17/9/15

Ύβρεις νεοκόρου κατά Μητροπολίτη

,
Μέσα από το Site της εκκλησίας
Μητροπολίτης Γαβριήλ: Ο εκλεκτός δύο αρχιεπισκόπων
Ο νεοκόρος της Μητρόπολης στη Φιλαδέλφεια, εξύβριζε από το site της ίδιας της μητρόπολης τον Σεβασμιότατο Γαβριήλ που σε ηλικία 38 ετών εξελέγη στη θέση αυτή. Τα στατιστικά της Εκκλησίας όμως δείχνουν πως σχεδόν πάντα ένας κληρικός που έχει διατελέσει αρχιγραμματέας της Συνόδου έχει σχετικά εύκολη εκλογή. Πηγές που γνωρίζουν καλά τα εκκλησιαστικά πράγματα επισημαίνουν όμως ότι στην περίπτωση του νεαρού επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ Παπανικολάου δεν λειτούργησε μόνο αυτό το στοιχείο ώστε να επικρατήσει ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο. Την τελευταία πενταετία, λένε, ο Γαβριήλ έχει περάσει από πολλές θέσεις - κλειδιά της Αρχιεπισκοπής και της Εκκλησίας της Ελλάδος και η πορεία του σε αυτές αποτελεί απόδειξη των διοικητικών του ικανοτήτων.
Οπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, στις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε τόσο ως πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής όσο και ως αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση δυσφήμησης και συκοφαντικής δυσφήμησης ιερωμένου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από μήνυση που υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών από τον ιερωμένο, σύμφωνα με την οποία χρήστης του διαδικτύου, διαχειριζόμενος ιστοσελίδα εκκλησιαστικού περιεχομένου, άρχισε μέσω αυτής να δυσφημεί τον ανωτέρω κληρικό, παραθέτοντας ψευδή άρθρα.

Άμεσα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και ταυτοποίησε ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στον 42χρονο ημεδαπό.
Ακολούθως, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβη προχθές (16/09/2015) στην οικία του 42χρονου, όπου διεξήγαγε νομότυπη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε η διαχείριση της ιστοσελίδας από τον ίδιο.
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά: 11188 
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD 
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR