23/12/15

Βιομήχανοι "μπόμπας"


ΣΔΟΕ: Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων








Νέα σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος , της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου  και της Ε.Ε καθώς και στην διασφάλιση της υγείας των πολιτών σημειώθηκε την 22-12-2015 από τους υπαλλήλους του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων  του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ.

Ειδικότερα:  

Την 22-12-2015 μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες ενέργειες οι υπάλληλοι του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων  του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ εντόπισαν και κατέσχεσαν στην περιοχή της Μεταμόρφωσης εντός αποθηκευτικού χώρου 2.719 φιάλες διάφορων λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών, 25 λίτρα χύμα αλκοολούχου ποτού, 4.000 παραποιημένες ετικέτες με στοιχεία Ελλήνων εισαγωγέων ή αντιπροσώπων ποτών καθώς και πλήρη εξοπλισμό αποκόλλησης και επανακόλλησης ταινιών.


Επίσης σε ταυτόχρονη επέμβαση σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων στην περιοχή του Περιστερίου εντοπίστηκε φορτηγό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσεω  (αποχαρακτηρισμένο) που χρησιμοποιείτο ως παράνομος χώρος αποθήκευσης (καβάντζα) έμφορτο με πλαστικές δεξαμενές οι οποίες περιείχαν καθαρό οινόπνευμα 96ο συνολικού βάρους 1220 λίτρων το οποίο και κατασχέθηκε, καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία για την νόμιμη εισαγωγή του στην Ελληνική Επικράτεια, καθώς και κενές δεξαμενές με υπολείμματα καθαρού οινοπνεύματος συνολικής χωρητικότητας 2.520 λίτρων.

Τέλος σε κατάστημα εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών στην περιοχή του Ζεφυρίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 38 φιάλες λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών.

Το σύνολο των διαφυγόντων  δασμών και λοιπών φόρων για τις κατασχεθείσες ποσότητες υπερβαίνει το ποσό των 150.000€. το δε ύψος των προστίμων αναμένεται να υπερβεί το ποσό των 450.000€


Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό της συνολικής διακινηθείσας ποσότητας οινοπνευματωδών ποτών προκειμένου να καταλογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι και από την Υπηρεσία μας αναζητούνται τρία άτομα που εμπλέκονται σχετικά.