30/6/15

Στο πρόσωπο του Αττικάρχη

O Aττικάρχης κ. Διαμαντόπουλος με τον Γιάννη Δαραβίγκα


Τα τελευταία χρόνια οι θάνατοι από χρήση ναρκωτικών, αλλά και η αύξηση του αριθμού των χρηστών* έχουν γίνει θέματα ρουτίνας και σπανίως απασχολούν την κοινή γνώμη, ακόμη δε σπανιότερα τα Μ.Μ.Ε. Υπάρχουν όμως υπηρεσίες της Αστυνομίας, με λιγοστά μέσα αλλά υψηλό φρόνημα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά και με επιτυχία την παράνομη διακίνηση και χρήση των ναρκωτικών ουσιών.
Με το σκεπτικό αυτό  ο Πανελλήνιος Αντιναρκωτικός Αγώνας, και με την ευκαιρία της καθιερώσεως από τον ΟΗΕ της 26ης Ιουνίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους»,  έκρινε σκόπιμο να απονείμει δια του Προέδρου του, Γιάννη Δαραβίγκα, τιμητικές διακρίσεις σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για την ενεργό ή και αφανή συμβολή τους στην καταπολέμηση των ναρκωτικών αλλά και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

*Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, την τελευταία 10ετια στην Ελλάδα,
--έχουν καταγραφεί  8.000 θάνατοι από ναρκωτικά..... (περίπου 800 το χρόνο),
--έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των χρηστών, εκ των οποίων 7 στους 10 κάνουν χρήση ηρωίνης, και από αυτούς, 1 στους 3 ενδοφλέβια.....
--Το 10% των παιδιών μέχρι 15 ετών έχουν κάνει χρήση μιας παράνομης ουσίας τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.....
--Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα, χρήση ηρωίνης κάνουν 14.000 ως 18.000 άνθρωποι και οι  περισσότεροι  από τους μίσους βρίσκονται στην Αττική.....
--Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην Ευρώπη, σε νέες μολύνσεις HIV (aids) ανάμεσα στους χρήστες ενεσίμων ουσιών.....
Επίσης, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία
α)  έχει αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών που κάνουν χρήση...
β) Υπάρχει μεγάλη ευχέρεια πρόσβασης και διαθεσιμότητας ναρκωτικών ουσιών  χάρη στο διαδίκτυο....
γ) Υπάρχει αύξηση της κυκλοφορίας και διαθεσιμότητας των νέων φθηνών (λόγω οικονομικής κρίσης) επικινδύνων ναρκωτικών ουσιών..