18/6/15

Πήραν φωτιά!



Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσου Μαυρόπουλου, διοργάνωσε ημερίδα ενημέρωσης για θέματα αντιπυρικής περιόδου, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, σήμερα (18.6.2015).
Στην ημερίδα, που είχε στόχο το μέγιστο δυνατό συντονισμό των συναρμόδιων φορέων κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη της ημερίδας, ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τη μέγιστη δυνατή συστράτευση στα θέματα της αντιπυρικής προστασίας. Επίσης, τόνισε ότι το Υπουργείο λειτουργεί σύμφωνα με το τρίπτυχο πρόληψη – συνέργεια – συνευθύνη. Έχει γίνει δε, εξορθολογισμός της κατανομής των διαθέσιμων μέσων και πόρων, όπως και κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα, εξηγώντας ότι από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που αφορά στην πρόληψη. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνέργειας μεταξύ του κράτους, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των οργανώσεων και των φορέων και διευκρίνισε ότι έχει υπάρξει μέριμνα για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων που προορίζονται για την αντιπυρική προστασία.
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, επισήμανε ότι οι επιτυχίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στηρίζονται στη σκληρή και συστηματική δουλειά των εμπλεκόμενων φορέων. Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τους συναρμόδιους να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και να λάβουν μέτρα για να προλάβουν την εκδήλωση των πυρκαγιών.
Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, κ. Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΕ), κ. Δημήτριος Στεργίου.