4/9/15

Σαν τα κοράκια ...

Οι Αποδείξεις





Στον εντοπισμό και την επ' αυτοφώρω σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μεστών σε συνεργασία με στελέχη της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Χίου, πατέρας και υιός, στο αλιευτικό καταφύγιο ''ΓΡΙΔΙΩΝ'' ν. Χίου, για παράβαση του άρθρου 394 του Ποινικού Κώδικα (περί αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος).

Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια επιβίβασης παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών σε λέμβο σε παρακείμενη ακτή, πλησίον του αλιευτικού καταφυγίου, τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισαν το Ε/Κ -Α/Ψ σκάφος ΄΄ΑΘΗΝΑ'' ΣΧ 131 με επιβαίνοντα τον πατέρα, να προσεγγίζει την ανωτέρω λέμβο που επέβαιναν οι παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί και έπειτα να αφαιρεί την εξωλέμβια μηχανή της, κατευθυνόμενο στη συνέχεια προς το αλιευτικό καταφύγιο, όπου βρισκόταν και ο υιός.
Στον έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ε/Κ-Α/Ψ σκάφος ''ΑΘΗΝΑ΄΄, προέκυψε ότι η μηχανή του δεν έφερε νόμιμα παραστατικά αγοράς. Επιπλέον μετά από έρευνα στην οικία του πατέρα, διαπιστώθηκε ότι κατείχε δύο (02) ακόμη εξωλέμβιες μηχανές, ενώ ο υιός του κατείχε επιπλέον τέσσερις (04) εξωλέμβιες μηχανές.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλες οι μηχανές.