12/6/15

Πολύχρωμη εκπαίδευση





Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα (11-06-2015) το πρωί στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, (80) διπλωματικοί υπάλληλοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τρίτων χωρών (Young Diplomats Forum), με τη συνεργασία του Global Diplomatic Forum και του Geo Routes Cultural Institute. Σκοπός της επίσκεψής ήταν η ενημέρωσή τους για το μεταναστευτικό φαινόμενο, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τους διπλωματικούς υπαλλήλους υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Στην ομιλία της καλωσόρισε τους διπλωματικούς εκπροσώπους εκ μέρους του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημητρίου Τσακνάκη και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, τόσο στη μεταναστευτική πίεση που αντιμετωπίζει η Χώρα μας, όσο και στις επιπτώσεις αυτής, στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Σχετικές ομιλίες-παρουσιάσεις πραγματοποίησαν επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Αλέξανδρος Σούκουλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Αρχηγείου, Ταξίαρχος Μενέλαος Κωσταρής και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Γρηγοράκης.
Στις ομιλίες αναπτύχθηκαν, σε στρατηγικό επίπεδο, θέματα όπως η Νομοθεσία περί Αλλοδαπών, ο τρόπος αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου, εξόδου και παραμονής αλλοδαπών στη Χώρα μας, καθώς και της κράτησης και επιστροφής τους, ενώ σε επιχειρησιακό επίπεδο, έγινε αναφορά σε θέματα των μεταναστευτικών οδών και χωρών προέλευσης, της ανταλλαγής πληροφοριών και της συνεργασίας σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, της προστασίας και ελέγχου συνόρων, τις επιχειρήσεις που διεξάγονται στην επικράτεια, κτλ.
Τέλος, έγινε εκτενής αναφορά στη διαχείριση των μεταναστών και στη διαδικασία επιστροφών, με βάση τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
H επίσκεψη των διπλωματικών υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων και επισκέψεών τους, με διαφόρους Φορείς και Υπηρεσίες όπως το Υπουργείο Εξωτερικών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Λιμενικό Σώμα.