14/10/15

Η κατάθεση του Αξ/κου για το Noor1

Εκ των αλλοδαπών κατηγορουμένων ...
Η Εισαγγελέας κ.Τρούπη απέρριψε όλες τις ενστάσεις που έγιναν και πρώτος για να καταθέσει κλήθηκε ο Κωνσταντίνος Αγαπάκης, αξιωματικός του λιμενικού σώματος ο οποίος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που δρούσαν οι κατηγορούμενοι και τα δρομολόγια των... ύποπτων αυτοκινήτων. Αίσθηση προκάλεσε μεταξύ άλλων η εκτίμησή του ότι οι δύο τόνοι ηρωίνης θα γίνονταν πέντε όταν θα έβγαινε στην αγορά, καθώς θα νοθευόταν. 
Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα όσων είπε ο Κωνσταντίνος Αγαπάκης:
«Είμαι αξιωματικός και υπηρετώ στο λιμενικό σώμα Πειραιά. Είχαμε πληροφορίες για ένα σπίτι στη Φιλοθέη, ότι είναι στέκι εγκληματικής οργάνωσης, διακίνησης ναρκωτικών, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η πληροφορία ήρθε στην υπηρεσία μας τον Ιούνιο του 2014, λίγο πριν από τις συλλήψεις. Συστήθηκε μία μικρή ομάδα παρακολούθησης, από στελέχη της δίωξης ναρκωτικών και της δίκης ασφάλειας του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά για να διερευνήσουμε την πληροφορία.
Μετά από παρακολουθήσεις εντοπίσαμε στην οδό Αθανασίου Διάκου να κινείται μία Mercedes ύποπτα. Είχε έρθει η πληροφορία ότι αυτό το αυτοκίνητο είχε σχέση με μία BMW που κατά πληροφορίες θα ερχόταν στην Ελλάδα από την Ευρώπη μέσω Ηγουμενίτσας και θα δραστηριοποιείτο κι αυτό το αυτοκίνητο στα ναρκωτικά. Πράγματι η BMW ήρθε μέσα Μαΐου του 2014 και είχε επαφές με τη Mercedes». 
Πρόεδρος: «Το αυτοκίνητο στο Κορωπί ήταν η Μercedes»;
Μάρτυρας: «Nαι. Μετά από διακριτική παρακολούθηση είδαμε ότι οι επιβάτες της Mercedes διέμεναν σε πολυτελή παραλιακά ξενοδοχεία, όπως το Λαγονήσι Resort και στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Στις 11 Ιουνίου και τα δύο αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα στο πάρκινγκ του Αστέρα. Στις 12 Ιουνίου η Μercedes κινήθηκε από παραλιακή προς Χίλτον, σταμάτησε, κατέβηκε κάποιος από εκεί και πήρε ταξί, ενώ ταυτόχρονα η Μercedes από το Χίλτον παρέλαβε ένα άλλο πρόσωπο. Στη συνέχεια και η Μercedes και το ταξί πήγαν στη Λ.Κηφισίας και μπήκαν στη Φιλοθέη όπου και το ταξί και η Μercedes σταμάτησαν στο πάρκινγκ μίας καφετέριας και παρέδωσαν τα κλειδιά της Μercedes σε άλλα άτομα. Αυτά τα άτομα κινήθηκαν ύποπτα για λίγο και μετά επέστρεψαν το όχημα στους αρχικούς επιβάτες. 
Εντύπωση μας έκανε ότι το αυτοκίνητο μετά την επιστροφή του ήταν πιο καθισμένο και γι' αυτό το παρακολουθήσαμε. Είδαμε ότι πήγε στην Αττική οδό και κινήθηκε στην περιοχή του Κορωπίου και στάθμευσε σε μία αποθήκη. Βάλαμε μία ομάδα να επιτηρεί όσο μπορεί και από τις 5:30 το αυτοκίνητο έκανε το ίδιο δρομολόγιο και ξεφόρτωσε κάτι. Επέστρεψε πάλι στην καφετέρια στη Φιλοθέη, όπου ξαναπήγε στην αποθήκη. Μετά το επαναλαμβανόμενο δρομολόγιο κρίναμε απαραίτητο ότι πρέπει να γίνει έρευνα. Αφήσαμε μία ομάδα να επιτηρεί το σπίτι στη Φιλοθέη και δώσαμε έμφαση να δούμε τι έχει μεταφερθεί στο Κορωπί. Τις βραδινές ώρες πια για να μπορέσουμε να κάνουμε και προετοιμασία, μπήκαμε μέσα στην αποθήκη όπου ήταν παρκαρισμένα και η Μercedes και η BMW. Η Μercedes που είχε κατεβασμένα τα καθίσματα ήταν γεμάτη παντού ναρκωτικά. Η αποθήκη ήταν τεράστια, από αυτές που μπαίνουν μέσα και νταλίκες. Παντού είχε σακούλες με μαρμαρόσκονη, πάνω σε παλέτες. Μέσα στην αποθήκη υπήρχαν γραφεία, ενώ σε ένα από αυτά που έμοιαζε με θάλαμο είχαν σακούλες με ηρωίνη. Στην ίδια μορφή και στο ίδιο βάρος με τις σακούλες που είχαν τη μαρμαρόσκονη. 
Στο ίδιο δωμάτιο ήταν μία ζυγαριά με νάιλον και ξαπλωμένη πάνω χύμα η ηρωίνη με ένα χωνί, την έριχναν στις σακούλες, τις γέμιζαν και τις σφράγιζαν στο ίδιο μέγεθος με τις σακούλες της μαρμαρόσκονης. Στον προθάλαμο με την απλωμένη ηρωίνη, υπήρχε έντονη οσμή. Σκοπός τους ήταν να ανακατέψουν την ηρωίνη με τις σακούλες του νόμιμου φορτίου της μαρμαρόσκονης και να με κάποιο φορτηγό να την πάνε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η ποσότητα ναρκωτικών ηρωίνης που βρέθηκε και κατασχέθηκε ήταν 113 πλαστικές συσκευασίες συνολικού μεικτού βάρους 556 κ. και 15 γραμ. Μέσα στην αποθήκη βρέθηκε ένα μπιστόλι Ζάσταβα, με εννιά φυσίγγια, ενώ ήταν και πέντε άτομα που γέμιζαν τις σακούλες. Στις 19 Ιουνίου έφτασε η πληροφορία στην υπηρεσία μας που αφορούσε άλλη αποθήκη στο Κορωπί, όπου κι εκεί πρέπει να είχε μεταφερθεί μεγάλη ποσότητα ηρωίνης από την αρχική που υπήρχε στη βίλα στη Φιλοθέη. Κάναμε έρευνα με αρνητικά αποτελέσματα. Την αποθήκη τη διαχειριζόταν ο Καρτσώνης Κωνσταντίνος, ο οποίος δεν είχε εντοπιστεί. Στο μεταξύ ήρθε η πληροφορία ότι το πλοίο Noor1 εμπλεκόταν στη μεταφορά ναρκωτικών». 
ΙΡΑΝΟΣ «ΕΠΙΒΑΤΗΣ» ΜΕ... ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΤΟ
Πρόεδρος: «Η πληροφορία έλεγε ότι ήρθε το πλοίο»;
-Μάρτυρας: «Οχι, ότι χρησιμοποιείται από εμπόρους ναρκωτικών. Το ίδιο μεικτό κλιμάκιο πήγαμε για έρευνα στο πλοίο. Στο μεταξύ το ίδιο βράδυ ο Καρτσώνης πληροφορήθηκε ότι είχε γίνει έρευνα στην αποθήκη του και ήρθε στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, αλλά επειδή δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος του αποχώρησε. Στην έρευνα στο πλοίο μου έκανε εντύπωση ότι ανάμεσα στο 10μελές πλήρωμα των Ινδών, υπήρχε κι ένας Ιρανός ο οποίος αναφερόταν ως επιβάτης, ενώ δεν ταίριαζε σε όλο αυτό, δεν είχε καν ρούχα, δεν είχε αποσκευές και είχε συσκευή κινητού που αντιστοιχούσε σε ελληνικό δίκτυο. 
Πρόεδρος: «Ηταν αυτός που είχατε δει να μπαίνει στη βίλα της Φιλοθέης»;
Μάρτυρας: «Αυτό που είδαμε σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για τυχόν εμπλοκή Ιρανών σε μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ήταν μία ένδειξη για μας, ώστε να παρακολουθούμε στενά το πλοίο. Εκρινα απαραίτητο να μεταφερθούν κι αυτός (ο Ιρανός) κι ο καπετάνιος στο Λιμεναρχείο Πειραιά. Τελικά διαπιστώσαμε ότι ο Ιρανός ήταν ο συνοδός του παράνομου φορτίου ναρκωτικών κι αναγνώρισε τον Καρτσώνη Κωνσταντίνο ως τον μεταφορέα ναρκωτικών στην οικεία της Φιλοθέης κι έτσι συνελήφθη»
Πρόεδρος: Ποιος αγόρασε τα ναρκωτικά;
Μάρτυρας: «Δεν ξέρω». 
«ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΝΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΕΝΤΕ»!
Στη συνέχεια υπέβαλε ερωτήσεις η εισαγγελέας και σε μία από τις ερωτήσεις της, απάντησε ο κ.Αγαπάκης: «Μιλάμε για ποσότητα που θα “σφαζόταν” στην αγορά και οι δύο τόνοι θα γίνονταν πέντε». 
Εισαγγελέας: «Εννοείτε ότι θα νοθευόταν»;
Μάρτυρας: «Ναι θα νοθευόταν και φυσικά θα πολλαπλασιάζονταν και τα κέρδη». 
Εισαγγελέας: «Μας είπατε ότι αυτό το φορτίο ήταν πολύτιμο γι' αυτούς που επιχειρούν το συγκεκριμένο εγχείρημα. Πιστεύετε ότι αυτοί που οργανώνουν κάτι τέτοιο θα το εμπιστεύονταν σε ανθρώπους που δεν ήταν άξιοι της εμπιστοσύνης τους, τυχαίοι;
Μάρτυρας«Οχι βέβαια, γιατί έχουν επενδύσει πάρα πολλά λεφτά σε αυτό», είπε αρχικά ο Κωνσταντίνος Αγαπάκης και συμπλήρωσε με νόημα. «Αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στα πρόσωπα που επιλέγονται για την πρώτη δουλειά για να μην καρφώσουν τους συνεργάτες τους, για να ακολουθήσει και η επόμενη δουλειά». 
Εισαγγελέας: «Το πλοίο έμεινε κάποιο διάστημα στη διώρυγα του Σουέζ. Δεν θα μπορούσαν τα μέλη του πληρώματος να ενημερώσουν τις Αρχές;
Ο συνήγορος υπεράσπισης αντέδρασε τότε, λέγοντας πως αυτό είναι ερώτηση κρίσεως. Ο μάρτυρας από την πλευρά του απάντησε ότι θα μπορούσαν και στην Ελευσίνα όπου είχε καταπλεύσει το πλοίο να ενημερώσει τις Αρχές. Σε εκείνο το σημείο διέκοψε το δικαστήριο κι ακολούθησαν ερωτήσεις των συνηγόρων, ενώ στη συνέχεια υπήρξε οριστική διακοπή, με τη δίκη να συνεχίζεται αύριο το πρωί της Πέμπτης (9:30).