7/11/15

"Γνωστός" στις αρχές


Νεοναζιστής που έχει κατηγορηθεί για επιθέσεις και ληστεία εκ των δραστών στην επίθεση κατά Κουμουτσάκου

Νεοναζιστής που είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε αλλοδαπό και ληστεία είναι ο κύριος δράστης της επίθεσης κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για το νεαρό με τη φόρμα και το τζόκεϊ καπέλο, που απεικονίζεται σε βίντεο να πρωτοστατεί στον ξυλοδαρμό του βουλευτή.

Σύμφωνα με αρχικές αναλύσεις βίντεο από την ΕΛ.ΑΣ εξετάζεται αν το ίδιο πρόσωπο είναι αυτό που φαίνεται να δίνει παρών κρατώντας σημαία σε συγκέντρωση της «Χρυσής Αυγής» τον Μάιο του 2013, σε ομιλία του αρχηγού του ακροδεξιού μορφώματος Νίκου Μιχαλολιάκου αλλά και του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα στην συγκεκριμένη ομιλία υπήρξαν επιθετικές αναφορές από τον βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» για «προδότες πολιτικούς», για το στεφάνι που κατέθεσαν στο μνημείο του Κεμάλ Αττατούρκ.

Ο νεαρός αναζητείτο το απόγευμα της Παρασκευής στην Δυτική Αττική και ήδη πραγματοποιείται έρευνα στο σπίτι του. Επιπλέον στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ είναι και ένας φερόμενος ως στενός φίλος του -αυτός με το μούσι- που κτυπά επίσης τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτός φέρεται ότι είναι νεοναζιστής. Επιπλέον αναζητούνται και άλλα δύο - τρία ταυτοποιημένα άτομα ανάμεσα στα οποία και μία κοπέλα που φέρεται να υποβοήθησε τους δράστες της επίθεσης κατά του κ. Κουμουτσάκου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ συνελήφθη ένα άτομο για την επίθεση, ο οποίος αποδέχεται την παρουσία του στα επεισόδια όμως αρνείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.