1/6/15

Ζήλεψε τον Μαστρογιάννη ο Κουτσολιάκος

Εδώ Πελοπόννησος
"Ο κ. Φιλιππάκος συνοδευόταν και από το Διευθυντή του πολιτικού του γραφείου κ. Πέτρο Κουτσολιάκο, καθώς και από τον Υπασπιστή του, Αστυνόμο Β’ Δημήτριο Καραπατάκη". Αυτή είναι η διατύπωση στο δελτίο τύπου και καλά το καταλαβαίνουμε πως ανάλογες ανακοινώσεις γίνονται και για τον κ. Μαστρογιάννη, μόνο που πρόκειται για τον Δ/ντη του γραφείου του υπουργού Γ. Πανούση. Και καλά αυτό που ακούστηκε ο Φιλιππάκος, να έχει και ένστολο Υπασπιστή και μάλιστα να γράφεται και του ιδίου το όνομα; 

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Πελοπόννησο, από την Παρασκευή 29/05 έως και το Σάββατο 30/05/2015.
Κατά τη διάρκεια αυτής, πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και με τοπικούς φορείς, προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για θέματα της αρμοδιότητάς του, που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να συμπεριληφθούν στο γενικότερο σχεδιασμό για το συντονισμό των Υπηρεσιών με σκοπό την αποτελεσματική διευθέτηση των ζητημάτων.

Τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα συνόδευσε κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και συγκεκριμένα : ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος και ο Διευθυντής Αστυνομίας Λακωνίας, Αστυνομικός Διευθυντής Σταύρος Τουφεξής. Στις επισκέψεις του στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Λακωνίας, τον κ. Φιλιππάκο συνόδευσε επίσης ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας.
.
Παρασκευή 29 Μαΐου 2015
Την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη Λακωνία, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα υποδέχθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος και η βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνα Κορώνη.
Ο κ. Φιλιππάκος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για τα «Παλαιολόγεια 2015» στο Μυστρά, όπου παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής Αστυνομίας Λακωνίας, Αστυνομικός Διευθυντής Σταύρος Τουφεξής, ενώ συναντήθηκε και με αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων, με το οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ενημερωθεί για σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τις τοπικές αστυνομικές Υπηρεσίες.
Ακολούθως, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, Πύραρχος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Ο κ. Φιλιππάκος, επισκέφθηκε επίσης την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή, Πυραγό Γραφάκο Κωνσταντίνο, καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή της Υπηρεσίας, Πυραγό Μιχαλόπουλο Ευθύμιο. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, ο κ. Φιλιππάκος ενημερώθηκε για θέματα πυρόσβεσης της τρέχουσας τουριστικής περιόδου και συνομίλησε με προσωπικό όλων των βαθμίδων για θέματα των τοπικών πυροσβεστικών Υπηρεσιών.
Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε επιπλέον, στη διάρκεια της ημέρας, το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του Τμήματος, Υπαστυνόμος Α΄ Βασίλειος Μαυροειδόγγονας, καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του Τμήματος, Υπαστυνόμος Α΄ Γεώργιος Δημητρουλάκος. Κατά τις συναντήσεις, καθώς και συζητήσεις με αστυνομικούς όλων των βαθμίδων, ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στην αστυνόμευση και ασφάλεια στην περιοχή.
Σάββατο 30 Μαΐου 2015
Τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στη Λακωνία, ο κ. Φιλιππάκος επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Γυθείου, όπου συναντήθηκε με το Λιμενάρχη, Πλωτάρχη Χρήστο Σταμπουλή, καθώς και το Λιμεναρχείο Νεάπολης, όπου συναντήθηκε με το Λιμενάρχη, Αντιπλοίαρχο Δημήτριο Βατίστα. Εκεί ενημερώθηκε μεταξύ άλλων, για το θέμα της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος και συζήτησε με προσωπικό όλων των βαθμίδων, προτάσεις για τη βέλτιστη συνεργασία και ανταπόκριση των εμπλεκομένων Υπηρεσιών.
Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Λακωνίας, μετέβη επίσης στο Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή του Τμήματος, Αστυνόμο Β΄ Παναγιώτη Βλάχο, στο Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή, Υπαστυνόμο Α΄ Δημήτριο Κρητικό, στο Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή του Τμήματος, Αστυνόμο Α΄ Παναγιώτη Γιάννου, καθώς και στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή, Υπαστυνόμο Α΄ Ευάγγελο Δρίβα. Επίσης, επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Σταθμό Μονεμβάσιας, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή του Σταθμού, Αρχιφύλακα Νεκτάριο Γάγκα. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων και συζητήσεων με προσωπικό όλων των βαθμίδων, ο κ. Φιλιππάκος ενημερώθηκε για θέματα ασφάλειας της περιοχής, για τα υπάρχοντα προβλήματα, ενώ συζήτησε προτάσεις για τη διαχείριση των θεμάτων που απασχολούν τις Υπηρεσίες.
Στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Λακωνίας, ο κ. Φιλιππάκος επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μολάων, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή, Επιπυραγό Διαμαντή Τσολομίτη και στη συνέχεια το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νεάπολης, το οποίο ανήκει διοικητικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία των Μολάων και συνομίλησε με προσωπικό όλων των βαθμίδων σχετικά με το θέμα της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιοχή.
Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, επισκέφθηκε επίσης το Δημαρχείο Μολάων, όπου τον υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Μαυρομιχάλης, καθώς και το Δημαρχείο Ανατολικής Μάνης, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος. Στις συναντήσεις, παρουσία και άλλων τοπικών φορέων, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη δημόσια τάξη και ασφάλεια στην περιοχή, τη μεταναστευτική πολιτική, καθώς και ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσον αφορά στα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου.