6/6/15

Σπιτάκι στον Ν. Κόσμο



Ολοκληρώθηκε η έρευνα που έγινε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο. Το σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει στην οικογένεια Τσιρώνη και βρίσκεται λίγα μέτρα μακρύτερα από τη λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του ξενοδοχείου Ιντερκοντινένταλ. 
Το διαμέρισμα όπου γίνεται η έρευνα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται ωστόσο στο σημείο πήγε και κλιμάκιο πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ σε περίπτωση που εντοπιστεί οπλισμός ή εκρηκτικά.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. εντάσσεται στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται μετά την σύλληψη των δύο καταζητούμενων ληστών Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης στην Νέα Αγχίαλο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το συγκεκριμένο διαμέρισμα αξιοποιώντας στοιχεία από τις έρευνες στη Μαγνησία.To διαμέρισμα θεωρείται ότι το διατηρούσαν παράλληλα με αυτό της Ν. Αγχιάλου ποινικοί, πιθανόν και αυτοί που αναφέρονται ως «ληστές με τα μαύρα» και αυτό γιατί βρέθηκαν στο ψυγείο τρόφιμα τα οποία δεν είχαν λήξει ενώ υπήρχαν ίχνη πρόσφατης παραμονής στο σπίτι. Στο διαμέρισμα δεν βρέθηκαν ούτε όπλα, ούτε υπολογιστής, ούτε χρήματα όμως δεν αποκλείται το ενδεχόμενο κάποιος στο μεσοδιάστημα, τις τελευταίες ημέρες, να το άδειασε. Ο ενοικιαστής δεν έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει από την αστυνομία αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο εξωτερικό.
Υπενθυμίζεται πως τα όπλα που είχαν βρεθεί κατά την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι που έγινε εκείνη η επιχείρηση ήταν «καθαρά», δηλαδή δεν είχαν χρησιμοποιηθεί παλαιότερα σε εγκληματική ενέργεια.