27/6/15

Toυριστική Αστυνομία στην Κλαυθμώνος!

ένους τα προβληματικά αστυνομικά τμήματα
Κέντρο εξυπηρέτησης τουριστών από την ΕΛ.ΑΣ. στην Κλαυθμώνος

Σε δημιουργία αστυνομικού «κέντρου εξυπηρέτησης τουριστών» στο κέντρο της Αθήνας με τέσσερις γλωσσομαθείς αστυνομικούς ανά βάρδια θα προχωρήσει τα επόμενα 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ., με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.

Το κέντρο εξυπηρέτησης τουριστών, που θα έχει έδρα σε κτίριο της πλατείας Κλαυθμώνος, θα έχει στόχο την υποδοχή δηλώσεων κλοπών ή άλλων περιστατικών με θύματα τουρίστες που έρχονται στην Αθήνα. Κύριος στόχος είναι να αποφεύγεται η επίσκεψή τους σε γειτονικά αστυνομικά τμήματα του κέτρου της πόλης -Ομονοίας, Ακροπόλεως κ.ά.- όπου η εικόνα των κτιρίων είναι αποκαρδιωτική και η εξυπηρέτηση των αλλοδαπών επισκεπτών ιδιαίτερα προβληματική.

Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. συγκεντρώνει σωρεία σχετικών παραπόνων από ξένους τουρίστες, τουριστικούς πράκτορες και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων. Το «κέντρο» εξυπηρέτησης τουριστών θα διασυνδέεται online με τα γειτονικά τμήματα Ασφαλείας, θα τους ενημερώνει ηλεκτρονικά για διάφορα αδικήματα σε βάρος τουριστών.

Παράλληλα θα μπορεί να εκδίδει άμεσα βεβαιώσεις απώλειας ταξιδιωτικών εγγράφων, θέμα ζωτικής σημασίας για τους ξένους επισκέπτες της πόλης. Μάλιστα προβλέπεται σε όλα τα ξενοδοχεία να δίνεται ειδική ενημέρωση με φυλλάδια για τον χώρο αστυνομικής εξυπηρέτησης των τουριστών και να δίνονται σχετικές κατευθύνσεις και οδηγίες.

Σε πέντε περιοχές ακόμα ο «αστυνομικός της γειτονιάς»

Παράλληλα επεκτείνεται ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς» σε Πατήσια, Παγκράτι, Γλυφάδα, Μενίδι και Νίκαια, όπου θα δίνουν το «παρών» 75 επιπλέον αστυνομικοί με σχετικά καθήκοντα. Μέχρι σήμερα ο θεσμός της γειτονιάς είχε λειτουργήσει πιλοτικά -με αναφερόμενη επιτυχία- σε Χαλάνδρι και Καλλιθέα.

Τέλος, για την εξυπηρέτηση των πολιτών αυξάνονται σε 12, από πέντε που είναι σήμερα, οι «κινητές» αστυνομικές υπηρεσίες.