10/8/15

Δεν παλεύεται ο mr Sfakman

Eκδήλωση-κόσμημα στα Ανώγεια
 
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συμμετείχε με εισήγηση του Υποστράτηγου Εμμανουήλ Σφακιανάκη σε θέματα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια του 1ου TEDxAnοgeia που διοργανώθηκε στον Άγιο Υάκινθο στα Ανώγεια Κρήτης προχθές (08/08/2015).
To TEDx είναι ένας παγκόσμιος θεσμός βασισμένος στη φιλοσοφία «Ιδέες που αξίζει να διαδοθούν», αποτελώντας ουσιαστικά το πλέον εναλλακτικό και διαθεματικό συνέδριο σε παγκόσμια κλίμακα που συνταιριάζει τη τέχνη και τον πολιτισμό, τις επιστήμες και την καινοτομία.
Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αυτής, ήταν:
1. Το κυβερνοέγκλημα στη σύγχρονη εποχή μας: μύθοι και πραγματικότητες.
2. Πόσο ασφαλείς είμαστε στο διαδίκτυο – Ποιά τα μέτρα προστασίας για χρήστες, αλλά και για επιχειρηματίες.
3. Κοινωνικά δίκτυα (social media) – τα ναι και τα όχι.
4. Ποιές είναι οι καινοτόμες πολιτικές πρόληψης – Στρατηγικές της Ελληνικής Αστυνομίας και ποιά τα αποτελέσματα μας στον αγώνα κατά του κυβερνοεγκλήματος.
Στόχος ήταν η ενημέρωση του κοινού παράλληλα με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
Επίσης σκοπός της παρουσίασης ήταν και η εξειδίκευση όλων των συμμετεχόντων πάνω στους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και η προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.