20/11/15

Έκαναν τους αγρότες

.
Η έρευνα συνεχίζεται, χωρίς μέχρι τώρα να έχει προκύψει καμία εμπλοκή αστυνομικών
Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ηλικίας 42, 47 και 68 χρόνων και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 33 ετών, για παραβάσεις  που σχετίζονται με τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών για τυχόν εμπλοκή αστυνομικών σε υπόθεση λαθρεμπορίου, διερευνήθηκε υπόθεση αποθήκευσης και συσκευασίας κάνναβης και λαθραίου καπνού, εισαγόμενου από την Βουλγαρία, σε αποθήκη και αγρόκτημα σε περιοχή της Δράμας.

Η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, με τελωνειακούς υπαλλήλους και με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες σε  αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 42χρονου και 47χρονου ημεδαπού, στις οικίες αυτών καθώς και σε αποθήκη τους.

Από τις νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• τριάντα ένα κιλά και εκατόν δέκα γραμμάρια (31.110) γραμμάρια λεπτοκομμένου καπνού,
• είκοσι οκτώ κιλά και εκατόν σαράντα γραμμάρια (28.140) αποξηραμένων φύλλων καπνού,
• αυτοσχέδιο μηχάνημα κοπής καπνού,
• ηλεκτρικός αναδευτήρας,
• τρεις (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές,
• χειροκίνητη συσκευή για γέμιση κενών τσιγάρων και
• πέντε (5) συσκευασίες, που η καθεμία περιείχε εκατό (100) άδεια τσιγάρα.

Επίσης, εντός του αγροκτήματος κατελήφθησαν ο 68χρονος και ο 33χρονος  να έχουν εφοδιαστεί από τον 47χρονο και να έχουν στην κατοχή τους επτακόσια πενήντα επτά (757) γραμμάρια λεπτοκομμένου αποξηραμένου καπνού, χειροκίνητη συσκευή για γέμιση κενών τσιγάρων και επτά (7) κενά τσιγάρα.

Τέλος, εντός του αγροκτήματος κατελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας να εργάζονται και να διαμένουν παράτυπα στη χώρα μας, σε βάρος των οποίων κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης

Η έρευνα συνεχίζεται, χωρίς μέχρι τώρα να έχει προκύψει καμία εμπλοκή αστυνομικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (19-11-2015) στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.