10/9/15

Προφυλακίστηκε ο αθλητής-μοντέλο



Νέο πρόσωπο στην υπόθεση εισαγωγής 27 κιλών κοκαΐνης
Από την προσαγωγή στον ανακριτή των συλληφθέντων στην αποθήκη του Ασπροπύργου όπου βρέθηκαν 27 κοκαΐνης

Στοιχεία για την εμπλοκή ενός νέου προσώπου, ενός 38χρονου έλληνα ανέργου, φέρεται να προέκυψαν τις τελευταίες ώρες από τη δικαστική διερεύνηση της εισαγωγής των 27 κιλών κοκαΐνης από τη Γουιάνα που αποκαλύφθηκε προ μίας εβδομάδας από την ΕΛ.ΑΣ. και το ΣΔΟΕ.

Η συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο και βρισκόταν μέσα σε ποσότητα σκραπ που είχε φθάσει στη χώρα μας τον περασμένο Αύγουστο μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο από τη συγκεκριμένη χώρα της Νοτίου Αμερικής. Για συμμετοχή στη διακίνηση κατηγορήθηκαν 38χρονος έλληνας αθλητής που είχε εργασθεί και ως μοντέλο και δύο ακόμη άτομα από τη Γουιάνα και την Ολλανδία οι οποίοι αναζητούσαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «διάνοιξη διόδων εισαγωγής κοκαΐνης από τη συγκεκριμένη χώρα της Νοτίου Αμερικής στην Ελλάδα». Ο Έλληνας συνελήφθη την ώρα που βρισκόταν στην αποθήκη στον Ασπρόπυργο.

Ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την ανακριτική διαδικασία προέκυψε το όνομα ενός νέου προσώπου που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον 38χρονο αθλητή και φέρεται να ήταν αυτός που «δημιούργησε το κύκλωμα μεταφοράς της κοκαΐνης» η οποία θα διανεμόταν σε στέκια στο κέντρο της Αθήνας και σε κοσμικά νησιά. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο 38χρονος άνεργος ήταν αυτός που συναντήθηκε με έναν αστυνομικό ο οποίος εμφανίστηκε ως «ιδιοκτήτης εταιρείας σκραπ» και υποβοήθησε την εισαγωγή της κοκαΐνης με στόχο την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Ο κατηγορούμενος 38χρονος αθλητής απολογήθηκε σήμερα, Πέμπτη. Όπως ανέφεραν οι νομικοί εκπρόσωποί του κκ. Σάκης Κεχαγιόγλου και Δημήτρης Γκαβέλας, «προκύπτει ξεκάθαρα από τα στοιχεία που παρέθεσε ότι ο ρόλος του στην υπόθεση διακίνησης της κοκαΐνης ήταν δευτερεύων και επικουρικός και δεν είναι φυσικά ούτε "οργανωτής" ούτε ο "εγκέφαλος" αυτής της υπόθεσης. Εξήγησε ότι η εμπλοκή του οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην επί πολλά έτη χρήση και κατάχρηση της κοκαΐνης καθώς και άλλων ναρκωτικών ουσιών που οδήγησαν στην πλήρη εξάρτησή του.

Η δε οικονομική του αδυναμία και η συνακόλουθη στέρηση της ναρκωτικής ουσίας οδήγησαν στην -έστω και περιφερειακή- ανάμειξή του με πράξεις διαμεσολάβησης. Είμαστε βέβαιοι ότι η πορεία της ανακρίσεως θα αναδείξει τους εγκεφάλους και διοργανωτές της αποστολής της ναρκωτικής ουσίας στη χώρα μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος αθλητής υποστήριξε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ζούσε από εμβάσματα συγγενών του από τον Καναδά και από την οικονομική βοήθεια φίλων του.