24/1/15

Έπιασαν μέλος της Ντεβ Σολ

Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο εντοπισμού και σύλληψης καταζητούμενων ατόμων δυνάμει σχετικών εγγράφων, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες χθες (23-01-2015), συνέλαβαν υπήκοο Τουρκίας, διωκόμενο με Ερυθρά Αγγελία.

Η κοκαΐνη του Ουκρανού

Τα Ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (23-01-2015) το μεσημέρι στην Καλλιθέα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, ένας 33χρονος υπήκοος Ουκρανίας, γιατί διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Σε βάρος του 33χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και συνεργό του, που αναζητείται.

Ο Κρανιδιώτης θα δει πάλι τη βουλή με το μακαρόνι

COSCO λέω κι όλο κλαίω!
Κρίμα γιατί θα χάσει η ... Σαμαριά  βελόνη 

Θα τρώνε τα μουστάκια τους

Από την Κυριακή το βράδυ στη Ν.Δ του Σαμαρά


Παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας, Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου,Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ Α.Ε, η τελετή εγκαινίων του επενδυτικού έργου επέκτασης του Προβλήτα III. Παρόντες, επίσης, ήταν ο Eκτελεστικός αντιπρόεδρος της κινεζικής COSCO Group, Mr. Sun Jikang και ο πρόεδρος της COSCO Europe GmbH, MrLinJiο Κινέζος Πρέσβης στην ΕλλάδαZou Xiaoli , καθώς και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Tι εννοεί ο Ηλίας Καραντουμάν!

Για το Μεταγωγών Ιωαννίνων


Ύστερα από ασφυκτική πίεση που δέχθηκε η υπηρεσία στο τμήμα μεταγωγών
Ιωαννίνων από τους συντρόφους που πραγματοποίησαν δυο πολύ δυναμικές
παρεμβάσεις εξω από το δικαστικό μέγαρο, χθές το βράδυ, αμέσως μόλις
αποχώρησαν οι σύντροφοι, οι μπάτσοι μου ανακοίνωσαν πως θα μεταφερθω  άμεσα στον προορισμό μου. Και όντως, στις 6:00 η ώρα το ξημέρωμα βρισκόμουν καθ'οδόν για τις φυλακές της Κέρκυρας.

Δεν τον σώνει ούτε ο Λούρος

Ο υπερβάλλων ζήλος με τις ... λίστες "Σουλτάτου"
Τον πήρε ο πόνος να επισπεύσει την σύλληψη καμία 440αρια χλμ μακριά από την έδρα του. Από την Δευτέρα δεν τον ξεπλένει ούτε ο ποταμός Λούρος.

23/1/15

Και μαύρο ...


Μέχρι και λεκάνη διέθετε



Tα Ντοκουμέντα



 

 

 

 

 

 
 
 
Συνελήφθη  στις Πλαταιές Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, 43χρονος ημεδαπός, στην οικία του οποίου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός πολύτιμων αρχαιολογικών ευρημάτων.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία με κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, για παράβαση νομοθεσίας «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και Εν Γένει Της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας, καθώς και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του 43χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αρχαίων αντικειμένων, διαφόρων χρονολογικών περιόδων (Ρωμαϊκής, Βυζαντινής κ.λπ.), τα οποία αποτελούν ¨κομμάτια¨ της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ήταν πολύ φερέγγυος ...


Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας διαδοχικές υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών, που πραγματοποιήθηκαν μέσω ιστοσελίδας πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συστηματικής, μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 29χρονου και όπως προέκυψε, εξαπατούσε συστηματικά υποψήφιους αγοραστές οχημάτων ή ανταλλακτικών, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Στηρίξτε τους Αδιάφθορους

Ψήφος στα μικρά κόμματα  σ' όλους τους χώρους 
Ο Πάνος έχει συγκρουστεί και το έχει αποδείξει

Ο Μπάμπης Λυκούδης στην Κεφαλονιά

Ο ποινικολόγος με τη Ν.Δ
Ως δικηγόρος των Αθηνών ο Μπάμπης και παρά το νεαρό της ηλικίας του χειρίστηκε πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις [βλέπε σκάνδαλα: "Ενέργα", Λαυρεντιάδη, ενώ υπήρξε συνήγορος δυο πολύ γνωστών ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων που δολοφονήθηκαν, του Μπάμπη Λαζαρίδη και του Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Το υπογραμίζουμε αυτό για να καταδείξουμε πως άλλοι  επώνυμοι δικηγόροι έκαναν ... ουρά για να αναλάβουν τόσο δυνατές υποθέσεις που έτσι κι αλλιώς τους εξασφάλιζαν και μεγάλη δημοσιότητα. Άλλο που ο Μπάμπης κοιτά πρώτα τη δουλειά του ...

Το αξίζει η Μαγνησία

Σάκης Κοκκίνης
Δεν μας αφορούν τα κόμματα αλλά ο δικηγόρος του Βόλου και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ASTRA το αξίζει να πάει στο κοινοβούλιο με την Ν.Δ.  Η Μαγνησία και ο Βόλος πρέπει να απαλλαγούν από ξεπερασμένες  λύσεις. Ο Σάκης είναι οικονομικά ανεξάρτητος και ακηδεμόνευτος και μόνο καλό έχει να προσφέρει στον τόπο του.  

Σχέδια επί χάρτου


Ποιες αλλαγές σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Πυροσβεστική
Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Πυροσβεστική
 Στο πρόγραμμά του ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνεται η κατάργηση του νόμου 4249/2014 περί αναδιάρθρωσης - εκσυγχρονισμού της ΕΛ.ΑΣ και του Π.Σ.. Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει επίσης άμεση ομογενοποίηση του προσωπικού του Π.Σ. με ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (Π.Π.Υ) στο μόνιμο προσωπικό, άμεση, πρόσληψη των επιλαχόντων πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και η πρόσληψη των μονίμων Πυροσβεστών να πραγματοποιείται σε ετήσια, συνεχή και σταθερή βάση με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων. Να σημειωθεί ότι έως τώρα οι προσλήψεις των πυροσβεστών γίνονταν μέσω διαγωνισμών.

'Επαθε ... καταρράκτη ο γιατρός


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 46χρονου γιατρού – χειρουργού οφθαλμιάτρου Γενικού Νοσοκομείου στην Ήπειρο, ο οποίος κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς ιατρός είχε απαιτήσει και λάβει, τον περασμένο Οκτώβριο, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για να προβεί σε χειρουργική επέμβαση (καταρράκτη) στον 84χρονο πατέρα του. Στην καταγγελία του ανέφερε ακόμα ότι, ο γιατρός απαίτησε και πάλι το ίδιο ποσό προκειμένου να προβεί σε νέα οφθαλμολογική επέμβαση (στον άλλο οφθαλμό του πατέρα του) τον Ιανουάριο του 2015.

Αποξηραμένα φύλλα «ΚΗΑΤ»

Τα ναρκωτικά 



Προχθές (21.1.2015), σε αποθήκη των ΕΛ.ΤΑ. στην πόλη της Ρόδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οκτώ δέματα που περιείχαν ποσότητα αποξηραμένων φύλλων «ΚΗΑΤ» συνολικού βάρους 62 κιλών και 288 γραμμαρίων.
Εξακριβώθηκε άμεσα η εμπλοκή δυο ημεδαπών ηλικίας 36 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνησή - προώθηση τους σε τρίτη χώρα.

Πιστόλια από τη Βουλγαρία

Η κρύπτη


Συνελήφθησαν χθες (22-1-2015) το βράδυ στην Σκύδρα Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας και του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, 2 υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 45 και 49 ετών, για εισαγωγή, μεταφορά και εμπορία όπλων.

22/1/15

Oι «πιπίλες» και τα «μακαρόνια»



Οι ίδιοι νονοί οργάνωσαν δεκάδες εγκληματικές επιθέσεις
Κατηγορούμενοι για την απαγωγή Παναγόπουλου οδηγούνται στο γραφείο του ανακριτή



  Τουλάχιστον δέκα φορές την τελευταία επταετία το ίδιο σύστημα βαρυποινιτών έχει κατηγορηθεί για οργάνωση τουλάχιστον 400 εγκληματικών επιθέσεων και όμως παραμένει «αλώβητο» και συνεχίζει την δράση του! Η πρόσφατη αποκάλυψη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής του κυκλώματος των 37 «βομβιστών» ύστερα από αποκαλυπτικές καταθέσεις 45χρονης, συγγενούς μεγαλοποινικού, αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ δράσης των ίδιων κρατούμενων ποινικών που συνεχίζουν ανενόχλητοι μέσα, κυρίως, από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Αδελφός σκότωσε αδελφό



Συνελήφθη σήμερα (22-1-2015) το μεσημέρι, στο Φανάρι Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Νέος φόνος από αστυνομικό

Νέο κύμα οργής πυροδοτεί στις ΗΠΑ ο θάνατος Αφροαμερικανού ο οποίος έπεσε από τα πυρά αστυνομικού.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Νιου Τζέρσεϊ, στις 30 Δεκεμβρίου.

Θα τον σκότωναν


ΕΛ.ΑΣ: Δολοφονία του Ξηρού ετοίμαζαν οι «Πυρήνες της Φωτιάς»



 
Δολοφονική ενέργεια εναντίον του Χριστόδουλου Ξηρού σχεδίαζαν τα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Την επίθεση επρόκειτο να πραγματοποιήσουν μετά την απόδρασή τους από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Αυτό αποκάλυψε το απόγευμα της Πέμπτης ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο οποίος έκανε ανακοινώσεις για τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την ως τώρα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την υπόθεση καθώς και τη σύλληψη, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δύο ακόμα ποινικών, που φέρονται να είχαν σχέση με το κύκλωμα και τα μέλη των Πυρήνων.

Οι γυναίκες του Παναγιώτη



Οι γυναίκες του Π. Βλαστού και οι κόντρες στις απολογίες τους



 
  Η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα, στην απολογία της,  παραδέχεται ότι ο πρώην σύζυγός της της παρέδωσε, μέσω τρίτου, 331.000 ευρώ, τα οποία, όπως λέει, πίστευε ότι προέρχονται από κληρονομιά του πατέρα του. Άλλα 180.000 ευρώ βρίσκονταν σε λογαριασμό στο όνομά του σε τράπεζα.

Η 44χρονη γυναίκα υποστηρίζει ότι η εμπλοκή της στην εγκληματική οργάνωση οφείλεται στη συναισθηματική της εξάρτηση από τον πρώην σύζυγό της.

Τρομοκρατίας συνέχεια




Παρουσίαση Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού
Σε συνέχεια σχετικών ενημερώσεων για τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη και δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς και την εξέλιξη των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (21 και 22-01-2015), από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ένας 23χρονος ημεδαπός και ένας 29χρονος αλλοδαπός, αλβανικής καταγωγής, σε εκτέλεση Ενταλμάτων Σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή – Εφέτη Αθηνών.

Mια Καραμανλή στην κλούβα των ΜΑΤ

Επίσκεψη Άννας Καραμανλή σε διμοιρίες των ΜΑΤ
Τους ξεσήκωσε ...

Οι φυλακές Δομοκού και η νέα κυβέρνηση

Τι λέει ο Νίκος Μαζιώτης
Νίκος Μαζιώτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα καταργήσει τις φυλακές τύπου Γ΄

Νέα δημόσια παρέμβαση έκανε ο Νίκος Μαζιώτης με κείμενό του που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και με το οποίο αναφέρεται στις συνθήκες κράτησης στις φυλακές τύπου Γ’, όπου μεταφέρθηκε και κρατείται από τις 30 Δεκεμβρίου 2014. Όπως αναφέρει, «δεν είναι αυτονόητο ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιο ευάλωτη στις πιέσεις του αγώνα των κρατουμένων για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'».

Αεροπλανάκι με ναρκωτικά

Drone με ναρκωτικά κατέπεσε σε... πάρκινγκ σούπερμαρκετ στο Μεξικό

Δεν ξανάγινε

Από τον ουρανό πέφτει η μεθαμφεταμίνη στα σύνορα Μεξικό και ΗΠΑ: Μικρό drone που μετέφερε φορτίο της ναρκωτικής ουσίας «συνετρίβη» σε πάρκινγκ σούπερμαρκετ στην μεξικανική πλευρά της μεθορίου. 
Σύμφωνα με την αστυνομία της Τιχουάνα, το drone έπεσε το βράδυ της Τρίτης σε σούπερμαρκετ κοντά στο συνοριακό πέρασμα του Σαν Ισίδρο, στη γραμμή Μεξικού και Καλιφόρνια. 

Έκλεψε το βαν διαφυγής του Ξηρού


Στο πλαίσιο των ερευνών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού, την Τετάρτη συνελήφθη στην Γλυφάδα, με ένταλμα σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή, 23χρονος με την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης κλοπής φορτηγού οχήματος που βρέθηκε πρόσφατα σε περιοχή του όρους Αιγάλεω.
Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές το όχημα επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για το «χτύπημα» στις φυλακές Κορυδαλλού ως μέσο διαφυγής.

... Ασωτείες στο Α.Τ Νέας Σμύρνης

Ποιοί παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του Ταξίαρχου;
Από προχθές επισημάναμε πως στην πλατεία Καρύλλου με αριθμό 9 στη Ν. Σμύρνη σε ισόγειο πολυκατοικίας, ιδιοκτήτης έχει μετατρέψει ταβέρνα [που πριν ήταν κάβα] σε σκληρό μπουζουξίδικο. Επεσημάναμε μάλιστα πως στο ΑΤ Ν. Σμύρνης γίνονται τηλεφωνικές καταγγελίες για συγκεκριμμένες ημέρες, δηλαδή Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, και Κυριακή. Και χθες βράδυ όμως η νύχτα των ενοίκων της πολυκατοικίας έγινε εφιαλτική. Όμως δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το τοπικό ΑΤ το οποίο για κάποιο περίεργο λόγο επιτρέπει τις ... ασωτείες.

Kαι ίδρυση αστυνομικού διαμεσολαβητή



Η ΕΛ.ΑΣ. του ΣΥΡΙΖΑ: «Νέα» ΜΑΤ, ενοποίηση ΔΙΑΣ - Ζ - ΔΕΛΤΑ, ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας και αστυνομικού διαμεσολαβητή

Κατάργηση των ΥΑΤ (ΜΑΤ) - ΥΜΕΤ, άμεση απόσυρση απαγορευμένων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χημικών και υλικών και απαγόρευση χρησιμοποίησής τους, ενοποίηση των ομάδων ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ και ΔΕΛΤΑ και απαγόρευση εμπλοκής και χρησιμοποίησής τους σε διαδηλώσεις και μεσοπρόθεσμα στελέχωση Δικαστικής Αστυνομίας, δημιουργία ανεξάρτητης υπηρεσίας για τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας καθώς και θέσπιση και εφαρμογή του θεσμού του ombudsman (διαμεσολαβητή του αστυνομικού).

Amber Alert για ηλικιωμένους


 
Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη την 20 Ιανουαρίου 2015, μεταξύ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Επιστημονική Εταιρεία «Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Δράσης επί του κοινωνικού φαινομένου της εξαφάνισης φυσικών προσώπων - OMNIBUS».
Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον Προϊστάμενο του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο Αλκιβιάδη ΤΖΟΪΤΗ, εκπροσωπώντας το Υπουργείο και την Ελληνική Αστυνομία και τον Πρόεδρο της “OMNIBUS” κ. Κωνσταντίνο ΤΑΓΚΟΥΛΗ.
Αναλυτικότερα, το Μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει :

Τι σκέφτηκε ο άνθρωπος!


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις απατών που διεπράχθησαν στην πόλη του Βόλου κατά τον τελευταίο μήνα και συνελήφθη χθες (21-01-2015) το απόγευμα, από αστυνομικούς της συγκεκριμένης Υπηρεσίας ένας 35χρονος ημεδαπός, ως δράστης των αδικημάτων.
Ειδικότερα, ο 35χρονος με το πρόσχημα ότι χρειάζεται άμεσα χρήματα προκειμένου να πληρώσει κλειδαρά καθόσον είχε κλειδωθεί εκτός του οχήματός του, κατάφερε να αποσπάσει από επτά ιδιοκτήτες καταστημάτων (περιπτέρων, μίνι μάρκετ και πρακτορείων ΠΡΟΠΟ) το συνολικό χρηματικό ποσό των (2.530) ευρώ.