10/7/15

Έγιναν για λίγο παιδιά





Τελετή αγιασμού στις Παιδικές Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Άγιο Ανδρέα – Νέα Μάκρη του Δήμου Μαραθώνα Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες (09.07.2015), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων για το φετινό καλοκαίρι.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης - Υποστράτηγος ε.α. Νεκτάριος Κιούλος, ενώ τους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Εξοχές, Ταξίαρχος Νικόλαος Κοϊνάκης, μαζί με το προσωπικό των παιδικών κατασκηνώσεων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, οι Γενικοί Γραμματείς Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας κ.κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και Τάσος Μαυρόπουλος, ο Δήμαρχος Νέας Μάκρης - Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης, καθώς και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.

Από πλευράς Φυσικής Ηγεσίας παρευρέθησαν, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Δημήτριος Γεωργατζής, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Σταματίνα Μίζη, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού του Αρχηγείου, Υποστράτηγος Δημήτριος Δήμου, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος και αστυνομικό προσωπικό.
Επίσης παρέστησαν Επίτιμοι Πρόεδροι και Διευθυντές του Δ.Σ. του Ιδρύματος Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας (Κ.Ε.Δ.Α) της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και ο Διοικητής του Λιμεναρχείου Ραφήνας, καθώς και εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Φορέων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.
Ο Διευθυντής του Ιδρύματος Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας και Αρχηγός της Κατασκήνωσης, Ταξίαρχος Νικόλαος Κοϊνάκης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, τα παιδιά και τους γονείς τους, και στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Όλοι σας είναι εύκολο να διαπιστώσετε με μια ματιά γύρω σας ότι το προσωπικό του Ιδρύματος Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας εργάστηκε με ζήλο όλο το χειμώνα για να βελτιωθεί η εικόνα των εγκαταστάσεών μας, εδώ στον Άγιο Ανδρέα, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατόν παρεχόμενες υπηρεσίες για τα παιδιά των συναδέλφων μας, τα δικά μας παιδιά. Οι εργασίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα με εντατικούς ρυθμούς, με μεγάλη προθυμία, ευσυνειδησία και αγάπη, τόσο από το μόνιμό όσο και από το αποσπασμένο αστυνομικό προσωπικό της Κατασκήνωσης. (...) Το καλοκαίρι 2014 επιτεύχθηκε η φιλοξενία 920 παιδιών και στις τρεις κατασκηνωτικές περιόδους (...) και φέτος αναμένουμε να περάσουν από την Κατασκήνωσή μας, συνολικά, πάνω από 1050 παιδιά».
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας,Υποστρατήγος Γεωργίος Κωτσάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Το έργο του Ιδρύματος τόσο στον τομέα των Λογαριασμών Αρωγής Ορφανών Τέκνων, όσο και στον τομέα της κατασκήνωσης είναι πάρα πολύ μεγάλο. (...) Σκοπός της κατασκήνωσης είναι η απασχόληση των παιδιών σε αθλητικές, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και βασικός στόχος η κοινωνικοποίηση των παιδιών και η δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος. Η κατασκήνωση αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να ενισχύσει το παιδί τη ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη και την ψυχοσωματική του ωρίμανση, ενώ μέσα από την καλλιέργεια και την ενίσχυση της ομαδικότητας, αποβάλλει τον εγωκεντρισμό της παιδικής ηλικίας και γίνεται πιο υπεύθυνο.
Για να δει, όμως, το παιδί την ομάδα ως θετική αξία, πρέπει το αίσθημα της ασφάλειας και της σιγουριάς που ένιωθε στην οικογένειά του, να το νιώθει και στην κατασκήνωση. Από την πλευρά μας σας διαβεβαιώνουμε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ομαλή προσαρμογή των παιδιών σε ένα, κατά το δυνατόν, νέο οικογενειακό περιβάλλον».
Στη συνέχεια, σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων:
«Βρισκόμαστε σε ένα χώρο που διαμορφώθηκε, συντηρείται και διατηρείται με μεγάλη προσπάθεια και κόπο για να προσφέρει στα παιδιά του προσωπικού του Σώματος, στα παιδιά μας, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα κάθε χρόνο, τη χαρά, την ξεγνοιασιά και την επαφή με πολλές δραστηριότητες.
Το Ίδρυμα Παιδικές Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ο φορέας μέσω του οποίου αποτυπώνεται, εμπράκτως, η πρόθεση του Σώματος για την παροχή μιας –μικρής έστω– κοινωνικής προσφοράς στο προσωπικό, ενώ παράλληλα ενώνει φιλικά τις οικογένειες των συναδέλφων. Είναι ύψιστη ευθύνη το γεγονός ότι συνάδελφοι γονείς μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. (...)
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ιδρύματος και το προσωπικό του για το έργο που επιτελούν και για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε ο χώρος που βρισκόμαστε σήμερα να έχει πλέον παγιωθεί στη συνείδηση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας ως τόπος αναφοράς και να συγκαταλέγεται επάξια ανάμεσα στις κορυφαίες κατασκηνώσεις της Ελληνικής Επικράτειας».
Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, κ. Ηλίας Ψινάκης, απευθύνθηκε με τη σειρά του στους παρευρισκόμενους και τα παιδιά, τονίζοντας την σημασία του έργου που επιτελούν οι γονείς τους, που υπηρετούν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και όπως ανέφερε «ρισκάρουν τη ζωή τους από το πρωί ως το βράδυ για να είμαστε όλοι ασφαλείς και μάλιστα με προσωπικό κόστος και καμία φορά χάνουν και τη ζωή τους γι’ αυτό».
Ακολούθως, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, ο οποίος ανέφερε τα εξής:
«Είμαστε όλοι εδώ, οι Αξιωματικοί, οι Δήμαρχοι, η Εκκλησία, οι γονείς, το προσωπικό για να διατρανώσουμε την κοινή μας προσπάθεια να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο κόσμο. Θα αγωνιστούμε όλοι. Αυτή είναι η συμβολή της δικής μας γενιάς για το μέλλον. Θέλω όμως να ακολουθήσω τη σκέψη του Δήμαρχου, θέλω να ξέρετε ότι η Πολιτεία είναι υπερήφανη για την Αστυνομία της, εγώ είμαι υπερήφανος για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι και θέλω όλοι, τα παιδιά όλα, να είναι υπερήφανα για τους γονείς τους. Είμαστε μία οικογένεια, θα αγωνιστούμε σαν οικογένεια. Η Ελλάδα δεν χάνει ποτέ, η Δημοκρατία δεν θα χάσει ποτέ. Να είστε καλά, καλό καλοκαίρι».
Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών από τον Διευθυντή και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Εξοχές σε φορείς και ιδιώτες φίλους της Ελληνικής Αστυνομίας για την προσφορά τους στην Κατασκήνωση. Επίσης, ο Λιμενάρχης Ραφήνας απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Εξοχές, ενώ εκπρόσωπος της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά και Νήσων επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Διευθυντή του Ιδρύματος.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης απένειμε πλακέτα στον Δήμαρχο Νέας Μάκρης-Μαραθώνα και, τέλος, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Εξοχές προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον Δήμαρχο Νέας Μάκρης-Μαραθώνα, στους Γενικούς Γραμματείς Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η εκδήλωσε ολοκληρώθηκε με χορευτική εκδήλωση που ετοίμασαν τα παιδιά της κατασκήνωσης και οι ομαδάρχες τους.
Σημειώνεται ότι την τρέχουσα θερινή περίοδο, στις Παιδικές Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας στον Άγιο Ανδρέα θα φιλοξενηθούν παιδιά από όλη την Ελλάδα, του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικού και πολιτικού (εν ενεργεία και εν αποστρατεία), Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους, διάρκειας 15 ημερών η κάθε μία. Επίσης, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, θα φιλοξενηθεί και αριθμός παιδιών, των οποίων οι γονείς είναι στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και παιδιά αστυνομικών από την Κύπρο.