20/8/15

Τους πασπάτευαν ...


Συνελήφθησαν χθες (18.08.2015) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ζάκυνθο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), τρεις ημεδαπές ρομά 16, 13 και 14 ετών για διακεκριμένη κλοπή και ληστεία σε βάρος τριών συνολικά υπηκόων Μ. Βρετανίας.
Αναλυτικότερα οι τρεις ημεδαπές που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από τους αστυνομικούς, ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα που ακολούθησε, ως μέλη ομάδας, η οποία εμπλέκεται σε δύο διαδοχικές υποθέσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων, εκ των οποίων η μια με χρήση βίας σε βάρος Βρετανών παραθεριστών.

Η δράση της ομάδας αυτής, τερματίστηκε ύστερα από συντονισμένη κινητοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών της Ζακύνθου (Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά, Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ),Τμήμα Ασφαλείας και Τμήμα Τροχαίας Ζακύνθου), που είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν τα τρία από τα έξι, κατά περίπτωση, μέλη της ομάδας.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα η δράση τους εντοπίζεται τα ξημερώματα της 18.08.2015 στην περιοχή του Λαγανά στην Ζάκυνθο, σε κλοπή με την μέθοδο της απασχόλησης του κινητού τηλεφώνου 19χρονου υπηκόου Μ. Βρετανίας, καθώς και την αφαίρεση με την χρήση βίας σε βάρος δύο γυναικών υπηκόων επίσης Μ. Βρετανίας, ενός ακόμη κινητού τηλεφώνου.
Η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών της ομάδας συνεχίζεται, ενώ το κινητό τηλέφωνο του 19χρονου Βρετανού που βρέθηκε κατά την διερεύνηση της υπόθεσης στην κατοχή της 16χρονης από τις συλληφθείσες ,του επιστράφηκε.