26/8/15

Στο χορό οι Καλαματιανοί

Οι φυτείες



Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκαν χθες (25.8.2015), σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, σε αγροτοδασικές περιοχές των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, αντίστοιχα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, τρείς (3) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση , πραγματοποιήθηκε χθες (25.8.2015) το μεσημέρι, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, δύο (2) φυτείες κάνναβης, όπου στη μία καλλιεργούνταν -16- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από 0,5 έως 4 μέτρα περίπου, ενώ στην άλλη καλλιεργούνταν -7- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από 2 έως 5 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της πρώτης φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη -4- εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης και ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -800- γραμμαρίων, ενώ στην δεύτερη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη πέντε (5) τμήματα φυτών κάνναβης.
Επίσης και στις δύο φυτείες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.
Στη δεύτερη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε χθες (25.8.2015) το μεσημέρι, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν -318- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από 3,5 έως 5 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -8.980- γραμμαρίων, καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τις φυτείες.