21/2/15

Άριστη η Αστυνόμος

Πτυχία σε 72






Απονεμήθηκαν τα πτυχία στους (72) συνολικά Αξιωματικούς, της 3ης εκπαιδευτικής σειράς του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.) της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Τελετή αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε σήμερα (20.02.2015) το πρωί, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αμυγδαλέζα Αττικής.
Τα πτυχία, απένειμε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης ο οποίος προηγουμένως απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, κ. Νεκτάριος Κιούλος.
Η Διοικητής της Σχολής, Ταξίαρχος Σταματίνα Μίζη κατά τη διάρκεια της τελετής ανάγνωσε την Ημερήσια Διαταγή, δίνοντας παραινέσεις και οδηγίες για θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος.

Τσιγγάνοι οι ληστές

Χτυπούσαν με τα γερόντια στα σπίτια

Σχετικά με την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, ανακοινώνεται ότι από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, διακριβώθηκε η συμμετοχή τριών ακόμη ατόμων στην ομάδα.

Έφυγε η 1η 20αδα


Οι πρώτοι 20 κρατούμενοι μετανάστες της Αμυγδαλέζας αφέθηκαν χθες το απόγευμα ελεύθεροι, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν αιτηθεί άσυλο και κάποιοι κρατούνταν από 12-17 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπ. Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και η αναπληρώτρια υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου έχουν δεσμευτεί ότι η Αμυγδαλέζα θα κλείσει εντός 100 ημερών και θα δημιουργηθούν ανοιχτές δομές φιλοξενίας μεταναστών.

20/2/15

Τροχονόμος με ηρωίνη

Έκτακτο
Άνδρες της Ασφάλειας Καρδίτσας συνέλαβαν αστυνομικό της Τροχαίας Τρικάλων με 113 γραμμάρια ηρωίνης. Ο  νεαρός ισχυρίστηκε πως είναι χρήστης και πως εκανε το ... βαποράκι για να μεταφέρει ηρωίνη από την Αθήνα.

Ακολουθούσαν τα ίχνη του δολοφόνου


Δια χειρός Παν. Στάθη ...

 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/20022015.gada1.JPG
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/20022015.gada2.jpg

Παρουσίαση του Διοικητή Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Παναγιώτη Στάθη και του Εκπρόσωπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Β’ Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλου, για τη σύλληψη Αλβανού κακοποιού, «σειριακού» παραβάτη που ενέχεται σε ανθρωποκτονίες και άλλα σοβαρά αδικήματα
Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος:
«Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας.
Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα εδώ.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, μετά από συστηματικές έρευνες συλλάβαμε 31χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος εμπλέκεται σε τρεις (3) ανθρωποκτονίες, στις περιοχές Νάξου, Τριπόλεως και Κυπαρισσίας. Παράλληλα, εξετάζεται η συμμετοχή του και σε σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων, και ειδικότερα αυτές των ληστειών και κλοπών.

Για γέλια ο Τούρκος πτέραρχος





Η πτήση του Αρχηγού της τουρκικής αεροπορίας έχει μαγνητοσκοπηθεί και το βίντεο έχει “ανέβει” στην επίσημη ιστοσελίδα της. Στο σχεδόν πεντάλεπτο βίντεο έχουν καταγραφεί στιγμές από την πτήση του πτέραρχου Οζτούρκ ο οποίος πέταξε με διθέσιο F- 16. Όπως φαίνεται από το βίντεο η πτήση από την Λέσβο ως το Καστελόριζο έγινε σε κάποιες στιγμές σε χαμηλό ύψος.

To εφετείο για Παναγόπουλο


Αντιμέτωπος με τους δράστες της απαγωγής του βρέθηκε ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, έξι χρόνια μετά το πολύκροτο περιστατικό που είχε γίνει πρώτο θέμα συζήτησης σε ολόκληρη τη χώρα.

Καταθέτοντας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο κ. Παναγόπουλος συγκλόνισε με τη στάση του, καθώς μόνο καλά λόγια είχε να πει για τους απαγωγείς του.

Ανέφερε μάλιστα ότι τους συγχωρεί για όσα πέρασε, επί οκτώ ημέρες που κρατούταν στα χέρια τους, μέχρι τη στιγμή που τον απελευθέρωσαν, παίρνοντας λύτρα ύψους 30 εκ. ευρώ.

Δίπλωμα με κόστος 3.600 ευρώ


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος σε βάρος δύο ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 17 και 18/2/2015 στη Θεσσαλονίκη, για την εμπλοκή τους σε υπόθεση παράνομης έκδοσης διπλώματος οδήγησης. Συγκεκριμένα πρόκειται για 48χρονη υπάλληλο σε σχολή οδηγών στη Θεσσαλονίκη και 44χρονο ιδιοκτήτη σχολής οδήγησης, σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας.
Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική καταγγελία οδηγού, ο οποίος απευθύνθηκε στην 48χρονη υπάλληλο της σχολής οδηγών στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τον διευκολύνει για την επέκταση του διπλώματός του, από Β’ σε Γ’ κατηγορία, χωρίς να τηρηθούν οι σχετικές διαδικασίες.
Η υπάλληλος, απαίτησε το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ, προκειμένου α μεσολαβήσει, σε συνεργασία με τον 44χρονο ιδιοκτήτη της σχολής οδηγών, για τη διευθέτηση της παράνομης μετατροπής του διπλώματος.

Και ενεχυροδανειστές στο κόλπο



Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας που διοικεί ο Δημήτρης Γιοβανίδης [φωτο] εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε οικίες στην περιοχή του Πειραιά.
Συνελήφθησαν, πρωινές και απογευματινές ώρες της 18-2-2015, στον Πειραιά, τρείς (3) ημεδαποί, δύο άνδρες ηλικίας 27 και 36 ετών και μία γυναίκα 31 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο (2) ημεδαποί συνεργοί τους ηλικίας 31 και 37 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, βαριές σωματικές βλάβες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Ένστολοι νεκροί στο δρόμο

2015 – ΕΤΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 Σωματείο Ειδικών Φρουρών:

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια  ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι με την είδηση ενός σοβαρού τραυματισμού  ενός θανάτου μετά από ένα τροχαίο ατύχημα. Ο συνάδελφος, ο γνωστός, ο φίλος συγκλονίζει με την είδηση του πρόωρου χαμού του και βυθίζει στο πένθος και στην απόγνωση οικογένειες και φίλους. Η συχνότητα όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα οδηγεί σε έναν τραγικό απολογισμό και σε μια εκατόμβη νεκρών, νέων κυρίως ανθρώπων, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πριν ή μετά την υπηρεσία και εκτός δουλειάς.   
             Έχουμε φτάσει στο οδυνηρό σημείο σχεδόν κάθε εβδομάδα να έχουμε και ένα νεκρό ,θύμα της ασφάλτου, χωρίς φυσικά να συνυπολογίζουμε τις  εκατοντάδες  των τραυματιών.
            Υπάρχουν σίγουρα τρόποι και ενέργειες που μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ενισχύοντας την πρόληψη, αρκεί να γίνει συνείδηση όλων μας η προσωπική προσπάθεια  με ατομικά προληπτικά μέτρα αλλά και η συλλογική προσπάθεια με επιμορφωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Κανονικά οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ

Αναβάλλονται για δύο μήνες οι κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα


Αναβάλλονται για δύο μήνες οι κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα
Από πρόσφατη έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι 

Αναβάλλονται οι τακτικές κρίσεις αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, έτους 2015, για χρονικό διάστημα μέχρι δύο μήνες. Αυτό ορίζεται σε απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκου Βούτση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 (τεύχος Β΄, Αρ. Φύλλου 251).

Με ανιχνευτή και περίστροφο

Τα Κατασχεμένα


Συνελήφθη χθες (19-2-2015) το πρωί, στον Μεγαλόκαμπο Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 47χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

200 DNA την ημέρα από το Ελληνικό CSI

Βλέπε Ταξίαρχος  Πλουμής


Αρωμα CSI στα Εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ.

Ενα νέο αμερικανικό «ρομπότ», κόστους περίπου 650.000 ευρώ, για την αυτόματη ανάλυση και αποθήκευση ως και 200 δειγμάτων DNA κάθε ημέρα, ετοιμάζεται να αποκτήσει η ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για την πιο εξελιγμένη τεχνολογία στη μαζική, ταχύρρυθμη ανάλυση δειγμάτων βιολογικού υλικού που θα διαθέτουν πλέον τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα διευρυνθεί ταχύτατα η τράπεζα δεδομένων DNA στη χώρα μας, η οποία εκτιμάται ότι σήμερα διαθέτει συνολικά περίπου 13.500 δείγματα γενετικού υλικού από διάφορες «σκηνές» εγκλήματος, από τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί περίπου τα 700.

Μαρτύριο δίχως τέλος



Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση 20χρονου σπουδαστή στα Ιωάννινα

Το ενδεχόμενο απονενοημένου διαβήματος - λόγω σχετικά χαμηλής βαθμολογίας του σε πρόσφατες εξετάσεις - διερευνούν πλέον στελέχη της ΕΛΑΣ σχετικά με την εξαφάνιση, προ δύο εβδομάδων, του 20χρονου Ρεθυμνιώτη σπουδαστή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί φέρεται να έχουν σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας από άλλους σπουδαστές από την Κρήτη, για τους οποίους υπήρχαν καταγγελίες ότι είχαν παλαιότερα παρενοχλήσει και περιπαίξει τον 20χρονο σπουδαστή.

Άρχισαν οι ... εξαιρέσης


Ειδική μεταχείριση για τους δικαστικούς λειτουργούς που φρουρούνται ζητεί η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας.

Με αφορμή την πρόσφατη εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Πανούση, σύμφωνα με την οποία δρομολογείται δραστική μείωση του αριθμού των αστυνομικών στους οποίους έχει ανατεθεί η φρούρηση προσώπων - στόχων, οι εισαγγελείς της χώρας επισημαίνουν ότι η ρύθμιση δεν πρέπει να αφορά δικαστικούς λειτουργούς. 

Με όπλα κ.α ο Δραμινός

όπλων και φυσίγγια



Συνελήφθη χθες (19-2-2015) το πρωί, στον Μεγαλόκαμπο Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 44χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Mέχρι και λίρες

Τα Ντοκουμέντα

Μετά από συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, συνελήφθη χθες (19-2-2015) το μεσημέρι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, 54χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος για κατοχή σημαντικού αριθμού αρχαίων νομισμάτων και άλλων αρχαίων αντικειμένων.
Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε στο κατάστημα του 54χρονου, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός αρχαίων νομισμάτων και συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ξανά πρωταγωνιστής

Διοικητής Ασφάλειας Νίκαιας
Ξεδόντιασε την συμμορία των τριών Ελλήνων που έβγαζε τα χρυσά δόντια από ηλικιωμένες

Μόντι ο serial killer


 Ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, με αποτέλεσμα να εξαφανισθεί, είχαν αφήσει οι δικαστικές αρχές και έναν 35χρονο συνεργό του 31χρονου Αλβανού serial killer, που καταζητείται για τέσσερις φόνους στη Νάξο, στην Τρίπολη, στο χωριό Βούρβουρα Αρκαδίας αλλά και στην Σπηλιά Μεσσηνίας. Αυτός είναι ο άγνωστος φάκελος του 31χρονου κατά συρροή -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ- δολοφόνου «Παπαγιάνι» Εντμοντ ή Μόντι ή «Βαγγέλη» που αναζητείται από ελληνικές και ξένες διωκτικές αρχές σαν ένας από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς που έχουν δράσει ποτέ στην χώρα μας.

Ο προσδιορισμός της δράσης του 31χρονου αλλοδαπού φέρεται να υπήρξε μετά την ανθρωποκτονία -ανακαλύφθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2014- μίας 59χρονης ζωγράφου η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, στην περιοχή Γαλανάδο, με δεμένα τα χέρια της ενώ στον λαιμό της υπήρχε τυλιγμένο ύφασμα.

19/2/15

... Mιλάνε τα τηλέφωνα


«Μιλάνε» τα τηλέφωνα για τους δύο τόνους ηρωίνης
Το «Noor 1» είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Ντουμπάι και η φόρτωση των δύο τόνων ηρωίνης έγινε εν πλω στον Περσικό Κόλπο
 
Σειρά τηλεφωνικών κλήσεων που είχαν επιχειρηματίες - δεν έχουν εμπλακεί ως σήμερα στην υπόθεση - με κατηγορουμένους για την εισαγωγή δύο τόνων ηρωίνης τον περασμένο Ιούνιο στην Ελευσίνα μπαίνουν πλέον στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών που ερευνούν την πολύκροτη υπόθεση. Τα τελευταία 24ωρα έχουν εισαχθεί στη δικογραφία όλα τα δεδομένα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων εμπλεκομένων στην υπόθεση, από τα οποία, όπως φαίνεται, προκύπτουν εκπλήξεις για νέες επαφές και «διασυνδέσεις» προσώπων και τα οποία προσπαθούν να εκμεταλλευθούν οι δικαστικοί λειτουργοί.

... "Εκτός Περιοχής"



Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες και εφιστά την προσοχή για την αποφυγή εξαπάτησής τους από απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις που αποσκοπούν στην υφαρπαγή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και συγκεκριμένα πολύ προσωπικών τους (χωρίς ενδύματα) φωτογραφιών ή αρχείων βίντεο.
Πιο αναλυτικά, τα θύματα, κυρίως γυναίκες, δέχονται κλήση στο σταθερό ή κινητό τους τηλέφωνο, από άγνωστο αριθμό και ένδειξη στην αναγνώριση κλήσης "Εκτός Περιοχής". Στο τηλεφώνημα, ο καλών ισχυρίζεται με αλλοιωμένη φωνή ότι είναι στενό συγγενικό τους πρόσωπο και επικαλούμενος διάφορες προφάσεις καταφέρνει και τις καταπείθει να του αποστείλουν προσωπικές τους (γυμνές) φωτογραφίες ή αρχεία βίντεο, σε συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τους υποδεικνύει.

Tα σχέδια του Πάνου για την επάνδρωση

Τα σχέδια Καμμένου για την Εθνική Αμυνα της χώρας

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι αν η κυβέρνηση δεν πάρει αυτό που θέλει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους της, θα το κάνει Κούγκι προκάλεσε κινητικότητα στους στρατιωτικούς συντάκτες που είχαν συνάντηση μαζί του στο δώμα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού στο Πεντάγωνο. Αμέσως, άλλοι άρχισαν να στέλνουν μηνύματα μέσω των κινητών τους τηλεφώνων και άλλοι να γράφουν στα tablets ενημερώνοντας τα μέσα ενημέρωσης στα οποία εργάζονται.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν χαλαρός και έτοιμος να μιλήσει για όλα τα θέματα του χαρτοφυλακίου του, αλλά το θερμόμετρο ανέβηκε όταν η συζήτηση εισήλθε στη διαπραγμάτευση για το οικονομικό πρόγραμμα. Ο κ. Καμμένος ήταν αποφασισμένος όπως φαίνεται να μιλήσει χωρίς περιστροφές. Τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμοι να πάνε μέχρι τέλους και δεν θα κάνουν πίσω. Απέκλεισε κάθε σύνδεση ανάμεσα στη δανειακή σύμβαση και στο Μνημόνιο, ενώ δεν απέκλεισε ακόμη και την προσφυγή σε δημοψήφισμα, εφόσον κάτι τέτοιο χρειαστεί. Πάντως, εκτίμησε ότι μπορεί να βρεθεί ένας συμβιβασμός επί του εγγράφου του Πιερ Μοσκοβισί.

Με το τσουβάλι τα όπλα

Τα Ντοκουμέντα

Η συντονισμένη δράση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού όπλων και πυρομαχικών, καθώς και ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε σπίτι 51χρονου ημεδαπού σε χωριό των Σερρών.
Ειδικότερα, χθες (18-02-2015) το μεσημέρι, εντοπίστηκε ο 51χρονος σε χωριό των Σερρών και σε έρευνα που έγινε στην οικία του εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μπήκαν και στο μαντρί οι ληστές

Ο Αστυνόμος Κατσαντώνης επί τω έργω
Στα αριστερά ο διοικητής Ασφαλείας Τρίπολης
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο (2) υποθέσεις ληστειών, δεκαέξι (16) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρα, σε οικίες και οχήματα, καθώς και έντεκα (11) κλοπές οχημάτων, στην Αρκαδία, την Ακράτα Αχαΐας και τη Λογγά Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δώδεκα (12) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 24 έως 49 ετών , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Τους βρήκαν!


Στην εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε από τις αρχές του μήνα ληστείες σε βάρος πολιτών χρησιμοποιώντας βαριοπούλες, αιχμηρά αντικείμενα κ.α. και δρούσε σε περιοχές του Πειραιά εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δυο περιπτώσεις στα Καμίνια και μια στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν τρια από τα πέντε άτομα που αποτελούσαν τη σπείρα ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των άλλων δυο.

Ύποπτος για το φόνο εικαστικού



Ανακρίνεται ύποπτος για δολοφονίες που έχουν γίνει στην επαρχία


Μια σειρά δολοφονιών που διαπράχθηκαν στην επαρχία εξιχνίασαν οι αστυνομικοί με τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός αλλοδαπού (υπήκοου Αλβανίας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες) τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Πάτρα. Ανάμεσα στα εγκλήματα στα οποία φέρεται να εμπλέκεται είναι 59χρονης εικαστικού που έγινε στη Νάξο στις 11 Οκτωβρίου.

Ο ιατροδικαστής


Η δήλωση του Υποστράτηγου Καραμαλάκη για το 2ο έγκλημα


Η φρίκη στα Χανιά


Εδώ σκότωσαν το ζευγάρι των Κρητικών

Κρήτη: Σε αυτό το δωμάτιο έσφαξαν το άτυχο αντρόγυνο - Τα νέα στοιχεία και οι εκτιμήσεις για το διπλό φονικό που συγκλονίζει (Βίντεο)!

Τους βασάνισαν

Το σπίτι του ζευγαριού
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το διπλό φονικό στην Κρήτη! Εκτός από τις μαχαιριές τη χτυπούσαν και με ξύλο!

Ανατριχιάζουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έκανε ο ιατροδικαστής Χανίων, Σταμάτης Μπελιβάνης στο ζευγάρι που δολοφονήθηκε άγρια το βράδυ της Κυριακής.
Πρόκειται για το έγκλημα που έχει ήδη συγκλονίσει όλη την Κρήτη που ήρθε στο φως όταν ο γιος του ζευγαριού, όπως είπε, έψαχνε τους γονείς του και τους βρήκε μέσα σε μία λίμνη αίματος στο σπίτι τους στο Σφηνάρι Κισάμου.

Ξεδόντιασαν γριούλα


Στην οδό Κολοκοτρώνη 2, στο Κερατσίνι, την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015.  σπίτι της ηλικιωμένης μπήκε ο ένας ληστής αφού έσπασε τη τζαμόπορτα της μονοκατοικίας και παρά το γεγονός πως απέναντί του είχε μια γριούλα, δε δίστασε να την βασανίσει και να την εξευτελίσει με τον πιο φριχτο τρόπο.
Εδεσε τη γυναίκα στο κρεββάτι της έβαλε στο στόμα σκόνη απορρυπαντικού
Η γυναίκα του έλεγε πως δεν έχει ούτε λεφτά, ούτε χρυσά. Τοτε ο ληστής της έμπηξε βελόνες σε όλο της το σώμα ενώ την χτύπαγε στα πλευρά. Στη συνέχεια δεν δίστασε να της βγάλει μια χρυσή γέφυρα από το στόμα, ξεδοντιάζοντας την.

Συμβαίνουν αυτά στην ΑΔ Άρτας;

Πήρα ένα γράμμα

Γιατί αν συμβαίνουν είναι αδύνατον να μην τα γνωρίζει ο υποφαινόμενος αστυνομικος διευθυντής κύριος Σκούμας
"Επιτέλους ας ελέγξει κάποιος αρμόδιος και την ΑΔ Άρτας . Ως πότε θα υπάρχει αυτή η ασυδοσία;  Καμία υπηρεσία δεν έχει οχήματα να πραγματοποιήσει περιπολίες , ούτε περιπολικά, ούτε συμβατικά. Βλέπουμε όμως στην Διεύθυνση κάθε Αξιωματικό να έχει και από ένα όχημα (καινούργιο) , και να το χρησιμοποιεί καθαρά για προσωπική του χρήση , πηγαίνοντας στο χωράφι του , ή στο εξοχικό του ! Υπάρχει επίσης αξιωματικός που ήδη έχει διαλύσει δύο περιπολικά πηγαίνοντας παρανόμως στο χωριό του που φυσικά είναι εκτός ορίων του νομού Άρτας  ,  καμία έρευνα  να μην έχει πραγματοποιηθεί για καταλογισμό ευθυνών , αλλά να συνεχίζει να παίρνει καινούργια οχήματα και να συνεχίζει να κάνει τις προσωπικές του δουλειές.

Έβαλαν μαντήλι στο στόμα 95χρονης

Ο ΑΔ Καρδίτσας Βασίλης Καραπιπέρης. Οι υπηρεσίες του έδρασαν αστραπιαία για την σύλληψη των ληστών που χτυπούσαν ηλικιωμένους
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στην διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Ειδικότερα, την Δευτέρα (17.02.2015) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), καθώς και από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, τα τέσσερα μέλη της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας από 22 έως 32 ετών.

Όμορφη Γουμενίτσα μου!

Που λέει και το τραγούδι

Το "παπαγαλάκι" που θυμήθηκε τον Προκόπη


Ο κακός "κουτσομπόλης" θέλει να πάει και στο προεδρικό μέγαρο

Τον ... έπιασαν προχθές και οι κάμερες να χασκογελά σαν "χάχας". Κάποτε που ο Προκόπης είχε χαρτοφυλάκιο το «παπαγαλάκι» … άνεργο γαρ, έβγαζε ένα κομμάτι ψωμί στην Κατεχάκη και παρίστανε τον ... κακομοίρη. Τώρα τον πήρε ο πόνος και ξαναθυμήθηκε τον Προκόπη και έτρεξε στο γραφείο του να τον «ευχηθεί». Έρποντας και γλείφοντας και αυτός …

18/2/15

O "Κάπτεν" Παπανικολάου στο μικρόφωνο




Συνελήφθη, χθες (17-2-2015) το βράδυ στην Πάτρα, στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων αστυνομικών ερευνών, 29χρονος ομογενής από την Αλβανία, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές.
Παράλληλα, συνελήφθησαν ένας 30χρονος ημεδαπός και μια 29χρονη ημεδαπή, που κατηγορούνται για συνέργεια σε δύο ληστείες που είχε διαπράξει ο 29χρονος.
Ο εντοπισμός και η σύλληψη του 29χρονου ομογενή είναι αποτέλεσμα στοχευμένων αναζητήσεων που πραγματοποίησε ειδική ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, καθώς είχε διαπράξει έξι ληστείες σε διάφορες περιοχές της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας.

Τι είδε ο Πανούσης!

Αμυγδαλέζα: Βίντεο Ντοκουμέντο

Η «Λίτσα» το παράκανε με τη βόμβα


Βαρυποινίτης για επίθεση σε εισαγγελέα: Η «Λίτσα» το παράκανε με τη βόμβα...
Ό,τι άφησε πίσω της στην περιοχή η ισχυρή έκρηξη τον Ιούλιο του 2013 στη Λάρισα, σε πολυκατοικία όπου διέμενε η εισαγγελέας που είχε ασχοληθεί υποθέσεις ισοβίτη

«Εγώ είχα δώσει εντολή να βάλουν τη βόμβα στην εισαγγελέα στη Λάρισα αλλά είχα ζητήσει να φτιάξουν μια μικρή βόμβα. Δεν ξέρω γιατί οι συγγενείς μου έφτιαξαν εκρηκτικό μηχανισμό τέτοιας ισχύος».

Σε αυτό το ιδιότυπο σκεπτικό, του τύπου «εγώ ήθελα να ανατινάξω το σπίτι αλλά όχι και τόσο πολύ», φέρεται έτοιμος να προχωρήσει -σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς και δικαστικούς κύκλους- τις επόμενες ώρες στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Λάρισας γνωστός βαρυποινίτης που κατηγορείται για τη βομβιστική επίθεση πριν από ενάμιση χρόνο σε σπίτι δικαστικής λειτουργού στη θεσσαλική πόλη.