίνησης απαγορευμένων ουσιών (αναβολικών) σε αθλητικούς χώρους και χώρους εκγύμνασης, πραγματοποίησε χθες (10-3-2015) ελέγχους σε έξι (6) καταστήματα πώλησης ειδών άθλησης, ειδών διατροφής και ειδών σχετικών με την εκγύμναση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Πειραιά, Νίκαια, Κυψέλη, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ελληνικό).
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, σε κατάστημα στην Αγία Παρασκευή και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι παρακάτω απαγορευμένες ναρκωτικές και αναβολικές ουσίες σε σκευάσματα με διάφορες ονομασίες:

Tι τρέχει με την "αναβάθμιση" της ΕΛ.ΑΣ?


ΕΛ.ΑΣ:Αναβαθμίζεται ο ρόλος της στην πάταξη οικονομικών εγκλημάτων

Αλλαγές στη δομή της ΕΛ.ΑΣ. με αναβάθμιση του ρόλου της στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.

Όπως αναφέρει ο υπουργός στο έγγραφο που διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, οι αλλαγές αυτές συνίστανται:

Πακιστανοί Α.Ε

Τα Ντοκουμέντα


Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σπείρα που κατάρτιζε και διακινούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Συνελήφθησαν  στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 41, 42 και 47 ετών, μέλη της σπείρας.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και σε συνεργασία με το Τελωνείο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, εντοπίσθηκαν δύο (2) δέματα με 4.000 αυτοκόλλητες πλαστές άδειες παραμονής ( stickers ), χωρίς στοιχεία κατόχων, ίδιου τύπου με αυτές που χρησιμοποιούνται από τις Ελληνικές Αρχές.

[Ξανα]βρήκαν τον ληστή τραπεζών


Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) ένοπλες ληστείες που διαπράχθηκαν την 21-01-2014, σε υποκαταστήματα τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. αντίστοιχα, στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των πέντε δραστών, 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ενόπλων ληστειών κατ’ εξακολούθηση και διακεκριμένων κλοπών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα πρωινές ώρες της 21-01-2014 , οι τέσσερις από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έθραυσαν με βαριοπούλα την τζαμαρία υποκαταστήματος τράπεζας και οι τρεις εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου με την απειλή όπλων (δύο Kalashnikov και ενός πιστολιού), αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των (10.695) ευρώ.

Επιστολή πατέρα Αγγελικής


«Ένα μεγάλο ευχαριστώ» εκφράζει με δήλωση του προς την μητέρα των κρατούμενων για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία κρίθηκε πρόσφατα προφυλακιστέα ως μέλος της οργάνωσης, ο πατέρας της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου, Παναγιώτης Σπυρόπουλος.
Ο πατέρας της Αγγελικής Σπυροπούλου, η οποία προφυλακίστηκε πρόσφατα καθώς της αποδίδεται κεντρικός ρόλος στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» που φέρονται να κατέστρωναν από κοινού μέλη των «Πυρήνων» με τον Χριστόδουλο Ξηρό, τονίζει πως η προφυλάκιση τόσο της μητέρας όσο και της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου είναι «άδικη» και αποσκοπεί στην «ψυχολογική πίεση» των εν λόγω κρατούμενων και των οικογενειών τους.

Αναβλήθηκε το εφετείο Κορκονέα


Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, των δύο ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων, στη Λαμία, οι συνήγοροι υπεράσπισης των Κορκονέα-Σαραλιώτη, ζήτησαν αναβολή της δίκης πράγμα το οποίο εισηγήθηκε και η εισαγγελική έδρα και τελικά δέχτηκε το δικαστήριο.

Όπως υπογραμμίστηκε, κατά τη διάρκεια της σύντομης συζήτησης στο δικαστήριο, η ημερομηνία για την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα και όπως ειπώθηκε θα γίνει είτε νωρίς το φθινόπωρο του 2015, είτε νωρίς την άνοιξη του 2016. 

Οι δικαστές της Χρυσής Αυγής

Πρόεδρος Λεπενιώτη, Εισαγγελέας Οικονόμου

Κληρώθηκε το δικαστήριο που θα δικάσει τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής
Η ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των φυλακών κορυδαλλού στην οποία έχουν διεξαχθεί όλες οι δίκες για υποθέσεις τρομοκρατίας

Κληρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι Δικαστές και Εισαγγελείς που θα δικάσουν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πρόεδρος του Δικαστηρίου θα είναι η Μαρία Λεπενιώτη αναπληρωτής πρόεδρος η Μαρία Βάρκα, μέλη οι Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόγλου και αναπληρωματικό μέλος ο Δημήτρης Ανέστης.

Εισαγγελέας της έδρας θα είναι η Αδαμαντία Οικονόμου με αναπληρωματικό της τον Στέλιο Κωσταρέλλο.

Με κλεμμένο ο Τούρκος


Συνελήφθη χθες (10-3-2015) το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 46χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών και περί όπλων.
Ειδικότερα, ο δράστης, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.
Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που ακολούθησε από τους αστυνομικούς και τους αξιωματούχους του FRONTEX , προέκυψε ότι το αυτοκίνητο είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Γερμανίας, ως όχημα κλεμμένο – υπεξαιρεθέν – απολεσθέν.

Του βγάζουμε το καπέλο

Ανώτατος "ειδικού βάρους"
Δεν θα σας πούμε τώρα το βαθμό, αλλά ο Ανώτατος που υπηρετεί στην περιφέρεια  είναι καρδιοκατακτητής. Δεν το λέμε με κακή και πόσο περισσότερο με ειρωνική διάθεση, καθώς γνωρίζουμε πως διαθέτει ήθος και καλή καρδιά. Άξιος,

Με χάσις στη Λάρισα

Tα Κατασχεμένα
 

Εντοπίστηκε  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, οικία που χρησιμοποιούταν ως χώρος αποθήκευσης – απόκρυψης ναρκωτικών και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης.

10/3/15

Φρουρός-μανεκέν για Σμπώκο

Ευελπίδων
Κατάθεση Σμπώκου για το κύκλωμα εκβιασμών μέσω Κορυδαλλού

Ο καταδικασμένος για την υπόθεση των Εξοπλιστικών Γιάννης Σμπώκος προσέρχεται στο γραφείο του ανακριτή προκειμένου να καταθέσει

 
Ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών και καταδικασμένος σε 16 χρόνια για τις μίζες εξοπλιστικών Γιάννης Σμπώκος κατέθεσε ως μάρτυρας επί δύο ώρες στους ανακριτές Διαφθοράς κυρία Ρέα Κατσιβέλη και κ. Δημήτρη Φούκα περιγράφοντας με λεπτομέρειες όλο το σκηνικό εκβιασμού του από το κύκλωμα «νονών» στον Κορυδαλλό. Πέρασε το κατώφλι των ανακριτών διαφθοράς στην Ευελπίδων συνοδευόμενος από άνδρες της Αστυνομίας.

Περιέγραψε σκηνές που διαδραματίστηκαν μέσα στον Κορυδαλλό με πρωταγωνιστές τους επικεφαλής του κυκλώματος Γιάννη Σκαφτούρο και Παναγιώτη Βλαστό. Μεταξύ άλλων δέχτηκε και ερωτήσεις για τη συμμετοχή και του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση εκβιασμού του, αλλά και στις βομβιστικές ενέργειες εναντίον της αδελφής του στη Νέα Ερυθραία. Αντικείμενο άλλωστε της έρευνας είναι αν τις πληροφορίες για τους συγγενείς του Ι. Σμπώκου τις είχε δώσει στο κύκλωμα ο πρώην υπουργός.

Σεκιούριτι στον Τύρναβο


Σεκιούριτι θα φυλάνε το αρδευτικό δίκτυο στη Λάρισα



 
 
Δραστικά μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά κρούσματα κλοπών στο αρδευτικό τους δίκτυο αποφάσισαν να λάβουν οι αγρότες στον Τύρναβο.

Οι κλοπές δεν αφορούν μόνο αφαίρεση χαλκού και μπρούντζου, αλλά και διάφορα άλλα εξαρτήματα άρδευσης.

Έτσι, ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου απευθύνθηκε σε εταιρεία σεκιούριτι, η οποία θα αναλάβει, από εδώ και πέρα, τη φύλαξη του αρδευτικού δικτύου, υλοποιώντας και σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης του οργανισμού.

Οι ιδιαιτερότητες του Ιάσονα



Επιστολές «Πυρήνων»: Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. οι ιδιαιτερότητες του «Ιάσονα»



 
«Εξω, εκτός από σένα, δεν είχαμε άλλους συντρόφους εκτός από τον Ιάσονα, που όμως έχει τις ιδιαιτερότητες που ξέρεις». Η φράση αυτή σε επιστολή έγκλειστων «Πυρήνων» προς την 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου - τη μνημονεύουν με τον κωδικό «Κώστας» - έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που προσπαθεί να διερευνήσει την πλήρη δράση των μελών της εν λόγω οργάνωσης αλλά και της «Σέχτας Επαναστατών», η οποία ευθύνεται για δύο δολοφονίες, ενός αστυνομικού και ενός δημοσιογράφου την περίοδο 2009-2010.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει αποκρυπτογραφήσει κωδικοποιημένες αναφορές που συνδέουν τον «Ιάσονα» με τη «Σέχτα», αφού η τελευταία είχε προγραμματισθεί να επανεμφανιστεί για να αναλάβει την ευθύνη της αποστολής του δέματος-βόμβας στο ΑΤ Ιτέας. Η βόμβα αυτή δεν εξερράγη και οι αστυνομικοί ανίχνευσαν στον εκρηκτικό μηχανισμό ίχνη DNA ενός ήδη συλληφθέντος στο Γαλάτσι 39χρονου καθηγητή Πληροφορικής, για τον οποίο σημειώνουν ότι είναι αυτός με τον κωδικό «Ιάσονας».

Πονηρός ο Καμίνης

Τάχαμ και δήθεμ ...
Αφού  άφησε να περάσει το άνοιγμα των κέντρων κράτησης, πήγε στην Κατεχάκη και είπε πως "δεν πρέπει η Αθήνα να γυρίσει στην κατάσταση που επικρατούσε πριν 2,5 χρόνια με τους αλλοδαπούς"
 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος σε θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, συνάντησε σήμερατο  στο Γραφείο του, τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν στην πόλη της Αθήνας, με επίκεντρο το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας και την αστυνόμευση – ευταξία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Γιάννης Πανούσης, με την ευκαιρία της συνάντησης, δήλωσε τα ακόλουθα: