16/11/15

Aδελφοί Τσάκαλου για Πανούση


Με ευθείες απειλές εναντίον του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση, απαντούν με γραπτές τους ανακοινώσεις στο ιστοτόπο Indymedia τα αδέλφια Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος, μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ύστερα από τα όσα έχει πει ο καθηγητής εγκληματολογίας και όσα έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας.
Διαβάστε τα κείμενά τους:
 Χρήστος Τσάκαλος (ΣΠΦ)-Για την επιστροφή της αλήθειας
Την ώρα που η εξουσία εδραιώνει την παγκόσμια δικτατορία του φόβου και προετοιμάζει μια νέα αντιτρομοκρατική σταυροφορία, με αφετηρία τους ισλαμοφασίστες του ISIS, ο - κατά φαντασίαν - πρωθυπουργός Πανούσης συνεχίζει το σόου...Γέμισαν οι δεξαμενές κοινωνικού ελέγχου – εφημερίδες, τηλεοράσεις – με λάσπη, ψέματα και ανύπαρκτες συνομιλίες...
Ο Πανούσης έγραψε ένα φθηνό μυθιστόρημα – ρεβάνς για την απόλυσή του από την κυβέρνηση. Οι ιδιοκτήτες του ψέματος, καναλάρχες και μεγαλοεκδότες, ανακάλυψαν στο πρόσωπό του έναν χρήσιμο ηλίθιο και σκηνοθέτησαν ένα “σκάνδαλο”, πάνω στο τίποτα...
Όμως, ο ψεύτης τις πρώτες μέρες χαίρεται... και όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.
Μέχρι χθες, ο Πανούσης ήταν απλά ένας χαμαιλέοντας ψευτοδιανοούμενος του συστήματος. Από σήμερα, μπορεί να μην αναβαθμίστηκε ως κυβερνητικό στέλεχος, αναβαθμίστηκε ΌΜΩΣ ως στόχος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, και όσων αγωνίζονται για την ελευθερία... Τα ψέματά του τον έχουν στοχοποιήσει ανεπιστρεπτί...
Κι αυτό δεν είναι απειλή. Γιατί, σε αντίθεση με τον Πανούση, η συνέπεια και η ιστορία του αναρχικού αντάρτικου πόλης δε λέει ποτέ ψέματα...

                                                    Τσάκαλος Χρήστος, 
                                        Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – FAI/IRF

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ (ΣΠΦ)-  ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
  
    Σε μια περίοδο όπου εκτυλίσσονται γεγονότα έντονης πολιτικής και ιστορικής σημασίας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, ένα ματαιόδοξο ανθρωπάκι όπως  ο Γ. Πανούσης, θεώρησε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να περιφέρει στα media το παράπονο για τη στέρηση της υπουργικής του θέσης. Τέτοιου είδους πολιτικάντικα παιχνίδια είναι ως ένα βαθμό συνήθη και αναμενόμενα στο χώρο που κινούνται τέτοια φιλόδοξα υποκείμενα.
    Το γεγονός που με αναγκάζει να τοποθετηθώ δημόσια, είναι η προσπάθειά του να εμπλέξει εμένα και τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε αυτά τα μυθιστορηματικά παραληρήματά του. Οπότε για πρώτη και ελπίζω τελευταία  φορά, θα αναφερθώ συνοπτικά στα ψέματα που ο ίδιος διοχετεύει στα  media  με τη μορφή δήθεν συνομιλιών.
  ⃰  Ξεκινώντας, και για να αντιληφθεί ο καθένας τη «σοβαρότητα» των δημοσιευμάτων να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω μιλήσει ΠΟΤΕ τηλεφωνικά με τον Παναγιώτη Λάμπρου ή κάποιο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ποτέ και σε καμιά συγκυρία. Την περίοδο μάλιστα που υποτίθεται ότι γίνανε τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα, εγώ νοσηλευόμουν φρουρούμενος σαν απεργός πείνας στο νοσοκομείο του Τζανείου. Όπου απαγορευόταν σαν κρατούμενος να έχω οποιουδήποτε είδους επικοινωνία. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να το διαπιστώσει με ευκολία ο καθένας.
  ⃰  Τα δημοσιεύματα για δήθεν συνομιλίες μου σχετικά με τα αιτήματα για φυλακές τύπου Γ, DNA και αποφυλάκιση Σάββα Ξηρού είναι απολύτων ΨΕΥΔΗ, καθώς η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς έκανε απεργία πείνας αποκλειστικά για την εκδικητική προφυλάκιση των συγγενών μας και απλά ήμασταν αλληλέγγυοι στον αγώνα των υπόλοιπων πολιτικών κρατουμένων που έθεταν τα παραπάνω αιτήματα και διεξαγόταν παράλληλα εκείνη την περίοδο.
  ⃰  Δεν θα μπορούσαμε εμείς να αποφασίσουμε για την εξέλιξη ενός εγχειρήματος όπως η κατάληψη της πρυτανείας καθώς οι σχέσεις μεταξύ των αναρχικών συντρόφων δεν λειτουργούν όπως οι σχέσεις του κάθε Πανούση με ιεραρχία και εντολές. Δεν υπάρχουν «αρχηγοί», ούτε εκτελούνται διαταγές. Το κάθε άτομο και συλλογικότητα αποφασίζει μόνο του και είναι υπεύθυνο για την όποια δράση του.
   ⃰ Ουδέποτε έγινε διάλογος με τον σύντροφο , μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη περί ένοπλης κατάληψης της Βουλής και μάλιστα με αποτροπή μου για κάτι τέτοιο θεωρώντας το ως αυτοκτονικό. Πέρα από το γελοίο του πράγματος  ότι εφ’ όσον είμαστε και οι δύο κρατούμενοι και γνωρίζoυμε ότι οι τηλεφωνικές μας συνδιαλέξεις παρακολουθούνται και άρα δε θα σχεδιάζαμε ποτέ τηλεφωνικά ένα ένοπλο χτύπημα θα ήταν δυο φορές παράλογο να έλεγα κάτι τέτοιο, άμα θυμηθεί κανείς ότι η ΣΠΦ το 2010 είχε όντως τοποθετήσει βόμβα στον προαύλιο χώρο της Βουλής.
    Όλοι οι διάλογοι που έχουν βγει μέχρι στιγμής στα media  είναι ψεύτικοι και αποκυήματα φαντασίας κάποιων και του Πανούση. Είναι μια οργανωμένη προσπάθεια ορισμένων κέντρων εξουσίας να αξιοποιήσουν τον χρήσιμα ηλίθιο Γ. Πανούση και τη ματαιοδοξία του, για να κοντραριστούν με την κυβέρνηση Σύριζα.
    Αυτό είναι κάτι που από μόνο του ως γεγονός θα μου ήταν αδιάφορο καθώς θα εντασσόταν στις συνήθεις ενδοεξουσιαστικές κόντρες συμφερόντων.
    Το ζήτημα όμως είναι ότι ταυτόχρονα προσπαθούν να πλήξουν και το αναρχικό αντάρτικο πόλης συκοφαντώντας τους πολιτικούς κρατούμενους και εμπλέκοντάς τους στο παιχνίδι τους. Όλη αυτή η προσπάθεια συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά μιας κακοστημένης παρωδίας χτισμένη πάνω σε χοντροειδή ψέματα και μία αλήθεια.
Ο Πανούσης όντως  ήταν, είναι και θα είναι στόχος του αντάρτικου πόλης για τις επιλογές που έχει κάνει.
    Ελπίζω όλη αυτή η γελοία υπόθεση με δήθεν συνομιλίες να τελειώσει άμεσα και να μην χρειαστεί να επανέλθω.
    Υ.Γ. Η πολιτική εύνοια του Σύριζα στο πρόσωπό μου εκφράστηκε με την εκδικητική προφυλάκιση της μάνας μου και της συντρόφου μου και συνεχίζεται επιβάλλοντας εξορία  στην πρώτη και ένα χιλιόμετρο ελευθερίας στη δεύτερη…

Υ.Γ.2 Το σημερινό σόου  του Πανούση οδήγησε στη δικαστική εξέταση για τη βόμβα που βάλαμε στο γραφείο του το 2009…πάλι με μια μικρή διαφορά…Η επίθεση στον Πανούση για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η ΣΠΦ δικάζεται ήδη στην δικαστική αίθουσα των φυλακών και την Παρασκευή  20 Νοεμβρίου είναι η αγόρευση του εισαγγελέα. Το παράδοξο για τον χαμαιλέοντα Πανούση είναι ότι ενώ εμφανίζεται  ως ο υπέρμαχος της αλήθειας, έχει κλητευτεί ήδη πέντε φορές να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη αλλά συνεχίζει να κρύβεται βρίσκοντας καταφύγιο στα τηλεοπτικά στούντιο και στα γραφεία των μεγαλοεκδοτών.


                                                                    Γεράσιμος   Τσάκαλος

                                                  Συνωμοσία  Πυρήνων της Φωτιάς /FAI/IRF