26/11/15

Τα 8" της βόμβας


Σε λιγότερο από 8'' δύο άτομα άφησαν τη βόμβα στον ΣΕΒ

Κάτι λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν δύο άγνωστοι για να τοποθετήσουν το σακβουαγιάζ με τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται στο ΣΕΒ, όπως έδειξαν οι δεκάδες κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τις κινήσεις τους.

Σύμφωνα με το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές δείχνει μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν σκούρα ρούχα και κράνη.

Η μοτοσικλέτα αυτή εμφανίζεται να στρίβει στην οδό Αμαλίας και στη συνέχεια στην οδό Ξενοφώντος, με χαμηλή ταχύτητα, να προσπερνά το κτίριο του ΣΕΒ και να σταματά στην άκρη του δρόμου. Ο συνοδηγός κατεβαίνει, αφήνει το σακίδιο λίγα εκατοστά από την κεντρική είσοδο του ΣΕΒ, επιστρέφει στη μοτοσικλέτα και μαζί με τον συνεργό του εξαφανίζονται.

Οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται, πλέον, στο υλικό από τις άλλες κάμερες ασφαλείας του τετραγώνου. Στόχος των αστυνομικών είναι να εντοπίσουν πού βρισκόταν η ομάδα υποστήριξης, η οποία είχε άλλη μηχανή ή αυτοκίνητο. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν δύο ενδεχόμενα, την ευθύνη της επίθεσης να αναλάβει πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που αποτελείται όμως από ασύλληπτα μέλη παλιών τρομοκρατικών οργανώσεων ή να στείλει προκήρυξη, οργάνωση γνωστή στις αρχές για να δείξει ότι παρά τις συλλήψεις παραμένει «ζωντανή».