31/1/15

Το πολυσυζητημένο πλάνο στα Ίμια


Ο Γιάννης Ρουμπάτης στην ΕΥΠ


O δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης τοποθετείται με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα διοικητής της ΕΥΠ.


Ο Γ. Ρουμπάτης γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα, σπούδασε στις ΗΠΑ, και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον.
Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας Το Βήμα στην Ουάσινγκτον. Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.

Ηρωίνη σε προφυλακτικά

Προμαχώνας: Από την Βουλγαρία


Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα εισαγωγής και διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών , πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας αιφνιδιαστική επιχείρηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση ποσοτήτων ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία (3) μέλη του δικτύου διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών και συγκεκριμένα τρεις ημεδαποί, ηλικίας 51, 56 και 44 ετών (2 άνδρες -1 γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Έμπαινε Κατσαντώνη ...

Τα Ντοκουμέντα


Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης που διοικεί ο Λάμπρος Κατσαντώνης  εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης), στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, χθες (30.1.2015) το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 22 και 21 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας (1) 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Τους τίναζε τις κάρτες στον αέρα


Τέλος στην έκνομη δραστηριότητα νεαρού άνδρα, ο οποίος προέβαινε σε διαδικτυακές παραγγελίες ηλεκτρονικών συσκευών, χρησιμοποιώντας παρανόμως στοιχεία πιστωτικών καρτών ανυποψίαστων πολιτών, έθεσε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη μετά από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, 25χρονος ημεδαπός, τη στιγμή που παραλάμβανε δέμα, από υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών, στην περιοχή της Θέρμης.

30/1/15

Το τόλμησε

Ίμια


Όπως είχε προγραμματιστεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποίησε ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων όπου το 1996 έπεσαν οι τρείς Έλληνες αξιωματικοί.

Σε κόκκινο συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ

Ta Kaτασχεμένα

 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/30012015gada5.JPG
 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/30012015gada1.JPG

 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/30012015gada3.JPG

 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/30012015gada7.JPG

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε κλοπές ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία με χρήση κατάλληλου εξοπλισμού πλαστογραφούσαν και στη συνέχεια πωλούσαν σε αλλοδαπούς.
Συνελήφθησαν προχθές (28.01.2015) το απόγευμα, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Ομόνοια), μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ ηλικίας 39 και 44 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλα μέλη της οργάνωσης.

2o διαμέρισμα Τζιχαντιστών στην Αθήνα



Βρήκαν κι άλλο διαμέρισμα των τζιχαντιστών στην Αθήνα



Ένα δεύτερο διαμέρισμα, μετά από αυτό του Παγκρατίου, κοντά στον σταθμό Λαρίσης που χρησιμοποιείτο από Αλγερινούς που φέρεται να σχετίζονταν με τον «πυρήνα τζιχαντιστών» του Βελγίου εντόπισε η ΕΛΑΣ.

Μέσα στο διαμέρισμα - όπως αποκαλύπτει «Το Βημα» - οι ελληνικές διωκτικές αρχές εντόπισαν επτά γαλλικά διπλώματα οδήγησης, τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη σταλθεί στο εξωτερικό για να διασταυρωθούν με άλλα στοιχεία της έρευνας για την δράση των τζιχαντιστών.

Μιλάει και από πάνω

Για τη Ν.Δ. και την εκλογική της ήτταΜπαλτάκος για ΝΔ: «Πιο κέντρο, πεθαίνεις»
«Αυτές είναι πολιτικές αναλύσεις με τις οποίες ούτε γι’ αστείο δεν συμφωνώ. Αν η Ν.Δ. θέλει να στραφεί στο Κέντρο, δεν μπορεί. Πιο Κέντρο, δεν γίνεται. Πεθαίνεις! Αν η Ν.Δ. θέλει να στραφεί προς το Κέντρο – στο οποίο ήδη βρίσκεται – θα καταδικαστεί μονίμως, όχι πρόσκαιρα. Θα παίζει στη Β’ πολιτική Εθνική. Πήγαν ψηφοφόροι στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ήταν εκδικητικοί. Όχι γιατί υπάρχει κάποια ιδεολογία, διότι το Κέντρο είναι κατάσταση και όχι ιδεολογία.

H ηρωίνη του 83χρονου πατέρα

Και ο γιος στο κόλπο
Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν χθες (29.01.2015) το απόγευμα στην πόλη της Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, δύο ημεδαποί, ένας 85χρονος και ο 43χρονος γιός του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Με μοτο ο Βαρουφάκης στο Μαξίμου

Το Ντοκουμέντο: Σήμερα

Θα πουλήσουν την θωρακισμένη του ... Αγά?

Πωλητήριο βάζει η κυβέρνηση στα υπουργικά αυτοκίνητα με απόφαση του Γιώργου Κατρούγκαλου, με την πανάκριβη BWM που χρησιμοποιούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να βγαίνει «στο σφυρί».


«Η κυβέρνηση σκοπεύει να εισπράξει χρήματα πουλώντας τα υπουργικά αυτοκίνητα. Αυτό έλεγε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, στην αρμοδιότητα του οποίου έχουν περιέλθει, πέραν των τόσων άλλων, και τα κρατικά αυτοκίνητα. Ο ίδιος διαθέτει ένα συλλεκτικό κάμπριο MG, για το οποίο, παρά τα προβλήματα που  παρουσιάζει λόγω παλαιότητας, δηλώνει υπερήφανος.

Αθλητής ο Βασίλης Μαστρογιάννης

Το Ντοκουμέντο
Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακών Αγώνων Μόσχας 1980

Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, αναγκαζόμενος για βιοποριστικούς λόγους, να δουλεύει από 13 χρονών σε διάφορες εργασίες ( Σιδηρουργείο, οικοδομές, καφέ- εστιατόρια κ.λ.π.), δεν έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στην βαθμολογική επιτυχία,  αλλά με την δυναμική του παρουσία και τη φιλική, αισιόδοξη και χαρούμενη  διάθεσή του, ετύγχανε αποδοχής από τους συμμαθητές του που τον εξέλεγαν κάθε χρόνο ως Πρόεδρο στη Τάξη, αλλά και Πρόεδρο στο δεκαπενταμελές Συμβούλιο του Σχολείου.

Χωρίς παρωπίδες

Η ορκομωσία του Βασίλη Μαστρογιάννη στη Νομική Σχολή
του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Φτωχό και μορφωμένο παιδί

Oικογενειακή φωτο
Οικογένεια Μαστρογιάννη

Ο Βασίλης Μαστρογιάννης γεννήθηκε την 05-02-1964 στο Κουμαρίτσι Φθιώτιδας, ένα μικρό ορεινό χωριό της Οίτης σε υψόμετρο 900 περίπου μέτρων, με αμφιθεατρική θέση και θέα προς τη Λαμία και την Βόρεια Εύβοια, καθώς και με ανοιχτό ορίζοντα προς τη  θάλασσα (Μαλιακό Κόλπο), κάτι που πάντα είχε  ιδιαίτερη σημειολογική αξία.

Ο νέος Δ/ντης του γραφείου Πανούση

Βασίλης Μαστρογιάννης

Παραιτήθηκε με το βαθμό του αστυνομικού υποδιευθυντή όταν υπηρετούσε στο επιτελείο και πολύ μετά κατήλθε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ

Άλλαζε τα χρώματα

Τα Κατασχεμένα








Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας που διοικεί ο Υποστράτηγος Γιάννης Διαμαντόπουλος [φωτο] στο πλαίσιο μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, διαλεύκανε υπόθεση παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων παραποιημένων και νοθευμένων οικοδομικών χρωμάτων, γνωστών εταιρειών του εμπορίου.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη 51χρονος  που διατηρεί κατάστημα – χρωματοπωλείο, σε περιοχή της Αττικής, στους χώρους του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες νοθευμένων και παραποιημένων οικοδομικών χρωμάτων γνωστών εταιρειών, συνολικού μεικτού βάρους επτά (7) τόνων περίπου.

Η κλεμμένη λιμουζίνα του Τούρκου


Συνελήφθη το βράδυ της 29/30-1-2015, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορμενίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πλαστογραφία.

Η προετοιμασία του πυροτεχνουργού



Τα Ντοκουμέντα




Στο πλαίσιο των εργασιών έρευνας-εκκαθάρισης του Α/Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), εντοπίστηκαν  δύο βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, γερμανικής προέλευσης.

Που 'ναι η Τούνα!


Ψάρι γίγας στα δίχτυα του
Μία τεράστια τούνα, συνολικού βάρους 195 κιλών και ύψους περίπου 2 μέτρων, ψάρεψε ένας 17χρονος από το Τρίκερι μαζί με τον πατέρα του στο Βόρειο Ευβοϊκό κοντά στα Λουτρά Αιδηψού

Και το Λιμενικό

statistics_all_2014_et_sunora_sugkrish2013

Οι αποδείξεις


statistics_all_2014_et_sunora_sugkrish2013

Άλλα λόγια να ... αγαπιόμαστε

Γιάννης Πανούσης: Αυτονόητο


Εντύπωση προκάλεσε σε αρκετούς η άποψη που διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης σχετικά με τον φράχτη του Έβρου, δηλώνοντας ότι δεν θα πρέπει να αφαιρεθεί. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο τόσο προεκλογικά όσο και τα προηγούμενα χρόνια είχαν ταχθεί κατά της συγκεκριμένες κατασκευής. Πάντως κανείς δεν είναι σε θέση να πει εάν τελικά θα υπερισχύσει η θέση του κ. Πανούση ή όχι.

Όσο υπάρχουν κορόιδα


Μετά από συστηματικές έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, εξιχνιάστηκαν 6 περιπτώσεις απάτης σε ηλικιωμένους ηλικίας από 75 έως 89 ετών στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, που έγιναν από 5 Σεπτεμβρίου έως και 24 Νοεμβρίου 2014.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μιας 45χρονης ημεδαπής και ενός 30χρονου ημεδαπού για το αδίκημα της απάτης.

29/1/15

Άφησαν το παιδί να τσακιστεί


  Τη διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου σχετικά με το πρωτοφανές επεισόδιο σχολικής βίας σε Δημοτικό της Λέσβου με πρωταγωνιστή τ ένα 9χρονο αγοράκι.

Για 1η φορά υπουργός στα Ίμια


 Εχει να πάει υπουργός στα Ιμια από το 1996. Από τότε δηλαδή που υπήρξε η κρίση των Ιμίων και που η Αγκυρα άρχισε να κάνει λόγο δήθεν για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδος σε αρκετά νησιά θέτοντας ένα ακόμα θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Για απαγωγή ο Ινδός


 Συνελήφθη, χθες (28-01-2015) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ευβοίας, ένας 39χρονος υπήκοος Ινδίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρία Εντάλματα σύλληψης

Δίνει τα "εκτός έδρας" ο Πάνος


 Η πρώτη εντολή που έδωσε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προβλέπει την άμεση έναρξη των διαδικασιών για επαναχορήγηση των προβλεπόμενων «ημερών εκτός έδρας»