19/12/15

Με σέξι Αγιοβασίληδες η ΕΛ.ΑΣ.



Με ανάλυση επιπέδου... CIA οι γεωργιανοί «μπουκαδόροι» έβρισκαν κρυψώνες για τιμαλφή στα σπίτια
Με σέξι Αγιοβασίληδες η ΕΛ.ΑΣ. ξετρύπωσε συμμορία διαρρηκτών

Αστυνομικίνες - «λαγουδάκια», ντυμένες Αγιοβασίληδες, έλεγαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα στις αρχές Δεκεμβρίου. Με αυτό το τέχνασμα συνελήφθησαν Γεωργιανοί που συμμετείχαν στο μεγάλο κύκλωμα διαρρηκτών το οποίο εξάρθρωσε προ μερικών ημερών το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου. Ορισμένοι από αυτους τους «ξετρύπωσαν» με δέλεαρ χριστουγεννιάτικα «καλάθια με ποτά» που τους πήγαιναν αστυνομικοί - «ντελιβεράδες», άλλους και με τη... σπιτονοικοκυρά τους με την οποία είχαν συνεχείς συζητήσεις για απλήρωτα νοίκια.

Αυτά είναι ορισμένα από τα σπαρταριστά, στα όρια του απίστευτου, στιγμιότυπα που διαδραματίστηκαν στο παρασκήνιο της έρευνας για την εξάρθρωση του κυκλώματος που αποτελείτο από 25 άτομα ηλικίας 23 έως 64 ετών κυρίως από τη Γεωργία και την Αλβανία και το οποίο είχε προχωρήσει σε εκατοντάδες διαρρήξεις και ληστείες σε κατοικίες σε όλη την Αττική.
Στη δικογραφία της υπόθεσης περιέχονται στιχομυθίες την ώρα της εισβολής στα σπίτια από την απευθείας επικοινωνία που είχαν οι διαρρήκτες με έναν «σύμβουλό» τους, ο οποίος τους υποδείκνυε τις πιθανές κρυψώνες με βάση ανάλυση των αντικειμένων και στοιχείων που βρίσκουν στο σπίτι. Ήταν εντυπωσιακή η ανάλυση και «ιχνηλασία» που φαίνεται ότι προσέφερε η «εμπειρία» των γεωργιανών διαρρηκτών.
Ανάμεσα στα άλλα, ο «αναλυτής» των διαρρήξεων ζητούσε οι συνεργοί του που βρίσκονταν εντός του σπιτιού να δουν τις οικογενειακές φωτογραφίες για να εκτιμήσει τα δεδομένα της φαμίλιας· να κοιτάξουν αν στα μπαλκόνια βρίσκονται λουλούδια καθώς αν δεν υπήρχαν θεωρούσε δείγμα ότι στο σπίτι μένουν άτομα νεαρής ηλικίας· να ερευνήσουν αν στο διαμέρισμα υπάρχουν πιάνα ή άλλα ογκώδη μουσικά όργανα διότι εκτιμούσε ότι ήταν πιθανές κρυψώνες, ενώ έστρεφαν πάντα την προσοχή τους στα παιδικά δωμάτια όπου θεωρούσαν ότι κρύβονταν χρήματα και τιμαλφή. Ακόμη έδινε εντολές να μην ψάχνουν δωμάτια εφήβων, εκεί όπου έβλεπαν δηλαδή χρωματιστές κουρτίνες, νεανικά πόστερ κτλ., καθώς «προφανώς οι γονείς τους δεν θα άφηναν λεφτά».
Επιπλέον υπήρχαν υποδείξεις προς τους «μπουκαδόρους» να ερευνούν εξονυχιστικά τυχόν πατάρια και έψαχναν και διπλούς πάτους κάτω από μικρά ή μεγάλα τραπέζια. Είχαν μάλιστα και «σημάδι» για την παρουσία των ενοίκων και τη συχνότητα της εμφάνισής τους το χαλάκι της εξώπορτας, το οποίο τοποθετούσαν με κλίση για να δουν αν ήλθαν κάποιοι και το ίσιωσαν...
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήθελαν να αιφνιδιάσουν τους γεωργιανούς διαρρήκτες προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν «ένοπλες εμπλοκές» στις συλλήψεις τους. Είχαν λοιπόν καταγράψει σε υποκλαπείσες συνομιλίες τις συνήθεις, τις ιδιορρυθμίες αλλά και άλλες προσωπικές εκκρεμότητές τους. Έτσι σε ορισμένους από αυτούς με προτίμηση στο «ωραίο φύλο» αλλά και στα ερωτικά ραντεβού χρησιμοποίησαν τις «σέξι αστυνομικίνες» που τους χτύπησαν την πόρτα για να τους πουν τα - πρόωρα - κάλαντα. Μπροστά στη μεγάλη «πρόκληση» δεν σκέφτηκαν ότι ήταν πολύ νωρίς γι' αυτό και έσπευδαν να υποδεχθούν τα «λαγουδάκια».Με το που άνοιγαν την πόρτα έβλεπαν μπροστά τους τούς αστυνομικούς που εμφανίζονταν πίσω από τα «κορίτσια για τα κάλαντα», τα οποία ύστερα από αυτή την «δυσάρεστη χριστουγεννιάτικη έκπληξη» αποχωρούσαν διακριτικά από τη «σκηνή της σύλληψης».
Μάλιστα σε μία από αυτές τις συλλήψεις μία κυρία που γνώριζε τις προτιμήσεις του Γεωργιανού φώναξε ότι ήταν περιττό που έντυσαν τις αστυνομικίνες Αγιοβασίληδες. Είπε στους εμβρόντητους αστυνομικούς ότι «αρκούσε να έλθουν με μαγιό και αυτός θα άνοιγε γρηγορότερα την πόρτα». Κατόπιν αυτής της κρίσιμης παρατήρησης ίσως να επρόκειτο για... επιχειρησιακό σφάλμα των αστυνομικών που δεν σκέφθηκαν να εξαρθρώσουν ταχύτερα τη σπείρα με μια επιχείρηση «χειμωνιάτικο μπικίνι»...