28/7/15

Έκαναν τους αστυνομικούς


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες, κλοπές και απάτες, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.
Κύριο χαρακτηριστικό της παράνομης δράσης τους είναι ότι εμφανίζονταν στα θύματά τους ως αστυνομικοί, ενώ χρησιμοποιούσαν οχήματα που προσομοίαζαν με αστυνομικά, στα οποία είχαν προσαρμόσει φάρο και σειρήνα.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, πρωινές ώρες της 24-7-2015 στην Αττική Οδό (θέση Ρουπάκι), συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (περιπολικών και Ομάδων ΔΙ.ΑΣ), τρεις (3) ημεδαποί, μέλη της σπείρας, ηλικίας 27, 32 και 41 ετών, καθώς προηγουμένως είχαν αφαιρέσει κινητό τηλέφωνο ημεδαπού, εντός καταστήματος στη Νέα Πέραμο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, που επακολούθησε, οι συλληφθέντες από κοινού με συνεργούς τους (οι οποίοι αναζητούνται), είχαν συστήσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη ληστειών και κλοπών καθώς και την εξαπάτηση πολιτών.
Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης προσδιορίζεται σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου τα μέλη της σπείρας, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αφού προσέγγιζαν πολίτες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προέβαιναν σε «δήθεν» αστυνομικές ενέργειες, όπως έλεγχο στοιχείων ταυτότητας, σωματική έρευνα κλπ. Μάλιστα για να είναι πιο πειστικοί ως «αστυνομικοί» χρησιμοποιούσαν οχήματα που προσομοίαζαν με αστυνομικά, στα οποία είχαν προσαρμόσει φάρο και σειρήνα.
Οι δράστες κατά τη διάρκεια αυτών των ενεργειών αποσπούσαν χρηματικά ποσά από τα θύματά τους και στη συνέχεια τρέπονταν σε φυγή. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία σε βάρος των παθόντων, προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι με την παραπάνω μέθοδο έχουν διαπράξει στις περιοχές του Ιλίου, των Άνω Λιοσίων, των Αγίων Αναργύρων, του Χαϊδαρίου και του Ασπροπύργου τέσσερις (4) ληστείες, τέσσερις (4) κλοπές και δύο (2) απάτες.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -720- ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκε επίσης ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με μεγαφωνική εγκατάσταση.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αντιποίηση αρχής, ληστείες, κλοπές και απάτη, από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.