16/7/15

Τον ... Μούδιασαν

... Αναρριχητής και στη Γαλλία ο Αλβανός


Σε συνέχεια της από 14-07-2015   αυτόφωρης σύλληψης 39χρονου υπηκόου Αλβανίας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, συμπληρωματικά αναφέρεται ότι σε βάρος του προαναφερόμενου, εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των Γαλλικών Αρχών, για 53 περιπτώσεις διαρρήξεων/κλοπών. Λίγη μόνο ώρα χρειάστηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών για να φθάσουν στα ίχνη επίδοξου διαρρήκτη και να θέσουν τέλος στην εγκληματική του δράση.
Συνέλαβαν , στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας , 39χρονο υπήκοο Αλβανίας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προαναφερόμενος, από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, με σκοπό τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους, εισερχόταν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες παράνομα σε οικίες 1ου ορόφου που είχαν μικρή απόσταση μεταξύ τους χρησιμοποιώντας πάντα την μέθοδο της αναρρίχησης.
Συγκεκριμένα ο συλληφθείς, χθες (13-07-2015) τα ξημερώματα, στα Νέα Μουδανιά, αναρριχήθηκε αρχικά σε δέντρο και εν συνεχεία σε διαμέρισμα 1ου ορόφου όπου και επιχείρησε να εισέλθει, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον 37χρονο ιδιοκτήτη και τράπηκε σε φυγή
Σημειώνεται ότι ο παραπάνω αλλοδαπός κατά την προσπάθειά διαφυγής του πήδηξε από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου και τραυματίστηκε στο πόδι.
Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, ο παραπάνω δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι ο 39χρονος λίγη ώρα νωρίτερα, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία (αναρρίχηση), αποπειράθηκε να διαρρήξει διαμέρισμα 1ου ορόφου στην ίδια γειτονιά.
Επιπλέον, από την προανάκριση και την ανάλυση του τρόπου δράσης του δράστη, διαπιστώθηκε ότι ενέχεται σε άλλες 4 περιπτώσεις διαρρήξεων/κλοπών σε οικίες στην ίδια περιοχή, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα και μικροσυσκευές.
Σε έρευνα του χώρου όπου συνελήφθη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 ζευγάρι υποδήματα, 1 ζευγάρι γάντια και κινητό τηλέφωνο.