10/7/15

Πάντα μπροστά οι Ροδίτες

Και άλλη επιτυχία

Εξαρθρώθηκε ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών (κάνναβης και ηρωίνης), στο νησί της Ρόδου.
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 37 ετών, καθώς και ένας 55χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που αφορά στα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατοχής-μεταφοράς-διακίνησης ναρκωτικών, της παράνομης διαμονής στη χώρα μας και της αντίστασης.

Όπως προέκυψε, ο 29χρονος είχε συστήσει, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, στην οποία είχαν ενταχθεί ο 55χρονος και οι δύο ομοεθνείς του, με σκοπό τη μεταφορά, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση κατεργασμένης κάνναβης και ηρωίνης, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Αναλυτικότερα, ο 29χρονος εξασφάλιζε την προμήθεια των ναρκωτικών και με τη βοήθεια του 55χρονου τα μετέφερε στη Ρόδο, όπου τα παραλάμβαναν ομοεθνείς τους για τη διακίνησή τους.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το πρωί, στο πλαίσιο καθημερινών, στοχευμένων ελέγχων στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών, εντοπίσθηκε ο 55χρονος και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο, τέσσερις πλαστικές συσκευασίες, που περιείχαν:
  • ηρωίνη, συνολικού βάρους εννιακοσίων τριάντα τεσσάρων (934) γραμμάριων
  • κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας, βάρους δύο κιλών και ενενήντα (2,090) γραμμαρίων.
Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκαν: ένα κινητό τηλέφωνο, 40 ευρώ και εισιτήριο με ψευδή στοιχεία επιβάτη.
Άμεσα, ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου με στόχο να εντοπιστούν οι παραλήπτες, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των ανωτέρω δύο υπηκόων Αλβανίας, τη στιγμή της συναλλαγής, στις περιοχές Αφάντου και Παστίδα.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 715 ευρώ, που προορίζονταν ως αμοιβή για την μεταφορά των ναρκωτικών,
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε ο 31χρονος, ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών,
  • 165 ευρώ, που κατείχε ο 37χρονος και
  • δύο κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος δράστης διέμενε παράνομα στη χώρα μας.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα (9-7-2015) στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.