15/7/15

Για αποτροπή επεισοδίων



Σε κλοιό διαδηλωτών η Αθήνα την Τετάρτη

Σε κλοιό διαδηλωτών θα βρεθεί την Τετάρτη η Αθήνα και στην ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για να πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις απρόσκοπτα και να αποτρέψουν όσους επιχειρήσουν να τις εκμεταλλευθούν για να δημιουργήσουν επεισόδια.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση παρουσία ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Μεγάλο ερωτηματικό για τους επιτελείς της Αστυνομίας είναι η στάση που θα κρατήσουν αντιεξουσιαστές.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν πως «ούτε κάγκελα θα μπουν στο πλακόστρωτο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, ούτε σταθμοί του μετρό θα κλείσουν, ούτε θα απαγορευτούν συγκεντρώσεις και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στα οποία θα διατεθούν αστυνομικοί της ΓΑΔΑ και δεν τίθεται θέμα να ζητηθούν ενισχύσεις από υπηρεσίες της επαρχίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες υπό αστυνομική επιτήρηση θα βρεθούν πρεσβείες ξένων χωρών όπως της Γερμανίας (στην οποία εδώ και μέρες υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών υπό το φόβο καταδρομικής επίθεσης αντιεξουσιαστών ανάλογη με εκείνης στη Βουλή), της Φινλανδίας και της Ολλανδίας, το κτίριο της Βουλής, υπουργεία, γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων κ.ά.

Επιπλέον θα υπάρξει επιφυλακή και στη περιοχή του Πολυτεχνείου καθώς τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιοι να μετατρέψουν σε πεδίο μάχης τους γύρω δρόμους.

Οι συγκεντρώσεις

Για την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και έχει εξαγγείλει δυο κινητοποιήσεις.

Η μια στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και η δεύτερη χαρακτηρίζοντας το ως «παλλαϊκό συλλαλητήριο» στις 19.30 στο Σύνταγμα. Στις διαδηλώσεις αυτές έχει δηλώσει τη συμμετοχή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Επίσης για τις 19.00 έχει προαναγγείλει συγκέντρωση στα Προπύλαια Πρωτοβουλία Αναρχικών. Ακόμη στις 19.30 έχει εξαγγείλει κινητοποίηση στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Επιπλέον στις 19.00 έχει προγραμματίσει συγκέντρωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων «αντιδρώντας στην αύξηση του ΦΠΑ στην Εστίαση που οδηγεί τον κλάδο σε λουκέτο».

Να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ καλούν τα μέλη τους οι ομοσπονδίες του προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων που συνεδρίασαν το απόγευμα της Τρίτης. Καλούν την κυβέρνηση και τους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο των προαπαιτούμενων μέτρων κρίνοντας ότι δεν ωφελεί τον λαό και την πατρίδα. Τα προεδρεία των ομοσπονδιών θα προχωρήσουν την Τετάρτη σε παράσταση διαμαρτυρίας έχοντας συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργού κκ. Πανούση, Δρίτσα, Καμμένο.