26/10/15

Ου μπλέξεις με το Αλλοδαπών

Από την εξαφάνιση Άλεξ ... στην ταλαιπωρία
Άξιος εισπράκτορας μη οφειλόμενων δημοσίων εσόδων, το Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής.
Πρωι-πρωι εσύρθη στο Αιγάλεω, μία γνωστή και ταλαιπωρημένη μάννα, που είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης της εξαφάνισης του ALEX στην Βέροια.
Η αιτία ήταν, ότι λόγω της γραφειοκρατίας, δεν είχε ενημερωθεί το κομπιούτερ της, για μία απόφαση φυλάκισης σαράντα (40) ημερών, η οποία είχε  τεθεί στο αρχείο με εισαγγελική διάταξη, κατόπιν νομοθετικής ρύθμισης. Τι κι αν η δύστυχη και άρρωστη αυτή γυναίκα, είχε  προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα, στο τμήμα Ασφαλείας της περιοχής της.

Οι κύριοι του Αλλοδαπών στο Αιγάλεω, ούτε το γνώριζαν ούτε φαίνεται, ότι είχαν και διάθεση να το πληροφορηθούν. Τελικά μετά από  παρέμβαση του συνηγόρου της, ο γνωστός βορειοηπειρώτης στην υπόθεση ALEX, προσκόμισε αντίγραφο του σχετικού  εγγράφου Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής. Τότε όμως ανέκυψε το θέμα των δικαστικών εξόδων. Ο συνήγορος της δυστυχισμένης γυναίκας, που κρατήθηκε παράνομα, σχεδόν έξι (6) ώρες μίλησε με την διοικητή της υπηρεσίας την αστυνόμο κα Καρβούνη. Εκείνη, ευγενικά, τον διαβεβαίωσε, γύρω στις 1 το μεσημέρι βέβαια, ότι ετακτοποιούντο κάποιες διαδικασίες και η κυρία θα έφευγε. Βέβαια της εξήγησαν, ότι αφού η υπόθεση  έχει τεθεί στο αρχείο με νόμο, δεν οφείλονται δικαστικά έξοδα. Για τα (80) ευρώ λοιπόν των δικαστικών εξόδων, που διεκδικούσε, με φανατισμό, για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, παρότι δεν οφείλοντο, ο άξιος υφιστάμενος της κας Διοικητού, την απειλούσε, εάν δεν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση, ότι θα πληρώσει τα μη οφειλόμενα έξοδα. Μπράβο κύριε ανώνυμε.
Άξιος ο μισθός σου.

Να σε χαίρονται αυτοί που σ'είχαν εκεί.