31/10/15

Στην οδό Σκυλίτση το μυστικό


Επιβεβαιώθηκε ο συσχετισμός της «γιάφκας» με έρευνα στα Εξάρχεια

Εγγραφο δικογραφίας: DNA σε καλάσνικοφ και σε διαμέρισμα στην οδό Σκυλίτση
Επιβεβαιώθηκε ο συσχετισμός της «γιάφκας» με έρευνα στα Εξάρχεια


«Δείγμα DNA σε καλάσνικοφ που είχε βρεθεί θαμμένο στον Μώλο Φθιώτιδας ταυτίζεται με γενετικό υλικό που βρέθηκε σε κατοικία στην οδό Σκυλίτση στα Εξάρχεια στην διάρκεια έρευνας στις 12 Μαρτίου 2013». Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., που έχει πλέον ενταχθεί στη δικογραφία της υπόθεσης για τον εντοπισμό -προ περίπου ενός μηνός- οπλοστασίου των επονομαζόμενων «ληστών του Διστόμου» στη Φθιώτιδα.

Στην κατοικία στην οδό Σκυλίτση διέμενε 35χρονος αντιεξουσιαστής που παραδόθηκε προ δύο εβδομάδων στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ο αντιεξουσιαστής αυτός αναζητείτο για μεγάλο αριθμό όπλων που είχε εντοπισθεί την ίδια χρονική περίοδο σε αυτοκίνητο το οποίο είχε νοικιάσει και είχε εντοπισθεί σε πάρκινγκ της οδού Νοταρά στα Εξάρχεια.

Η αποκάλυψη αυτή δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση δράσης του μεικτού σχήματος ποινικών και ανταρτών πόλης -κυρίως σε ληστείες τραπεζών- και επιβεβαιώνει σχετικό ρεπορτάζ του «Βήματος» στις 6 Οκτωβρίου 2015 περί σχετικού σημαντικού ευρήματος από τις εκτεταμένες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Στην κατοικία στον Μώλο Φθιώτιδας αυτή έδιναν το «παρών» -σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δημοσιοποιημένα στοιχεία- ο 37χρονος Γιώργος Πετρακάκος καθώς και δύο ιδιώτες από την Αγία Παρασκευή. Το κατάλυμα αυτό εντοπίσθηκε μετά τη σύλληψη του κατηγορούμενου για ληστείες τραπεζών Γ. Πετρακάκου σε άλλο σπίτι στη Νέα Αγχίαλο. Σε έρευνες στη συγκεκριμένη κατοικία βρέθηκαν θαμμένα όπλα, αντιαρματικά, χειροβομβίδες κ.ά.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισήμαναν ακόμη ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ταυτοποίηση του κοινού γενετικού υλικού σε Εξάρχεια και Φθιώτιδα αφού δεν έχει ολοκληρωθεί και η σχετική διαδικασία μετά την παράδοση του 35χρονου προκειμένου να υπάρχει σχετικό συγκριτικό υλικό ή αν πρόκειται τελικώς για άλλο άτομο».

Αναφέρεται, τέλος, ότι προθεσμία για να απολογηθούν συμπληρωματικά την ερχόμενη Τρίτη έλαβαν κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Φθιώτιδας. Η συμπληρωματική κατηγορία αφορά τα όπλα που βρέθηκαν -σε δεύτερη φάση- στο οικόπεδο της εν λόγω κατοικίας. Σημειώνεται ότι για την υπόθεση αυτή είναι κατηγορούμενη και η σύζυγος του Γ. Πετρακάκου, η οποία έχει αναφέρει ότι επισκεπτόταν την εν λόγω κατοικία αλλά δεν γνώριζε τίποτα για τα κρυμμένα όπλα.